Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam

Volle maan 27 november 10:16 uur

Er valt veel regen, de blaadjes vallen, het is iedere dag vroeger donker en de temperatuur daalt gestaag. In de natuur wordt het stiller en hoewel de wind nog aan de takken trekt, maakt zij zich op voor een welverdiende rust. De overgang van herfst naar winter is een feit. Deze laatste volle maan in de herfst heeft het thema ‘wijsheid en offer’.

Ook voor ons geldt dat het een tijd is voor innerlijke groei. Besteed aandacht aan jezelf, zet opgedane kennis om in wijsheid. Offer af en toe een oppervlakkige bezigheid op voor iets wat zinvoller is. Op welke manier kun jij respect tonen aan jezelf (lichaam, geest, ziel)? Wat zou je kunnen doen of juist laten om iemand te helpen die steun kan gebruiken? Deel iets van jouw overvloed, geef iets weg zonder er iets voor terug te verwachten. Gewoon, uit de goedheid van je hart!

De volle maan in Tweelingen maakt sociaal, geeft behoefte aan informatie en uitwisseling. Nieuwsgierigheid kan leiden tot nieuwe inzichten, maar ook tot afdwalen van waar het in essentie om gaat op dat moment. Het verstand analyseert en onderzoekt, terwijl emoties onder een Tweelingmaan meer onder de oppervlakte blijven. De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter, wat optimistisch en avontuurlijk maakt. Is er nog iets nieuws? Valt er nog wat te beleven? De uitdaging ligt er juist in om rustmomenten te creëren, om pas op de plaats te maken en verstand en hart op een lijn te krijgen. Welke (ver)binding zou je willen aangaan? Welk gevoel ligt er onder je onrust? Maak je iets mooier dan het in werkelijkheid is? Ook na een moment van introspectie, nadat je eventuele kwesties onder ogen bent gekomen, kun je opgewekt verder, maar met een breder zicht op jezelf en de wereld.

Mercurius staat onharmonisch ten opzichte van Neptunus, waardoor je extra alert moet zijn of een gevormd oordeel (van jezelf of iemand anders) wel klopt, of dat bedrog en leugens een rol spelen. Kijk onder het roze glazuur, zie wat er (in jezelf en in de wereld) echt speelt. Doe je eigen onderzoek, vorm je eigen standpunt en leef naar je persoonlijke bevindingen of ervaringen. Mercurius wordt aangedreven door Eris, wat bewust maakt op valse geschriften en informatie, maar ook op de ware kracht en mogelijkheid van vrede. Het wordt uitvergroot wie zich inzet voor vrede en wie juist oorlogszuchtig is. Let goed op, zie en luister – je kunt er niet omheen! In het klein betekent het dat je jouw waarheid (h)erkent en/of uitspreekt. Niet volgens jouw waarheid leven kan zelfs fysieke klachten geven. Probeer te herkennen welke emotie er onder een eventuele klacht of kwaal verstopt zit. Door vrede te sluiten met jezelf en je te zuiveren van alle ‘gif’ dat tot je komt (zowel uit de buitenwereld als uit jezelf), kom je bij jouw essentie, bij jouw waarheid en kracht.

Mars staat tegenover de Maan, wat snel prikkelbaar en ook impulsief kan maken. Je wilt direct actie ondernemen op je emoties. Ook nu is het belangrijk om eerst even tot tien te tellen, de feiten na te gaan en jouw reactie erop te begrijpen. Je hoeft echt niet meteen actie te ondernemen. Als je beperking of dwang ervaart, kun je het niet helpen om je daartegen te verzetten. Zet gedrevenheid in op een constructieve manier en als je strijdlustig bent, strijd dan voor iets, in plaats van tegen iets.
 

Tekst © Petra Stam

 Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op Facebook
Online Tarot cursus van Petra Stam

Meer info


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenCursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer