Bij elke volle en elke nieuwe maan een nieuwe column

Petra Stam
Volle maan 23 november 2018

Deze volle maan wordt de Bloedmaan of de Offermaan genoemd en draagt het thema 'wijsheid, offer'. Een offer is iets van jezelf dat je vrijwillig en respectvol weggeeft zonder er per se iets voor terug te vragen. Dat kan in materiële vorm, maar ook in de vorm van hulp of steun. Als je de Aarde, de natuur met haar mineralen, planten, dieren en mensen beschouwt als bezield, voel je dat je daar zelf deel van uitmaakt en zul je er met meer respect mee omgaan. Let eens extra op wat je eet of koopt – zijn daar vrijwillige of onvrijwillige offers voor gebracht? Hoe sta je daar tegenover? Help jij mee de wereld een betere plek te maken voor al wat leeft of ben je gemakzuchtig? Wat je zaait, zul je oogsten. Dit is de tijd om je aandacht te richten op nieuwe droomzaadjes, die je zowel voor jezelf als voor het grote goed kunt gaan zaaien. Uit bijvoorbeeld jouw dankbaarheid naar iemand, steun een mens of een plek, breng een offer. Bedenk ook waarvoor je jezelf kunt bedanken. Laat dit een tijd van innerlijke groei zijn. Neem rust en tijd om opgedane kennis om te zetten in wijsheid. Walk your talk.

De Maan staat in Tweelingen. Dit vergroot de behoefte aan contact en informatie: je bent waarschijnlijk liever in gezelschap van anderen dan alleen, bent snel(ler) verveeld, nieuwsgierig en leergierig, reislustig en spraakzaam. Het is een goed moment om een cursus of studie op te pakken. De Maan in dit luchtteken geeft de behoefte om te praten over je gevoel. Misschien moet je zelfs ervoor oppassen dat je teveel praat. Omdat je emoties met je verstand probeert te begrijpen, zul je niet wild en emotioneel handelen maar juist vanuit kalmte kunnen zien wat er werkelijk speelt.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit Boogschutter. Dit kan de onrust vergroten, want je voelt de drang om uiterlijke en innerlijke horizonnen te verruimen. Door een actuele levensles te onderzoeken kun je tijdens deze volle maan een helder zicht krijgen op een diepere laag in jezelf. Als je informatie omzet in hogere kennis en deze verbindt aan je intuïtie of hoger weten, vergroot je je innerlijk weten en leef je meer vanuit je authentieke zelf.

De Maan staat tegenover Jupiter, wat de Boogschutter-invloeden versterkt (omdat deze planeet de heerser is van Boogschutter). Het maakt opgewekt, snel op alle gebieden en geeft de behoefte om alles te willen meemaken. Dit kan natuurlijk omslaan in overdrijving, te ver gaan, bijvoorbeeld door alleen te doen wat jij wilt of niet van ophouden weten (denk aan ervaringen opdoen, eten, feesten, etc.). Zelfdiscipline is een actuele les!

De Maan en Mars staan vierkant, wat ook niet helpt om je rust te bewaren. Hierdoor kun je snel geprikkeld zijn en overreageren op iedere emotie die je ervaart. Vooral boosheid wordt (te) snel geuit. Door te 'vechten' voor iets in plaats van tegen iets, kun je deze energie constructief gebruiken. Als je toch overweldigd wordt door je gevoel, kan een pas op de plaats helpen om helderheid te verkrijgen over de te ondernemen actie. Ook Mars en Jupiter staan vierkant, dit kan prikkelbaar maken, waaghalzig, excessief of maakt dat je fanatiek jouw overtuigingen deelt. Vermijd gokken en handel pas als je zeker bent van je zaak. Hoewel je innerlijk vuur kan ontbranden, is het ook in dit opzicht goed om een pas op de plaats te maken voor je je zwaard oppakt om korte metten te maken met iets, iemand of een opvatting. Bezint eer ge begint…

Tekst © Petra Stam

 

Kaartleggingen van Petra Stam

Maankaarten liefdesorakel

maanorakelDeze legging geeft je 3 inzichten over het contact tussen jou en je geliefde.

Lees meer..

Het liefdesinzicht

liefdesinzichtVijf uitgebreide inzichten over het contact tussen jou en een geliefde.

Lees meer..

De relatievraag

relatievraagDe relatievraag kaartlegging van Petra Stam geeft inzicht in je relatie.

Lees meer..

De Ster

de sterDe Ster geeft uitgebreide informatie over een bepaalde situatie.

Lees meer..

Boeken en orakelkaarten van Petra Stam

 

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­nomale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten

Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer