Tarot als spiegel

Tarotkaarten kunnen als een spiegel, een katalysator werken om innerlijke processen op gang te brengen. In onze cultuur weet men vaak niet zo goed raad met irrationale toegangen tot zichzelf en sommige mensen doen de kaarten af als bijgeloof of zelfs als 'duivels'. Je moet leren de taal van de symbolen te verstaan, tarotkaarten hebben het vermogen gevoelens te kanaliseren en ze kunnen je de kans bieden een hoger of universeler inzicht te ontwikkelen.

Tarot of Dreams, faithIn beelden denken

Symbolen beleef je, je wordt erdoor gegrepen en meegenomen, als het goed is dringen ze in ons diepste wezen door. Onze ziel 'denkt' in beelden, en op deze manier wordt onze ziel gevoed. Het doel van de tarot is ook niet zozeer het voorspellen van de toekomst, maar vooral om inzicht te krijgen in onze eigen, vaak ingewikkelde levenspatronen.

Tarot of Dreams, swordsEen spiritueel proces

Tarotkaarten kunnen een spiritueel proces op gang brengen en je helpen je eigen wijsheid naar boven te laten komen. De kaarten kunnen ons inzicht verschaffen over ons eigen en andermans handelen. In ieder van ons schuilt wel een Magiër of een Hogepriesteres. Wie zoekt is rijp voor het antwoord..

En deze antwoorden vind je in de tarot symbolisch weergegeven. De voorstellingen die op de kaarten worden gebruikt, zijn zo universeel dat interpretaties vanuit zowel het christendom, als ook de kabbala en het hindoeïsme mogelijk zijn. Maar ook vanuit bijvoorbeeld astrologie en numerologie.

Tarot of Dreams, coinsKaartleggen, hoe moet dat?

Het leggen van de kaarten gaat het beste als je dit in een ontspannen stemming en rustige omgeving doet. Wanneer je onrustig, nerveus of heel emotioneel bent, dan kun je het beste eerst even mediteren om je geest tot rust te brengen.

Je kunt de tarot op verschillende manieren raadplegen, voor verschillende situaties zijn in de loop der tijd allerlei passende legpatronen bedacht.

Tarot of Dreams, empressOpen vragen stellen

De duiding van de kaarten lukt het best wanneer je een open vraag stelt. Je kunt de tarotkaarten niet gebruiken voor een vraag die met 'ja' of 'nee' moet worden beantwoord. De kaarten kunnen je wel behulpzaam zijn bij het nemen van een beslissing, of het verkrijgen van inzicht. Maar je bent altijd zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen.

De kaarten leggen

Het is belangrijk dat je de kaarten met zorg en aandacht schudt. Hoe je dat precies doet, doet er niet zoveel toe. Een kaart die tijdens het schudden uit het deck 'springt' verdient extra aandacht. Bekijk deze kaart goed en vraag je af wat het wil zeggen dat juist deze kaart zich aan jou wil laten zien.

Bij een legging met meerdere kaarten leg je de kaarten neer met de afbeelding naar beneden. Als alle kaarten zijn neergelegd draai je ze om en kun je beginnen met het duiden van de kaarten.

Lees meer over het duiden van de kaarten

 

 

De afbeeldingen op deze pagina komen uit de Tarot of Dreams van Ciro Marchetti.
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookCursus tarot

cursus tarot Wil je de gehei­men van de tarot­kaarten ont­dekken? Start met de tarot cursus van Maddy Kersten en ont­vang de cursus direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...