T - T (pagina 2 van 2)

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

Dit tarotspel opent zijn 78 deuren naar (zelf-)inzicht, en voert ons op een esoterische ontdekkingstocht langs 78 deuren (of poorten) die toegang bieden tot de belangrijkste aspecten in ons leven. Als een lange gang met 78 deuren strekt onze levensweg zich voor ons uit.

De Tarot of the 78 doors is gemaakt door Antonella Platano en uitgegeven in 2005 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Ages is gebaseerd op vroegere beschavingen. Het is gemaakt door Mario Garizio in aquarel en pastel in 1985 en kwam voor het eerst uit in 1988. US Games heeft het opnieuw uitgebracht in 1993.

De grote Arcana heeft te maken met de cultuur en het leven in het oude Egypte, elke kaart toont ook een Hebreeuws teken en een astrologisch symbool. The Fool heeft kaartnummer 21.

De Zwaarden (Swords) zijn gerelateerd aan de Vikingen, Bekers (Cups) met de Azteken, Pentakels (Coins) met Indianen en Staven (Batons) met Afrikaanse volkeren. Bij de kleine Arcana hebben de series eenzelfde achtergrond waardoor je ze makkelijker kunt plaatsen. Bij de kleine Arcana ontdek je Azteken, Hindu, Afrikaanse en Viking cultuur.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the Angels van Lo Scarabeo uit 2008 is geïllustreerd met engelen en hoeders in gemakkelijk te interpreteren en op de Rider-Waite gebaseerde scènes. Het is gemaakt door Giordano Berti & Arturo Picca.

De engelen zijn niet specifiek mythische wezens, maar algemeen wit gevleugelde menselijke figuren. Duivelser versies verschijnen ook in de conflictkaarten zoals bijvoorbeeld de Vijf van Zwaarden.

Klik voor een afbeelding

In de Tarot of the Animal Lords van Angelo Giannini, uitgebracht door Lo Scarabeo, zie je de tarot als een fijngevoelig, poëtisch verhaal, waarin dieren (als menselijke gedaanten) de hoofdrol spelen. Elke kaart laat z'n eigen wereldje zien, en is mede daardoor vooral geschikt voor mediatieve doeleinden.

De Kleine Arcana bestaat uit Salamanders (Salamanders), Butterflies (Vlinders), Crabs (krabben) en Beetles (Kevers). De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Cat People is ontworpen door Karen Kuykendall en is uitgegeven door US Games in 1985. De kaarten hebben een mooie, beetje mysterieuze uitstraling.

Waarschijnlijk moet je bij dit spel wel meer aandacht schenken aan de expressie op de gezichten van de katten dan van de mensen. Dit spel is vooral een aanrader voor iedereen met een zwak voor katten.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the Celtic Fairies heeft 78 kaarten en is gemaakt door Mark McElroy & Eldar Minibaev. Lo Scarabeo heeft dit deck in 2010 gepubliceerd.

De afbeeldingen zijn prachtig, maar je hebt er wel het bijgeleverde boek van 160 pagina's bij nodig om het deck te kunnen doorgronden.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Cloisters, uitgebracht door US Games in 1993, is gemaakt door Michelle Leavit. De afbeeldingen zijn bedoeld te lijken op het gekleurde glas uit de Middeleeuwse kathedralen (al moet ik persoonlijk meer denken aan gebroken spiegels).

Net als bij de Motherpeace Tarot en de Daugthers of the Moon Tarot heeft dit deck ronde kaarten. De traditionele symboliek van Waite-Smith is gevolgd, maar verschillende symbolen lijken te zijn opgeofferd ten behoeve van het glas-effect.

Als je goed de kaart kunt leggen met de Rider-Waite, dan zal dit deck je vast ook niet zoveel moeilijkheden opleveren. De grote Arcana en de hofkaarten hebben dezelfde benaming, de kleine Arcana bestaat uit Staves, Vessels, Swords en Pentacles.

Het bijbehorende instructieboekje behandelt drie tarotleggingen: de Astrologische, het Keltisch Kruis en een relatielegging. Voor de rest geeft het een karige beschrijving van de kaarten, waar je naar mijn idee niet zo veel wijzer van wordt.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Dead, uitgebracht door Llewellyn, heeft in plaats van de gebruikelijke figuren overal leeg-ogige skeletten in vaak grappige situaties.

Het thema van dit deck is gebaseerd op een Mexicaans festival: "Dio de los Muertos" (dag van de dood), een dag om familie en vrienden die overleden zijn te herdenken. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Monica Knighton. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Dream Enchantress is van Marco Nizzoli, dezelfde auteur die de Secret Tarot creëerde. Het is een fantasievol en geheimzinnig deck. Om de figuren zit een minimale zwarte rand die de helderheid van de beelden versterkt. Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2009.

Het is een traditioneel 78 kaarten deck en de grote Arcana heeft ook de traditionele titels, met uitzondering van het Rad van Fortuin, dat heet nu simpelweg Rad (of Wiel). Er zit een booklet bij in 5 talen: Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Het is geen beginners deck.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

In oude culturen waren druïden de 'wijze mannen' en deze mannen zie je terug in de Tarot of the Druids. Als priester, filosoof, magiër en kruidenkenner bij uitstek, hadden zij vaak een belangrijke functie binnen de gemeenschap.

Dit spel geeft de mysterieuze, sprookjesachtige en spirituele sfeer weer van de tijd van deze oude culturen. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Antonio Lupatelli & Giordano Berti & Severino Baraldi & Bepi Vigna en is uitgegeven door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Elves is gemaakt door Mark McElroy & Davide Corsi. Het deck heeft 78 kaarten en werd in 2007 door Lo Scarabeo gepubliceerd. In tegenstelling tot de meeste andere door Lo Scarabeo uitgebrachte decks heeft de Tarot of the Elves geen titels op de kaarten.

Het is een niet traditioneel deck aangezien het de verhalen toont ivm Elven relikwieën, de grote Arcana gaat bijvoorbeeld over de elf Prince Alberich. Een aanrader voor iedereen die geinteresseerd is in elven en/of bijzondere decks verzamelt.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the four Elements is gemaakt door Amy Ericksen & Isha Lerner, ook de kunstenaar van de Inner Child Cards.

De afbeeldingen zijn warm en kleurrijk en zullen je vaak een glimlach ontlokken. Maar in de afbeeldingen is veel meer te ontdekken dan je in 1e instantie mocht denken.

Het deck is uitgebracht door Inner Traditions.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the Gnomes is een deck van uitgever Lo Scarabeo, gemaakt door Antonio Lupatelli. Het voert ons naar de fantastische, amusante en mystieke wereld van de Kabouters (gnomen).

Het deck heeft geen Waite of Thoth symboliek waardoor het niet geschikt is voor de beginner. De Grote Arcana houdt wel dezelfde naamgeving aan, met uitzondering van de Magiër, die heet hier "Shoemaker". Het is meer een verzamelobject dan een serieus tarot deck.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Hidden Folk van Giacinto Gaudenzi werd uitgebracht door Lo Scarabeo.

Het is geïnspireerd door oude Angelsaksische sprookjes en legenden. Elfen, kabouters en natuurgeesten begeleiden ons in vergeten magische werelden en schenken ons nieuwe inzichten met betrekking tot de schoonheid van de wereld, de kosmos en onze innerlijke kracht. Liefelijk en inspirerend geïllustreerd.

Klik voor een afbeelding

In de Tarot of the Holy Grail vind je Koning Arthur en zijn ridders van de Ronde Tafel (waaraan niemand aan het hoofd zat!). Zij staan symbool voor de idealen van het ridderschap en het streven naar gelijkheid voor iedereen. De zoektocht van de ridders naar de Heilige Graal is niet alleen een zoektocht naar ‘hogere krachten’, maar ook naar het ‘goddelijke’ in onszelf.

Dit deck is gemaakt door Stefano Palumbo en Pietro Alligo, instructies van Lorenzo Tesio. Het werd gepubliceerd door Lo Scarabeo in 2006.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the III Millennium is een ongebruikelijk en complex deck. Het is gemaakt door Iassen Ghiuselev en werd gepubliceerd in 2000 door Lo Scarabeo.

In de kleine Arcana kaarten staat de corresponderende kaart van de Ancient Tarot of Bologna gedrukt. Het overbrugt de hedendaagse kloof tussen technologie en spiritualiteit en brengt de ziel in balans met kleuren, symbolen en tijd. Van dit deck is in 2002 ook een Nederlandstalige uitgave uitgebracht door Uitgeverij Schors.

Niet geschikt voor beginners, meer een mooi verzamelobject.

Klik voor een afbeelding

De afbeeldingen van de Tarot of the Imagination zijn van Ferenc Pinter en hebben een hoog artistiek gehalte en een krachtige uitstraling. Het deck is door Lo Scarabeo in 2000 uitgebracht.

Geen makkelijk spel om een reading mee te doen en dit deck is dan ook niet geschikt voor beginners. Maar wanneer we deze indringende kaarten leren begrijpen, krijgen we meer te zien dan verwacht.

Klik voor een afbeelding

De tot de verbeelding sprekende en schitterend gekleurde kaarten van de Tarot of the Journey to the Orient zouden de mysterieuze krachten en de symboliek van het 'Verre Oosten' moeten verbeelden.

Alle Grote Arcana kaarten bevatten 2 figuren, een Aziatische en een Westerse waarmee de acrhetypen worden verbeeld. Maar naar mijn idee is dit "East meets West" scenario geen groot succes, in een legging werkt het verwarrend. Dit deck is dan ook meer een collectors item.

Gemaakt door Riccardo Minetti & Severino Baraldi en uitgebracht in 2002 door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Magical Forest (Tarot van het Magische Bos) is een bizarre reis door een wereld van vreemde-, maar schattige dieren en karakters. Je vindt de Rider Waite nog terug in de illustraties. Eerst gepubliceerd in Taiwan door de Taiwanese auteur Leo Tang, en in 2005 opnieuw gepubliceerd door Lo Scarabeo.

De kaarten hebben titels in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Bij de kleine Arcana worden de Staven gedomineerd door kikkers, de Kelken door konijnen, Vossen zie je bij de Pentakels en katten bij de Zwaarden.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Master is een herdruk van een opnieuw ingekleurd Italiaans tarot deck uit 1893.

De Italiaanse titels zijn niet vertaald, maar elke kaart heeft een sleutelwoord wat in 5 talen aan de zijkant is te lezen, helaas niet in het Nederlands. Het deck heeft 78 kaarten en is in 2002 gepubliceerd door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the New Vision, uitgegeven door Lo Scarabeo in 2003, is een nieuwe Rider-Waite-Smith variant. Het perspectief op de afbeeldingen is honderdtachtig graden gedraaid.

De figuren zijn nu niet zichtbaar aan de voorkant maar aan de achterzijde. De bedoeling van dit deck is te ontdekken wat zich 'achter de tarot' bevindt. Illustraties van Raul en Gianluca Cestaro.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Tarot of the Old Path is geïllustreerd door Sylvia Gainsford (die ook de Tarot of the Northern Shadows op haar naam heeft staan) en zij heeft zich laten inspireren door "Insights and inspirations for self realization and creative participation in the development of planetary consciousness. A modern presentation of the old path of female wisdom, based on the experiences of eight 'Witches' from England and the U.S."

Dit deck is een ode aan de vele tarotlezers en -lezeressen die zich bezighouden met Wicca, ook wel 'The Old Religion' of 'The Old Path' genoemd. Gainsford is lid van de 'Fellowship of Isis' en heeft zich bij het tot stand komen van dit deck laten adviseren door acht heksen.

Het meegeleverde instructieboekje is geschreven door Howard Rodway, het boek bij de book set, 'The Tarot of the Old Path' (160 pagina's), is ook van zijn hand.

De Tarot of the Old Path is uitgebracht door US Games in 1990.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the Origins is een krachtig en zeer beeldend tarotspel. De kracht van de mens teruggebracht naar zijn basisbehoeften en oerdenkbeelden.

De kleurige afbeeldingen zijn gemaakt door Sergio Toppi met pen en inkt en ingekleurd met aquarel. Zij symboliseren de krachten van onze voorouders (the ancient).

De Tarot of the Origins is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2002.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Orishas bestaat uit 77 kaarten en is drietalig: Engels, Portugees en Spaans. Het is gemaakt door Durkon & Zolrak en werd in 1995 gepubliceerd door Llewellyn.

Het heeft 25 ongenummerde grote Arcana kaarten -hier principle cards genoemd met een andere naamgeving dan gebruikelijk- en de kleine Arcana bezit geen hofkaarten, en in plaats van de gebruikelijke Cups, Swords etc, is deze in vier Elementen (13 kaarten per element) verdeeld. Deze kaarten hebben eveneens de naam in drie talen en als extra onderaan een astrologisch symbool.

De kaarten zijn iets groter dan meestal het geval is en de gebruikte techniek lijkt inkttekening met waterverf te zijn.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of the Pagan Cats is gebaseerd op de Rider-Waite symboliek en laat de tarot door kattenogen zien. De pagan relatie is subtiel, we zien voornamelijk katten in bekende tarot scenes.

Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2010 en werd gemaakt door Lola Airaghi & Magdelina Messina. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Saints toont een Christelijke heilige op elke grote Arcana en hofkaart. Het is puur een historisch deck zonder occulte symboliek.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Robert M. Place, die ook de Buddha Tarot, de Alchemical Tarot, Alchemical Tarot Renewed en de Vampire Tarot heeft gemaakt. De Tarot of the Saints is gepubliceerd door Llewellyn in 2001.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Secret Forest, uitgegeven door Lo Scarabeo en gemaakt door Lucia Mattioli, is een uniek deck met fantastische bosscènes.

De kaarten zijn op beide zijden bedrukt. De voorkant is in kleur, terwijl de rug een kopie in zwart-wit laat zien. De afbeeldingen zijn dromerig, vol met groen bos en veel insecten.

Het bijbehorende boekje is in 5 talen gedrukt maar doet niet meer dan wat sleutelwoorden geven over de betekenis, bijvoorbeeld:

0 – The Fool – Unawareness. Chaotic emotions; loss.
7 of Pentacles. Home. Personal emotions; intimate thoughts.
3 of Chalices – Positivity. Emotional sharing; serene thoughts.
Queen of Swords – Someone who feels guilty or regretful.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De grote Arcana kaarten van de Tarot of the Sephiroth zijn fascinerend, de afbeeldingen zijn geabstraheerd met duidelijk kabbalistische invloeden. De kleine Arcana kaarten zijn helaas niet zo interessant.

Het deck is gemaakt door Dan Staroff, heeft 78 kaarten en is in 2001 gepubliceerd door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Sidhe heeft 78 kaarten met kleurrijke en originele afbeeldingen van elfjes. Het deck is gemaakt door Emily Carding en werd in 2010 uitgebracht door Schiffer Books.

Het is een traditioneel tarot deck met uitzondering van de volgende titels: de Hierophant is de Elder geworden en de Duivel is hier Pan. De kleine Arcana sets zijn: Dreamers (Water), Warriors (Fire), Dancers (Air) en Makers (Earth).

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Volgens de ontwerpster van dit deck, Violeta Monreal, is de Tarot of the Southwest Sacred Tribes een studie van de oorspronkelijke volksstammen uit het zuidwesten van Amerika en hun relatie tot de aarde.

De grote Arcana kaarten hebben dezelfde naamgeving als bij de Rider-Waite tarot. De scenes op de kaarten zijn in de meeste gevallen (met name de kleine Arcana) hetzelfde als bij de Rider-Waite, maar de manier waarop dit is vormgegeven is totaal anders. Zwaarden (Swords) hebben te maken met de ceremoniële Apache zwaarden, Staven (Wands) met traditionele Hopi knotsen, Bekers (Cups) zijn gebaseerd op het Rio-Grande aardwerk en Pentakels (Pentacles) met de zandschilderingen van Navajo medicijnmannen.

Het deck is uitgebracht door US Games in 1996.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Spirit is gemaakt door Joyce Eakins (geschilderd op canvas) en het bijbehorende boek is geschreven door haar dochter, Pamela Eakins.

Op de grote Arcana en de hofkaarten zijn mensen afgebeeld, op de kleine Arcana kaarten niet, hier vind je veel kleuren, pentagrammen en zespuntige sterren. De kleine Arcana bestaat uit Fire (Wands), Water (Cups), Wind (Swords) en Earth (Pentacles). De hofkaarten heten Father, Mother, Brother en Sister. Strength is kaart VIII, Justice is hernoemd naar Karma en Judgment is Resurrection geworden. The World is The Universe.

Bij de kleine Arcana vind je onderaan de kaarten een kleine definitie. Toch denk ik dat je zonder het boek te kennen met dit deck niet ver kunt komen. In het boek wordt van elke kaart en de bijbehorende symboliek een gedetailleerde beschrijving en interpretatie gegeven. Het gaat ook dieper in op de esoterische betekenis van de tarot. Er is nog een extra kaart waarvan je vermoedelijk pas de betekenis bevat wanneer je de hele methode om met dit deck te kunnen werken, hebt doorlopen.

De Tarot of the Spirit is in 1992 uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Spirit World is een ongebruikelijk deck, een dromerige, mystieke wereld gecreëerd door Bepi Vigna & Roberto de Angelis. Een deck vol met engelen, demonen en scenes van 'gene zijde'. Onzichtbare krachten helpen ons bij het ontdekken van ons universele onderbewuste. Zij begeleiden ons naar de grens van onze ziel: daar waar verstand en gevoel samenkomen.

De grote Arcana titels zijn traditioneel en hebben goddelijke en 'hogere spirits' afbeeldingen. De Staven symboliseren onze angsten, passies en obsessie. De Kelken laten onze goedhartige kanten zien, de engelen corresponderen met de Zwaarden en onze voorouders (the ancient) met de Pentakels.

De Tarot of the Spirit World is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2006.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the Sweet Twilight (Tarot van de Zoete Schemering) van Cristina Benintende is een uniek geïllustreerd dek met illustraties die doen herinneren aan Tim Burton’s films. Het is enigszins surreëel met vibrerende kleuren en de afbeeldingen op zichzelf geven een grote aanzet tot een intuïtieve lezing.

Het deck volgt de traditionele Rider-Waite indeling, maar het is enigszins verwarrend dat alle kaarten, dus ook die van de kleine Arcana, dezelfde kleur randen hebben.

Het deck is gepubliceerd in 2009 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Thousand and One Nights is getekend door Léon Carré in een stijl die zeer zeker de sfeer oproept van de verhalen uit 1001 nacht. De kaarten zijn stuk voor stuk vensters naar een geheimzinnige Oosterse wereld met de geur van wierook en Orientaalse kruiden. Met paleizen, woestijnen en toverachtige steden.

Het deck bestaat uit 78 kaarten, de grote Arcana kaarten hebben een rood getinte en de kleine Arcana een blauw getinte border. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

In 2005 uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Trance van Eva Marie Nitsche is gemaakt in een soort groteske Mexicaanse stijl, een werveling van kleuren en verbeelding. Bloemen, bladeren, fruit, sterren, strepen en allerlei andere soorten patronen vullen de randen om de afbeeldingen. Ook slangen zie je herhaaldelijk terugkomen.

De grote Arcana kaarten hebben de traditionele naamgeving, maar zijn niet genummerd. De kunstenares is gespecialiseerd in 'imagination therapy' en zij zegt haar deck te hebben ontworpen in een trance, vandaar de naam van dit spel. In het bijbehorende boekje wordt ook het creatieve proces beschreven, evenals enige aanwijzingen om zelf in een lichte trance te geraken. De beschrijving van de kaarten geeft behalve de traditionele betekenis ook een toelichting onder 'imagination'. Dit onderdeel is bedoeld als een kleine visualisatie oefening.

De Tarot of the Trance is in 1999 uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of the White Cats heeft 78 kaarten in de Rider-Waite traditie, maar in plaats van menselijke figuren zie je hier (voornamelijk) witte katten met blauwe ogen.

Dit deck is geschikt voor beginners, en natuurlijk ook voor alle kattenliefhebbers! De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

De Tarot of the White Cats is gemaakt door Severino Baraldi en werd in 2005 door Lo Scarabeo gepubliceerd. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Tarot of the Witches werd voor het eerst gebruikt in de James Bond 007 film 'Live and Let Die' en werd ook gebruikt in de X-files. Het zijn olieverf schilderingen gemaakt door de Schotse kunstenaar Fergis Hall.

De afbeeldingen hebben een enigszins surrealistisch en dromerig tintje. Bij veel figuren lijkt het bovenlichaam buiten proporties in verhouding tot hun onderste helft. Bijna alle figuren, zowel mannelijk als vrouwelijk, lijken een beetje klitterig zwart haar te hebben.

De interpretatie van de kaarten is soms anders dan de traditionele, Kracht (Strength) toont bij dit deck een mannelijke figuur die een boek doormidden scheurt, en de Wereld (World) is een globe met een gezicht. Het landschap van de grote Arcana kaarten is eigenaardig verlaten, er is weinig meer te zien dan de hoofdfiguur, soms een dier of een hemellichaam.

De kleine Arcana kaarten laten enkel zien tot welke soort ze behoren en hebben verder geen afbeeldingen. Zwaarden (Swords) zijn rood, Bekers (Cups) blauw, Pentakels (Coins) groen en Staven (Batons) bruin.

Wanneer je de book set aanschaft ontvang je een Tarot of the Witches boek geschreven door Stuart R. Kaplan van 96 pagina's. Het deck is uitgebracht door US Games in 1976.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarot of Transformation is een persoonlijke interpretatie van de tarot met de nadruk op transformatie en zelfonderzoek.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door J L Cori & Willow Arlenea. Het is in 2002 uitgegeven door Weiser Books.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Trees is gemaakt door Dana Driscoll. Ze heeft het deck gemaakt ter nagedachtenis van haar vriend Alfred Durth Struble III, die in 2006 overleed aan hersenkanker.

Het deck heeft 78 kaarten en is helemaal gewijd aan bomen. Je kunt meer over dit deck lezen op de website van Dana: www.tarotoftrees.com, en je kunt het ook bij haar bestellen.

Klik voor een afbeelding

De Tarot of Vampyres heeft 78 kaarten en werd in 2010 gepubliceerd door Llewellyn. Dit deck is gemaakt door de Britse illustrator Ian Daniels, hij zegt hierover "The vampyre legend is rooted in darkness and seduction, but its enduring message is one of spiritual hunger—to drink in the everlasting divine."

Het is een mysterious, donker, gothic deck, voor iedereen met interesse in vampiers, gothic art en de esoterische kant van de tarot.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Tarots of the Golden Dawn is -ondanks dat de titel anders doet vermoeden, zeker geen occult tarot deck. De afbeeldingen laten elven en andere sprookjesfiguren zien.

Dit tarot deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Giacinto Gaudenzi die o.a. ook heeft gewerkt aan de Celtic Tarot en het erotische deck Decameron Tarot. De grote Arcana en hofkaarten hebben verhalende afbeeldingen, de kleine Arcana kaarten niet. De Tarots of the Golden Dawn werd uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Tarots of the Renaissance is een Italiaans deck in Renaissance stijl gemaakt door Giorgio Trevisan en in 1998 uitgegeven door Lo Scarabeo.

Het deck heeft 78 kaarten en toont een interessante kijk op een eerder tijdperk.

Klik voor een afbeelding

Het mysterie van de Sfinx, de eeuwige schildwacht van het Oude Egypte, is nooit werkelijk ontsluierd. Dit door Silvana Alasia ontworpen tarotspel is een collectors item. De prachtige afbeeldingen van de Tarots of the Sphinx vormen de sleutel tot de mysterieuze wijsheid en kennis van de sfinx.

Uitgegeven door Lo Scarabeo in 1998.

Klik voor een afbeelding

De tarot van de druiden is een in het Nederlands vertaald deck. Het is gemaakt door Philip Carr-Gomm en Stephane Carr-Gomm en werd in 2004 uitgegeven door Altamira. Er is ook een Engelstalige versie: The Druid Craft Tarot Deck

Aan tarotkaarten is geen gebrek, maar een tarot die teruggrijpt op twee natuurreligies, wicca en druïdeschap, is toch wel bijzonder. Philip en Stephanie Carr-Gomm maakten eerder furore met hun Dierenenorakel der druïden en hebben zichzelf overtroffen met dit imposante tarotspel, dat mede door de fabelachtige tekeningen van Bill Worthington, specialist in Keltische magie en Koning-Arthurverhalen, een verpletterende indruk maakt.

In De tarot van de druïden komen de wortels van wicca en druïdeschap samen in de vorm van een tarotspel. Centraal staat het verhaal van Cerridwen, godin van de oogst, die zich verenigt met de graangod, vermomd als een onschuldige jongeling (in het 'gewone' tarot: De Dwaas). Na het nuttigen van haar toverdrank wordt hij door de godin door de vier seizoenen (de Zwaarden, Bekers, Staven en Pentakels van de 56 kaarten van de Kleine Arcana) gejaagd. In de 22 kaarten van de Grote Arcana volgen we de reis van De Dwaas op zoek naar verdieping en inzicht. Hier ontmoeten we mythische figuren als de tovenaar Merlijn (De Magiër), de oorlogsgodin Boadicea (De Zegewagen) en De Groene Man (De Duivel). Zoals bij alle kaartensets van Altamira-Becht het geval is, bevat ook deze set een heldere uiteenzetting over het leggen en duiden van de kaarten in de vorm van een 192 pagina's tellend handboek.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Tell Me Tarot is bedoeld om de wijsheid van de tarot voor iedereen toegankelijk te maken. De 78 kaarten hebben vereenvoudigde maar nog steeds herkenbare traditionele afbeeldingen en titels. Op de kaarten staat een kleine toelichting en of het een positieve (+) of negatieve (-) kaart is. Oorspronkelijk werd dit deck in 2004 uitgebracht met Hebreeuwse en Engelse teksten en in 2008 heeft US Games een herdruk gepubliceerd. Het deck is gemaakt door Arik Ayal & Nir Kasuto.

Klik voor een afbeelding

De Templar Tarot is gebaseerd op de verhalen van de Tempeliers, een middeleeuwse groep monniken en ridders.

Het deck heeft 79 kaarten, er is een extra grote Arcana kaart getiteld 'The Magic Flute'. Er is veel Christelijke symboliek en er zijn ook veel engelen. Het deck is gemaakt door Allen Chesteren werd gepubliceerd door Inspire by Design in 2001.

Inmiddels is er door Inspire by Design in 2009 ook een 2e editie uitgegeven waarin dit deck erg is uitgebreid en ook de naam wat is aangepast: Templar Tarot: The Journey. Dit nieuwe deck heeft 101 kaarten.

Klik voor een afbeelding

De Terrestrial Tarot is gecreëerd door Ara Gerhardt en Ad Zeeuwen, en het is uitgebracht door US Games in 1996.

In dit spel zitten 82 kaarten, waaronder 4 extra elementkaarten: vuur, water, lucht en aarde. De overheersende kleur in de Terrestrial Tarot is zwart, alle kaarten hebben een zwarte achtergrond waarop met heldere, bijna lichtgevende kleuren de afbeelding is gemaakt en elke afbeelding is symetrisch. De kunstenaars wilden een deck maken wat mensen wakker zou schudden, en wat hun magische krachten naar boven zou brengen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Thoth Tarot is ontworpen door Aleister Crowley, een occultist uit het begin van de vorige eeuw.

Crowley was lid van de 'Hermetic Order of the Golden Dawn', een esoterische gemeenschap die veel aandacht schonk aan het werken met de Tarot.

Dit spel is oorspronkelijk gemaakt om Crowley's "The Book of Thoth" te illustreren waarin de astrologische en kabbalistische aspecten van de kaarten worden verklaard. Lady Frieda Harris heeft de schetsen van Crowley uitgewerkt tot de uiteindelijke kaarten. Het deck is in twee formaten verkrijgbaar.

Meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Today's Journey Tarot is een deck van 78 kaarten met afbeeldingen uit het moderne leven.

Het is gemaakt door Chris Wilkey en is gepubliceerd door Schiffer Books in 2011.

Klik voor een afbeelding

Ted Andrews, auteur van het boek 'Luisteren naar dieren', heeft zijn kennis van sjamanistische praktijken en van dieren in het wild benut voor het samenstellen van een bijzonder tarotspel wat we eigenlijk geen tarotspel mogen noemen. De Totemdieren tarot of Animal Wise Tarot is een orakelspel en bevat, behalve 78 kaarten van totemdieren, ook een werkboek waarin alle kaarten worden beschreven en de verschillende legpatronen worden behandeld.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Touchstone Tarot heeft 78 kaarten met digitaal gecomponeerde afbeeldingen van werken van oude meesters uit de Renaissance en Barok. Het is het 2e deck van Kat Black die ook de Golden Tarot heeft gemaakt.

De Touchstone Tarot is uitgebracht door Kunati Inc. in 2009. Lees meer over dit deck op de website: www.touchstonetarot.com.

Klik voor een afbeelding

De Transformational Tarot is gemaakt door Arnell Ando en werd in 1995 uitgebracht door Ink Well Publishing. In 2005 bracht US Games een herdruk uit. Het deck heeft 78 kaarten van collages van moderne situaties met een Middeleeuws sausje.

De kaarten hebben traditionele titels met uitzondering van:
the Fool (de Dwaas) - the Dreamer
the Magician(de Magiër) - the Magus
the High Priestess (de Hogepriesteres) - the Sorceress
the Hierophant - the Sage
the Chariot (de Zegewagen) - Challenge
the Hermit (de Kluizenaar) - Introspection
the Wheel of Fortune (Rad van Fortuin) - Karma
the Hanged Man (de Gehangene) - Reflection
Temperance (Gematigdheid) - Alchemy
Judgment (het Oordeel) - Liberation

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De True Love Tarot is ontworpen om antwoorden te geven op het vlak van liefde en relaties. Het heeft 78 kaarten met textiel collages op de grote Arcana en hofkaarten, en is gemaakt door Amy Zerner & Monte Farber, die ook de Enchanted Tarot en de Zerner Farber Tarot hebben gemaakt.

De True Love Tarot werd uitgebracht door St Martins Press in 2006.

Klik voor een afbeelding

De Truth Seekers Tarot heeft 78 kaarten met vergulde accenten. Het deck ziet er aantrekkelijk uit, maar mist de diepere tarot symboliek.

Het is gemaakt door Sylvie Daigneault & David Fontana en werd uitgebracht door Duncan Baird in 2008.

Klik voor een afbeelding

De T: The New Tarot is al een ouwetje, het deck werd uitgegeven in 1969 door Three Kings. Het is gemaakt door John Cooke & Rosalind Sharpe en zij noemden het een deck voor het Aquarius tijdperk.

Het deck is duidelijk een product uit die tijd. Rosalind Sharpe was een astrologe en medium en zij heeft samen met John Starr Cooke aan dit deck gewerkt (gechanneld) met behulp van een Ouijabord en automatisch schrift. De naam van de entiteit die gechanneld werd was 'The One' en na afloop van een sessie schilderde Cooke de bijbehorende kaart.

Het deck is niet te plaatsen in een van de heersende tarot tradities. De grote Arcana kaarten hebben een totaal andere afbeelding en betekenis gekregen. De kleine Arcana bevat geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Twilight Realm: a Tarot of Faery heeft 78 kaarten met afbeeldingen die bijna oplichten tegen de relatief ongebruikelijke zwarte achtergrond. Het deck is gemaakt door Beth Wilder en werd uitgegeven door Schiffer Books in 2010.

Klik voor een afbeelding

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Reizen algemeen

Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Ook voor tarot decks

Shop nu

Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...