Wat is divineren

divinerenDivineren is een wicca of heksenwoord voor orakelen of waarzeggerij. Er zijn veel verschillende divinatiemethodes, maar bij geen van allen krijg je kant en klare antwoorden op een schoteltje aangereikt.

De kaart leggen of een orakel raadplegen e.d., dat zijn allemaal manieren om dingen die je onbewust wel weet bewust te maken, om je intuïtie te vergroten. Om inzicht te verkrijgen in wie je bent, waarom je doet zoals je doet en waarom de dingen die gebeuren, gebeuren.Wat is een orakel

PythiaHet woord 'orakel' betekent Goddelijke openbaring, en een orakel is net zoals het Goddelijke onverklaarbaar. Al in het begin der tijden hield de mens zich bezig met een of andere vorm van orakelen om zo de diepere geheimen van leven en toekomst te doorgronden.

In de oudheid was er veel vertrouwen in het orakel, of het nu ging om grote of kleine alledaagse zaken, men hechtte er erg veel waarde aan. Tot in de zeventiende eeuw werd er in Europa nog algemeen in orakels geloofd. Daarna werd het divineren of orakelen door het steeds sterker opkomende rationalisme afgedaan als onzin en bijgeloof.Hulpmiddelen

Divinatie is een hulpmiddel om je te helpen inzicht te krijgen. Divineren lost geen problemen voor je op, en het vertelt je ook niet wat je precies moet doen. Het interpreteren van de verkregen antwoorden ligt bij jou, net zoals het jouw verantwoordelijkheid is wat je met die nieuwe inzichten gaat doen. Wat je kunt ontwikkelen met divineren is inzicht in karaktereigenschappen en wat voor mogelijkheden er zijn. Alle divinatiemethodes zijn hulpmiddelen waarmee je inzicht in jezelf en de dingen die gebeuren kunt krijgen en er lering uit kunt trekken.

Als we een orakel raadplegen richten we ons in feite tot ons eigen onbewuste, onze eigen ziel. Want wij zijn met al onze gevoelens, wensen en gedachten verweven met het universum van de Godin en de God.Divineren moet je leren

Net zoals er veel verschillende talen in de wereld zijn, zo kan een orakel ook op verschillende manieren tot uitdrukking komen. Een orakel dat heel veel aanhangers kent en op deze website een aparte afdeling heeft, is het voorspellen met kaarten. Maar als je de symboliek van de kaarten niet kent, dan begrijp je ook niet veel van de afbeeldingen die op de kaarten staan. Divineren betekent in feite het je eigen maken van de taal die het orakel spreekt.

divinerenIedereen heeft de mogelijkheid om te leren divineren, maar je hebt er wel een goed functionerende intuïtie voor nodig. Je intuïtie kun je ontwikkelen. Sommige vormen van divineren vergen een jarenlange studie en training. Denk aan de I Ching, Astrologie en tarotkaarten, dat kun je niet leren in een workshop van een dag, dat vergt veel oefenen en doorzettingsvermogen. Met behulp van jouw eigen intuïtie is het een ware kunst om de tekens of symbolen die informatie bevatten juist te leren interpreteren.

Divinatiemethodes

divinerenEr zijn vele vormen van orakels zoals bij­voorbeeld de I Ching (het Boek der Verander­ingen) dat al zo'n 5000 jaar oud is, de Magische Runen, het leggen van de tarot­kaarten, sterren­wichelarij of astro­logie, wichel­roede lopen, numero­logie, hand­lezen en pende­len zijn alle­maal vormen van divineren. Een aantal vormen van divineren worden hier wat nader toegelicht.De deur op een kier

Op deze website worden deuren een stukje geopend, je kunt hier kennismaken met een aantal verschillende divinatiemethodes. Sommige, zoals astrologie, tarot, numerologie en runen hebben zelf een aparte afdeling en er zijn in alle afdelingen ook allerlei soorten van online orakels te vinden, gratis te raadplegen of tegen een kleine vergoeding. Maar wil je werkelijk zelf leren divineren, dan zul je ook zelf moeten oefenen en de informatie die je hier kunt vinden kun je als basis gebruiken om je verder te ontwikkelen.

Lees meer over:Andere afdelingen op CatharinaWeb

Orakels

Astrologie

Tarot

Lenormand

Runen

Numerologie

Sjamanisme
Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...
Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meerMediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...