Geschikt voor elk magisch doel

magieKaarsenmagie is een vorm van magie die al eeuwen lang wordt uitgeoefend, en het is een van de makkelijkste manieren om magie te bedrijven.

Kaarsenmagie kan worden gebruikt voor elk willekeurig magisch doel.

De maanfase

De maanfase is belangrijk bij kaarsenmagie, die kun je zien op de Maanfases pagina. Spreuken voor een begin van iets werken beter tijdens nieuwe maan, spreuken voor meer succes en groei zijn het effectiefst tijdens volle maan.

Naar de maanfasesWat wil je bereiken?

Als je dat helder hebt probeer je voor het geestesoog een beeld te scheppen van hoe het eruit zal zien als de magie heeft gewerkt.

Als de magie bijvoorbeeld bedreven wordt om een zieke vriend weer gezond te maken, dan probeer je je voor de geest te halen hoe die vriend eruit zal zien als hij gezond is.

Ook kun je bijvoorbeeld vragen om een financiële meevaller, in dat geval probeer je je een voorstelling te maken van een bankrekening die duidelijk niet in de rode cijfers staat, of van een goed gevulde portemonnee.

De kleur van de kaars(en) kiezen

Kies de kleur van de kaars of de kaarsen met zorg (zie elders op deze pagina). Door en doorgekleurde kaarsen zijn het beste, omdat kleuren ieder hun eigen vibratie en trilling hebben, door het inzetten van een door en door gekleurde kaars kun je je magie extra kracht bijzetten.Sommige wicca's smeren de kaarsen van tevoren ook in met een etherische olie (het 'zalven'). Het inwrijven van de olie op zich is een goede voorbereiding op je ritueel, je kunt tijdens het inwrijven je doel visualiseren.

Kies een passend mengsel van etherische oliën dat past bij de beoogde magie: maarts viooltje voor trouw, of mirre om te genezen en te zegenen etc.

Het ritueel

 1. Bereid je voor op het ritueel (zie de inleiding van Magie & rituelen).
   
 2. Ontspan jezelf, of mediteer een tijdje.
   
 3. Overdenk met een zuiver geweten wat je wilt wensen.
   
 4. Neem de gekozen kaars in beide handen en hou die ter hoogte van je borstkas.
   
 5. Steek de kaars aan.
   
 6. Zorg dat je beide voeten op de grond staan, dat je 'geaard' bent.
   
 7. Sluit je ogen en herhaal je wens acht maal. Wens vol overgave, aandachtig, liefdevol, openhartig en oprecht.
   
 8. Open je ogen en blaas de kaars uit.
   
 9. Berg de kaars op. Je kunt de kaars later weer opnieuw gebruiken voor hetzelfde ritueel.

Je kunt de kaars later weer opnieuw gebruiken voor hetzelfde ritueel.

De magische taal van kaarsen

Kaarsen spreken met hun flikkerende vlammetjes een eigen magische taal. Het zitten in een kamer die alleen wordt verlicht door een paar kaarsen creëert al een magische ervaring. Veel wicca's branden iedere dag een kaars ter ere van de Godin en de God.


De betekenis van de kleur van de kaars

Rood kracht, fysieke energie, vastberadenheid, voor moed bij tegenstand en voor verandering in moeilijke omstandigheden. Ook bij liefde, passie, zelfvertrouwen, gezondheid, seksuele potentie, wilskracht.

Oranje vruchtbaarheid, gezondheid en vreugde, wordt gebruikt voor persoonlijke vruchtbaarheid of om een project vrucht te laten dragen en persoonlijk geluk te vinden. Ook bij aantrekkingskracht, creativiteit, succes, stimulatie.

Geel wordt gebruikt voor intellectueel succes, leren en reizen. Ook bij intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, inzicht.

Groen wordt gebruikt om een nieuwe liefde te vinden en hartszaken te ontwikkelen. Ook bij boommagie, geld, groei, schoonheid, werk, succes, geluk, voorspoed.

Blauw de 'helende kleur', wijsheid en onbegrensde mogelijkheden, verlegt grenzen en creëert vertrouwen. Wordt gebruikt bij waarheid, genezing, reinigen van de ziel, hoop. Ook bij bescherming, creativiteit, communicatie, voorspellend dromen, vriendschap, wegnemen van angsten, tegen negatieve energie.

Paars gebruikt bij inspiratie, spirituele en fysieke kracht, spirituele groei, kennis, wijsheid, verhogen van capaciteiten. Ook bij psychische bekwaamheid, zelfstandigheid, macht, genezing.

Roze bij de zachtere aspecten van liefde en vriendelijkheid, gebruikt voor verzoening en harmonie, voor het bevorderen van een rustige slaap. Ook bij liefde, vrede, romantiek, emoties, eer, vriendschap, trouw, vrouwelijkheid.

Bruin gebruikt voor instinctieve wijsheid en bescherming. Ook bij aardemagie, dierenmagie, vriendschap, gunsten, balans, concentratie, (t)huis, verloren voorwerpen, gronden.

Wit de kleur van de de Godin, gebruikt bij vitaliteit en energie van belang bij de start van iets nieuws, maanmagie, zuiverheid, reinheid, spiritualiteit, genezing, vrede, meditatie, waarheid, spirituele kracht, bescherming, vreugde.

Zilver de kleur van de kaars van de Godin, wordt gebruikt voor intuïtie en plotselinge inzichten, met name in dromen. Ook bij telepathie, helderziendheid, vrouwelijke kracht, stabiliteit.

Goud de kleur van de kaars van de God, wordt gebruikt voor succes, voorspoed en erkenning. Ook bij een lang leven en grote ambities, geluk, rijkdom.De betekenis van de vlam

Sterke vlam: Als je kaars stevig brandt betekent dit dat er kracht en energie naartoe getrokken wordt.

Zwakke vlam: Er is sprake van tegenstand, het ritueel zal waarschijnlijk nog wel een paar keer moeten worden uitgevoerd om het beoogde succes te behalen.

Dovende vlam: Het gaat niet goed, je kunt beter opnieuw beginnen en je intenties zorgvuldiger neerzetten.

Flikkerende vlam: Er is sprake van rauwe emoties en er vind een explosie van energie plaats.

Vlam wijst naar het noorden: Er is sprake van een fysieke manifestatie, dit geeft vaak een langdurige kwestie aan.

Vlam wijst naar het oosten: Er is sprake van een mentale manifestatie, denk aan intuitïe of ideeën die worden opgedaan.

Vlam wijst naar het zuiden: Er is sprake van een verhitte situatie of discussie.

Vlam wijst naar het westen: Er is sprake van een emotionele manifestatie, er zal succes zijn.

 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Maak je sjamanendrum

sjamaan.nl

Bezoek de shop


Maancolumn van Petra

maancolumnBij elke volle en elke nieu­we maan een nieuwe column van Petra Stam!

Lees meer...
Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...