A - A

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De 2012: Tarot of Ascension heeft 78 kaarten en is gemaakt door Michele Penco. Het is gepubliceerd door Lo Scarabeo in 2010.

Binnen de new age beweging wordt aangenomen dat 2012 het jaar is van een sprong voorwaarts in het bewustzijn van de mens, en de 2012: Tarot of Ascension speelt daarop in, het is ontworpen als hulpmiddel voor spirituele groei en zelfontplooiing. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

   Koop dit deck

De Advaitarot is gemaakt door de Nederlander Jan Strube en wordt in eigen beheer gepubliceerd. Het is een fotocollage deck met 78 kaarten. Sommige kaarten hebben andere titels gekregen. Lees meer op deze website.

Klik voor een afbeelding

De African American Tarot is een deck met scenes uit de Afrikaanse en Afro-Amerikaans cultuur. Het is een kleurrijk deck met prachtige gedetailleerde afbeeldingen gemaakt door Jamal R en gepubliceerd in 2007. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Het deck bestaat uit 78 kaarten met traditionele titels, toch is het lastig wanneer je niet heel bekend bent met deze culturen, om de kaarten te lezen. Een interessant deck voor verzamelaars en mensen met een grote interesse in de Afro-Amerikaanse cultuur.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De African Tarot is een leuke remake van de standaard Rider-Waite met een Afrikaans thema. Een dikke zwarte omlijning en heldere kleuren op een kleine maat kaarten, gemaakt door Denese Palm & Marina Romito.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Afro-Brazilian Tarot is gewijd aan de goden van de Afrikaanse Yoruban en de Braziliaanse Candomble religies, en combineert deze met de archetypes van tarot. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Guiseppe Palumbo en werd uitgebracht door Lo Scarabeo in 2006. De opzet en naamgeving van dit deck is traditioneel maar de afbeeldingen en de betekenis van de kaarten zijn drastisch gewijzigd.

Klik voor een afbeelding

De Akron Tarot is een Duitstalig deck gemaakt door S.O. Huttengrund. Het bestaat uit 80 kaarten en een dik boekwerk van maar liefst 395 pagina's. Een uniek deck met surrealistische illustraties, vaag Egyptisch soms, en op andere momenten weer enigszins Byzantijns, vaak ook simpelweg bizarre afbeeldingen. De 2 extra kaarten zitten in de grote Arcana: De Zwarte Godin en het Donkere Kind.

Klik voor een afbeelding

De Albano-Waite Tarot van Frankie Albano is gebaseerd op het originele Rider-Waite spel, het volgt als het ware de lijnen, maar de kleuren zijn iets helderder en er is nauwelijks tot geen tint-verloop. De achtergronden van de Grote Arcana kaarten hebben soms verrassende kleuren, zoals bijvoorbeeld oranje of paars.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Alchemical Tarot is gemaakt door Robert M. Place en Rosemary Ellen Cuiley, heel mooi geïllustreerd in de Renaissance Alchemical Art. Deze stijl doet een beetje denken aan van die gegraveerde platen uit oude boeken, alleen zijn ze dan nu in kleur.

Er komen veel dieren voor in dit deck, bijvoorbeeld The Fool toont een konijn, The Emperor draagt een vogel en The Hermit heeft een Raaf op zijn schouder. De hofkaarten bestaan uit Lady, Knight, Queen en King, en de kleine Arcana kaarten lijken niet zo op de traditionele afbeeldingen. Deze kaarten hebben een nummer en een een kleine icoontje die zich op verschillende plaatsen kunnen bevinden, zodat je soms nogal moet zoeken voordat je weet met welke kaart je te maken hebt, ook al omdat de afbeeldingen zelf dit niet altijd even duidelijk laten zien. De uitvoering is trouwens erg mooi, al kun je dus wel wat moeite hebben met de gebruikte symboliek wanneer je geen kennis hebt van de alchemie.

Place werkte tevens aan de Vampire Tarot, Alchemical Tarot Renewed, Buddha Tarot en de Tarot of the Saints.

Klik voor een afbeelding

De Alchemical Tarot Renewed is een update van Robert Place's Alchemical Tarot. Deze nieuwe versie heeft verbeterde afbeeldingen en een extra 'lovers' kaart. Ook zitten er smallere borders om de illustraties dan bij het oorspronkelijke deck.

Klik voor een afbeelding

Dit Thoth Tarot deck is ontworpen door Aleister Crowley, een occultist uit het begin van de vorige eeuw. Crowley was lid van de 'Hermetic Order of the Golden Dawn'(*), een esoterische gemeenschap die veel aandacht schonk aan het werken met de Tarot. Dit spel is oorspronkelijk gemaakt om Crowley's "The Book of Thoth" te illustreren waarin de astrologische en kabbalistische aspecten van de kaarten worden verklaard. Lady Frieda Harris heeft de schetsen van Crowley uitgewerkt tot de uiteindelijke kaarten. Het deck is in twee formaten verkrijgbaar.

(*) Hier vind je meer informatie over de Golden Dawn: www.golden-dawn.org

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

 Koop dit deck

De Alice Tarot was een project van Karen Mahony en Alex Ukolov en werd in 2014 in een gelimiteerde oplage door Magic Realist Press uitgebracht. Het deck is gebaseerd op de avonturen van Alice in Wonderland en het volgt de traditionele tarot opzet.

Er is ook een Facebookpagina: facebook.com/AliceTarot

Klik voor een afbeelding

De All Hallows Tarot heeft 79 kaarten, de 78 traditionele + een extra kaart: de Happy Squirrel. Het deck heeft een modern Halloween thema en is gemaakt door Robyn Tisch Hollister. Het is uitgebracht in 2009 door Tarot Connections.

Klik voor een afbeelding

De Amber Tarot is een Franstalig deck gemaakt door Florence Magnin en gebaseerd op een fantasy serie. De grote Arcana heeft mooie illustraties, maar de kleine Arcana kaarten zijn niet geillustreerd, zij hebben enkel de symbolen.

Klik voor een afbeelding

De Ananda Tarot is een Duitstalig deck maar er moet ook een Engelstalige uitgave te verkrijgen zijn. Het is gemaakt door Ananda Kurt Pilz, een deck van 78 kaarten met met mooie, dromerige en digitaal gemaakte afbeeldingen. Uitgegeven door Urania.

Klik voor een afbeelding

De Ancestral Path Tarot is een bijzonder mooi Tarot spel gemaakt door Julie Cuccia-Watts. Dit deck is gebaseerd op verschillende overleveringen en mythes. De 'Cups' zijn geënt op de Middeleeuwen, de 'Swords' komen uit het oude Japan, de 'Staves' uit Egypte en de 'Pentacles' (in dit deck 'Sacred Circles' genoemd) hebben te maken met Indiaanse tradities.

Verrassend is bijvoorbeeld ook dat in de grote Arcana de 'Hanged Man', die hier de 'Hanged One' wordt genoemd, een ongeboren baby in de baarmoeder laat zien. Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door US Games in 1996.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Ancient Egyptian Senet Tarot bestaat uit 78 kaarten + 1 extra. De kaarten hebben Chinese en Engelse titels. Het deck is gemaakt door Douglas A. White, PhD & Amy Hsiao en werd uitgebracht door Delta Point Press in 2006.

De kleine Arcana bestaat uit:

  • Lotus Flower – Kelken
  • Town Seal – Pentakels
  • Fire Stick – Staven
  • Feather of Truth – Zwaarden

Klik voor een afbeelding

De Ancient Egyptian Tarot is gemaakt door de Britse artiest Clive Barrett. Dit deck heeft prachtige afbeeldingen die overeenkomen met de Cyclus van Osiris. De kleuren zijn levendig, de voorstellingen duidelijk en met een krachtige symboliek. Het deck heeft 78 kaarten en is in 1994 uitgebracht door Thorson en in 2002 door Element Books 2002.

Klik voor een afbeelding

De Ancient Feminine Wisdom is in feite geen tarot deck, het bestaat uit 52 mooi geillustreerde kaarten. De kaarten hebben boven de naam en een sleutelwoord middenonder. Het is gemaakt door Kay Steventon & Brian Clark die ook de Celestial Tarot hebben gemaakt, en werd gepubliceerd in 2007 door US Games.

Klik voor een afbeelding

De Ancient Italian Tarot is een reproductie van een Italiaans deck wat in 1880 voor het eerst werd uitgegeven. De kaarten zijn in het Italiaans getiteld, de nummers vind je in alle vier de hoeken en het is geheel is uitgevoerd in de stijl van de Marseille Tarot, die al in 1760 werd gemaakt. De afbeeldingen zijn gedetailleerder en uiterst nauwgezet weergegeven. Ook zijn er meer kleuren gebruikt. Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Ancient Minchiate Etruria Tarot is al een oud deck, het stamt uit de 18e eeuw. Het is een bijzonder deck met 41 grote Arcana kaarten, in totaal bestaat het uit 97 kaarten.

Oorspronkelijk was de Ancient Minchiate Etruria een Florentijns deck uit 1725. Het waren met waterverf ingekleurde etsen. De huidige Ancient Minchiate Etruria Tarot is een foto reproductie van het origineel, gemaakt door Pietro Alligo en in 1996 gepubliceerd door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

In Bologna werd deze Tarot als 'spel' reeds gebruikt in de 14e eeuw. De 78 kaarten van de Tarot werden beschouwd als een verhandeling over kosmologie, zedenleer en theologische overtuigingen. Aan de hoven van diverse Italiaanse vorsten werd dit Tarotspel gebruikt als gezelschapsspel en om de toekomst te voorspellen.

De traditionele illustraties van de Ancient Tarots of Bologna doen denken aan de Tarot van Marseille. Dit deck is gemaakt door Giacomo Zoni en uitgebracht in 2000 door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Ancient Tarots of Lombardy stamt oorspronkelijk uit 1810. Lo Scarabeo heeft dit historische deck opnieuw uitgegeven.

Lombardije ligt in het Noorden van Italië en is de streek waar de standaard Tarot vermoedelijk een van haar wortels heeft. Het originele deck, gemaakt door Ferdinando Gumppenberg, was gemaakt mbv stalen etsplaten en werd dan verder met de hand ingekleurd.

Klik voor een afbeelding

De Angels Tarot bevat engelen uit de Christelijke religies. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Robert M. Place & Rosemary Guiley. Het is gepubliceerd door Harper Collins in 1995. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

Het Angel Tarot deck is een enigszins ongewoon spel, het lijkt op een mengelmoesje van de Marseille Tarot, de Klassieke Tarot en de Starter Tarot. De overheersende kleuren zijn geel, bruin en rood/oranje en maken een verbleekte indruk, waardoor het spel een wat 'antiek' uiterlijk heeft gekregen.

Dit spel is een van de eerste complete Tarot decks die in Japan zijn gemaakt (the Angel Playing Card Manufacturing of Japan). Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, schenkt de Angel Tarot geen specifieke aandacht aan het thema engelen.

Klik voor een afbeelding

Deze Angel Tarot is gemaakt door Nikita Arnett & Lydia Oukhaneva en werd gepubliceerd door AGM Müller in 2008. De 78 kaarten hebben titels in verschillende talen (geen Nederlands).

Klik voor een afbeelding

Ted Andrews, auteur van het boek 'Luisteren naar dieren', heeft zijn kennis van sjamanistische praktijken en van dieren in het wild benut voor het samenstellen van een bijzonder tarotspel wat we eigenlijk geen tarotspel mogen noemen. De Animal Wise Tarot of Totemdieren tarot is een orakelspel en bevat, behalve 78 kaarten van totemdieren, ook een werkboek waarin alle kaarten worden beschreven en de verschillende legpatronen worden behandeld.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Animals Divine Tarot bestaat uit 78 kaarten en is in z'n geheel gecreëerd door Lisa Hunt, die ook de Shapeshifter Tarot en Celtic Dragon Tarot decks op haar naam heeft staan. Het is een mix van fantasy en realisme. Goden en godinnen, dieren, vogels en reptielen.. zelfs insecten zijn prachtig weergegeven op dit mooie deck. De gehange 'Hanged man' heet in dit deck 'Hanged Woman' en de Duivel heet 'Challenge'. Het deck is door Llewellyn uitgegeven in 2005.

Klik voor een afbeelding

De Anna K Tarot bestaat uit 78 kaarten gemaakt door Anna Klaffinger, en is gebaseerd op de Rider Waite Tarot. Het is ook geschikt voor nog niet zulke ervaren tarotlezers. De kunstenares heeft dit deck in eigen beheer uitgegeven, zie haar website (www.annak-tarot.at) voor meer informatie.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Het Aquarian Tarot deck is een populair deck, in opdracht gemaakt door David Mario Palladini en uitgebracht door US Games in 1970. Het deck volgt het originele Rider-Waite deck en de afbeeldingen zijn gemaakt in een stijl die sterk doet denken aan art deco. De gezichten op deze kaarten laten duidelijk enige emoties zien, en hebben een serieuze, indrukwekkende uitstraling. In de zestiger jaren maakte Palladini ook nog een ander deck: The New Palladini.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Archeon Tarot heeft 78 kaarten en is een van mijn persoonlijke favorieten omdat ik de afbeeldingen zo mooi vind. Het is een mix van traditionele en persoonlijke symboliek van de auteur Timothy Lantz. Dit deck is in 2005 op de markt gebracht door US Games. Absoluut een must-have voor verzamelaars.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Het Arcus Arcanum deck werd ontwikkeld door de Duitse Tarot schrijver en -docent Gunter Hager en de Zwitserse striptekenaar Hansrudi Wascher. Hun doel was afstand te nemen van de traditionele symboliek, en afbeeldingen te ontwerpen die de basis infomatie van de kaart tonen, maar desondanks iets nieuws en dynamisch laten zien. Elke afbeelding vertelt een eigen verhaal. Uitgebracht door AGM Müller in 1987.

Klik voor een afbeelding

De Arthurian Tarot, gemaakt door Caitlin Matthews & John Matthews & Miranda Gray, is gebaseerd op de legendes van koning Arthur. De gebruikte techniek is aquarel. Op elke kaart vind je een sleutelwoord wat verwijst naar een legende.

Dit deck is interessant voor mensen die al heel goed bekend zijn met de Tarot, voor beginners is het te moeilijk omdat je in het bijbehorende een boek een heleboel informatie vindt over de betreffende legende waar de kaart naar verwijst, alsook enige informatie over de symboliek, wat nogal verwarrend kan zijn. Bijvoorbeeld: three of Pentacles (in dit deck 'Shields' genoemd) heeft te maken met een moeder die een tuniek voor haar zoon maakt, maar de reis van de zoon wordt getoond bij 'The Fool' (de eerste kaart van de Grote Aracana). Het deck is uitgebracht door Aquarian Press in 1991.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Artist's Inner Vision Tarot is ontstaan uit een samenwerkingsverband van 26 kunstenaars die elk 3 kaarten hebben ontworpen. Het deck is in 1999 uitgebracht door NoMonet.

Klik voor een afbeelding

De Art Nouveau Tarot is een aantrekkelijk deck, geheel uitgevoerd in een bepaalde Art Nouveau stijl met een mooi gekleurd glas effect in veel van de kaarten. De naam van de kunstenaar is Matt Myers en de uitgever US Games publiceerde dit deck in 1989.

Dit is geen Rider-Waite kloon, want veel van de traditionele symboliek is hier niet aanwezig, maar dit was waarschijnlijk ook niet te voorkomen in verband met de gebruikte kunstvorm. Elke kaart heeft een of twee gedetailleerd weergegeven centrale figuren, en elke vorm van gewelddadigheid in de afbeeldingen is zorgvuldig vermeden. Het gidsje wat je bij dit deck ontvangt verstrekt een kleine beschrijving van elke kaart, inclusief de betekenis wanneer de kaart op de kop terecht komt. De interpretaties zijn voornamelijk traditioneel, al zijn ze niet altijd in verband te brengen met de afbeeldingen op de kaarten zelf.

Klik voor een afbeelding

De Art of Tarot is een simpel tarot deck bedoeld voor beginners, gemaakt door Liz Dean & Emma Garner en is in 2001 uitgegeven door Metro Books. Het deck heeft 78 kaarten en de kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen waardoor ik juist denk dat het niet geschikt is voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Atavist Tarot is een origineel en een niet-traditioneel deck van 78 kaarten, uitgebracht door Foulsham. De illustraties zijn veelal abstract en op diverse manieren tot stand gekomen. De kunstenaar is Sally Annett, en er zit een dik boek bij (256 pagina's) wat geschreven is door Rowena Shepherd. Het is een deck voor verzamelaars, ivm de bijzondere illustraties, maar om er leggingen mee te doen is het niet zo geschikt. In ieder geval heb je dan dat 256 pagina's tellende boek er zeker bij nodig!

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Australian Animal Tarot is gemaakt door Ann Williams-Fitzgerald. Het deck met 78 kaarten is uitgegeven door AGM Müller in 2000. Elke kaart heeft een afbeelding van een Australisch dier. Op de kaarten staan een eental sleutelwoorden. De kleine Arcana bestaat uit de 4 elementen: Earth (Staven), Fire (Zwaarden), Water (Kelken) en Air (Pentakels).

Klik voor een afbeelding

De Australian Dreamtime Tarot (ook wel de Australian Contemporary Dreamtime Tarot) heeft net als een traditioneel tarot deck 78 kaarten. Het is gemaakt door Keith Courtenay-Peto & Daicon Courtenay-Peto en werd uitgebracht door Goldrope Pty Ltd Aust.

Dit deck is het resultaat van een verblijf van de makers in de Kimberley regio in Australië in 1960.

Klik voor een afbeelding

Het Middeleeuwse leven van licht en duisternis, goed en slecht, Christelijke en heidense symboliek, met als middelpunt Avalon, basis van de legendarische Koning Arthur en zijn ridders. De Magiër is Merlin, De Hoge Priesteres is Morgan, De Keizerin is Guinevere en de Keizer is Arthur, etc.

De Avalon Tarot is uitgegeven in 2001 en de illustraties zijn van Joseph Viglioglia.

Klik voor een afbeelding

A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookCursus tarot

cursus tarot Wil je de gehei­men van de tarot­kaarten ont­dekken? Start met de tarot cursus van Maddy Kersten en ont­vang de cursus direct in je mailbox! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...