Grote Arcana

De 22 kaarten van de Grote Arcana stellen onze verschillende levensstadia op aarde voor, van de geboorte tot de dood. De Grote Arcana is het meest symbolische deel van de tarot, deze kaarten vertegenwoordigen de belangrijke veranderingen in ons leven. De kaarten van de Kleine Arcana hebben meer te maken met de dingen van alledag.Klik op de kaart waar je meer van wilt weten.

Dwaas0 De Dwaas

MagiërI De Magiër

HogepriesteresII De Hogepriesteres

KeizerinIII De Keizerin

KeizerIV De Keizer

HiërofantV De Hiërofant

GeliefdenVI De Geliefden

ZegewagenVII De Zegewagen

KrachtVIII Kracht

KluizenaarIX De Kluizenaar

Rad van FortuinX Het Rad van Fortuin

GerechtigheidXI Gerechtigheid

GehangeneXII De Gehangene

DoodXIII De Dood

GematigdheidXIV Gematigdheid

DuivelXV De Duivel

TorenXVI De Toren

SterXVII De Ster

MaanXVIII De Maan

ZonXIX De Zon

OordeelXX Het Oordeel

WereldXXI De Wereld
De duiding van de kaarten is vnl gebaseerd op 'Werken met de Tarot' van Hajo Banzhaf. Gebruikt deck bij de beschrijving van de kaarten is de Rider-Waite Tarot.

Kleine Arcana

Staven

stavenStavenkaarten vertegenwoordigen het element vuur. De kaarten van Staven hebben te maken met dagelijkse aangelegenheden en met het enthousiasme waarmee dingen gedaan worden. Staven worden geassocieerd met allerlei vormen van communicatie, reizen en dagelijkse bezigheden. Het vuurelement betekent energie en onderneming, creativiteit en de drang om dingen op gang te brengen.Klik op de naam van de kaart waar je meer van wilt weten.

Aas Twee Drie Vier Vijf Zes Zeven Acht Negen Tien Page Ridder Koningin Koning


Zwaarden

zwaardenZwaarden zijn gerelateerd aan het element lucht. Ze beheersen het gebied van de geest in de vorm van ideeën en zorgen en hebben ook betrekking op serieuze beslissingen, vertragingen, teleurstellingen, beperkingen en verliezen. Ook worden zwaarden geassocieerd met reizen, letterlijk of figuurlijk. Deze reeks is vermoedelijk het makkelijkst te interpreteren wanneer ze in verband wordt gebracht met geestelijke activiteiten.Klik op de naam van de kaart waar je meer van wilt weten.

Aas Twee Drie Vier Vijf Zes Zeven Acht Negen Tien Page Ridder Koningin Koning


Pentakels

pentakelsPentakels worden ook wel Munten of Pentagrammen genoemd en ze zijn gerelateerd aan het element aarde. Zij hebben betrekking op de materiële wereld, op concrete zaken. De kaarten van Pentakels worden geassocieerd met hulpbronnen, en zij hebben ook veel te maken met onze financiën, met werk dat geld oplevert, met verdiensten, uitgaven en besparingen. Ze hebben betrekking op zekerheid, groei en vooruitgang, winst en verlies.Klik op de naam van de kaart waar je meer van wilt weten.

Aas Twee Drie Vier Vijf Zes Zeven Acht Negen Tien Page Ridder Koningin Koning


Kelken

kelkenKelken worden ook wel Bekers genoemd en zijn gerelateerd aan het element water. Zij worden geassocieerd met gevoelens en emoties, bijvoorbeeld in liefde en relaties, of in het gezin of de familie. Ze hebben ook betrekking op vriendschap, gezelschap, en op comfortabele leef- en werkomstandigheden. Ook kunnen Kelken duiden op artistieke en creatieve ontwikkeling en laten zij zien hoe de vraagsteller zich voelt in een bepaalde situatie.

Klik op de naam van de kaart waar je meer van wilt weten.

Aas Twee Drie Vier Vijf Zes Zeven Acht Negen Tien Page Ridder Koningin KoningMisschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...

Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Wil je de gehei­men van de tarot­kaarten ont­dekken? Start met de tarot cursus van Maddy Kersten en ont­vang de cursus direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...