Uitgebreide keus

Er zijn ongelooflijk veel Tarotkaarten in de handel, zeker de laatste jaren zijn er erg veel decks bijgekomen, de ene nog mooier dan de ander. Dus er is altijd wel een deck te vinden dat jou persoonlijk erg aanspreekt. Toch zijn er een paar dingen waar je wel over na moet denken voordat je een deck gaat kopen.

'The Fool' vlnr uit de decks: The Tarot of the Sevenfold Mystery,  The Fenestra Tarot, Labyrinth Tarot, Gilded Tarot, Archeon Tarot.

Twee categorieën

Je kunt tarotdecks in grote lijnen indelen in twee categorieën, de Rider Waite decks en de Aleister Crowley decks.  

De Rider Waite decks
De Rider Waite decks zijn het meest voorkomend, hierover vind je ook de meeste informatie. Zowel de Grote als de Kleine Arcane bevatten symbolen en figuren waarvan de betekenis gemakkelijk te duiden is. Deze categorie van decks is het meest aangewezen voor de beginnende tarotlegger. Standaard in deze categorie is uiteraard de (Rider) Waite Tarot, die in 1909 voor het eerst verscheen bij de Londense uitgever Rider.   

Aleister Crowley decks
De Aleister Crowley decks zijn veel moeilijker te begrijpen. Dit deck heeft een esoterische achtergrond en de figuren zijn een stuk ingewikkelder, en vragen heel wat studie en ervaring om ze te kunnen doorgronden. De Aleister Crowley Toth tarot is het meest voorkomende deck in deze categorie, maar ook de Cosmic Tribe tarot en de Liber-T vallen hieronder.

De symboliek

Wat opvalt is dat het merendeel van de decks gebaseerd is op de Rider Waite Tarot. En dat is niet voor niets, de symboliek van dit deck is heel krachtig. Het is belangrijk dat je -wanneer je op dit vlak je nog een beginner bent- kaarten gebruikt waarvan de afbeeldingen een duidelijke indicatie van de betekenis geven. Een kaart die alleen vijf zwaarden toont is voor iemand die net begint niet te duiden. Kaarten met een verhalende illustratie zijn gewoon makkelijker te begrijpen.Het belang van de intuïtieve duiding

Het gaat erom dat je de symboliek van de kaarten leert begrijpen en de afbeeldingen intuïtieve betekenissen bij je oproepen. Persoonlijk denk ik dat je het beste kunt beginnen met de Rider Waite tarot om te leren de tarot te doorgronden. Als je je dit deck helemaal eigen hebt gemaakt, dan kun je in principe met alle tarot decks werken, omdat je dan begrijpt hoe de tarot in elkaar zit.

Als je vindt dat de afbeeldingen van de Rider Waite te flets en vlak zijn, dan zou je kunnen overwegen eens te kijken naar de Universal Waite Tarot, die is wat warmer van kleur waardoor er ook meer perspectief in de kaarten lijkt te zitten. Klik op kaarten hieronder voor een grotere afbeelding.  

'De Zegewagen', links de Rider Waite en rechts de Universal Rider Waite Tarot.

De Rider Waite op CatharinaWeb

Om hierboven genoemde redenen hebben wij voor het Rider Waite deck gekozen bij de toelichting van de grote en kleine Arcana en bij de inleiding van de tarot symboliek. Op andere pagina's worden ter illustratie ook andere decks getoond. En om een indruk te krijgen van wat er zoal te koop is moet je zeker ook eens bij onze verzameling decks gaan kijken.
 

Bekijk de tarotdeck verzameling
 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookCursus tarot

cursus tarot Wil je de gehei­men van de tarot­kaarten ont­dekken? Start met de tarot cursus van Maddy Kersten en ont­vang de cursus direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...
Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...