Boek der Schaduwen / Book of Shadows

book of shadowsIn het Boek der Schaduwen (Book of Shadows) wordt al het magische werk dat een wicca verricht opgeschreven. Het is een Wicca werkboek waarin jouw eigen ervaringen met bijvoorbeeld rituelen, spreuken, magie, kruiden, divinatiesystemen en recepten worden genoteerd.

Het Boek der Schaduwen is opgezet door Gerald Gardner, de grondlegger van de Wicca. Uiteraard waren er heksen en magiërs voor zijn tijd die ook dagboeken bijhielden over hun bevindingen, maar Gerald Gardner heeft er de naam 'Book of shadows' aan gegeven.Magisch dagboek of spiegelboek

magisch dagboekHet Boek der Schaduwen is van oorsprong niet hetzelfde als een magisch dagboek (of spiegelboek). Volgens de opzet van Gardner is het Boek der Schaduwen bedoeld om wetenswaardigheden en rituelen die je vaker wilt uitvoeren bij te houden. Het magisch dagboek is een dagboek waarin je al je vorderingen in Wicca opschrijft. Alles wat je hebt geleerd, voelt en ervaart, maar bijvoorbeeld ook wat je allemaal doet om nog meer te leren, en je gedachten over spiritualiteit en Wicca enz.

In veel tradities zijn er regels voor het maken en schrijven van het Boek der Schaduwen, maar tegenwoordig worden zowel persoonlijke bevindingen als de rituelen vaak in hetzelfde boek opgeschreven.Wicca magisch alfabet

Het Theban schrift is een magisch alfabet wat in de loop der tijd door veel heksen is gebruikt. Ook traditionele wicca's schrijven in het Theban schrift. Het ziet er zo uit:Je tekst laten vertalen in Theban schrift

PAS OP: Maximaal 250 tekens. Je kunt alleen letters en cijfers invoeren, en spaties, verbindingstreepje, komma's en punten (het eind van een zin). Alle andere bijzondere tekens, en ook nieuwe regels en nieuwe paragrafen worden niet meegenomen!

Type je tekst en sluit af met een <enter>

De vertaling in Theban schrift:

Characters:

Maak je eigen Boek der Schaduwen

dummyKoop een dummy bij de boekenwinkel, of gebruik een ringband (met blanco papier) en bekleed deze met stof of soepel leer. Versier de kaft met je eigen symbolen. Het voordeel van een ringband is dat je de indeling later weer kunt wijzigen.

Wat schrijf je in het Boek der Schaduwen

dummyDat maak je natuurlijk zelf uit. Er zijn wel een paar richtlijnen:

  • Rituelen en spreuken (spells)
  • Je persoonlijke horoscooptekening
  • Divinatie (voorspellingen die je hebt gedaan)
  • Sabbats en Esbats
  • Meditaties

TIP: schrijf alleen over rituelen, teksten en spells in je Boek die je zelf een keer hebt gebruikt. Het Boek moet geen verzameling worden van alles dat er maar te vinden is, maar een verzameling van alles wat jij ook echt gebruikt. Voor de rest kun je aantekeningen bewaren in een ordner, of op je computer. Daar kun je alles bewaren dat je tegenkomt, en waar je misschien later nog eens wat mee wilt gaan doen.


Zelf schrijven of met de pc

dummyZelf de teksten met de hand schrijven vinden sommige wicca's wel belangrijk. Je concentreert je op duidelijk en netjes schrijven, en er is ook ruim de tijd om je de inhoud van wat je schrijft ook werkelijk eigen te maken.

TIP: je kunt hier ook het Theban lettertype downloaden en op je eigen pc installeren. Dan kun je je verhaal gewoon typen in het standaard lettertype en als je klaar bent alles selecteren en in het Theban lettertype weergeven. Zie ook bij Wicca fonts.Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten