L - M

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De Labyrinth Tarot is een deck van Luis Royo die ook de Black Tarot heeft gemaakt, en is uitgegeven door Fournier.

De grote Arcana kaarten zijn monochrome kunstwerkjes, maar de kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen, hierdoor is dit deck niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Langustl Tarot heeft 78 sterke hoog-contrast acryl schilderingen gebaseerd op de RW traditie. De afbeeldingen zijn versimpeld en verlevendigd qua vorm en kleur.

Het deck is gemaakt door de Duitser Stephan Lange (aka Langustl) en in 2008 door de kunstenaar in eigen beheer gepubliceerd. De kaarten zijn van een professionele kwaliteit en wat groter dan gewoonlijk, 8x15 cm. Dit deck is te koop via de Langustl website: www.langustl.de. Het is geen beginners deck.

Klik voor een afbeelding

De Lars-Kristian Holmsen Tarot is een uit 78 kaarten bestaand tarot deck dat verkocht wordt onder de naam 'Tarot' met soms de toevoegeing "by Lars-Kristian Holmsen". Het is gepubliceerd in Noorwegen door Chartwell Books en gemaakt door Lars-Kristian Holmsen & Vaida Gasiunaite. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Law of Attraction Tarot is gebaseerd op de bestseller "The Secret" en belooft dat het helpt om alles wat je wenst in het leven te realiseren. Het deck heeft 78 kaarten en is RW georiënteerd. Het is gepubliceerd door Lo Scarabeo in mei 2011.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Le Corte dei Tarocchi van Anna Maria d'Onofrio heeft lange, smalle kaarten geïllustreerd met originele gravures die met de hand geschilderd zijn. Het deck is gebaseerd op de Marseille Tarot en is hoogstwaarschijnlijk vooral bedoeld als een verzamelaars object, uitgegeven in 1999 door de Italiaanse uitgeverij il Meneghello in een gelimiteerde editie van 1100 decks.

Klik voor een afbeelding

De Legacy of the Divine Tarot (of Nalatenschap van het Tarot der Goden) is in grote lijnen gebaseerd op de Rider Waite Tarot en "a story by the artist that connects Tarot's origins to an ancient race that was destroyed, but who left us with the images and message of tarot as a legacy".

Het deck is gemaakt door de kunstenaar Ciro Marchetti (ook de maker van de Gilded Tarot en de Tarot of Dreams) en werd in 2009 gepubliceerd door Llewellyn. In 2013 bracht uitgever Koppenhol de Nederlandstalige versie uit.

De illustraties zijn digitaal gemaakt, op dit artistieke vakgebied is het werk van Ciro erg origineel. Van dit deck is ook een app voor de iPhone te krijgen. Lees meer op de website van Ciro Marchetti: www.ciromarchetti.com

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Legend: Arthurian Tarot bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Anna-Marie Ferguson. Het deck is gepubliceerd door Llewellyn in 1995 en is gebaseerd op de verhalen van Koning Arthur en de heilige graal.

Alle kaarten hebben de originele RW titels behouden, met uitzondering van De Duivel die hier de "The Horned One" is geworden.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Da Vinci Tarot is een klassiek tarotspel, geïnspireerd op de werken van de geniale zestiende eeuwse kunstenaar, wetenschapper, uitvinder (en meer), Leonardo da Vinci. Dit deck heeft een bijzonder kleurenspel, alleen donkergroen en bruin. Een tarotspel als een bijzonder kunstwerk. Iassen Ghiuselev heeft in 1992 de Grote Arcana gemaakt en Atanas Atanassov maakte in 2002 de Kleine Arcana. Een deck voor verzamelaars. Het is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2004 en een 2e druk in 2005.

Klik voor een afbeelding

Gebaseerd op grondig onderzoek naar het 'Book of Thoth' heeft de expert Roberto Negrini met de Liber T: Tarot of Stars Eternal een prachtig staaltje vakwerk geleverd.

De kunstenaar Andrea Serio (van de Dante Tarot) heeft de precieze aanwijzingen van Negrini gevolgd, waaruit dit schitterende magische tarotspel is voortgekomen. De grote Arcana kaarten lijken erg op Aleister Crowley's Toth deck. In de Kleine Arcana zijn symbolieken van de Oude Egyptische astrologie verwerkt. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Light and Shadow Tarot is gemaakt door Michael Goepferd en hij heeft zich laten inspireren door Keltische, Europese en Afrikaanse kunststromingen. Eerder is het uitgegeven onder de naam Contrast Tarot met een gelimiteerde editie van 120 stuks.

Het gehele deck is gemaakt met behulp van linoleumdruk (of mogelijk ook houtdruk o.i.d.), dus elke afbeelding is eerst op een stuk linoleum getekend en vervolgens uitgesneden. Wat deze kaarten zo bijzonder maakt, is dat zij -ondanks de gebruikte techniek- toch heel gedetailleerd zijn.

De grote Arcana is gebaseerd op de traditionele tarot, maar Goepferd heeft ze volgens eigen ideeën ontworpen en hier en daar wat symboliek toegevoegd, maar meestal toch niet zoveel dat de originele kaart niet meer te herkennen zou zijn. Ook hebben de kaarten hun traditionele namen behouden en de hofkaarten heten King, Queen, Princess en Prince.

Het boekje wat hier bij zit is geschreven door Brian Williams (de auteur van o.a. ook het Renaissance Tarot Book) en heeft nog bijna 200 bladzijden. Van elke kaart wordt een beschrijving gegeven en een interpretatie, en er wordt nog wat verteld over het ontstaan van dit deck. Het deck is uitgebracht door Inner Traditions in 1997.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Llewellyn Tarot is gemaakt door Anna-Marie Ferguson, die ook de Legend: The Arthurian Tarot heeft gemaakt. Het deck is vernoemd naar de uitgever, of beter gezegd: naar de oprichter Llewellyn George van de uitgeverij Llewellyn, en heeft 78 kaarten.

Dit deck is in 2006 gepubliceerd en is gebaseerd op de legendes en de mythologie van Wales. De kaarten zijn met waterverf geïllustreerd op een vergelijkbare mystieke wijze als bij haar andere deck.

Het deck is opgezet in de RW traditie, maar sommige kaarten hebben andere titels gekregen:
De Hogepriesteres = The Preistess
De Duivel = The Horned One
De Wereld = The Universe

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Londa Tarot is een interessant deck, het is gemaakt door Londa, een kunstenares uit Ohio. Het spel heeft geen overheersende kleuren en de stijl is heel herkenbaar: alle figuren hebben nogal aanwezige wenkbrauwen en lang wild haar. Ook hebben bijna alle figuren brede schouders en zien ze er tamelijk 'elfjes-achtig' uit. Dat laatste wordt vooral veroorzaakt door hun puntige oren. De uitstraling van dit deck is al met al een beetje uitdagend.

De Londa Tarot is uitgebracht door US Games in 1993.

Klik voor een afbeelding

Elke kaart van de Lord of the Rings Tarot laat een scene zien uit J.R.R. Tolkien's fameuze trilogie. Onderaan de kaart is een beschrijving te lezen van de gekozen gebeurtenis die correspondeert met de betekenis van de kaart.

Dit spel verbindt de traditionele tarot met de geest en de mythologische symbolen van de Hobbit en The Lord of the Rings. Als bijzonderheid kun je dit deck ook gebruiken als een kaartspel, bedoeld voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar.

Dit deck is gemaakt door tarotlezer Terry Donaldson en artiest Peter Pracownik, die samen ook de Dragon Tarot hebben gemaakt. Het is uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Lo Scarabeo Tarot kwam uit in 2007 ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Italiaanse uitgever Lo Scarabeo. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Mark McElroy & Anna Lazzarini.

Het deck combineert de 3 belangrijkste tarots: de historische Tarot de Marseilles, de traditionele Rider-Waite en de 'Systems-Based' Thoth Tarot. Toch is dit deck in grote lijnen opgezet als de RW en de kaarten hebben titels in 6 talen: Spaaans, Italiaans, Duits, Frans, Engels en Nederlands.

Klik voor een afbeelding

De Love and Mystery Tarot is een Japans deck van 78 kaarten, uitgebracht door Seibido Shuppan en gemaakt door Moonprincess Himiko & Ayumi Kasai.

De kaarten zijn geïllustreerd in een comic-achtige stijl en het deck is opgezet volgens de RW traditie, maar de afbeeldingen zijn niet traditioneel. De titels zijn ook omgekeerd op de kop afgedrukt zodat de kaartnamen ook omgekeerd makkelijk te lezen zijn.

Klik voor een afbeelding

De Love is in the Earth - Crystal Tarot is gemaakt door Melody, auteur van de 'Love is in the Earth' boeken series, & Steve Goins ter gelegenheid van het nieuwe millenium. Het werd gepubliceerd door Earth-Love Publishing House in 2000. De structuur is van de Toth Tarot maar dan in een new age jasje.

Klik voor een afbeelding

De Lover's Path Tarot, uitgebracht door US Gsames, is gemaakt door Kris Waldherr, kunstenaar van de Goddess Tarot. Het toont liefdesverhalen van over de hele wereld gelinkt aan allerlei archetypes. Het deck heeft 78 kaarten en is met name heel geschikt voor relatie-leggingen.

De Lover’s Path Tarot is geen Waite, Crowley of Marseilles gebaseerd deck, ook al grijpt Waldherr bij de grote Arcana opzet terug op de RW traditie, de kaarten hebben voor een groot gedeelte ook andere titels gekregen. Elke grote Arcana kaart is gerelateerd aan een specifiek liefdesverhaal, Triumph is Ariadne en Dionysus, Desire is Tristan en Isolde, etc.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Jane Lyle's Lovers Tarot is een deck van alleen 22 grote Arcana kaarten en is speciaal gemaakt om vragen ivm de liefde te beantwoorden.

De figuren en achtergronden op de kaarten zijn in Middeleeuwse/Renaissance stijl gemaakt. Dit deck is uitgebracht in 1992 door St Martins Press.

Klik voor een afbeelding

Ludy Lescot is een verlegen en esoterisch ingestelde kunststudente uit New Orleans. Aan de hand van haar aantekeningen en schetsen heeft Patrizio Evangelisti een fascinerend tarot deck met de naam Ludy Lescot Tarot ontworpen. Dit deck is in 2011 uitgegeven door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Lunatic Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door de Chinese Evan Yi Feng. Het deck is in 2005 in China gepubliceerd, op de achterkant vindt je de corresponderende RW afbeelding en de titels in het Engels.

De kaarten zijn erg groot, 13.50cm x 25.50cm, maar ik meen dat er nu ook een deck met 'normale' maten te koop is waarbij de titels in Engels en Chinees aanwezig zijn.

Klik voor een afbeelding

De Lurianic Tarot bevat symbolen, afbeeldingen en esoterische informatie op elke kaart gebaseerd op de Joodse Kabbalah volgens R. Isaac Luria.

Dit deck is gemaakt door Basilikon en in eigen beheer gepubliceerd in 2006. Lees meer op de website van Basilikon: www.basilikon.com/ltarot

Klik voor een afbeelding

De Maat Tarot heeft 78 vrij grote (10.79cm x 14.61cm) kleurrijke kaarten vol symboliek die zijn gebaseerd op de cycli van de maan. Het deck is gemaakt door Julie Cuccia-Watts (van de Ancestral Path Tarot) en is in eigen beheer uitgegeven in 2006.

De grote Arcana kaarten zijn niet genummerd en hebben geen borders. Lees meer op de website van Julie: www.newmoontradingco.com

Klik voor een afbeelding

De Maddonni Tarot, gemaakt door Silvia Maddonni en uitgebracht door Grimaud, valt eerder onder de categorie verzameldecks, dan dat je er goed de kaart mee kunt lezen.

Alleen de grote Arcana en de hofkaarten bezitten echte illustraties, en hebben de naam in zowel Engels als Frans onder de afbeelding staan. Het meest opvallende aan de illustraties is vermoedelijk de haardracht van de meeste figuren, er zitten hele gestileerde, opvallende kapsels bij. Het gehele deck maakt een wat eigenaardige, maar over het geheel genomen wel vrolijke indruk.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Magdalene Legacy Tarot heeft 78 kaarten en is opgedragen aan de verloren Godin van het Christelijke geloof: Miriamne e Magdala. Het deck is gemaakt door Casey DuHamel & Deborah L. Shutek-Jackson

Het werd gepubliceerd door Tarot Media Company in 2012 en door Grail Quest Press in 2014.

Klik voor een afbeelding

De Mage The Ascension Tarot is gebaseerd op het rollenspel Mage. Het deck is gemaakt door Jackie Cassada & Nicky Rea en werd gepubliceerd door White Wolf.

Klik voor een afbeelding

De Mage The Awakening Tarot was oorspronkelijk gemaakt om binnen een spel te spelen, maar is ook geschikt als een op zichzelf staand deck. Het deck is gemaakt door 5 kunstenaars: Stephanie Pui-Mun Law & Michael Kaluta & Yasmine & Vince Locke & Saana Lappalainen en werd in 2009 gepubliceerd door White Wolf.

Klik voor een afbeelding

De Magickal Tarot is gemaakt door Anthony Clark & Tony Willis. Het heeft 78 kaarten en is qua opzet gebaseerd op de Aleister Crowley Thoth Tarot. Het deck werd in 1992 gepubliceerd door Aquarian Press.

Klik voor een afbeelding

De Magic Manga Tarot is gemaakt door Viviane en gepubliceerd in 2008 door AGM Müller. De illustraties zijn in manga-stijl, alhoewel ze ook een beetje een gothic indruk geven. De borders zijn gekleurd en spinnewebachtig.

Klik voor een afbeelding

De Magic Tarot is gemaakt door de Rus Aleksey Kluev en werd door KSP+ voor het eerst uitgebracht in 1999 en een 2e editie in 2003. Het zijn digitale collages, klassieke kunst gecombineerd met esoterische en magische symboliek.

Klik voor een afbeelding

De Major Tom's Tarot of Marseilles is een uniek deck dat oorspronkelijk gemaakt werd in een gelimiteerde editie van 50 decks ter gelegenheid van de Melbourne International Tarot conferentie die in 2005 werd gehouden.

Inmiddels is er ook een uitgave van Schiffer Books voor het grotere publiek. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de Dodal Marseilles (hernieuwde uitgave van de Marseille Tarot uit 1701), maar met een modern tintje. Gemaakt door Thomas Schick.

Klik voor een afbeelding

De Management Tarot is een Duits deck uitgebracht door Urania en bedoeld voor managers en andersoortige leiders in verband met de uitdagingen en problemen die zij op hun werk tegenkomen. Het deck heeft 78 kaarten met Duitse titels en is gemaakt door Korai Peter & Ute Stemmann. De grote Arcana kaarten hebben verhalende afbeeldingen, maar de kleine Arcana kaarten zijn een stuk simpeler geïllustreerd.

Klik voor een afbeelding

De Manara: The Erotic Tarot is gemaakt door de Italiaanse comic-book artiest Milo Manara en uitgebracht door Lo Scarabeo.

Dit deck showt een mix van fantasiebeelden en erotiek. De afbeeldingen zijn expliciet maar niet extreem. Twee grote Arcana kaarten hebben andere namen gekregen:
The Wheel of Fortune = The Mirror
The Hanged Man = The Punishment

De kleine Arcana sets hebben de namen van de elementen gekregen:
Wands = Fire
Swords = Air
Cups = Water
Pentacles = Earth

Een deck voor verzamelaars, zij die van erotische afbeeldingen houden, of voor stellen die hun seksuele relatie willen onderzoeken.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Mandala Astrological Tarot heeft 78 kaarten, is gemaakt door A T Mann en werd gepubliceerd in 1997 door Harper San Francisco.

De kaarten hebben ronde, mandala-achtige illustraties en op elke kaart staan astrologische symbolen.

Klik voor een afbeelding

De Manga Tarot is een een deck dat geïllustreerd is in de bekende manga comics stijl. Het is gemaakt door Riccardo Minetti & Anna Lazzarini en heeft aantrekkelijke afbeeldingen in de manga/anime stijl (maar niet zo overdreven) en de symboliek is tamelijk herkenbaar. Er is echter een beduidende verandering, kaarten waarop traditioneel gezien een man op afgebeeld staat, staat nu een vrouw afgebeeld en vice versa. Gepubliceerd in 2006 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Er is nog een Manga Tarot, maar dat deck is gemaakt door Selena Lin.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

Deze Manga Tarot is gemaakt door de Taiwanese Selena Lin die zich gespecialiseerd heeft in shojo, een romantische comic stijl speciaal voor tiener meisjes. Dit deck is gevuld met grappige figuren met grote ogen, en het is uitgebracht door Connections in 2006.

Er is nog een Manga Tarot, maar dat deck is gemaakt door Riccardo Minetti & Anna Lazzarini.

Klik voor een afbeelding

De Mantegna Tarot is in feite een filosofisch 'kunstwerk' en kan eigenlijk ook geen echt deck worden genoemd. Het spel betaat uit 50 kaarten en is gemaakt door A. Atanassov en werd uitgebracht door Lo Scarabeo in 2002.

Attanassov heeft ook de Golden Tarot of the Tsar, de Bosch Tarot, de Da Vinci Tarot (de kleine Arcana), de Golden Tarot of Klimt en de Golden Botticelli Tarot (gedeeltelijk) op zijn naam heeft staan.

De afbeeldingen van de Mantegna Tarot beschrijven vijf series: The human condition (de menselijke condities), The nine Muses and Apollo (kunst), Arts and Sciences (wetenschap), Geniuses and Virtues (menselijke deugden) en The Planets and Celestial Spheres (hemelse sferen).

Klik voor een afbeelding

De Margarete Petersen Tarot is gemaakt door de Duitse Margarete Petersen. Het deck werd in Duitsland door Königs Furt uitgebracht in 2002. De kaarten zijn in 2004 ook gepubliceerd met Engelse titels.

Sommige grote Arcana kaarten hebben andere namen gekregen:
The Magician = Magic
The Charioteer = Chariotess
The Hermit = The Crone
The Hanged Man = Trial
Temperance = Mediatrix
Judgment = Renewal.

De hofkaarten zijn Mother, Father, Daughter, and Son. De kleine Arcana sets heten Flames, Cups, Feathers en Coins.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Mary-El Tarot is een mooi deck wat in 2012 gepubliceerd werd door Schiffer Books.

De prachtige afbeeldingen zijn met olieverf gemaakt door Marie White. De gebruikte symboliek volgt de RW traditie niet, en daardoor is dit geen beginnersdeck.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Masonic Tarot bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Jean Bouchard. Het deck werd in 1987 gepubliceerd door Grimaud.

De afbeeldingen zijn kleurig en verweven met betekenisvolle Freemasonry (Vrijmetselaars) symboliek. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Masquerade Tarot heeft simpele lijntekeningen van figuren die allemaal een masker dragen, gemaakt door Martin en gepubliceerd in 1995 door US Games.

Er is geen of weinig detail te zien en ook zijn er geen achtergronden gebruikt. De grote Arcana kaarten hebben traditionele namen met uitzondering van the Wheel of Fortune wat hier Chance is genoemd, The Star die hier gewijzigd is in The Stars en Judgment die hier omgedoopt is tot The Angel. De tekeningen zijn allemaal uitgevoerd in zwart en wit en in een gekleurde achtergrond geplaatst.

Bij de kleine Arcana hebben de Zwaarden (Swords) een rode, de Staven (Staves) een groene, Pentakels (Coins) een gouden en Bekers (Cups) een blauwe achtergrondskleur.

Van de artiest is alleen de naam 'Martin' bekend, geen achternaam of zo, alleen Martin. Het bijbehorende boekje is erg magertjes, slechts 12 pagina's.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Master Tarot is gebaseerd op het leven en werk van Jezus, maar de ontwerper van dit deck -Mario Montano- benadrukt met klem dat deze Jezus van geen enkele kerk is en van geen enkele sekte of religie. Het is een heel ongewoon tarot spel, het deck is in drieën gedeeld, en behalve een grote en een kleine Arcana heb je ook nog 'People Cards'.

De grote Arcana is gebaseerd op archetypes uit het verhaal van Jezus. De kleine Arcana beslaat 40 kaarten die ook als zodanig zijn genummerd, zij bevatten bepaalde uitspraken van Jezus zoals bijvoorbeeld kaart 6 - The Pearl is from Thomas, 76: "The father's kingdom is like a merchant who had a supply of merchandise and then found a pearl. That merchant was prudent; he sold the merchandise and bought the single pearl for himself. So also with you, seek the treasure that is unfailing, that is enduring, where no moth comes to devour and no worm destroys.".

De resterende 16 kaarten (de People Cards) tonen individuele figuren die met Jezus te maken zouden hebben gehad zoals bijvoorbeeld Barabbas. Opvallend bij dit deck is de kleding van de diverse personages, dit gaat van het Nieuwe Testament tot nu, Barabbas draagt bijvoorbeeld een spijkerbroek!

De artiest van de Master's Tarot is Amerigo Folchi die al verscheidene andere spelen op zijn naam heeft staan, zoals de Millennium Tarot, de Tarocco di Sissi, Tarocco Storico del Palio di Pistoia, de Tarocco di Colombo en het erotische deck Tarocco Erotico dei Giardini di Priapo.

De Master Tarot is uitgegeven door AGM Müller. De kaarten van de Grote Arcana hebben andere namen gekregen.

Klik voor een afbeelding

De Mayan Tarot is geïnspireerd door de pre-Columbiaans, Centrale Amerikaanse cultuur van de Maya's. Dit deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Silvana Alasia, het werd gepubliceerd in 2008 door Lo Scarabeo.

De kleurrijke kaarten van de grote Arcana hebben de vertrouwde stijl van Mayaanse kunst, terwijl de kleine arcana kaarten meer een rotstekening stijl met grote symbolen tonen. De kaarten hebben een 'ruwe steen' achtergrond waardoor ze een oude uitstraling hebben. Als je er van houdt zijn het mooie afbeeldingen maar voor een traditonele tarotlegging zijn ze niet zo geschikt.

Klik voor een afbeelding

De Mayan (Xultan) Tarot is gemaakt door Peter Balin en voor het eerst gepubliceerd in 1976 door Arcade. De artiest heeft getracht de Maya cultuur in te voegen in de traditionele tarot structuur.

Het deck heeft 78 kaarten en de grote Arcana heeft enige bijzondere veranderingen ondergaan, ook de namen zijn bij de meeste kaarten niet ongewijzigd gebleven:

0 Fool
1 Sorcerer
2 Priestess
3 Consort
4 Ruler
5 Priest
6 Lovers
7 Warrior
8 Cactus
9 Sage
10 Wheel
11 Balance
12 Hanged Man
13 Dead Man
14 Temperate Man
15 Bound Man
16 Divided Man
17 Star
18 Moon
19 Sun
20 Planet Venus
21 Planet Earth

Wat de kleine Arcana betreft zijn er Staffs (Wands), Swords, Cups en Jades (pentacles). De hofkaarten bestaan uit een Lord, een Lady, Serviant en Warrior.

Zoals gebruikelijk in de Maya kunsttraditie hebben de mensen op de afbeeldingen een aflopend voorhoofd. Bijzonder is ook dat er bij de kaarten geen kader is gebruikt. Bij de grote Arcana vind je geen namen op de kaarten, wat -gezien de vele wijzigingen- het moeilijk kan maken de kaarten te herkennen, ze hebben enkel het Maya nummer van de kaart onderaan staan. Er zijn veel veren, vogels, dierenhuiden en schedels op de afbeeldingen te zien, en wanneer je de grote Arcana in volgorde uitlegt, komt er een compleet verhaal te voorschijn. Om met dit deck de kaart te kunnen leggen, zul je er toch eerst heel veel mee moeten oefenen.

Klik voor een afbeelding

De Medicine Woman Tarot zit op het randje voor wat betreft het wel of niet tot de tarot spelen behoren. De grote Arcana toont afbeeldingen gebaseerd op 'Native American' stroming. Deze behoort niet tot een specifieke volksstam, maar is eigenlijk een combinatie van ideeën van vele verschillende culturen.

De hofkaarten zijn hernoemd tot Apprentice, Totem, Harvest Lodge en Exemplar. De kleine Arcana bestaat uit Stones, Pipes, Arrows en Bowls. De afbeeldingen zijn in simpele lijntekeningen uitgevoerd in warme en pastelkleurige tinten, waarschijnlijk in inkt en waterverf.

Alle kaarten van dit deck bevatten een multi-culturele afbeelding. Voor de echte tarot enthousiasteling zullen de bij dit spel gegeven interpretaties van de kaarten waarschijnlijk veel te veel afwijken van de traditionele, en de liefhebber van de Native American cultuur raakt vermoedelijk van streek door de vele bijeen gebrachte ideeën.

Het deck is gemaakt door Carol Bridges en werd door US Games gepubliceerd in 1989.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Medieval Cat Tarot is een deck van elegant geklede katten in Renaissance kleding. Het deck heeft een traditionele opzet maar is versimpeld wat de symboliek betreft.

Het is gemaakt door Gina M. Pace & Lawrence Teng en door US Games in 2004 uitgebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Nigel Jackson Tarot is gebaseerd op symboliek en numerologie uit de Middeleeuwen en de Renaisssance. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Nigel Jackson, en werd in 2004 uitgegeven door Llewellyn onder de naam "Medieval Enchantment: Nigel Jackson Tarot".

In dit deck worden de Zwaarden met Vuur (Fire) geassocieerd en de Staven met Lucht (Air).

Klik voor een afbeelding

De Medieval Scapini Tarot is gemaakt door Luigi Scapino en werd uitgebracht door Thorsons. Het deck heeft een karakteristiek Middeleeuws uiterlijk. De kaarten lijken zo uit de Renaissance te stammen en geven qua symboliek, kostuums en achtergronden een goed beeld van de Middeleeuwen in Europa. De grote Arcana en de hofkaarten hebben een goudkleurige achtergrond, wat enigszins doet denken aan Italië in de 15e eeuw.

In deze kaarten is de Middeleeuwse symboliek gecombineerd met esoterische tradities die een publiekelijke bekendheid kregen in de 18e eeuw. In de meeste afbeeldingen, die vaak erg gecompliceerd in elkaar zitten, is wel een diepere betekenis te ontdekken. Scapino zei hierover: "I have always been interested in symbols, including them in my paintings. Many symbols that I 'invented' intuitively were affirmed by my discovery that they had been used by other artists long ago."

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Medieval Tarot is gemaakt door Guido Zibordi, de kunstenaar die ook de Bruegel Tarot en de Giotto Tarot heeft geïllustreerd, maar de Medieval Tarot is een meer algemeen deck over de Middeleeuwen voor wat betreft kleding en situaties. De kaarten hebben titels in 6 verschillende talen waaronder ook Nederlands. De Medieval Tarot is gepubliceerd door Lo Scarabeo in 2007.

Klik voor een afbeelding

De Merlin Tarot is ontworpen door de Schot R.J. Stewart en uitgevoerd door Miranda Gray (tevens de illustrator van de Arthurian Tarot) en werd uitgegeven in 1988 door Aquarian Press.

Er is veel aandacht geschonken aan de kleinste details en de mensen op de afbeeldingen zijn door Gray erg levensecht neergezet. De kleine Arcana kaarten bestaan uit gestileerde Keltische dierfiguren. Dit spel is gebaseerd op de originele Merlin teksten, en Stewart heeft de Duivel dan ook vervangen door een Bewaker (the Guardian).

Klik voor een afbeelding

De Merryday Tarot werd uitgebracht door Mill House McCabe in 1997 en is gemaakt door Louisa Poole. Zij heeft dit deck op een tamelijk unieke manier vormgegeven. Poole had vast en zeker bepaalde ideeën in haar hoofd toen ze dit deck heeft ontworpen, maar wat haar ideeën ook waren, voor ons blijft dat een mysterie aangezien er bij dit deck geen boekje zit. Het enige wat hierbij geleverd wordt, is een witte kaart die je open kunt vouwen en waar je aan de ene kant iets kunt lezen over de vier seizoenen, en aan de andere kant over de kaarten en hun sleutelwoorden. En dat is niet bepaald zinvol aangezien de sleutelwoorden ook op de kaarten zelf aanwezig zijn.

Alle kaarten hebben zwarte borders met witte naam-, sleutelwoorden- en Romeinse nummerlabels en tevens nog een label met een nummercombinatie. De afbeeldingen zijn gemaakt met waterverf en gedetailleerd uitgevoerd. Sommige grote Arcana kaarten zijn hernoemd.

De afbeeldingen lijken gebaseerd te zijn op fantasierijke literatuur zoals bijvoorbeeld The Lord Of The Rings, ze doen je in ieder geval vaak denken aan sprookjes. Er zijn draken, vliegende paarden, elfen, eenhoorns, meerminnen enzovoort. Veel van de traditionele tarot symboliek is op deze kaarten verdwenen.

The Apprentice (Magican) en the Student (Chariot) lijken hier dezelfde jongeman te zijn. Metamophosis (Death) is -zoals trouwens ook vele andere in dit deck- een mooie kaart: een verlaten landschap met veel vlinders, een arend en een Phoenix, het sleutelwoord is 'Regeneration'. De Time Lord (Temperance) is echt bijzonder, een semi-abstracte afbeelding van een onderwater gebeurtenis. Twee handen houden een zilveren en een gouden beker vast waartussen je een blauwe zigzag ziet stromen. De verschillende elementen op deze kaart vormen samen een reusachtig gezicht, en het sleutelwoord hier is 'Emergence'.Ook Judgment toont een onderwater gebeurtenis, hier zwemmen twee meerminnen (een vrouwelijke en een mannelijke) naar boven, terwijl viasachtige handen vanaf de bodem naar hen reiken. Het sleutelwoord is 'Liberation'.

De Kleine Arcana bestaat uit Wands, Cups, Swords en Pentacles, maar de Aces (Azen) zijn hernoemd naar dragons: Water Dragon, Earth Dragon etc. De genummerde kaarten zijn multi-cultureel en volgen een patroon wat je min of meer ook terug kunt vinden in de Ancestral Path Tarot. In dit deck hebben Wands met Afrika/Egypte, de Swords met Azië, Cups met natuurvolkeren en Pentacles met de Kelten te maken.

Klik voor een afbeelding

De Minchiate Etruria Tarot is een fotoreproductie van een Florentijns tarot-achtig deck, de Ancient Minchiate Etruria Tarot uit 1725.

Dit deck van 97 kaarten heeft 56 grote Arcana en 41 kleine Arcana kaarten. De maker is niet bekend, de uitgever is Lo Scarabeo in 2011.

Klik voor een afbeelding

De Minchiate Tarot is een remake van het uit de 16e eeuw stammende tarot-achtige deck, de Ancient Minchiate. Brian Williams heeft er een wat moderne 'look' aangegeven.

Het deck heeft 97 kaarten (extra kaarten voor de astrologische tekens en elementen). Het is uitgegeven door Inner Traditions in 1999.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Minute Tarot is deck van 78 kaarten in de Rider-Waite traditie. Elke kaart is getekend en gekleurd in amper 5 minuten, de maakster Robyn Tisch Hollister heeft over het hele deck 9 uur gedaan.

Na de gelimiteerde 1e oplage is het deck in 2010 commercieel op de markt gebracht door Tarot Connections, en het deck is ook te koop bij bijvoorbeeld Amazon.

Klik voor een afbeelding

De Miracle Tarot is, ondanks de Engelse titels, een Japans deck. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Reiko Shimitsu. Het is in 1994 uitgegeven in Japan.

Klik voor een afbeelding

De Miss Cleo's Tarot Power heeft 78 kaarten en is oorspronkelijk gemaakt door Seth Stephens & J. F. Lambert voor een tarotlezer met dezelfde naam die in de jaren '90 tarot bekend maakte bij het grote publiek. Het is een Rider-Waite kloon waar een Egyptische draai aan is gegeven. Dit deck werd uitgebracht door Radar Communications.

Klik voor een afbeelding

De Modern Medieval Tarot is een fotocollage-mix van de Middeleeuwen en de moderne tijd. Het deck werd gepubliceerd in 2007 door AGM Müller, heeft 78 kaarten en is gemaakt door Shayn Amber Wetherell.

Klik voor een afbeelding

De Mona Lisa Tarot is een vernieuwend deck dat door het schilderij met dezelfde naam, het Renaissance tijdperk en het leven en de verbeelding van Leonardo da Vinci werd geïnspireerd. De kaartscènes nemen de tarot dikwijls mee in nieuwe en verschillende richtingen. Deze tarot is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2008. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

De Mona Lisa Tarot is van Mark McElroy (Tarot of the Elves, Lo Scarabeo Tarot) en Paolo Martinello (Universal Fantasy Tarot) heeft de illustraties gemaakt. De afbeeldingen zijn prachtig en lijken zo uit het Renaissance tijdperk te komen. De betekenis van de kaarten loopt niet synchroon met de RW tarot en dit deck is dan vermoedelijk ook vooral een verzamelobject en niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Moonprincess Himiko Tarot is een Japans deck met 78 kaarten. Het is gemaakt door Ayumi Kasai & Moonprincess Himiko.

De grote Arcana kaarten hebben mooie afbeeldingen, maar de kleine Arcana kaarten tonen alleen de symbolen.

Klik voor een afbeelding

Zo op het eerste gezicht is de Morgan-Greer Tarot een reïnterpretatie van de Rider-Waite Tarot. De afbeeldingen zijn wat meer gedetailleerd en het kleurgebruik is rijker en voller. Maar sommige kaarten hebben een complete verandering ondergaan, bijvoorbeeld Staven 5 laat enkel 5 handen zien waarin 5 staven worden gekruist. Bij de meeste hofkaarten is van de personages alleen het bovenlijf te zien en de kaarten hebben geen kader. Alle kaarten bezitten hun eigen afbeelding.

Dit deck is gecreëerd door de artiest Bill Greer met aanwijzigingen van Lloyd Morgan. Het werd uitgegeven in 1979 door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Motherpeace Tarot, uitgegeven door US Games en gemaakt door Karen Vogel & Vicki Noble, was het eerste tarotspel met ronde kaarten. Net als later bij de Daugthers of the Moon Tarot en de Tarot of the Cloisters- zijn de kaarten rond en tamelijk groot (*), en op de afbeeldingen zie je voornamelijk vrouwelijke figuren.

Het deck is ook speciaal voor vrouwen bedoeld en is zo'n beetje het eerste feministische tarot spel wat op de markt kwam. Het schudden van de kaarten is wel even oefenen..

De afbeeldingen wekken niet de indruk een professioneel kunstwerk te zijn, ze hebben m.i. meer weg van kindertekeningen. De afbeeldingen laten invloeden uit alle culturen en alle tijden zien. The Wands zijn overheersend rood van kleur, the Swords meestal geel, Cups blauw/groen en the Disks zijn uitgevoerd in aarde-tinten. De afbeeldingen van de grote Arcana wijken erg af van de traditionele tarot maar laten over het algemeen wel eenzelfde soort thema zien.

In dit spel vind je geen geweld, ook geen bloedende lichamen bij de Zwaarden. Wanneer je goed bekend bent met het Rider deck, zou de interpretatie van dit deck niet al te veel problemen mogen geven.

(*) Er is tegenwoordig ook een kleinere uitvoering te koop.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Mystic Dreamer Tarot is gemaakt door Azurylipfe, alias Heidi Darras. Het deck heeft 78 kaarten en werd in 2008 uitgegeven door Llewellyn.

Het zijn fotocollages, foto's van mensen en landschappen zijn hier en daar gecombineerd met computer gemaakte elementen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Mystic Faerie Tarot is geschilderd met waterverf door Linda Ravenscroft. Het deck heeft 78 kaarten met vergulde randen, vol met elfjes, nymphen en andere fantasy figuren. Het bijbehorende boek van 312 pagina's is geschreven door Barbara Moore en het werd in 2007 uitgegeven door Llewellyn.

Het is een deck wat ook geschikt is voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Mystic Meg Tarot is geïllustreerd door Caroline Smith die ook de Elemental Tarot op haar naam heeft staan.

Het deck heeft 78 kaarten, sommige grote Arcana kaarten hebben andere titels gekregen, de Fool is bijv Beginning geworden. De kleine Arcana kaarten zijn voor beginners te spaarzaam geillustreerd. De Mystic Meg Tarot is gepubliceerd door Carlton.

Klik voor een afbeelding

De My Tarot is een zwart/wit uitgave van de Sharman-Caselli Tarot van Juliet Sharman-Burke, bedoeld om zelf in te kleuren.

De My Tarot is uitgebracht door Connections in 2005.

Klik voor een afbeelding

De Mythic Tarot, gemaakt door Juliet Sharman-Burke & Liz Greene & Tricia Newell, is gebaseerd op de Griekse mythologie. Op elke kaart van de grote Arcana zie je de afbeelding van een Griekse god of godin. Om een paar voorbeelden te geven: de Keizer (Emperor) is Zeus of Jupiter en de Keizerin (Empress) is Demeter, de Zegewagen wordt bemand door Mars en Dionysos speelt de Dwaas (Fool).

Bij de kleine Arcana zijn de kaarten gebaseerd op een bepaalde mythe, de Staven zijn bijvoorbeeld gebaseerd op Jason en het Gulden Vlies en de bekers vertellen het verhaal van Eros en Psyche. De afbeeldingen zijn gedetailleerd en de kaarten zijn ietsje groter dan meestal het geval is.

Het deck is uitgebracht door Fireside in 1986.

Klik voor een afbeelding

De Mythical Goddess Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Sage Holloway & Katherine Skaggs. Het is geen standaard deck, het is bedoeld om je vrouwelijke spiritualiteit te leren kennen mbv van de vele godinnen die op de kaarten zijn afgebeeld.

Het deck is in eigen beheer uitgegeven, zie voor meer informatie op www.starchalicesisters.com.

Klik voor een afbeelding

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


KlussenKlussen

Ook voor tarot decks

Shop nu

Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Maancolumn van Petra

maancolumnBij elke volle en elke nieu­we maan een nieuwe column van Petra Stam!

Lees meer...


Juni 2024

Wat zijn de voor­spellingen voor deze maand?

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...