Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam
Nieuwe maan 23 juli 2017

Ondanks het wisselvallige weer bevinden we ons in de hondsdagen: dit is de periode dat de Zon en Sirius (gelegen in het sterrenbeeld Grote Hond) gelijk opkomen. Voor de oude Egyptenaren was dit de tijd dat de Nijl overstroomde en nieuwe vruchtbaarheid bracht. Voor ons luidt dit de warmste tijd van het jaar in. De nieuwe Graanmaan draagt het passende thema ‘overvloed en bestemming’. Welke stappen zijn belangrijk om jouw bestemming of doelen te verwezenlijken?

De nieuwe maan en de Zon staan beide helemaal in het begin (op 0 graden) van het sterrenbeeld Leeuw. Een nieuwe maan vraagt om inkeer en evaluatie voordat je nieuwe stappen gaat plannen of zetten. Wat heb je gezaaid de afgelopen tijd en welke eerste resultaten kun je al zien? De Maan in het vuurteken Leeuw maakt het lastig om naar binnen te keren, want de levenslust is groot en je wilt gezien en erkend worden in de buitenwereld. Dit is ook geen tijd om klein en bescheiden te zijn, maar weet wel wát je wilt uitdragen of ondernemen voordat je naar voren springt, want anders kom je over als overdreven, dramatisch of pronkzuchtig. Laat je creativiteit stromen en wees spontaan.

Omdat Mars direct naast de Maan en de Zon staat, maakt dit extra energiek en impulsief. Intern kan de hitte dus ook oplaaien. Het kan maken dat je ondoordacht handelt op emoties en gevoelens. Uranus maakt dat het moeilijk is om je niet meteen en direct te uiten, vooral als het gaat om irritatie over regels of beperkingen. Door ondoordachte acties kunnen je jezelf echter in de vingers snijden, dus probeer eerst te bedenken welk doel je zult behalen met een bepaalde actie! Zorg ook dat je een uitlaatklep hebt voor deze grote vuurenergie, want als die naar binnen slaat, zul je niet blij zijn met jezelf en als die ondoordacht naar buiten slaat, kan dat leiden tot escalaties met anderen. De energie van asteroïde Vesta brengt balans als je de focus (in eerste instantie, voordat je actie onderneemt) legt op meditatie en je eigen heilige vlam bewaakt in plaats van die te gebruiken om vuur te spuwen.

Tekst © Petra Stam

Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je paranomale gaven te ontwikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...

Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht als je zoekt naar antwoorden, naar zelfkennis of hulp door een betrouwbare astroloog, tarotist, helderziende, paragnost, therapeut of een andere spirituele en paranormale adviseur.

Ga naar de consulentenCursus Lenormand

lenormandWil je de geheimen van de kaarten van Mlle Lenormand ontdekken? Start met de Lenormand cursus en ontvang het e-boek direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer