U - Z

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z

 

De UFO Tarot is ontstaan vanuit de populaire verhalen van vreemdelingen en onbekende vliegende voorwerpen. Deze tarot werd uitgebracht door Lo Scarabeo in 2007.

De grote arcana is verbonden aan mythen over ufo's en de kleine arcana wordt met buitenaardse wezens bevolkt. Alle kaarten zijn in een gelijksoortige vage stripalbumstijl geïllustreerd. Dit mooie deck is gemaakt door Bepi Vigna & Arturo Picca en heeft 78 kaarten.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Ukiyoe Tarot is een deck van Japanse origine, gemaakt door Koji Furata in opdracht van U.S. Games die het in 1982 heeft gepubliceerd. Het heeft de kunstenaar twee jaar gekost dit deck te creëren.

Ukiyoe (spreek uit: ookiejoweh) is een Japanse kunstvorm die stamt uit het midden van de 16e eeuw en is daar zelfs vandaag de dag nog populair. Ukiyoe is een Boedhistische term en betekent 'dwalende wereld', en de afbeeldingen tonen de vergankelijkheid van het leven.

De Ukiyoe Tarot is gemaakt met heldere, levende kleuren en de betekenis van de kaarten is gestoeld op de Japanse cultuur, zowel het Boedhisme vind je er in terug als hier en daar enige geschiedenis. Bij de grote Arcana is de betekenis in grote lijnen niet zo heel veel anders dan bij de traditionele tarot, behalve bij The Devil, deze heeft een duidelijk andere betekenis gekregen. In dit deck representeert de Duivel geen kwaad of onheil, maar juist iemand die de mensen verlost van het kwaad.

De kleine Arcana toont alleen de soort, geen extra afbeeldingen, behalve soms een kleine verfraaiing (bloemen enz). Staven (Wands) bestaat uit de ceremoniële scepters die worden gebruikt door Boedhistische priesters, en Bekers (Cups) tonen de met de hand gemaakte gelakte houten schalen. De naamgeving is in het Japans en het Engels.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Undersea Tarot is geïllustreerd door de comic book illustrator Frank Fradella. Fradella heeft ook de Fradella Adventure Tarot gemaakt. Het deck heeft 78 kaarten en is uitgebracht door US Games in 2008.

De grote Arcana kaarten hebben traditionele Rider-Waite titels, de kleine Arcana is hernoemd naar Swords (Swords, Zwaarden), Shells (Cups, Kelken), Tridents (Wands, Staven) en Starfish (Pentacles, Pentakels).

Een deck voor iedereen die houdt van deze comic stijl en voor iedereen die houdt van duiken, meerminnen en andere mythologische onderzee figuren.

Klik voor een afbeelding

De Unicorn Tarot toont -zoals de naam al impliceert- een unicorn op elke afbeelding. Dit spel is gecreëerd door Suzanne Star en bedoeld als een ode aan dit legendarische wezen met zijn sneeuwwitte vacht en die ene hoorn. De uitvoerend kunstenares is Liz Hilton.

Er is op elke kaart in ieder geval één unicorn te zien en soms, zoals bij Justice en de Hanged Man, zijn er twee. Bij de Dood (Death) zie je een geraamte van een unicorn. De kleine Arcana heeft een kleurencode en alle kaarten hebben afbeeldingen welke zo zijn gemaakt dat ze kunnen helpen de kaart te doorgronden.

Het deck is gepubliceerd door US Games in 1996.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Universal Fantasy Tarot neemt ons mee op reis naar een magische wereld. Naar ons verleden en de toekomst. Al onze archetypen zijn verbeeld in dit prachtige deck, het is een mix van magie en middeleeuwen, draken, heksen, eenhoorns, demonen.. Er is heel veel te ontdekken op de 78 kaarten van dit deck wat ontworpen is door Paolo Martinello en in 2006 uitgebracht door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Een must have voor verzamelaars.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Universal Goddess Tarot van Antonella Platano (afbeeldingen) & Maria Caratti (tekst) toont 78 godinnen uit diverse culturen. Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2006 en de kaarten hebben titels in verschillende talen, waaronder ook Nederlands.

De kaarten hebben traditionele titels, de Hogepriesteres wordt verbeeld door de Egyptische godin Isis, de bewaakster van occulte kennis. Ze staat met haar armen omhoog voor een piramide met haar traditionele hoofdtooi. De beelden laten zich in principe niet moeilijk duiden door mensen die al ervaring met tarot bezitten.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Universal Tarot van Roberto de Angelis is een meertalig -ook Nederlands- basic tarot deck geschikt voor beginners. De Rider Waite afbeeldingen van Pamela Colman-Smith zijn opnieuw getekend en ingekleurd in een meer dynamische, Italiaanse stijl.

Het deck is in 2003 uitgebracht door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Universal Transparent Tarot is een deck met afbeeldingen van de Universal Tarot waar grote delen van de kaart transparant zijn zodat je een legging als een mozaiek op elkaar kunt leggen.

Gepubliceerd in 2011 door Lo Scarabeo en gemaakt door Roberto de Angelis.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Universal Waite Tarot is eigenlijk een duplicaat van de Rider-Waite, behalve dan dat het zachtere en subtielere kleuren heeft gekregen. Mary Hanson-Roberts, de kunstenares van de Hanson-Roberts Tarot, heeft de lijntekeningen van Pamela Coleman Smith in opdracht van U.S. Games opnieuw ingekleurd. US Games heeft dit deck in 1990 gepubliceerd.

De inkleuring van Mary Hanson-Roberts heeft gezorgd voor een meer gedetailleerde weergave van de originele afbeeldingen, maar de overeenkomst met de originele Rider-Waite blijft duidelijk zichtbaar.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Universal Wirth Tarot, uitgebracht in 2008 door Lo Scarabeo, is een moderne en uitgebreide versie van de Oswald Wirth Tarot die alleen de grote Arcana kaarten bezat. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

De kleine Arcana kaarten hebben -omdat de hoofdsymbolen niet beeldvullend zijn, een decoratieve achtergrond. Het deck bestaat uit 78 kaarten en is gemaakt door Giordano Berti & Stefano Palumbo.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Vampire Tarot is gemaakt door Natalie Hertz en werd in 2000 gepubliceerd door US Games.

Het deck heeft 78 kaarten en de afbeeldingen zijn soms een beetje griezelig, maar omdat wij allen ook een donkere kant hebben, kan dit deck een welkome afwisseling zijn op de meer traditionele decks.

De getalenteerde Franse Natalie Hertz heeft ook de afbeeldingen gemaakt voor de Fantastical Tarot en de Fearie Tarot.

Er is nog een Vampire Tarot, gemaakt door Robert M. Place.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Deze Vampire Tarot is gemaakt door Robert M. Place, die tevens werkte aan de Alchemical Tarot, de Alchemical Tarot Renewed, Buddha Tarot en de Tarot of the Saints.

In dit deck met 78 kaarten komen de tarot, Dracula en allerlei andere vampierverhalen bij elkaar. Het deck werd gepubliceerd door St Martins Press in 2009.

Er is nog een Vampire Tarot, gemaakt door Natalie Hertz.

Klik voor een afbeelding

De Vampire Tarot of the Eternal Night heeft als thema vampiers. Het deck is gepubliceerd in 2009 door Lo Scarabeo en is gemaakt door Barbara Moore (tekst) & Davide Corsi (afbeeldingen).

Bij het deck zit een 150 pagina's tellend boek. Elke grote Arcana kaart wordt beschreven op een dubbele pagina, de kleine Arcana staat per kaart op 1 bladzijde. Er worden ook een aantal leggingen in beschreven. De kaarten hebben geen titels, bij de kleine Arcana worden 4 kleuren gebruikt om ze te onderscheiden.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Vanessa Tarot is gebaseerd op de heldinnen van de popcultuur. Het is een luchthartig en grappig deck van 78 kaarten wat de originele RW traditie volgt en wat nog steeds heel goed te gebruiken is voor een serieuze legging.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Lynyrd-Jym Narciso. US Games publiceerde de Vanessa Tarot in 2007. Ook geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Venice Tarot is gewijd aan de Italiaanse stad Venetië, de stad van geliefden, carnaval en een beetje magie zoals het was tijdens de hoogtijdagen in de 16e tot 18e eeuw.

De grote Arcana kaarten tonen historische figuren en zijn volledig geïllustreerd, sommige in de RW stijl en andere zijn compleet uniek. Het deck heeft 78 kaarten, is gemaakt door Giordano Berti & Ambika Wauters & Davide Tonato en werd gepubliceerd in 2007 door Dal Negro.

Klik voor een afbeelding

De Vertigo Tarot is een enigszins surrealistisch en gothic deck van 78 kaarten. Het is gemaakt door comic-book illustrator Dave McKean.

Het deck werd in 1995 gepubliceerd door DC Comics in een beperkte oplage, maar het werd al vrij snel populair zodat het moeilijk te krijgen was. In 2008 kwam er een herdruk.

Klik voor een afbeelding

De Via Tarot is direct gebaseerd op Aleister Crowley's Thoth Tarot.

Het deck is gemaakt door Susan Jameson & John Bonner en de illustraties zijn uitgevoerd in kleurpotlood. Dit deck werd gepubliceerd door Urania in 2002.

Klik voor een afbeelding

De Victorian Romantic Tarot is gebaseerd op oorsponkelijk etsen van kunstenaars uit de 19e eeuw.

Het deck telt 78 kaarten en de afbeeldingen zijn collages gebaseerd op de Rider-Waite. Gemaakt door Alex Ukolov & Karen Mahony en uitgegeven in 2006 door Magic Realist Press in een standaard en een golden uitvoering.

Klik voor een afbeelding

De Victoria Regina Tarot is een collage deck van gravures uit de Vicoriaanse tijd, eind 19e eeuw.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Sarah Ovenall en gepubliceerd door Llewellyn.

Klik voor een afbeelding

De Vikings Tarot is geïnspireerd op de reislustige Vikingen, die alle wereldzeeën doorkruist hebben. De symboliek van het tarotspel is dan ook gekleurd met deze reiservaringen die van over de hele wereld zijn.

Dit deck heeft 78 kaarten, is RW gebaseerd en gemaakt door Manfredi Toraldo & Sergio Tisselli.

Prachtige aquarellen, verzamelaars object, uitgebracht in 2003 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Visconti Tarot is een van de oudst bekende Tarotspelen in Europa en is uitgevoerd in de Renaissance stijl. De eerste versie werd in opdracht van de hertog van Milaan vervaardigd in 1450. Tegenwoordig worden deze kaarten beschouwd als een der meest opmerkelijke voorbeelden van Renaissance kunst. De originele kaarten zijn te bezichtigen in diverse musea en privé collecties.

De Visconti-Sforza Tarot (of de Visconti-Sforza Pierpont Morgan Tarot) is een reproductie van de 74 tarotkaarten van het origineel. De scenes op deze kaarten zijn ook duidelijk middeleeuws. De kaarten hebben geen titels of nummering en er zijn 4 kaarten bijgemaakt om een deck van 78 kaarten te krijgen.

De Visconti-Sforza Tarot is uitgebracht door US Games.

Hieronder zie je enkele originele kaarten:

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Vision Quest Tarot heeft een geromantiseerd native american thema. Het is gebasserd op een mix van de Rider-Waite en Toth tarot. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Gayan Sylvie Winter & Jo Dose. Het is uitgebracht door AGM Müller in 1998.

De grote Arcana kaarten zijn hernoemd op The Lovers (de Geliefden), The Hermit (de Kluizenaar), The Star (de Ster), The Moon (de Maan) en The Sun (de Zon) na. Ook de kleine Arcana kaarten en de hofkaarten hebben andere namen gekregen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Vision Tarot is geen standaard deck aangezien het allemaal bewerkte foto's zijn. Maar de kaarten zijn mooi uitgevoerd en hebben zowel 'gewone' als romeinse nummers en Franse namen. Tim Thompson, de artiest, heeft veel moeite gedaan de kaarten een 'antiek' uiterlijk te geven. Het deck is in 2000 gepubliceerd door US Games.

De grote Arcana heeft de traditionele naamgeving, The Fool heeft geen nummer en Death geen naam op de kaart. De kleine Arcana heeft geen afbeeldingen, behalve dan de soort. Ridders (Knights) zitten te paard en koningen en koninginnen zijn gekroond.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Je zou de Voyager Tarot van James Wanless & Ken Knutson uit 1986, gepubliceerd door Merrill-West Publishing, een 'New Age Tarot' kunnen noemen, aangezien het op een aantal manieren radicaal afscheid nam van de traditionele tarot.

