Wat is een pendel

Een pendel is heel simpel gezegd een gewichtje aan een kettinkje, dit gewichtje is meestal kegel- of bolvormig met een scherpe punt onderaan. Het gewichtje kan gemaakt zijn van glas, metaal of edelsteen.

Er kunnen vragen gesteld worden die de pendel dan beantwoord door op een bepaalde manier te slingeren. Bedenk van tevoren duidelijk welke beweging 'ja', 'nee' en 'weet niet' is. Daarna kun je vragen gaan stellen.Duidelijke vragen

pendelenHet stellen van vragen moet zorgvuldig gebeuren om een goed antwoord te krijgen. De vraag moet duidelijk zijn en je kunt maar één vraag tegelijk stellen. De pendel zal dan door een specifieke manier van bewegen de vraag kunnen bevestigen, of met 'nee' of 'weet niet' beantwoorden.

Waarbij gebruik je een pendel

Een pendel kun je voor een heleboel zaken gebruiken, bijvoorbeeld:

  • om een antwoord te krijgen op bepaalde vragen
  • om te bepalen hoe het gesteld is met je gezondheid
  • om te kijken welke kleuren er bij je passen

Het aanschaffen van een pendel

Ga bij een pendel nooit alleen op het uiterlijk af. Probeer een aantal pendels uit, de pendel die je koopt moet echt bij je passen. Meestal wordt in de winkel je aandacht al naar een speciale pendel toegetrokken. Wanneer de pendel goed op jou reageert (een duidelijke uitslag geeft bij vragen), dan past deze bij je.

Pendel kopen

Reinigen van de pendel

Nadat je een pendel hebt gekocht is het belangrijk om deze te reinigen van de energie van andere mensen. Een simpele en afdoende manier is om de pendel 5 tot 10 minuten onder stromend water te houden.


Pendelkaarten

Bij het pendelen wordt soms een pendelkaart gebruikt, waarop een aantal mogelijke antwoorden of een alfabet staan afgebeeld. Er zijn boeken te koop met voorbeelden, maar je kunt natuurlijk ook je unieke eigen kaarten maken. Je houdt de pendel stil boven het middelpunt en stelt dan een vraag. Als de pendel gaat bewegen richting een vakje dan is datgene wat in het vakje staat voor je van toepassing.

Voorbeelden
 

 

 

Pendel boeken

Niet gevonden wat je zocht?

Zoek verder bij bol.com
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer