Wicca en magie

rituelenBij magie steken we als het ware onze spirituele stekker in energieën die in en om ons aanwezig zijn. Wicca's bedrijven witte magie, zij houden zich niet bezig met magie die op enigerlei wijze schade berokkent, die vernietigt of manipuleert.

Lees meerBasisvaardigheden voor magie

rituelenMagie beoefenen kun je niet van de ene op de andere dag, dat vraagt geduld, oefening en veel ervaring. Magie is ook vaak iets heel persoonlijks, je ontwikkelt je steeds verder in de loop der jaren, en niet alles is zomaar van anderen te leren. Wel zijn er een aantal basisvaardigheden die je je eerst eigen zult moeten maken voordat je als wicca magie kunt beoefenen.

Lees meer


De heilige ruimte

rituelenBij alle magische handelingen heb je allereerst een 'heilige ruimte' nodig, een ruimte waarin je 'de geest kunt krijgen'. Bij het scheppen van zo'n heilige ruimte komen alle elementen, aarde, water, vuur, lucht en geest aan bod.

Lees meer

Kaarsenmagie

kaarsenmagieKaarsenmagie is een vorm van magie die al eeuwen lang wordt uitgeoefend, en het is een van de makkelijkste manieren om magie te bedrijven. Kaarsenmagie kan worden gebruikt voor elk willekeurig magisch doel.

Lees meerWicca spreuken

spellsSpreuken (ook wel Spells genoemd) zijn kleine teksten op rijm, die je gebruikt als je iets wilt veranderen. Spreuken maken gebruik van wilskracht om de juiste omstandigheden te creëren voor wat je wilt dat er gebeurt. Het belangrijkste hiervoor is je eigen verbeeldingskracht.

Lees meer


Maanmagie en esbats

esbatsMaanmagie wordt meestal gecombineerd met andere vormen van magie om deze meer kracht te geven. Bij de maanmagie wordt uitgegaan van de invloed van de maanstanden op de te verrichten handelingen. De drie gezichten van de maan worden van oudsher al gezien als de 3 levensfasen van de vrouw.

Lees meerZonmagie en sabbats

sabbatsVroeger leefden mensen in en van de natuur. Elke wisseling van seizoenen had een eigen ceremonie. De komst van de winter, de eerste tekenen van de lente, de warme zomer en de komst van de herfst hadden ieder een eigen ritueel.

Lees meerMaanfases

maanfasesEén maancyclus duurt ruim 29 dagen; dit is de tijd die de maan nodig heeft om één ronde om de aarde af te legggen. Het deel van de maan dat het zonlicht opvangt en spiegelt, kunnen we op aarde zien. Eerst is dat het rechter deel van de maan (wassend), dan de hele maan en vervolgens het linkerdeel van de maan (afnemend).

Lees meer
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...