Welkom

catharinawebBovenaan de pagina vind je het algemene menu en kun je altijd terug naar het hoofdmenu of naar een andere afdeling. Aan de rechterkant (of meer naar onderen op een mobiel) is het menu specifiek van deze afdeling te vinden.


Wat is wicca

wiccaWicca is in de eerste plaats een religie die de natuur aanbidt, hierbij wordt niet alleen de God erkend maar ook de Godin, Moeder Aarde. Wicca is een universele religie, er bestaat niets wat niet goddelijk is.

Lees meer over wicca

Lees meer over de Godin en God


Magie en rituelen

rituelenRituelen zijn alle handelingen en ceremoniën die onze band met de Godin, de God en de Aarde versterken. Bij magie steken we als het ware onze spirituele stekker in energieën die in en om ons aanwezig zijn.

Lees meer


De rituelen van het jaarwiel

jaarwielBij elke sabbat gaat Yvonne Vrijhof voor ons een column schrijven over de daarbij behorende rituelen. Na Mabon nu over Samhain, het Keltisch Nieuwjaar.

Lees meer over Samhain


Wicca hulpmiddelen

wicca hulpmiddelenHier kom je meer te weten over voorwerpen die je bij rituelen gebruikt, het Boek der schaduwen, heksenstenen, edelsten, etherische oliën, wicca symbolen, dranken, spijzen en kruiden.

Lees meer


Coven & inwijding

covenVeel wicca's beginnen solitair maar krijgen op een gegeven moment toch behoefte om samen met anderen te werken. In zo'n geval kun je je, als je boven de 18 bent, aansluiten bij een coven.

Lees meer


Wetten & regels

wettenDe Wicca Rede en de Wet van Drie waarschuwen allebei om magie niet te gebruiken om iets of iemand te schaden. De Wiccan Rede leert dat je moet doen wat je zelf wilt, mits het niemand schaadt.

Lees meer

Trek je Wicca dagkaart

Klik op de kaart:


Keltische boomhoroscoop

keltische boomhoroscoopDe oude Kelten kenden een systeem waarin je karakter wordt bepaald door de heersende boom tijdens de geboorte. De eigenschappen van die boom (jouw levensboom) hebben een sterke invloed op je levensloop en je persoonlijkheid.

Lees meer


Maancolumn

maancolumnBij elke volle en elke nieuwe maan schrijft Petra Stam een nieuwe column.

De huidige column gaat over de volle maan 31 oktober.

Lees meer


Hoe kies je de juiste wicca naam?

Lees meer


Divinatie

divinatieDivineren is een wicca of heksenwoord voor orakelen of waarzeggerij. Er zijn veel verschillende divinatiemethodes en er worden een aantal toegelicht. Ook kun je gebruik maken van gratis orakels zoals o.a. het Levensboompad.

Lees meer


Kijk ook eens bij de

Wicca boeken

Wicca accessoires


In sommige gevallen kun je een duiding bewaren zodat je later alles nog eens rustig kunt nalezen. Klik in die gevallen onderaan de duiding op het ikoontje van de printer om -afhankelijk van je instellingen- als PDF op te slaan of uit te printen.


Alle persoonsgegevens worden conform onze Privacy en Cookie verklaring verwerkt.

 

 Volg ons op Facebook


Alle op CatharinaWeb toegepaste en toegelichte leggingen en horoscopen worden zonder garanties voor de toekomst aangeboden.Natuur-inzichten
Online opleidingen
Coaching en meerParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...