Je bevindt je hier: wicca » sabbats » imbolc

 

Bij elke sabbat heeft Yvonne Vrijhof van Heks en Kruid voor ons een column geschreven over de daarbij behorende rituelen.

Imbolc betekent letterlijk "in de buik" (van Moeder Aarde)

Op 1 februari mag je aandacht gaan schenken aan opborrelende ideeën en hier schoon schip voor maken. De bedoeling is dat je ervoor zorgt dat jouw ideeën straks de ruimte krijgen, dus maak die ruimte nu zodat je straks, als alles straks in volle bloei komt, volledig jouw aandacht kunt richten op je wensen en ideeën (een soort nesteldrang).

Imbolc ritueel, een energetische schoonmaak

Wat heb je nodig?

 • 1 Bezem
 • 1 Emmer water
 • Gedroogde of verse Salie
 • Doek
 • Witte kaars

Begin met een moment van meditatie bij een witte kaars, bedenk tijdens de meditatie waar je van af wilt, zodat je dit straks lekker naar buiten kan vegen. Vul een emmer water en doe daar de (gedroogde of verse) Salie in. Als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, zet dan alle ramen en de voordeur open.

Ga met de bezem door je huis, veeg alle negatieve energieën eruit. Veeg alles richting voordeur en geef een goede zwaai met de bezem zodat je het gevoel hebt dat alles wat je weg wilt hebben naar buiten vliegt. Bezem in de wind houden en 3 keer schudden. Spreek daarbij hardop uit:

“Negatieve energieën ga met de wind, jullie worden hier niet langer bemind!”

Laat de bezem buiten staan.

Spoel nu de doek in de emmer met saliewater, en neem al je spulletjes af, zodat alle negatieve energieën of gedachten verdwijnen. Als je klaar bent en alles hebt gehad, doe je de doek in de was en kun je het saliewater buiten aan de aarde schenken.

Ga weer naar binnen sluit alle deuren en ramen en ontsteek wat zelfgemaakte Imbolc wierook (onderdeel van deze wierook is witte salie) en je laat de witte kaars nog branden. Ga even stilletjes zitten en geniet van de schone energie in huis en voel nu hoe je er klaar voor bent! Wees dankbaar voor alles wat nu op je weg gaat komen, het is een verhoord gebed.

Ter afsluiting kun je Slemp! maken, een Oud-Hollandse warme melkdrank die symbool staat voor vruchtbaarheid & bescherming.

Veel schoonmaakplezier en een magisch & fris Imbolc gewenst!
 

SLEMP! recept

Benodigdheden:

 • 1 liter melk
 • 40 gram rietsuiker
 • wat losse theeblaadjes
 • paar draadjes saffraan
 • 4 kruidnagels
 • kaneelstok
 • stukje foelie
 • eventueel een scheutje koetsierscognac (vieux).

Bereiding:

Doe de melk in een pannetje met het kaneelstokje. De saffraan, foelie, kruidnagel en thee doe je in een thee-ei en dan je laat de boel op een zacht vuurtje lekker een ½ uurtje trekken. Af en toe roeren.

Daarna vis je de kaneelstok en hetthee-ei uit de melk, zet de pan op het vuur, giet er de suiker bij, goed roeren en nog even aan de kook brengen. Eventueel nog een scheutje vieux erin en Klaar! Goed heet drinken!

 

Yvonne Vrijhof

© Heks en Kruid

 Hoofd in de wolken

Online opleiding

Bij Heks en Kruid kun je via E-learning een online opleiding volgen waarbij je leert hoe je kruiden, maan en magie kunt gebruiken in het dagelijkse leven.

Lees meer over de opleidingen op de website van Heks en Kruid

Inzichten uit de natuur

Yvonne heeft ook een boek geschreven Hoofd in de Wolken & voeten in de aarde. Het boek is op een natuurvriendelijke manier gedrukt en is echt een aanrader. Het heeft ook ruimte voor eigen inzichten en is verrijkt met prachtige illustraties.

Koop het boek

Jaarcirkel

JaarcirkelIn maart 2021 werd haar nieuwe boek Jaarcirkel Leven in het ritme van de seizoenen uitgebracht. Word een jaar rond geïnspieerd de verbinding aan te gaan met de energie en het ritme van de natuur. Ga op ontdekking door de seizoenen en ervaar wat de magie van hét moment je brengt!

Koop het boek

 
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten