S - S

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

Bij de Sacred Art Tarot zijn religieuze en klassieke kunstwerken gebruikt, en vervolgens gemixed met de traditionele Raider-Waite symboliek die op digitale wijze is gemaakt en toegevoegd. Bij sommige afbeeldingen is dat wel goed gelukt, maar bij andere valt dat niet altijd mooi samen.

Het deck is gemaakt door Andre St. Dryden en werd in 2008 uitgebracht door US Games.

Klik voor een afbeelding

The Sacred Circle Tarot is een mix van foto-collages, handschildering en computer manipulaties. De illustraties staan op naam van Paul Mason en het bijbehorende boek is geschreven door Anna Franklin.

Het geheel heeft een 'Pagan' uitstraling, wat ook de bedoeling van de makers is geweest. De subtitel van dit deck is dan ook "a celtic pagan journey". De kaarten zijn iets groter dan gemiddeld en je kunt zien dat er speciale filters en effecten zijn gebruikt om de gewenste resultaten te bereiken.

De kleine Arcana heeft de volgende namen: Swords, Wands, Cups en Discs. De hofkaarten bestaan uit King, Queen, Knight en Page, maar hebben een andere betekenis gekregen: de King representeert het wezenlijke, de Queen de veranderlijke eigenschappen, Knight staat voor de onveranderlijke eigenschappen en Page voor de hoofdzaak. Alle Pages zijn mannelijk, Swords is Air en Wands is Fire.

Verschillende grote Arcana kaarten hebben een andere naam en soms ook een ander nummer gekregen:
Green Man - Fool
High Priest - Magician
The Lady - Empress
The Lord - Emperor
The Druid - Hierophant
The Warrior - Strength (8)
The Shaman - Hermit
The Wheel - Wheel of Fortune
The Web - Justice (11)
Sacrifice - Hanged Man
Underworld - Temperance
The Tower - Devil (15)
Initiation - Tower (16)
Rebirth - Judgement
The World Tree - The World

Elke kaart heeft een 'stenen' lijst, bij de grote Arcana kaarten is deze lijst versierd met bladeren en/of dieren. Bij de kleine Arcana kaarten kun je aan het soort lijst ook zien of je te maken hebt met Zwaarden of Bekers etc. De gehele kaart heeft een zwarte ondergrond in plaats van een witte.

Bij de kleine Arcana kaarten staat bovenaan een sleutelwoord en onderaan de naam van de kaart. Sommige sleutelwoorden hebben een Golden Dawn betekenis, maar andere niet. De kleine Arcana kaarten hebben geen afbeeldingen, alleen de symboliek die laat zien welke kaart het is.

The Sacred Circle Tarot is uitgegeven door Llewellyn in 1998, en wordt compleet met een boek van circa 300 pagina's geleverd en dit geeft ook achtergrondinformatie over het ontstaan van het deck en over de Britse Pagan tradities. Er zijn zes voorbeelden van kaartleggingen beschreven, o.a. het Keltisch Kruis maar ook enkele nieuwe. Ook wordt er verteld hoe je de kaarten voor mediatieve doeleinden zou kunnen gebruiken en eveneens waarom de veranderingen in de grote Arcana zijn aangebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De rozen op de Sacred Rose Tarot zijn bedoeld als het Westerse equivalent van de Oosterse Lotus. Je vindt ze op de achterkant van de kaarten en er zijn vijf soorten: rode, witte, blauwe, goudkleurige en paarsachtige rozen die elk hun eigen specifieke betekenis hebben.

De kunstenares is Johanna Sherman en zij heeft zich laten inspireren door Byzantijnse ikonen en Middeleeuws gebrandschilderd glas. De meeste grote Arcana kaarten laten een prominent aanwezige figuur zien die, recht vooruit kijkend, aanwezig is in een overdadige natuurlijke omgeving.

Het idee voor dit deck ontstond bij U.S. Games in 1977 op het moment dat Sherman's geïllustreerde visitekaartje daar binnenkwam. De eerste editie kwam uit in 1981, een gelimiteerde uitgave van 1000 stuks ondertekend door Sherman, en had vergulde randen. De huidige uitgave werd voor het eerst in 1980 door US Games op de markt gebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Het 'pad van de Samurai' is gemaakt door Massimiliano Filadoro & Giancarlo Caracuzzo, dit deck vertegenwoordigt een reis naar het innerlijk.

Deze Japanse krijgers, de Samurai, leiden ons in de Samurai Tarot naar de in onze ziel verborgen kracht en sereniteit. De symboliek in de afbeeldingen is niet standaard. De illustraties zijn gemaakt in aquarel/waterverf. Lo Scarabeo heeft het in 2006 uitgegeven.

Klik voor een afbeelding

Holly Huber en haar zus Tracy LeCocq ontwierpen samen de Santa Fe Tarot als eerbetoon aan de 'Navajo Path of Beauty and Harmony'. Zij hebben zich laten inspireren door zandschilderingen en de afbeeldingen zijn gebaseerd op mythen en symbolen van dit natuurvolk.

De kleine Arcana bestaat uit Rainbow, Water, Lightning en Buffalo. Je kunt dit deck eventueel samen met een boek kopen wat eveneens door beide zusters is geschreven. Het boek bevat ruim 200 pagina's en beschrijft ook de legenden en symbolen van het Navajo volk.

Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Harper San Francisco.

Klik voor een afbeelding

De Sasha Fenton Tarot is deel van een boek en kaartset uitgebracht in 1998 door The Book Company. Het deck is gemaakt door Samantha Bale & Sasha Fenton.

De stijl doet een beetje middeleeuws aan. De grote Arcana en de hofkaarten hebben traditionele afbeeldingen, de kleine Arcana bevat slechts de symbolen waardoor het deck niet geschikt is voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Science Tarot is door verschillende kunstenaars gemaakt, het is een mix van mythologie, wetenschap en traditionele tarot symboliek. De grote Arcana kaarten tonen wetenschaps verhalen en de hofkaarten laten beroemde wetenschappers (zoals Marie Curie linksboven) zien.

Een uniek tarot deck wat in 2010 door Science Tarot is gepubliceerd: www.sciencetarot.com.

Klik voor een afbeelding

De Secret Tarot (de Geheime Tarot) van Marco Nizzoli is niet zo geheimzinnig als de naam doet vermoeden. Integendeel, het is een spel waarin de symboliek van Tarot duidelijk zichtbaar is en goed tot zijn recht komt. Het is een spel met een vriendelijke en prettige uitstraling die herinneringen oproept aan goede momenten uit het verleden en een positieve blik werpt op dat wat komen gaat.

Duidelijke afbeeldingen en een harmonische kleurstelling, gemaakt in inkt en aquarel. Voor iemand die bekend is met de Rider/Waite symboliek een deck om goed mee te kunnen werken. Uitgebracht in 2004 door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Sensual Wicca Tarot verkent seks en seksualiteit binnen Wicca. In grote lijnen volgt dit deck de Rider-Waite symboliek en niet elke kaart bevat een erotische afbeelding.

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Nada Mesar & Elisa Poggese. De Sensual Wicca Tarot is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2007. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Servants of the Light Tarot is ontstaan uit de samenwerking tussen de Engelse traditionele heks (witch) Dolores Ashcroft-Nowicki (die ook de teksten bij de Shakespearian Tarot op haar naam heeft staan) en de makers van de Gill Tarot en de Magickal Tarot (J Gill heeft de grote Arcana kaarten gemaakt, A Clark de kleine Arcana).

Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Aquarian Press in 1991.

Klik voor een afbeelding

De ShadowFox Tarot heeft afbeeldingen in grijstinten. Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Richard ShadowFox & Jennifer ShadowFox. Elke tarot scene is teruggebracht tot z'n elementaire vorm, voor sommige mensen is dat prettig, anderen zullen bepaalde symboliek zeker missen. Uitgebracht door Schiffer Books in 2010.

Klik voor een afbeelding

De Shadowscapes Tarot is met fantasy in aquarel illustraties gemaakt door kunstenaar Stephanie Pui-Mun Law. Elke kaart is een waar kunstwerk.

Het deck is in 2010 uitgebracht door Llewellyn.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Het Shakespeare Oracle is eigenlijk een tarot deck van 78 kaarten. De naam Oracle werd gekozen om niet in de war te raken met de andere Shakespeare tarots. Net zoals tarotkaarten een moment weerspiegelen en aanwijzingen geven over het innerlijke leven, weerspiegelen Shakespeares toneelstukken alle situaties die zich in zijn tijd voordeden.

Shakespeares personages zijn vier eeuwen na hun debuut nog steeds goed herkenbaar. Op de 22 kaarten van de grote Arcana zijn hun afbeeldingen weergegeven. De kleine Arcana kaarten hebben geen verhalende afbeeldingen, maar hier lees je een relevante Shakespeare quote.

Het deck is gemaakt door A. Bronwyn Llewellyn & Cynthia von Buhler en is gepubliceerd door Fairwinds Press in 2003.

Klik voor een afbeelding

De Shakespearian Tarot is -zoals de naam al aangeeft- gebaseerd op de spelen van Shakespeare. Bij dit deck vind je bijvoorbeeld Romeo en Julia terug als The Lovers. Hamlet is hier The Hanged Man en Lear is The Hermit. Op elke kaart staat een citaat uit het verhaal van Shakespeare wat met de afbeelding te maken heeft. Het deck is gemaakt door Dolores Ashcroft-Nowicki & Paul Hardy en werd in 1997 gepubliceerd door Aquarian Press.

De volgende bespreking komt van Andrea, waarvoor mijn hartelijke dank.

De auteur - Dolores Ashcroft-Nowicki - zegt dat ze zich heeft ingespannen om van dit deck een "werkbaar" deck te maken omdat er al genoeg decks zijn die meer als "collectors items" kunnen worden beschouwd omdat ze zo verschillen van de traditionele Tarot (daarom was voor mij de keuze voor dit deck ook zo logisch, de Raider-Waite afbeeldingen hebben mij nooit aangesproken maar ik voelde me meteen aangetrokken tot dit deck met de prachtige, dramatische afbeeldingen van schilder Paul Hardy). De auteur heeft ook - net als in haar "Servants of the Light Tarot" geprobeerd om door de kaarten heen het "verhaal" van de legging te laten vertellen zodra deze is gedaan. Dat wil zeggen dat terwel de oude, traditionele betekenis nog steeds in de kaart vervat zit, de layout, kleuren en de onderwerpen van de kaarten zelf al de mogelijke weg te gaan suggereren. Het hele deck is een soort eerbetoon van de auteur en de artiest aan Shakespeare. De auteur heeft diep in zijn stukken gegraven om voor elke kaart een passend beeld te vinden, wat haar, naar mijn bescheiden mening, erg goed is gelukt. Daarbij is ze uitgegaan van haar eigen opvattingen over de stukken, die natuurlijk niet persé overeen hoeven te stemmen met die van de gebruiker. Ze heeft geprobeerd zo veel mogelijk verschillende spelen te verwerken in haar deck, maar heeft niet kunnen voorkomen dat sommige spelen meer dan eens zijn gebruikt, omdat niet alle spelen qua inhoud en symboliek even geschikt waren voor het uitbeelden van een kaart. Op iedere kaart is een citaat afgedrukt uit het stuk waaruit het beeld van de kaart afkomstig is, en dit citaat maakt op de één of andere manier het beeld heel mooi compleet.

Om een voorbeeld te geven, The King of Swords wordt door haar uitgebeeld met koning Richard III, die naar algemene opvattingen vaak wordt afgeschilderd als een monster, maar die zij eerder ziet als een man die ernaar gestreefd heeft de Plantagenet-dynastie te beschermen tegen een indringer. Eerder dus een onbegrepen, tragische figuur, die de troon tegen wil en dank heeft moeten bestijgen. Zij heeft haar opvatting uitgebeeld in haar keuze, door hem "The King of Swords" te maken. Ook haar keuze voor de afbeelding op The Six of Swords is anders, bij uitstek de kaart die staat voor reizen, en deze betekenis heeft de kaart behouden, maar de auteur heeft zich een "grapje" veroorloofd in de afbeelding, welke is van een doodskist met een - schijnbaar dode - kalme serene vrouw erin, die op een wilde zee drijft (een beeld uit "Pericles, Prince of Tyre"). Ter verdediging voert de auteur aan dat het haar manier is om alle symboliek in de betekenis van de kaart uit te beelden (op de zijkant van de doodskist staan 6 gekruiste zwaarden afgebeeld).

De kaarten van de Grote Arcana zijn vervuld van magische symboliek, net als - naar de mening van de auteur - de spelen van Shakespeare waaraan ze hun beeltenis te danken hebben. De kaarten van de Kleine Arcana zijn - heel traditioneel - verdeeld in zwaarden, kronen, bollen en scepters (koningsikonen). Kaart 21, The World, is uitgebeeld als een toneel met het bekende en geweldig passende citaat "All the world's a stage..." uit As You Like It.

De afbeeldingen zeggen eigenlijk al genoeg, wat het werken met de kaarten zo prettig maakt. Wie houdt van klassieke dramatiek zal - net als ik - de luxueus aandoende, kleurrijke schilderingen van artiest Paul Hardy prachtig vinden. Volgens de auteur is hij er in geslaagd haar ideeën uitstekend tot uitdrukking te brengen.

Bij de interpretatie van elke kaart schetst de auteur een achtergrond van het stuk waaraan de kaart zijn beeld te danken heeft. Het bijbehorende boek is beknopt maar goed leesbaar en elke beschrijving van de kaart eindigt met de traditionele betekenis, verwoord door de auteur. Het is niet hoogdravend maar juist eenvoudig van sfeer gehouden, en al na korte tijd kun je - naar mijn mening - de gedachtenlijn en motivatie van de auteur goed volgen. Het werken met de kaarten bracht regelmatig een glimlach van herkenning op mijn gezicht. Maar je hoeft geen Shakespeare-kenner te zijn om van dit boek te genieten. Zelf een beginner in de Tarot, vind ik het prettig werken. Het deck lijkt me dus geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Klik voor een afbeelding

De Shaman Tarot laat sjamanistische afbeeldingen zien, de grote Arcana kaarten hebben ook andere namen gekregen om hier goed bij aan te sluiten, al zie je die namen op de kaarten niet terug. De kleine Arcana bestaat uit de sets drum, bow, skull en stone.

Het deck is gemaakt door Massimiliano Filadoro en werd gepubliceerd in 2010 door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Shapeshifter Tarot is een mystiek en expressief deck gemaakt door DJ Conway & Lisa Hunt & Sirona Knight. Het deck van 81 kaarten is gepubliceerd in 2002 door Llewellyn.

Er zijn 3 extra grote Arcana kaarten: The Double, The Journey en The Dreamer. Ook hebben de grote Arcana kaarten hebben andere titels gekregen. De kleine Arcana sets zijn Wands, Cups, Swords en Pentacles. De hofkaarten: Seeker, Warrier, God en Goddess.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Sharman-Caselli Tarot is een deck van 78 kaarten gebaseerd op de Rider-Waite en de Visconti-Sforza decks. Het is gemaakt door Juliet Sharman-Burke & Giovanni Caselli en werd in 2002 gepubliceerd door Connections.

Oorspronkelijk was dit deck onderdeel van de "Beginner's Guide To Tarot", een boek + kaartenset, maar het is nu ook als los deck verkrijgbaar.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Shining Angels Tarot is een rond deck van 78 kaarten. Op elke kaart vindt je een engel in een bepaalde tarot scene.

De ronde vorm van de kaarten moet ons herinneren aan "the angelic circle of love and protection always surrounding us". Een collectors item, gemaakt door het duo Giuditta Dembech & Federico Penco, en gepubliceerd in 2009 door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Shining Tribe Tarot is in feite een update van de Shining Woman Tarot. Dit deck van Rachel Pollack werd gepubliceerd door Llewellyn en kwam uit in 2001.

De kleine Arcana bestaat uit Rivers, Trees, Birds en Stones. De reden van deze revisie, en de gewijzigde naamgeving, is dat de Shining Woman Tarot door sommigen werd gezien als een feministisch deck, en in feite alleen bedoeld voor vrouwen. Maar dat was Rachel's bedoeling helemaal niet, het deck was zo genoemd naar één kaart: de Shining Woman (De Wereld).

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Shining Woman Tarot is een produkt van Rachel Pollack, geen onbekende in tarotkringen want zij heeft al een aantal boeken over dit onderwerp op haar naam staan. Nu heeft zij dan ook haar eigen deck ontworpen.

Bij de grote Arcana zijn de traditionele namen bij vier kaarten veranderd:
* The Hierophant » Tradition
* The Wheel of Fortune » The Spiral of Fortune
* Judgment » Awakening
* The World » The Shinging Woman.

Ook de kleine Arcana kaarten zijn hernoemd:
* Staven (Wands) » Trees
* Bekers (Cups) » Rivers
* Zwaarden (Swords) » Birds
* Pentakels (Pentacles) » Stones.

En als laatste zijn de hofkaarten naar Pollack's idee omgedoopt tot 'Vision Cards'. Ze lijken ook niet meer op hofkaarten, aangezien ze meer te maken hebben met ervaringen dan met mensen. Ze heten hier Place, Knower, Gift en Speaker.

Dit deck is niet meer te krijgen, er is in 2001 door Llewellyn een herziene versie met de naam Shining Tribe Tarot uitgebracht.

Klik voor een afbeelding

De Ship of Fools Tarot, gemaakt door Brian Williams, bestaat uit inkttekeningen gebaseerd op de klassieke tarotopzet, en komen uit 'Das Narrenschiff' (The Ship of Fools), een satirisch Duits middeleeuws gedicht.

Dit deck van 78 kaarten werd uitgebracht in 2002 door Llewellyn.

Klik voor een afbeelding

De Sideshow Tarot bestaat uit een serie freaks die de wereld rondtrekken, het vroegere circus met de vrouw met de baard enz.

Het is gemaakt door Kyle Burles en in 2010 in eigen beheer uitgegeven; Het deck werd geleverd in een houten box.

Klik voor een afbeelding

De Silicon Valley Tarot is het perfecte deck voor de nerd. Het bestaat uit 70 kaarten en is gemaakt door Thomas Scoville.

Het deck werd in 1998 door Steve Jackson Games uitgebracht maar is ook te downloaden, zie bij de free decks.

Klik voor een afbeelding

De Silver Era Tarot is een "new-age interpretation of classical ideas, historical ideas updated through technology and 21st Century artistic breakthroughs and change".

Het deck heeft 78 kaarten en is gemaakt door Aunia Kahn & Russell Moon en werd in 2010 uitgebracht door Schiffer Books. De opzet is als bij de traditionele Rider-Waite.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Simplified Tarot van Paul de Becker claimt de 'Easiest Fortune Telling Tarot Ever' te zijn. Persoonlijk heb ik daar wel enige twijfels over. Het deck is in ieder geval anders dan gebruikelijk, de kaarten zijn trouwens ook wat kleiner dan meestal het geval is.

De afbeeldingen bestaan uit tamelijk simpele lijntekeningen en er is nergens kleur gebruikt. De gehanteerde stijl doet een beetje denken aan die van (politieke) cartoons die je weleens in kranten tegenkomt. Sommige personen bezitten hoofden die niet in de juiste verhouding tot de rest van hun lichaam staan, of ze hebben extreem kleine handjes. Ook zijn sommige thema's op een nogal ongebruikelijke wijze weergegeven, bijvoorbeeld The Magican (in dit spel The Juggler) laat een meneer met een baard en een vreemd hoofddeksel zien, en The Devil is hier een goed geklede heer met wandelstok, maar heeft wel hoorntjes op z'n hoofd en zo te zien ook hoeven.

Het deck heeft 78 kaarten en is uitgebracht door Center for Touch Drawing.

Klik voor een afbeelding

De originele Sola Busca Tarot dateert van het eind van de 15e eeuw en komt uit Italië. De originele 78 kaarten van dit spel werden gemaakt met behulp van gravures en vervolgens ingekleurd. Dit deck is uitgebracht door Lo Scarabeo in 2000.

In 1934 gaf een Italiaanse familie uit Milaan (de Sola-Busca familie) afbeeldingen van alle 78 kaarten aan een Brits museum, maar hoe of wat precies is nu niet meer te achterhalen. In ieder geval is dit tarot spel een van eerste decks waarbij ook de kleine Arcana afbeeldingen bevat.

De grote Arcana kaarten wijken nogal af van de huidige traditionele afbeeldingen. Elke kaart laat een klassiek historische figuur zien, vaak een strijder of krijger, en eigenlijk is alleen The Fool (Mato) nog een beetje te herleiden naar de huidige decks. Toch zijn er volgens een aantal onderzoekers wel meerdere overeenkomsten te ontdekken met de Rider-Waite, en men vraagt zich af of Pamela Colman Smith zich misschien door de Sola Busca kaarten heeft laten inspireren.

Klik voor een afbeelding

De Sol Invictus: The God Tarot toont de vele gezichten van god en andere goddelijke mannelijke figuren van allerlei religies door de eeuwen heen.

Zowel de grote als de kleine Arcana kaarten zijn geheel geillustreerd. De hofkaarten hebben andere namen gekregen: Awakening (schildknaap), Quester (ridder), Nurturer (koningin), and Master (koning).

Het deck is gemaakt door Kim Huggens & Nic Phillips. Het heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Sagarin Press.

Klik voor een afbeelding

De Solleone Tarot is een kleurrijk Italiaans deck in een Middeleeuwse, vaak ook bloederige en gewelddadige stijl, dat werd gepubliceerd in 1983 door Solleone. Het is gemaakt door Elisabetta Cassari en bevat 78 kaarten.

Klik voor een afbeelding

De Son Tarot laat het leven van de gay man zien, de traditionele vrouwelijke figuren zijn allen vervangen door een mannelijk persoon.

Dit deck is in 2012 gepubliceerd door Schiffer Books. Lees meer op de website van de maker van dit deck, Christopher Butler.

Klik voor een afbeelding

De Soprafino Tarot is een reproductie van de Tarocco Soprafino van F. Gumppenberg uit Milaan, een deck dat stamt uit 1835.

Deze reproductie, gemaakt door Carlo DellaRocca, bestaat uit een gelimiteerde editie van 2000 decks, uitgegeven door il Meneghello in 1992. Het deck heeft 78 kaarten, het is in feite een voorloper van het Rider Waite Smith deck.

Klik voor een afbeelding

De Sorcerers Tarot is een expressief en leesbaar deck, en het heeft mooie magische afbeeldingen uit mythen en sprookjes. De illustraties zijn gemaakt door Antonella Castelli die ook de Tarot Art Nouveau heeft gemaakt.

Het deck heeft 78 kaarten en is gepubliceerd door Lo Scarabeo in 2007. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Soul Mandala Tarot is een Pools deck van 78 kaarten gemaakt door Dariusz Cecuda en in 1993 in Polen gepubliceerd.

De afbeeldingen bestaan uit kleurige computer gegenereerde collages overgoten met een vleugje heroïsche fantasy. De kaarten hebben verschillende symbolen in hun borders, ik zie runen, astrologische en kabbalistische symbolen.

Klik voor een afbeelding

De Spiral Tarot is gemaakt door kunstenares Kay Steventon. Zij heeft een rijk geïllustreerd spel ontworpen waarin je verschillende tradities kunt terugvinden, zoals figuren uit de Keltische, Griekse en Romeinse mythologie, maar ook -bij de grote Arcana- astrologische symboliek en Hebreeuwse lettertekens.

Stevenson beschouwt de kaarten van de kleine Arcana als behorend bij de kaarten met hetzelfde nummer van de grote Arcana, bijvoorbeeld alle kaarten van de kleine Arcana met het nummer 2 hebben dan met de Hoge Priesteres te maken, alle kaarten met nummer 3 met de Keizerin etc.

De Spiral Tarot is uitgebracht door US Games in 1998.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Een prachtig, sprookjesachtig tarotspel, deze Spirit of Flowers Tarot van Antonella Castelli & Laura Tuan waarin de symboliek van de 78 kaarten is verwerkt in net zo veel bloemen. Fans van bloemenelfjes kunnen hier hun hart ophalen, maar voor beginners is dit deck niet geschikt want de traditionele tarot symboliek is hier niet aanwezig.

Het deck is uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Square & Compasses Tarot is speciaal voor de Vrijmetselaars gemaakt. Om dit deck te kunnen gebruiken is kennis van de kabballa en andere esoterische symboliek noodzakelijk.

Het is gemaakt door W.Bro P.C. Browne PZ, heeft 78 kaarten en is uitgegeven door The Temple Books.

Klik voor een afbeelding

De Stairs of Gold Tarot (ook wel Tavaglione Tarot genoemd) is een complex Italiaans tarot deck gemaakt door Tavaglione en uitgebracht in 1979 door US Games.

De grote Arcana kaarten bevatten veel symboliek met Hebreeuwse, Sanskriet en astrologische symbolen en het pad van de levensboom op elke kaart, de kleine Arcana kaarten hebben geen extra afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De Star That Never Walks Around is een niet traditioneel tarot deck van 78 ronde kaarten.

De native American illustraties zijn gemaakt door Stella Bennett en het deck werd in 2002 uitgebracht door Weiser Books.

De kleine Arcana kaarten zijn onderverdeeld in:
- Stones (Pentacles)
- Swords
- Lances (Wands)
- Vessels (Cups)

Geen deck voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Steele Wizard Tarot is gemaakt door Pamela Steele en is in 2007 in eigen beheer gepubliceerd en te koop bij de kunstenaar.

Het deck heeft 88 kaarten, het heeft 28 grote en 60 kleine Arcana kaarten. Elke kaart heeft een dikke border, verschillend voor de grote Arcana en de sets van de kleine Arcana kaarten. De extra kleine Arcanakaarten is de hofkaart 'Maiden', bij de grote Arcana zijn het: The Weaver, The Universe, Truth, Soul Twins, Evolution and I AM. Het deck volgt de Rider-Waite traditie met uitzondering van de Dood, die is hier Transition en de Duivel is Materialism geworden.

Bezoek www.steelewizard.com voor meer info.

Klik voor een afbeelding

Stella's Tarot is een deck van 78 kaarten gemaakt door Stella Kaoruko & Takako Hoei. Alle kaarten zijn volledig geïllustreerd en de afbeeldingen volgen de RW traditie.

Het deck is in 2008 uitgegeven door AGM Müller.

Klik voor een afbeelding

De Sun and Moon Tarot is een deck van 78 kaarten met kleurrijke illustraties gemaakt door Vanessa Decort, een illustrator van kinderboeken.

Haar eerste deck was de Thoth Tarot en die invloed zie je terug in de Sun and Moon Tarot. De kaarten hebben traditionele titels en het deck is door US Games in 2010 uitgebracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Swedish Witch Tarot wordt ook wel de Jolanda Den Tredjes Tarot genoemd.

Jolanda Den Tredjes is een bekende Zweedse heks die eigenlijk Rosie Björklund heet. Dit deck is door haar gemaakt in samenwerking met de kunstenaar Hans Arnold die de illustraties met pen en inkt heeft gemaakt.

Het deck heeft 78 kaarten, Zweedse titels, is in Zweden uitgegeven en is ook alleen in Zweden te verkrijgen. Je kunt het misschien nog bestellen op de website van de uitgever Fischer & Co.

Klik voor een afbeelding

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Reizen algemeen

Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...