De invloed van etherische olie

etherische olie Geuren beïnvloeden de sfeer van een ruimte en ze hebben ook een fysieke uitwerking op mensen. Afhankelijk van de etherische olie kan het zowel opwekkend, stimulerend, kalmerend alsook ontspannend werken. De etherische oliën zijn hulpbronnen om je balans te hervinden, je energie te ondersteunen en te versterken. Je eigen geneeskracht wordt er door versterkt.

Etherische oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. Deze olie wordt gewonnen uit materiaal van bloemen, bomen, kruiden, specerijen, citrusvruchten enz. Ze bevatten in een hele geconcentreerde vorm de geurstof, de ziel, de levenskracht en de levensenergie van de plant.Verschil met andere soorten oliën

etherische olieEtherische oliën verschillen totaal van vette plantaardige oliën. Ze lijken meer op water dan op olie, ze zijn heel vluchtig en geurig. Alleen de 100% natuurlijke en zuivere essentiële oliën bevatten vele verschillende werkzame stoffen en het geheel van deze stoffen maakt de olie tot wat het moet zijn.

De werking van etherische olie

etherische olieDe oliën worden in ons lichaam opgenomen door de neus, huid, longen en de slijmvliezen. Ze hebben invloed op ons energiesysteem, onze chakra’s en aura's. Het gebruik van echte natuurlijke, zuivere oliën is daarom erg belangrijk.De olie bewaren

etherische olieEtherische oliën kunnen niet tegen lucht, hitte, vocht of sterk licht. Bewaar de oliën daarom op een koele donkere en droge plaats, het liefst in een afgesloten box in de koelkast. Hierdoor kun je ze jaren blijven gebruiken.

Etherische oliën bij rituelen

geurlampVoor het ondersteunen van de sfeer tijdens een ritueel zijn etherische oliën ook erg handig. Je doet een paar druppeltjes van de gewenste olie in een met water gevulde geurlamp of aromabrander en steekt het lontje of theelichtje aan. Het vlammetje verhit het water zodat de etherische geurstoffen vrijkomen.

Enkele geuren en hun werking

 • Basilicum
  Een balsem voor de ziel, zorgt in ruimtes voor een kruidig-opwekkende sfeer. Het vrolijkt de stemming op.
 • Citroen
  Verfrissend. Deze olie verhoogt de concentratie en werkt tegen stress.
 • Citroengras
  Citroengras maakt gelukkig en verfrist de gedachten.
 • Eucalyptus
  Deze olie activeert en verbetert het concentratievermogen.
 • Lavendel
  Geeft een gevoel van vrijheid en ontspant. Snelwerkend.
 • Melisse
  Melisse werkt ontspannend, nervositeit en stress verdwijnen.
 • Rozenolie
  Rozengeur heeft een zinnelijke werking en zorgt voor evenwichtigheid.
 • Rozemarijn
  Rozemarijn verbetert het geheugen en de concentratie. Het werkt ontspannend.
 • Sandelhout
  Het verwarmt de ziel en helpt bij angsten, onrust en depressies.

 Aromabrander kopenBekijk meer aromabranders 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...