Hoe werkt magie?

magieHet is (nog) niet uit te leggen hoe magie werkt, alleen dàt het werkt. We kunnen de stekker in een stopcontact steken om onze tv aan te zetten, maar daarmee weten we nog niet precies hoe die handeling de energie kan leveren om een tv in werking te zetten. Bij magie steken we als het ware onze spirituele stekker in energieën die in en om ons aanwezig zijn.Doe wat je wilt, maar doe geen kwaad

Wicca's bedrijven witte magie, zij houden zich niet bezig met magie die op enigerlei wijze schade berokkent, die vernietigt of manipuleert. De werkzame en magische krachten komen van de Godin en de God, en zwarte magie is absoluut niet toegestaan. De magie van wicca's is verbonden met liefde. Lees en luister en doe kennis op, maar laat negatieve en verstorende informatie aan je voorbij gaan.

Persoonlijke kracht

goddessPersoonlijke kracht is de kracht die ons in leven houdt, kracht die we halen uit voedsel en drinken, onze levensenergie.

We geven energie af als we bewegen, iets scheppen, kinderen baren.. Magie wekt persoonlijke krachten op voor een speciaal doel.

De kracht van de aarde

Aardekracht is de kracht die aanwezig is in en op onze planeet Aarde, de natuurlijk hulpbronnen zoals hout, wind, water, vuur enzovoort. Alle hulpbronnen hebben hun eigen unieke kracht, en deze krachten kunnen worden gebruikt bij magische rituelen.

Goddelijke kracht

De persoonlijke kracht en de kracht van de aarde zijn uitingen van de goddelijke kracht, de energie van de Godin en de God. De bron van universele energie waaruit alles voortkomt.Het aanroepen van de goddelijke kracht

Wicca wil in harmonie werken met de universele krachtbron, en wij stellen ons die voor als de Godin en de God. Wicca roept de Godin en de God aan zodat de magie met hun kracht wordt gezegend. Tijdens een magisch ritueel kun je je persoonlijke kracht naar hen richten en vragen of er iets specifieks mag gebeuren.

Ik roep de krachten van de moedergodin en de vadergod aan. Ik roep de krachten van aarde, lucht, vuur en water aan. Ik roep de zon, maan en sterren aan om...

goddess

De magische cirkel

wierookWicca maakt vaak gebruik van een cirkel. De magische kracht van de cirkel is al heel oud en kan ook gevisualiseerd worden in je eigen ruimte thuis. Je kunt de vier windrichtingen van de cirkel markeren met voorwerpen die een speciale betekenis hebben.

Het pentakel of een kom met zout hoort bij het noorden, want dat is het rijk van de aarde. Aangestoken wierook hoort bij de lucht, bij het oosten. Vuur hoort bij het zuiden en wordt vaak gesymboliseerd met een brandende kaars, maar een olielampje voldoet natuurlijk ook. Water hoort bij het westen, en wordt meestal in een kommetje neergezet.

Je maakt de cirkel magisch vanuit je eigen persoonlijke kracht door met het magische mes, de athame, de ruimte in de lucht af te tekenen. Wanneer je geen athame bezit kun je een staafje wierook gebruiken. Je werkelijke gereedschap is altijd je gedachtekracht. Als je klaar bent is de cirkel in feite een bol van energie.Wicca rituelen

In Wicca zijn rituelen alle handelingen en ceremoniën die onze band met de Godin, de God en de Aarde versterken. Rituelen hoeven niet vast te liggen, of van tevoren zijn bedacht.

Het kan je in het begin helpen om traditionele rituelen te volgen, maar naarmate je langer met Wicca bezig bent zul je ontdekken dat jouw eigen, unieke, spontane rituelen in wezen de meest krachtige zijn. Welke rituelen je ook volgt, belangrijk is dat ze met vreugde worden gevolgd en niet omdat 'het zo hoort'.

Voorbereiding

wierookHet is heel belangrijk dat je tijdens je ritueel niet wordt gestoord. Zet je mobiel en je pc uit en zorg dat er niemand zomaar binnen kan lopen. Veel wicca's nemen dan eerst een ritueel bad. Water is een heel natuurlijk reinigingsmiddel dat storende spanningen en trillingen wegspoelt. Het helpt je om je lichamelijk maar ook geestelijk voor te bereiden. Steek wierook en kaarsjes aan in je badkamer. Doe kruiden of een etherische olie in het badwater.Rituele kleding

Na het bad, of als dat niet mogelijk is: na de douche, ga je je kleden voor het ritueel. Ook zijn er veel wicca's die geloven dat naaktheid, de meest natuurlijke staat van de mens, het meest geschikt is bij het uitvoeren van rituelen. Als je het fijn vindt, doe het dan, maar als je voelt dat dit voor jou niet nodig is, doe het dan niet. Sommige wicca's gebruiken speciale kleding, bijvoorbeeld een afhangende mantel, en daar valt ook wat voor te zeggen. Zowel de rituele naaktheid als het gebruik van rituele kleding geeft de voorbereiding van het ritueel een mystieke sfeer en focust je bewustzijn op de komende gebeurtenissen.

Rituele sieraden

wierookAmuletten en talismannen, bedoeld om bepaalde krachten af te weren of juist aan te trekken, worden vaak als rituele sieraden gebruikt. Ook hangers van jade of barnsteen, kroontjes met een wassende maan, het pentagram (vijfpuntige ster) en het ankh-kruis komen vaak voor in de rituele sieradenverzameling.

Het is niet nodig hier heel veel geld aan uit te geven, maar het is wel aan te bevelen om bepaalde sieraden alleen voor rituele doeleinden te gebruiken zodat zij hun specifieke magische krachten behouden.Het altaar

Sommige wicca's bouwen hun altaar bij gelegenheid, maar anderen hebben een vast altaar op een speciaal plekje in hun huis. Het altaar kan overal van gemaakt zijn, waarbij hout wel de voorkeur geniet. Maar ook een kartonnen doos met een speciale doek kan dienst doen als een altaar.De attributen staan meestal in een bepaald patroon op het altaar. De linkerkant is gewijd aan de Godin en de voorwerpen die daar bijhoren zijn de kom of de beker, een klankschaal, kristal, ketel en pentagram. De kleur van de kaars bij de Godin is meestal groen, wit of zilverkleurig.

De rechterkant is voor de God, en hier vind je vaak een rode, gele of goudkleurige kaars. Ook aan de rechterkant vind je een wierookbrander, het magische mes en ook wel een mes met een wit heft. In het midden kun je een vaas bloemen zetten, of een kleine ketel. Ook zijn er wicca's die de wierookhouder in het midden zetten.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...

Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...