Wanless' systeem is tamelijk makkelijk te leren, elke kleine Arcana kaart (Aas t/m 10) is gerelateerd aan de grote Arcana kaart met hetzelfde nummer. Alle vier de Azen hebben te maken met de Magiër (Magican), alle tweeën met de Hoge Priesteres (High Priestess) etc. Op zich dus niet zo moeilijk aan te leren, maar het vereist wel de nodige wijzigingen in de interpretaties.

De afbeeldingen bestaan uit foto-collages, op het eerste oog ziet het er misschien wat onrustig uit, maar wanneer je beter kijkt kun je er een hoop symboliek in ontdekken.

Sommige kaarten hebben andere namen gekregen:
Justice (VIII) » Balance
The Wheel of Fortune » Fortune
Temperance » Art
The Devil » Devil's Play
Judgment » Time-Space en The
World » The Universe.

De hofkaarten worden familiekaarten genoemd: Mother, Father, Sage en Child. De kleine Arcana bestaat uit Wands, Cups, Worlds (Pentacles) en Crystals (Swords). Bij het deck zit een, ondanks dat het klein is, tamelijk aardig instructieboekje.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Waking The Wild Spirit Tarot is een niet traditioneel deck van 78 kaarten gemaakt door Poppy Palin. Dit deck is uitgebracht door Llewellyn in 2002.

Bezoek de website van Poppy Palin voor meer informatie: www.poppypalin.org.

Klik voor een afbeelding

De Weel of Change Tarot is gemaakt door Alexandra Genetti, en zij is hier tien jaar mee bezig geweest. Het deck is uitgebracht door Inner Traditions in 1997.

Er zijn verschillende culturen in de kaarten verwerkt, gedetailleerd weergegeven en met een verrassend kleurgebruik. De grote Arcana heeft de traditionele naamgeving, maar de kaarten zijn ongenummerd. De kleine Arcana heeft afbeeldingen, maar er zijn geen menselijke figuren te zien. Staven (Wands) hebben een gele rand, Bekers (Cups) een rode, Zwaarden (Swords) een blauwe en Pentakels (Disks) een groene rand.

Het bijbehorende boek is tamelijk gedetailleerd en heeft rond de 400 pagina's, ook wordt hierin een nieuwe kijk op het tarotspel gegeven, waarover Genetti zelf zegt: "...I want to be clear that I intend these explanations as a guide. I do not want to limit the reader's own intuition or ideas in any way. These images are dense; they contain many symbols, and the language of symbols is undeniably complex and elusive. Let the pictures themselves be your first teacher."

Je kunt de Wheel of Change Tarot kopen en bekijken op Genetti's eigen website: www.wheelofchange.com..

Klik voor een afbeelding

De prachtige heldere kleuren van de Wheel of the Year Tarot leiden ons door de vier elementen, de weg van hoop, overvloed, reflectie en wedergeboorte, waardoor wij ons bewust worden van onze sterke verbondenheid met de aarde en de natuur.

Het is een pagan deck, maar dit mooie op de RW gebaseerde deck is geschikt voor iedereen die al enige tarot ervaring heeft.

Dit deck is gemaakt door Maria Caratti & Antonella Platano en werd gepubliceerd in mei 2011 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Whimsical Tarot is een lief en vriendelijk deck van 78 kaarten, maar alhoewel dat misschien zo lijkt, het is niet alleen voor kinderen bedoeld.

De illustraties zijn van Mary Hanson-Roberts (van de Hanson-Roberts Tarot) en het deck is mede gemaakt door Dorothy Morrison. Gepubliceerd in 2000 door US Games.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

The Wild Unknown Tarot is een New Yorkse bestseller gemaakt door Kim Krans en in 2016 uitgegeven door HarperCollins Publishers Inc. Er zit een mooi ruim 200 pagina's tellend handboek bij dit deck van 78 kaarten. Elke kaart in dit vernieuwende deck is een waar kunstwerkje op zich, uit de losse hand getekend in een minimalistische stijl.

Het deck is niet zo geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Wildwood Tarot is een compleet nieuwe opzet van de populaire Greenwood Tarot. De auteur Mark Ryan heeft bij dit deck met John Matthews en illustrator Will Worthington van de DruidCraft Tarot samengewerkt. Het deck is uitgegeven door Connections in 2011.

Het is een traditioneel deck met 78 kaarten. De grote Arcana is hernoemd:
0 The Wanderer (The Fool)
1 The Shaman (The Magician)
2 The Seer (The High Priestess)
3 The Green Woman (The Empress)
4 The Green Man (Emperor)
5 The Ancestor (The Hierophant)
6 The Forest Lovers (The Lovers)
7 The Archer (The Chariot)
8 The Stag (Strength)
9 The Hooded Man (The Hermit)
10 The Wheel (The Wheel of Fortune)
11 The Woodward (Justice)
12 The Mirror (The Hanged Man)
13 The Journey (Death)
14 Balance (Temperance)
15 The Guardian (The Devil)
16 The Blasted Oak (The Tower)
17 The Pole Star (The Star)
18 The Moon On Water (The Moon)
19 The Sun of Life (The Sun)
20 The Great Bear (Judgment)
21 The World Tree (The World)

De kleine Arcana bestaat uit Arrows (Swords/Zwaarden), Bows (Wands/Staven), Stones (Pentacles/Pentakels) and Vessels (Cups/Kelken).

Er is ook een Nederlandstalige uitgave, de Tarot van het wilde woud, op de markt gebracht in 2011 door Altamira, maar die is helaas momenteel uitverkocht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De William Blake Tarot of the Creative Imagination werd geïnspireerd door het werk van de romantische schilder William Blake.

Het deck heeft 79 kaarten (een extra Grote Arcana kaart '00') en elke kaart toont een collage van zijn werken. Het is gemaakt door Ed Buryn en werd in 1995 gepubliceerd door Harper Collins.

De grote Arcana bestaat uit:
00 Eternity
0 Innocence - Fool
1 Magic - Magician
2 Mystery - High Priestess
3 Nature - Empress
4 Reason - Emperor
5 Religion - Hierophant
6 Knowledge - Lovers
7 Experience - Chariot
8 Assessment - Justice
9 Imagination - Hermit
10 Whirlwind - Wheel Of Fortune
11 Energy - Strength
12 Reversal - Hanged Man
13 Transformation - Death
14 Forgiveness - Temperance
15 Error - Devil
16 Lightening - Tower
17 Stars - Star
18 Moon - Moon
19 Sun - Sun
20 Liberty - Judgment
21 Union - The World

De kleine Arcana is verdeeld in Painting, Science, Music en Poetry. De hofkaarten zijn Angel cards, corresponderend met de Ridders uit de traditionele tarot, Child cards i.p.v. Pages, Woman cards (Koningin) en Man cards (Koning).

Klik voor een afbeelding

De Winged Spirit Tarot toont afbeeldingen van engelen. Het deck is gemaakt door David Sexton en heeft 78 kaarten.

Sexton heeft geen aandacht aan de achtergrond van de illustraties besteed. Het deck is uitgebracht door US Games in 1998.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Wise Gal Tarot is een boek met geperforeerde pagina's waaruit je de kaarten kunt scheuren. Het deck heeft 78 kaarten met 'platte' vereenvoudigde afbeeldingen, bedoeld voor kinderen en tieners.

Het deck is gemaakt door Jane Burns & Dale Gottlieb en werd in 2000 gepubliceerd door Crown Books.

Klik voor een afbeelding

De Witches Tarot (Het Heksen Tarot) is ontworpen door Ellen Cannon Reed. Zij heeft jaren lang de Kabbala bestudeerd en heeft de kabbalistische symbolen van de tarot vertaald naar pagan symbolen voor de Witches Tarot.

In plaats van de Hierophant heeft Reed gekozen voor de High Priest, The Hermit is The Seeker geworden en The Devil The Horned One. Ook The Star heeft een kleine wijziging ondergaan: The Stars, en The World heet hier The Universe. Justice is kaart 10 geworden en The Wheel kaart 11 (maar wie weet is dat wel een drukfoutje, aangezien je er in Reed's boek niets over terug kunt vinden).

De afbeeldingen nemen de hele kaart in beslag, er zijn geen randen. De afbeeldingen op de verschillende sets hofkaarten zijn identiek met uitzondering van de kleur van de kleding. Reed heeft een hofkaarten 'systeem' bedacht wat is gebaseerd op de vier werelden van de kabbala, en zij heeft ze tot zg 'modifiers' gemaakt.

Het deck is in 1992 gepubliceerd door Llewellyn, en in 2007 kwam er een herdruk.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Wizards Tarot heeft als thema een Universiteit voor magie, de Mandrake Acadamy. De grote Arcana kaarten zijn de professors en de de kleine Arcana de studenten, het is een beetje 'Harry Potter'. Het deck is gemaakt door Corrine Kenner & John Blumen. De illustraties zijn realistische digitale kunstwerkjes op 78 kaarten, uitgebracht door Llewellyn in 2011.

De grote Arcana bestaat uit:
The Initiate (The Fool)
The Magician – Professor of Basic Magic
The High Priestess – Professor of Divination
The Empress – Professor of Herbal Magic
The Emperor – Headmaster of Mandrake Academy
The Hierophant – Professor of Mythology
The Lovers – Professor of Spellcraft
The Chariot – Professor of Astral Travel
Strength – The Professor of Familiar Creatures
The Hermit – Librarian and Professor of Candle Magic
The Wheel of Fortune – Guidance Counselor
Justice – Professor of Ethics
The Hanged Man – Professor of Runes
Transfiguration (Death) – Professor of Transfiguration
The Alchemist (Temperance) – Professor of Alchemy
The Dark Lord (The Devil) – Professor of the Dark Arts
The Tower – A Visitor’s Guide to the Tower
The Star – Professor of Astrology
The Moon – Professor of Lunar Magic
The Sun – Professor of Solar Magic
Judgment – Proctor of Final Exams
The World – Queen of the Witches.

Klik voor een afbeelding

De Wonderland Tarot is gebaseerd op de illustraties van Sir John Tenniel uit 'Alice in Wonderland' en 'Through the Looking Glass' (waarvan ik op dit moment niet weet of er een Nederlandse vertaling van is gekomen) van Lewis Carroll. Het is gemaakt door Christopher en Morgana Abbey en werd gepubliceerd door US Games in 1989.

De afbeeldingen tonen veel figuren uit beide boeken. 'The Mad Hatter' is The Fool en Lewis Carroll zelf is The Magican. Alice is de High Priestess, en de Cheshire Cat is the Emperor. Tweedledee en Tweedledum zijn The Lovers enz. enz.

De grote Arcana heeft traditionele namen, de kleine Arcana bestaat uit Peppermills (Wands), Hats (Cups), Flamingos (Swords) en Oysters (Pentacles). De kaarten zijn wat kleiner dan gewoonlijk.

Het kleine bijgeleverde instructieboekje beschrijft elke grote Arcana kaart, maar niet de kleine.

Klik voor een afbeelding

De World Spirit Tarot laat mensen uit alle plaatsen op de wereld zien. Het multiculturele deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Jessica Godino & Lauren O'Leary, het is gemaakt met linodruk, gedrukt en vervolgens met de hand ingekleurd. Llewellyn bracht het uit in 2001 en er was een herdruk in 2006.

De hofkaarten hebben een andere naam gekregen: page is seeker, ridder is seer, koningin is sybil en koning sage.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Wormweird Tarot is een vreemd en voor sommige mensen waarschijnlijk een angstaanjagend deck van 78 kaarten gemaakt en gepubliceerd door George Highham. De omschrijving van dit deck is "an Absinthe-fulled descent into a Victorian never-land of plague, dark magick and monsters".

De naam Wormweird verwijst naar de hallucinerende en giftige effecten van het kruid 'Wormwood' dat de basis is van de groenige Absinth, een drank die voor veel hersenbschadiging heeft gezorgd in bepaalde kringen in Parijs.

Ondanks dat het thema en de afbeeldingen zelf mij niet zo aanspreken ben ik wel gecharmeerd van de wijze waarop de afbeeldingen tot stand zijn gekomen. De figuren die je ziet zijn gemaakt van was en vervolgens tegen een bepaalde achtergrond gefotografeerd, er komt geen enkele digitale manipulatie bij te pas.

Het deck, geliefd bij tarot verzamelaars en horror liefhebbers, is trouwens erg moeilijk te krijgen. Meer info over het deck kun je vinden op de website van George Highham: www.poepuppet.com.

Klik voor een afbeelding

De Xultan Tarot wordt ook wel Mayan Tarot genoemd. Het deck is gemaakt door Peter Balin en voor het eerst gepubliceerd in 1976 door Arcade. De artiest heeft getracht de Maya cultuur in te voegen in de traditionele tarot structuur.

Het deck heeft 78 kaarten en de grote Arcana heeft enige bijzondere veranderingen ondergaan, ook de namen zijn bij de meeste kaarten niet ongewijzigd gebleven:

0 Fool
1 Sorcerer
2 Priestess
3 Consort
4 Ruler
5 Priest
6 Lovers
7 Warrior
8 Cactus
9 Sage
10 Wheel
11 Balance
12 Hanged Man
13 Dead Man
14 Temperate Man
15 Bound Man
16 Divided Man
17 Star
18 Moon
19 Sun
20 Planet Venus
21 Planet Earth

Wat de kleine Arcana betreft zijn er Staffs (Wands), Swords, Cups en Jades (pentacles). De hofkaarten bestaan uit een Lord, een Lady, Serviant en Warrior.

Zoals gebruikelijk in de Maya kunsttraditie hebben de mensen op de afbeeldingen een aflopend voorhoofd. Bijzonder is ook dat er bij de kaarten geen kader is gebruikt. Bij de grote Arcana vind je geen namen op de kaarten, wat -gezien de vele wijzigingen- het moeilijk kan maken de kaarten te herkennen, ze hebben enkel het Maya nummer van de kaart onderaan staan. Er zijn veel veren, vogels, dierenhuiden en schedels op de afbeeldingen te zien, en wanneer je de grote Arcana in volgorde uitlegt, komt er een compleet verhaal te voorschijn. Om met dit deck de kaart te kunnen leggen, zul je er toch eerst heel veel mee moeten oefenen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Yeager Tarot of Meditation heeft een paar kenmerkende eigenschappen: de kaarten zijn groter dan meestal het geval is en de randen van de kaarten zijn allemaal zwart. Het deck is gepubliceerd door US Games in 1982.

De kleine Arcana toont alleen de soort en heeft per set een verschillende achtergrondkleur met daarin een soort planeet constellaties.

De maker van dit deck is Marty Yeager en zijn gedachten bij dit ontwerp gingen naar meditatie kaarten, hij noemt zijn deck dan ook een selectie van visuele mantra's. Maar ook al ontwierp Yeager dit spel in eerste instantie als een meditatiebron, ze zijn toch nog steeds te herleiden naar traditionele tarot kaarten. De afbeeldingen hebben een enigszins surealitisch tintje, en de figuren zijn vaak naakt of nauwelijks gekleed.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Yoga Tarot is gemaakt door Massimiliano Filadoro & A. Farina, gepubliceerd in 2008 door Lo Scarabeo.

In dit deck vind je afbeeldingen van de Oosterse spirituele yoga in de 78 kaarten van de tarot. De aquareltekeningen zijn erg helder van kleur, het is een mix van yoga oefeningen en indiaanse motieven in een enigszins comic-achtige stijl.

Klik voor een afbeelding

De Zen Tarot is beduidend anders dan het doorsnee tarotspel. Het is gebaseerd op boeddhistische ideeën en gemaakt door Ma Deva Padma. Het werd geproduceerd door de Osho International Foundation en voor het eerst uitgegeven in 1994 door St. Martin's Press.

Osho International Foundation is een organisatie in India die de leringen van Zenmeester Osho naar buiten brengt. De gebruikte techniek is airbrush, en het resultaat is naar mijn idee van een hoge kwaliteit en tevens zeer verrassend te noemen. Qua opzet is het een traditioneel tarot deck, er zijn 78 kaarten: 22 grote en 56 kleine Arcana kaarten. De grote Arcana is -op The Fool en The Lovers na- geheel hernoemd. Sommige afbeeldingen verwijzen toch nog wel naar de traditionele tarotkaarten, maar andere zoals bijvoorbeeld kaart 5, No-Thingness (Hierophant), is een complete zwarte kaart zonder verdere afbeelding geworden.

De kleine Arcana bestaat uit Fire (Wands), Water (Cups), Clouds (Swords) and Rainbows (Pentacles). De hofkaarten zijn King, Queen, Knight en Page.

Onderaan elke kaart vind je een ruitvorm, Water ruiten zijn blauw, die van Fire rood, Clouds grijs en de ruiten van Rainbows hebben een regenboogkleurtje gekregen. De grote Arcana heeft paarskleurige ruiten. In datzelfde ruitje vind je het nummer van de kaart: Romeinse nummering voor de grote en 'gewone' voor de kleine Arcana. De kleuren van de ruiten spelen in dit deck dus een bijzondere rol.

De afbeeldingen op de kaarten van de kleine Arcana zijn compleet anders dan de Rider-Waite, je ziet bijvoorbeeld 2 bomen welke staan voor de 2 van Water en deze kaart heeft de naam Friendliness gekregen. De 3e kaart van deze serie laat 3 dansende vrouwen in de regen zien en is getiteld Celebration etc.

Naar mijn mening is dit een bijzonder deck, maar ik heb toch wel wat bezwaren. De Clouds (Zwaarden) bestaan in de Zen Tarot bijna allemaal uit tamelijk negatieve afbeeldingen. Voorbeeld: bij de Rider-Waite Tarot staat Zwaarden 7 voor een aantal verschillende betekenissen, zowel positief als negatief: list, heimelijkheid, sluwheid, bedrog, maar ook moed, diplomatie, tact, zelfvertrouwen etc. In dit deck staat op Clouds 7 een sjofel uitziende politicus afgebeeld met een grote grijns op zijn gezicht terwijl een slang een onschuldig uitziend masker omhoog houdt. Ik denk dat een afbeelding als deze de interpretatiemogelijkheden van de tarotlezer teveel beperkt. Misschien mag de bewuste geest binnen de Osho gemeenschap geen al te grote plaats innemen, ik weet het niet precies, maar het is wel iets wat me in dit deck tegenstaat, ondanks de bijzondere uitvoering.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Zerner-Farber Tarot is een heel bijzonder deck, het bestaat geheel uit afbeeldingen van wandtapijten van de kunstenares Amy Zerner. Het deck is uitgegeven door St Martins Press in 1997.

De collages van Amy Zerner zijn gemaakt van allerlei -voornamelijk textiele- materialen, van veters en koordjes tot goudbrokaat en geslepen steentjes. Zerner noemt haar ontwerpen 'landscapes of the soul'. Haar echtgenoot Monte Farber is de auteur van een boek en de gidsjes die de afbeeldingen van Zerner's ontwerpen beschrijven.

De Zerner-Farber Tarot is gebaseerd op de Enchanted Tarot welke werd gepubliceerd in 1990. Deze twee decks hebben in wezen dezelfde afbeeldingen. Zie ook de beschrijving bij de Enchanted Tarot.

Klik voor een afbeelding

De Zodiac Tarot is gemaakt door Lee Bursten & Luca Raimondo aan de hand van de astrologische toewijzingen van de Golden Dawn Tarot, en werd uitgegeven door Lo Scarabeo in 2007.

Er is een volledig nieuw en onconventioneel deck van 78 kaarten gecreëerd. De grote Arcana kaarten hebben veelal een toneeldecor en het gehele deck ademt een sfeer uit de jaren 40 van de vorige eeuw.

Sommige grote Arcana kaarten hebben een andere naam gekregen:
The Hierophant = The Priest
The Wheel of Fortune = The Wheel

De hofkaarten zijn Princess, Prince, Queen and King.

De 4 kleines Arcana suits zijn: Torches (Wands), Waves (Cups), Clouds (Swords) and Stones (Pentacles).

Klik voor een afbeelding

De Zolar Tarot (gemaakt door Zolar) werd voor het eerst gepubliceerd in 1964 en kwam opnieuw uit bij U.S. Games in 1983 als de Zolar Astrological Tarot.

Het deck is gebaseerd op de Rider-Waite Tarot, maar het heeft slechts twee hoofdkleuren: een rood-paarse en een bleek-groene kleur. Zoals bij de Starter Tarot heeft dit deck eveneens omgekeerde tekst voor kaarten die omgekeerd komen te liggen.

Bij de kleine Arcana hebben de kaarten ook de symbolen van de gewone speelkaarten gekregen, Pentacles 4 toont bijvoorbeeld aan de zijkant een ruitje. Je zou dit deck dus ook als een standaard kaartspel kunnen gebruiken.

Het geheel bestaat trouwens uit slechts 56 kaarten. Dat komt omdat de kleine Arcana aan de ene kant van de kaart is gedrukt, en de grote Arcana op de andere kant, tesamen met 32 extra astrologische kaarten. Deze astrologische kaarten bevatten de 12 dierenriemtekens, en 2 kaarten elk voor de Zon, de Maan en de acht planeten.

Omdat je dus geen achterkanten hebt, kun je met dit deck geen uitgebreide legging doen, maar zul je je moeten beperken tot de mogelijkheden die in het bijbehorende instructieboekje worden gegeven.

Klik voor een afbeelding

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...