Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam
Nieuwe maan 16 april 2018

De natuur warmt op en wordt actiever, en wij trillen mee op die vuurkracht. De sapstroom in planten en bomen komt weer op gang, de vogels fluiten en de eerste insecten zoemen door de lucht. Alles staat in het teken van de terugkeer van de lente. De behoefte om de droomzaadjes die je eerder hebt gezaaid te laten uitkomen, groeit. Je innerlijke vermogens groeien en kunnen zich manifesteren in de buitenwereld. Luister naar je hart om te weten welke wensen allereerst aandacht vragen. Zorg goed voor je hartenwensen en bescherm prille nieuwe inspiraties of bezielingen tot ze groot en krachtig genoeg zijn om gedeeld te worden.

Tijdens een nieuwe maan is de energie naar binnen gekeerd; het vraagt om inkeer, rust, evaluatie, eventueel loslaten en dan een nieuwe start. Met de Maan in Ram is dit lastig, want onder dit vuurteken wil je het liefst meteen al iets nieuws starten. Wellicht neemt je energie toe, heb je nieuwe impulsen en voel je de moed groeien. Toch moet je uitkijken dat je niet zonder enige zelfbeheersing je gevoelens uit of handelt zonder te denken, want als je anderen kwetst of als een olifant door een porseleinkast stapt, zul je juist vertraging oplopen, een tegenreactie krijgen of je moeten verantwoorden... Zeg dus geen dingen die je niet echt meent en probeer vooruit te denken als je actie(s) onderneemt.

De Maan staat naast Uranus, wat snelle inzichten kan geven omtrent je gevoelsleven. Je voelt haarfijn aan wat goed voor je is en wat niet, wat er in de lucht hangt of wat je intuïtie je aangeeft. Maak daar dus tijd voor, want Maan-Uranus kan ook haastig en ondoordacht gedrag aanwakkeren waarvan je later spijt krijgt. Omdat je opwinding en vernieuwing zoekt en geen beperking wenst, kun je jezelf of anderen op de zenuwen werken.

Mercurius loopt weer vooruit vanaf 15 april, waardoor het makkelijker is om je wensen of plannen uit te werken zonder de vertraging die je wellicht de afgelopen weken hebt ervaren. Vaste ster Al Pherg staat direct naast de Maan en de Zon, wat paraatheid, slagvaardigheid, evenwichtigheid en ten slotte succes brengt. Een perfecte nieuwe maan dus om een verandering aan te gaan in je leven, mits je de tijd neemt om naar je gevoel te luisteren en doordacht handelt.

Tekst © Petra Stam

 

Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­nomale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten

Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer