F - G

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De Faerie Tarot is een enorm kleurrijk en positief deck van 78 fee-kaarten gemaakt door de Franse Natalie Hertz die ook de Vampire Tarot en de Fantastical Tarot op haar naam heeft staan. Er is een vage overeenkomst met de Raider Waite Tarot te ontdekken op sommige kaarten, maar de meeste hebben toch hun eigen unieke symboliek. Elke kaart heeft een speciale border met symbolen in kleuren die in de afbeelding zelf ook terug zijn te vinden.

Een prachtig deck voor jonge mensen en de mensen die jong van hart en geest gebleven zijn, en natuurlijk ook voor de verzamelaars! In 2008 uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Faery Wicca Tarot is niet helemaal een tarot spel te noemen, aangezien het 83 kaarten heeft. Dit komt door 4 'Gift of Feary' kaarten en 1 'Power Card'. Als je deze 5 kaarten weglaat hou je trouwens wel een 'gewoon' tarot spel over, bestaande uit 22 grote en 56 kleine Arcana kaarten.

Het deck is uitgebracht door Llewellyn in1999 en is gebaseerd op de 'Feary Wicca Tradition' zoals bedacht en verklaard door Kisma Stepanich, tevens de ontwerper van dit deck en de auteur van het boek.

De afbeeldingen zijn vormgegeven door de artiest Renee Yates, en zijn erg gedetailleerd met een sterk kleurgebruik. De grote Arcana wordt hier 'The Ancient Ones Cards' genoemd. Onderaan de afbeelding vind je een god of godinnen symbool. De meeste kaarten van de grote Arcana zijn hernoemd naar figuren uit de Feary Wicca tradities.

Klik voor een afbeelding

De Fairytale Tarot is uitgebracht in 2005 door Magic Realist Press. Het is een deck van de getalenteerde makers van de Tarot of Prague en de Baroque Bohemian Cats' Tarot: Alex Ukolov & Karen Mahony & Irina Triskova. Dit deck is ontworpen in een Europese stijl en gebaseerd op de Rider waite Tarot. De afbeeldingen zijn geïnspireerd door sprookjes als Sneeuwwitje en Assepoester en dergelijke.

Klik voor een afbeelding

Deze Fairy Tale Tarot is gemaakt door Lisa Hunt, de kunstenaar die ook al de Shapeshifter Tarot, Animals Divine Tarot en andere tarot decks op haar naam heeft staan. Het deck is in 2009 op de markt gebracht door Llewellyn. In dit deck worden allerlei verhalen over feeën aan de thema's van de tarot gelinkt door middel van haar gebruikelijke bijzondere illustraties.

Het deck heeft 78 kaarten en volgt de traditionele RW structuur. Grotendeels ook de RW titels met de volgende uitzonderingen:

Fool (Dwaas) = Innocence
The High Priestess (De Hogepriesteres) = Sorceress
The Empress (De keizerin) = Fairy Godmother
The Emperor (De Keizer) = Wise Old Man
The Hierophant = The Mentor
Strength (Kracht) = Courage
The Wheel of Fortune (Het Rad van Fortuin) = The Wheel
The Hanged Man (De Gehangene) = Entrapment
Death (Dood) = Transformation
The Devil (De Duivel) = Temptation
The Tower (De Toren) = Deception
Judgment (Het oordeel) = Redemption
The World (De Wereld) = Happily Ever After

De kleine Arcana sets bestaan uit Wands (Staven), Cups (Kelken), Swords (Zwaarden) en Pentacles (Pentakels). The hofkaarten zijn Prince, Princess, Queen and King.

Klik voor een afbeelding

Het Fairy Tarot Cards deck van Doreen Virtue bestaat uit 78 mooi geïllustreerde kaarten. De afbeeldingen zijn betoverend en sprookjesachtig en elke kaart verelt je een verhaal op zich. Het is een vriendelijk en liefdevol deck, ook geschikt voor beginners.

Het deck is in 2015 uitgegeven door Hay House Inc. De kaarten hebben een zilveren rand wat ze een bijzondere uitstraling geeft. De zilveren rand geeft niet af, het zijn kwalitatief ook mooie kaarten.

Klik voor een afbeelding

Koop dit deck

Door het speelse karakter biedt de Fairy Tarots van Antonio Lupatelli een optimistische en nieuwe kijk op de symboliek van de Tarot. The Fool is hier The Elf, The Wheel is The Oread (aka "the spirit of luck") geworden; Temperance is The Sylph; The Star heet The Naiad, en The World is The Globe , The Devil is een Troll. Sommige van de Grote Arcana kaarten hebben een betekenis in de traditie van Rider-Waite-Smith maar doen daar qua symboliek in het geheel niet aan denken. Een deck voor elfenliefhebbers en verzamelaars, uitgebracht door Lo Scarabeo in 1997.

Klik voor een afbeelding

De Fantastical Creatures Tarot van DJ Conway & Lisa Hunt is gepubliceerd in 2007. Het deck heeft 78 kaarten met allerlei mytische figuren, geschilderd met waterverf in Lisa Hunt's mooie en gedetailleerde stijl (zie ook de Fairy Tale Tarot, de Shapeshifter Tarot en de Animals Divine Tarot). Het is gebaseerd op de Rider Waite maar in tegenstelling tot de RW zijn hier de Zwaarden gekoppeld aan vuur en de Staven aan lucht. Een deck voor verzamelaars, liefhebbers van mythen en fans van de Rider Waite Tarot. Uitgebracht door US Games in 2007.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Fantastic Menagerie Tarot met zijn originele illustraties is gebaseerd op werk van de 19e eeuwse Franse kunstenaar J. J. Grandville. Dit deck is gemaakt door Alex Ukolov & Karen Mahony (van de Tarot of Prague, de Baroque Bohemian Cats’ Tarot en de Fairytale Tarot) en is gepubliceerd in 2006 door Magic Realist Press.

De gedetailleerde afbeeldingen zijn te herleiden naar de afbeeldingen van de Rider-Waite en tonen prachtige, menselijke dieren. De grote Arcana kaarten zijn niet genummerd. Omdat de afbeeldingen op deze kaarten relatief makkelijk te herleiden zijn naar de RW is dit deck ook geschikt voor mensen die nog niet zoveel ervaring met de tarot hebben.

Klik voor een afbeelding

De Fantastical Tarot is een magische, fantasy interpretatie van de Rider Waite Tarot. De complexe, gothic illustraties zijn gemaakt door Natalie Hertz en het deck is gepubliceerd door US Games in 2004. Doordat de kaarten ook de titels in de RW traditie hebben gekregen is dit deck geschikt voor beginners.

De getalenteerde Franse Natalie Hertz heeft ook de afbeeldingen gemaakt voor de Vampire Tarot en de Fearie Tarot.

Klik voor een afbeelding

De Favole Tarot heeft gothic illustraties van een Spaanse kunstenaar, Victoria Frances en is gepubliceerd door Fournier in 2007. De kaarten zijn donker en romantisch, maar ook een beetje depri stemmend, want zelfs de kaart van de Zon ziet er wat donker en bleekjes uit. De grote Arcana kaarten hebben illustraties, maar bij de kleine Arcana is dat niet het geval. Daardoor is dit deck niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Fenestra Tarot is een mooi, in zachte waterverfkleuren geillustreerd deck door de Taise kunstenares Chatriya Hemharnvibul (Wiccan Cards). 'Fenestra' is Latijns voor 'raam' en alle kaarten hebben raamachtige kaders. Je vindt er Art Deco, Egyptische, mythologische en Japanse Manga elementen in. Het deck heeft 78 kaarten en is uitgebracht door US Games in 2006. De Fenstra Tarot volgt de RW traditie en is dus ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Feng Shui Tarot is gemaakt door Eileen & Peter Paul Connolly, moeder en zoon die ook samen de Connolly Tarot hebben gemaakt. Het heeft 78 kaarten en is gepubliceerd in 2005 door US Games.

Het is een mooie synthese van de tarot met Feng Shui, het Chinese systeem van het arrangeren van je omgeving. De grootste verandering ten opzichte van een standaard tarot deck zijn de sets van de kleine Arcana:

Black Tortoise (Staven)
Red Phoenix (Kelken)
White Tiger (Zwaarden)
Green Dragon (Pentakels)

Door deze wijziging kan het lastig zijn om er mee te leren werken.

Klik voor een afbeelding

De Fey Tarot geeft een kijkje in de mysterieuze wereld van sprookjes, feeën en toverspreuken. De feeën in dit spel bewegen zich moeiteloos door elk sprookje en door elke cultuur en creëren zo een geheel nieuwe, betoverende wereld. Het deck is gemaakt door Mara Aghem & R. Minetti en werd uitgegeven door Lo Scarabeo in 2002. Collectors item.

Klik voor een afbeelding

De Fifth Tarot is een deck van 92 kaarten en heeft 5 ipv 4 sets kleine Arcanakaarten. Het deck is gemaakt door Martien Bakens & Teressena Bakens en gepubliceerd in 2009 door Blue Dolphin Publishing. Het pretendeert het 'verloren element' ether terug naar de tarot te brengen. De kleine Arcana namen: fire, shells, feathers, stones, en lotuses.

Lees meer op de website van de Fifth Tarot: www.thefifthtarot.com

Klik voor een afbeelding

De Fire Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Floreana Nativo & Franco Rivolli. Dit deck is in 2011 uitgebracht door Lo Scarabeo.

De kracht van het mysterie 'vuur' is door de eeuwen heen terug te vinden in vele mythen en andere overleveringen: het heilige vuur in de verschillende religies, het heidense offervuur, de reinigende werking van het rituele vuur, maar ook de koesterende, helende warmte van vuur bij (spirituele) samenkomsten of huiselijk gebruik. In dit deck zijn vele mythes over het 'vuur' bijeen gebracht.

Klik voor een afbeelding

De Flying Hearts Tarot is een deck met 78 kaarten. Ik weet niet wie het heeft gemaakt, maar het is gepubliceerd in Duitsland door uitgeverij Bauer. De kleine Arcana bestaat uit Earth (Staven), Air (Zwaarden), Fire (Wands) en Water (Kelken) en volgt niet overal de traditionele RW symboliek.

Klik voor een afbeelding

De Forest Folklore Tarot is geïnspireerd door de New Forest, een oud bos in Engeland. Het is gemaakt door Kessia Beverley-Smith, bevat 78 kaarten en werd door US Games uitgebracht in 2004. Vele legenden over elfjes en andere natuurwezentjes zijn weergegeven in hun natuurlijke omgeving.

De grote Arcana kaarten hebben een redelijke overeenkomst met de RW afbeeldingen. De kleine Arcana bestaat uit Cups (Kelken), Wands (Staven), Swords (Zwaarden) and Rings (Ringen/Pentakels). De kelken hebben naakte vrouwen op diverse kaarten, de nymfen, en bij de Staven zie je blonde, blauw-ogige elfjes. Om met dit deck te kunnen werken heb je wel wat tarot ervaring nodig.

Klik voor een afbeelding

De Fradella Adventure Tarot heeft 78 kaarten, werd gemaakt in een comic stijl gebaseerd op het fictieve 'Cyber Age Adventures' universe door Frank Fradella. Dit deck werd door US Games gepubliceerd in 2002 en is gebaseerd op de Rider Waite Tarot.Fradella heeft ook de Undersea Tarot op zijn naam staan.

Wands (Staven) worden gepresenteerd als Staves, Cups (Kelken) als maskers. Swords (Zwaarden) als messen en Pentakels als compact disks. Je hoeft niet op de hoogte te zijn met de iHero comic stijl om dit deck te kunnen gebruiken, daarom ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Gaian Tarot werd gemaakt door Joanna Powell Colbert. Het is een deck dat werd gemaakt voor pagans en anderen die Gaia willen eren. In eerste instantie was er alleen een zelfgepubliceerde grote Arcana maar in 2010 is het complete deck van 78 kaarten uitgegeven door Llewellyn. Omdat het geen traditioneel tarot spel betreft is het niet zo geschikt voor beginners.

Meer info op www.gaiantarot.com

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Gareth Knight Tarot is een esoterisch deck wat gepubliceerd werd door US Games in 1984. De symboliek van dit deck stoelt op diverse tradities. De illustraties zijn 'plat' en kleurrijk, de kleine Arcana heeft geen verhalende afbeeldingen. Gareth Knight, de maker en naamgever van dit deck, is een van de belangrijkste autoriteiten op het vlak van rituele magie.

Klik voor een afbeelding

De Gay Tarot focust op de identiteit van de homoseksuele man. Het deck wat bestaat uit 78 kaarten is gemaakt door Antonella Platano & Lee Bursten en werd in 2004 op de markt gebracht door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Het is niet het eerste gay deck wat gemaakt werd, maar wel het eerste wat wijd verbreid te krijgen was. In dit deck zijn de Hogepriesteres en de Keizerin vervangen door mannelijke figuren: The Intuitive and the Protector (Intuïtie en Beschermer).

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Gendron tarot is een interessant deck, het ontwerp van Melanie Gendron is mooi en ongebruikelijk. Sommige afbeeldingen zijn zo prachtig gemaakt dat het bijna foto's lijken. Wie weet zijn het dat ook, bewerkte foto's.. Maar hoe dan ook, het resultaat mag er zijn. In ieder geval lijkt het alsof de grote Arcana in z'n geheel met de hand getekend is, mogelijk zijn sommige kleine Arcana kaarten bewerkte foto's.

Je vindt in dit spel verschillende culturen terug, verschillende rassen en spirituele tradities van overal uit de wereld. Gendron liet zich inspireren door de 'Sacred Feminine' en noemt haar deck een 'gateway to Her wisdom'. In dit deck zijn 'Knight' en 'Page' vervangen door 'Prince' en 'Princess'. Uitgebracht door US Games in 2004.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Giants Tarot is gewijd aan het Jotunvolk, de reuzen van de Noord Europese mythologie. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door diverse kunstenaars. Het werd in 2009 gepubliceerd door Asphodel Press.

Meer informatie op deze website.

Klik voor een afbeelding

De Gilded Tarot is een digitaal in de RW stijl getekend tarot spel van 78 kaarten. Het is gemaakt door de talentvolle Ciro Marchetti. Eveneens van zijn hand zijn de Tarot of Dreams, de Legacy of the Devine Tarot en het Oracle of Visions. Artistiek gezien heeft dit deck eigenlijk geen rivalen, de manier van werken van Ciro Marchetti is voor zover ik weet nog steeds uniek te noemen. Omdat het een deck in de RW traditie is, is het ook geschikt voor beginners. Lees meer op de website van Ciro Marchetti: www.ciromarchetti.com

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De artieste, Eliazbeth Josephine Gill, baseerde haar Gill Tarot op de kabbalistische levensboom, die ook op de rugzijde van de kaarten aanwezig is. De grote Arcana kaarten bevatten toepasselijke kabbalistische symbolen, numerologische verbanden enz. De kleine Arcana kaarten zijn bedrukt met een sleutelwoord. Het bijbehorende boek geeft een duidelijke beschrijving van het deck. Dit deck werd gepubliceerd in 1991 door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Giotto Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Guido Zibordi in de 13e eeuwse stijl van de Italiaanse kunstschilder Giotto di Bondone. Het werd gepubliceerd in 2001 door Lo Scarabeo. Wat opvalt bij dit deck is het grote aantal kaarten wat wordt geassocieerd met negatieve zaken. Misschien heeft dat te maken met de 13e eeuw?

Klik voor een afbeelding

De Gipsy Tarot of Zigeuner tarot lijkt in de eerste plaats een verzamelaarsobject uit 1974, al kun je er toch ook wel de kaart mee leggen. Maar de enigszins grillige uitvoering, het gebruikte kleurenpalet en de niet traditionele symboliek maken het toch meer tot een kunstobject dan een dagelijks te gebruiken tarot spel. De mensen die op deze kaarten zijn afgebeeld hebben smalle, driehoekige gezichten die worden gedomineerd door grote, met wimperhaartjes omgeven ogen.

De grote Arcana kaarten hebben de gebruikelijke namen in 3 talen: Duits, Engels en Frans. Het bijbehorende boekje geeft eveneens wat achtergrondinformatie over de maker van dit spel, de Zwitserse kunstschilder en muzikant Walter Wegmüller, en over zigeuners.

Klik voor een afbeelding

De Glastonbury Tarot is een mix van Koning Arthur legenden, Pagan en Christelijke invloeden, en de mythes en historie van een klein stadje: Glastonbury in Engeland.

Het is gemaakt door Lisa Tenzin-Dolma en werd door US Games gepubliceerd in 1999. Het deck is tamelijk traditioneel RW, maar bij de kleine Arcana zijn de Cups (Kelken) Chalices geworden en de Pentacles (Pentakels) Vesicas. Het deck is ook geschikt voor mensen met weinig tarot ervaring.

Klik voor een afbeelding

De Goddess Knowledge Cards is geen tarot en zelfs geen orakel deck. Het is een prachtige set van 48 kaarten gewijd aan godinnen van overal ter wereld en bedoeld om bij te mediteren.

De godinnen komen uit het midden Oosten, maar er zijn er ook uit de Chinese, Scandinavische, keltische, Native American, Griekse en Romeinse culturen. En vast nog veel meer. Deze kunstwerkjes zijn gemaakt door Susan Seddon Boulet (die helaas in 1997 is overleden). De kaarten zijn uitgebracht door Pomegranate.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Goddess Tarot is een deck van 78 kaarten gebaseerd op godinnen van over de hele wereld. De afbeeldingen bestaan uit zachte aquarellen. De grote Arcana kaarten laten allen een godin zien, zoals bijvoorbeeld Athena voor 'Justice' en Lakshmi als 'Fortune'. Cups zijn verbonden met Venus, de staven met Freya, zwaarden met Isis en pentacles met Lakshmi. Al met al is dit een erg mooi spel, uitgebracht door US Games in 1997.

De artieste is Kris Waldherr die dit tarot spel heeft ontworpen met de bedoeling een deck te creëren dat vrouwen direct zou aanspreken, omdat het hun verhalen bevat en tevens allerlei archetypische symbolen. Dit deck is opgedragen aan het 'Divine Feminine' door mythen over godinnen te verweven met verschillende culturen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

A. Atanassov en Pietro Alligo zijn twee Italiaanse kunstenaars die zich hebben toegelegd op het maken van bijzondere tarot decks met gouddruk. Van hun hand kennen we ook al de Tarot van de Tsaren en de Klimt tarot.

Alle kaarten van deze Golden Botticelli Tarot zijn gemaakt in de stijl van de Renaissance kunstenaar Botticelli en prachtig bewerkt met gouddruk wat helaas niet goed te zien is op deze afbeeldingen. Dit deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2007. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

The Golden Dawn Magical Tarot (of the New Golden Dawn Ritual Tarot) is gemaakt door Chic Cicero & Sandra Cicero en claimt dat het "fulfills the traditional symbolic and ritual requirements of the Golden Dawn System of Magick". Het deck is uitgebracht door Llewellyn in 2001.

Het kleurgebruik is helder en de afbeeldingen zijn op een tamelijk primitieve wijze weergegeven. De grote Arcana bestaat uit 23 kaarten, er is een extra Temperance kaart toegevoegd die mogelijk noodzakelijk is voor bepaalde rituelen maar niet voor het leggen van de kaarten. Op de kaarten vind je astrologische symbolen.

Dit deck heeft veel weg van Wang's Golden Dawn Tarot. Het instructieboekje stelt niet zoveel voor, enkel korte interpretaties. Geen toelichting over de gebruikte symboliek en slechts één voorbeeld van een kaartlegging. Hier vind je meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De (Secrets of the) Golden Dawn Tarot is ontworpen door Robert Wang (die ook de Jungian Tarot heeft gemaakt), en het zegt het enige deck te zijn dat de symboliek onthult die honderden jaren geheim is gehouden door de Westerse esoterische tradities. het deck is gepubliceerd door AGM Müller in 1977, en een jaar later, in 1978, door US Games.

De grote Arcana kaarten zijn gebaseerd (zoals zovele andere, ook de Waite-Smith tarot) op de leringen van de Golden Dawn. De kleine Arcana is wel geïllustreerd, maar zeer sumier. Ook de uitvoering van de grote Arcana is wat sobertjes gehouden.

Hier vind je meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Golden Dragon Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Jean-Louis Victor & Marie Delclos en werd gepubliceerd door AGM Müller. De taal op de kaarten is Engels en Chinees. De kaarten laten scenes zien uit het Oude China en uit de Chinese cultuur. De grote Arcana kaarten hebben andere titels gekregen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Het Golden Rider Tarot deck is een variant op de populaire Rider-Waite Tarot. Het is gemaakt door Francois Tapernoux die zijn inspiratie opdeed in de Jura, vlakbij de Zwitserse Alpen, en werd gepubliceerd door AGM Müller in 1996.

Tabernoux heeft het originele decor van de Rider-Waite grotendeels bewaard, maar heeft in detail enige veranderingen aangebracht, ook zijn kleurgebruik is anders, overwegend helderder. Koperbruin is dominant aanwezig op veel van de kaarten en is eveneens gebruikt voor de rand.

Klik voor een afbeelding

De Golden Tarot heeft 78 kaarten en is gemaakt door Liz Dean en is gepubliceerd in 2008 door Cico Books. Het is geïnspireerd op zowel het Rider-Waite deck als de historische Visconti-Sforza decks. De illustraties op de grote Arcana kaarten en de hofkaarten zijn aantrekkelijk maar de kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen. (Pas op, er is nog een Golden Tarot, maar die is van Kat Black.)

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Deze Golden Tarot is gemaakt door Kat Black, heeft 78 kaarten en is door US Games gepubliceerd in 2004. Het deck is opgebouwd volgens de standaard RW traditie dus ook voor beginners geschikt. De afbeeldingen zijn collages van Middeleeuwse en Renaissance kunst tot een complete tarot scene. De kaarten hebben vergulde randen (pas op, er is nog een Golden Tarot, maar die is van Liz Dean).

Meer info op www.goldentarot.com

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Golden Tarot of Klimt is geïnspireerd door de vroeg 20e eeuw Weense kunstschilder Gustav Klimt. Dit deck bevat 78 kaarten en is gemaakt door A. Atanassov, het werd gepubliceerd in 2005 door Lo Scarabeo. De afbeeldingen bevatten gouden metallic accenten wat ook heel typerend is voor het werk van Klimt. Klimt was in zijn tijd al bekend door zijn specifieke, elegante en sensuele manier van schilderen.

A. Atanassov was erg geïnspireerd door Klimt's manier van schilderen. Sommige kaarten zijn bijna exacte kopies van het werk van Klimt, de Maan is een versie van 'Danae', Kelken 10 is de 'Jungfrau', Kracht is 'Judith II' en de Hogepriesteres vinden we terug in 'Bildnis Frieda Reidler', terwijl andere afbeeldingen eenzelfde gevoel oproepen maar niet te linken zijn aan het werk van Klimt. Een bijzonder deck, gewild bij verzamelaars maar ook voor een beginnende tarotist een werkzaam deck.

Attanassov heeft ook de Bosch Tarot, de Da Vinci Tarot (de kleine Arcana), de Golden Tarot of the Tsar en de Golden Botticelli Tarot (gedeeltelijk) op zijn naam staan.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Golden Tarot of the Renaissance heeft 78 kaarten en is door Lo Scarabeo in 2004 uitgebracht. Het is gemaakt door Giordano Berti & Jo Dworkin. De illustraties zijn gebaseerd op een 15e eeuws Frans deck: de Charles VI (ook een tijdje bekend geweest als de Gringonneur Tarot, maar nu meestal als de Estensi) waar maar 17 kaarten van bekend zijn (die te zien zijn in de Nationale Bibliotheek van Parijs).

Een prachtig verzamelobject voor mensen die geinteresseerd zijn in de geschiedenis van de tarot, maar niet aan te raden als een deck voor de nog niet ervaren tarotist.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

The Good Tarot heeft 78 kaarten en komt samen met een klein handboek. Het deck is gemaakt door Colette Baron-Reid en in 2017 uitgegeven door Hay House Inc.

Doordat de afbeeldingen erg afwijken van de traditionele tarot is het geen deck voor beginners. De afbeeldingen kunnen worden gelezen als archetypische aspecten van de menselijke ervaring die we in onszelf, met anderen of in de wereld kunnen tegenkomen. Een opvallend verschil met traditionele decks is dat de berichten van de kaarten allemaal worden geschreven als affirmaties in de tegenwoordige tijd, in plaats van een prognoses of waarschuwing.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Christelijke heiligen zijn door de eeuwen heen in allerlei kunstvormen afgebeeld. Hier op de Golden Tarot of the Tsar zijn Russische miniatuur-schilderingen de inspiratiebron. Het deck is gemaakt door de Bulgaar Atanassov en werd uitgebracht door Lo Scarabeo. Collectors item.

Attanassov heeft ook de Mantegna Tarot, de Bosch Tarot, de Da Vinci Tarot (de kleine Arcana), de Golden Tarot of Klimt en de Golden Botticelli Tarot (gedeeltelijk) op zijn naam staan.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Gothic Tarot is in 2002 gepubliceerd door Monolith Graphics, en gemaakt door Joseph Vargo. Het deck is geïllustreerd in een 'dark gothic mood' met afbeeldingen van vampieren, geesten en engelen.

Klik voor een afbeelding

De moderne vampier is geen monster op de Gothic Tarot of Vampires, maar een mysterieuze en romantische persoonlijkheid, verdwaald in onze moderne wereld. De bovennatuurlijke krachten van deze gevoelige wezens worden weerspiegeld in dit qua kleurgebruik heel sobere, maar daardoor juist krachtige tarotspel.

De kaarten van de Kleine Arcana tonen diverse sferen en verhalen. De meeste kaarten tonen geen bloed, maar de kaarten die dat wel doen maken gelijk een wel erge bloederige indruk. Niet echt een deck waarmee je -normaal gesproken- een reading voor anderen geeft. Illustraties van Emiliano Mammucari en uitgegeven door Lo Scarabeo in 2003.

Klik voor een afbeelding

De Grail Tarot is in 2007 gepubliceerd door Connections en gemaakt door John Matthews & Giovanni Caselli. Het deck is gebaseerd op het verhaal van de Tempeliers over de zoektocht naar de heilige graal. Er zijn 78 kaarten met mooie afbeeldingen in Renaissance stijl.

De grote Arcana kaarten hebben andere namen gekregen:
0 - The Grail Seeker (The Fool)
1 - The Gnostic Christ (The Magician)
2 - The Magdalene (The High Priestess)
3 - Sheba (The Empress)
4 – Solomon (The Emperor)
5 – Melchizedek (The Hierophant)
6 – The Two Knights of the Temple (The Lovers)
7 – The Ship of Solomon (The Chariot)
8 – The Commanderie (Justice)
9 – Prestor John (The Hermit)
10 – Fortune’s Wheel (The Wheel of Fortune)
11 – The Shekinah (Strength)
12 – The Wounded King (The Hanged Man)
13 – The Holy Sepulchre (Death)
14 – Sarras (Temperance)
15 – Lucifer (The Devil)
16 – The Fall of the Temple (The Tower)
17 – Perceval (The Star)
18 – Dindrane (The Moon)
19 – Bors (The Sun)
20 – The Restoration (Judgment)
21 – Procession of the Grail (The World)

De kleine Arcana kaarten zijn onderverdeeld in:
- Stones (Pentacles)
- Swords
- Lances (Wands)
- Vessels (Cups)

Geen deck voor beginners.

Klik voor een afbeelding

Etteilla, de maker van dit deck, een Franse pruikenmaker (die in feite Alliette heette), heeft zeker bijgedragen aan het polulair maken van de tarot, en wordt dan ook vaak genoemd in gedetailleerde tarot historie. Toch balanceert de Grand Etteilla Tarot enigszins op het randje van wat gewoonlijk een tarot spel wordt genoemd. Het deck is uitgebracht door Grimaud in 1969.

Etteilla heeft zijn eigen 'verbeterde' versie bedacht en er enige onorthodoxe veranderingen in aangebracht die uiteindelijk niet echt aangeslagen zijn. Hij heeft kaarten toegevoegd bij de kleine Arcana en wees kaartnummer 1 aan als de mannelijke significator en de 8 als de vrouwelijke. Ook heeft hij astrologische symbolen toegevoegd, alsmede een sleutelwoord, ook voor kaarten die op de kop worden gelegd.

De interpretatie is nogal voorspellend gericht en soms tamelijk ongewoon. Het deck is Frans en Engelstalig. Kaarten zijn uit hun traditionele volgorde gehaald, kaart nummer 78 is bijvoorbeeld duidelijk te herkennen als The Fool. Kaart 14 (Violence) is The Devil, en kaart 5 (Voyage) The World. De eerste 12 kaarten hebben astrologische symbolen gekregen. De kleine Arcana bestaat uit Sticks, Cups, Swords en Shields, maar de laatste worden ook wel met andere namen aangeduid.

Klik voor een afbeelding

De Granny Jones Australian Tarot heeft warme, vrolijke, bijna kinderlijke tekeningen. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door de Australische Granny Jones. Het deck kwam uit in 1994, gepubliceerd door Kangaroo Press, en is momenteel moeilijk te krijgen. In dit tarot spel worden de pentakels 'buttons' genoemd.

Klik voor een afbeelding

De Gran Tarot Esoterico is gemaakt door de Spanjaard Luis Pena Longo en gepubliceerd in 1978 door Fournier. Het deck toont soms nogal ruwe scenes tegen een witte achtergrond en is geheel Spaanstalig.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Greenwood Tarot is uitgebracht in 1996 door Thorsons. Het is duidelijk anders dan de traditionele decks.

De kleine Arcana bestaat uit Wands, Arrows (Swords), Cups en Stones (Pentacles). De hofkaarten zijn gerelateerd aan dieren en beelden geen menselijke figuren af, zij hebben bovenaan de naam van de kaart en onderaan dat van het dier. In het bijbehorende boek vind je hier geen verklaring voor.

Bij veel kaarten lijkt een blauwig-grijze kleur overheersend aanwezig te zijn en de kleuren zijn over het algemeen -alhoewel niet bij alle kaarten- gedempt. Sommige afbeeldingen hebben iets weg van een linoleumdruk, andere hebben een erg realistische weergave. En nog weer andere kaarten zijn uitgevoerd in een New age of Wicca of Sjamanistische 'look', ofschoon er in het boek enkel wordt gesproken over pre-Keltisch Sjamanisme. The Lovers, bijvoorbeeld, heeft m.i. een Egyptische basis.

Om het spel overeen te laten komen met de Celtic/Wiccan 'Wheel of the Year', hebben verschillende kaarten een ander nummer gekregen. De grote Arcana heeft geen nummers op de kaarten zelf.

Dit deck, wat trouwens gemaakt is door Chesca Potter & Mark Ryan, zou ik niet aanraden voor beginners, het lijkt mij meer geschikt voor pagans of mensen die niet zo'n behoefte (meer) hebben aan een traditioneel tarot spel.

Klik voor een afbeelding

Na de succesvolle introductie van hun bestseller Engelen Tarot wisten Doreen Virtue en Radleigh Valentine dat er nog steeds mensen waren die tarot niet goed durfden te gebruiken. Voor hen creëerden ze Guardian Angel Tarot Cards (Beschermengelen Tarotkaarten), een deck van 78 kaarten met bijbehorende handleiding, voor hooggevoelige mensen die verlangen naar de zuivere en gedetailleerde antwoorden van tarot, met bijpassende milde woorden en lieflijke afbeeldingen. Het Guardian Angel Tarot Cards geeft je op een geruststellende en veilige manier heldere antwoorden, voor jezelf en anderen. Het deck is in 2014 uitgegeven door Hay House Inc en in 2015 door uitgeverij Koppenhol als een Nederlandstalig deck.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

  Koop dit deck

De Guardians of Wisdom Tarot is een vereenvoudigd tarot deck (qua symboliek) van 78 kaarten. Het is gemaakt door Emy Ledbetter & Todd Hershey en zij hebben het in 2000 ook zelf gepubliceerd, je kunt ze hier kopen: www.guardiansofwisdom.net. Er wordt bij deze kaarten evenveel aandacht geschonken aan het omgekeerd liggen als wanneer ze rechtop getrokken worden.

Klik voor een afbeelding

De Gummy Bear Tarot is een Rider Waite kloon in de gummi beertjes (een snoepje) stijl. Het is gemaakt door de Duitser Dietmar Bittrich en werd oorspronkelijk in Duitsland uitgebracht als de Gummibear Tarot. In 2005 kwam de Engelse versie uit bij US Games. Dit deck is ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


GezondheidGezondheid

Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


KokenKoken

Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...