B - C

Alle decks zijn in alfabetische volgorde van hun veelal Engelstalige naam in onze verzameling opgenomen. Voorzetsels zoals 'the' en 'de' zijn achterwege gelaten. Klik op de naam van het deck waar je meer over wilt weten.

Alleen de afbeeldingen van de decks op deze pagina bekijken?
Klik hier en klik steeds aan de rechterkant van de afbeelding voor een volgende. Links onderaan zie je de naam van het deck.

 

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

De Babylonian Tarot is een uniek deck gebaseerd op de cultuur en legendes van Mesopotamiërs en Babyloniërs die meer dan 4000 jaar geleden leefden. Het is gemaakt door Sandra Cicero en uitgegeven door Llewellyn in 2005.

Er zitten 83 kaarten in dit deck, een extra grote Arcana kaart getiteld Genesis en elke kleine Arcana set heeft een extra hofkaart. Een mooi deck voor verzamelaars en voor mensen die al veel traot ervaring hebben.

Klik voor een afbeelding

De Barbara Walker's Tarot is een deck met 78 kaarten en volgt de standaard indeling van de Rider-Waite. Het is gemaakt door Barbara Walker. Iedereen die bekend is met de Rider-Waite zou dit deck makkelijk moeten kunnen lezen, ook al zijn de afbeeldingen afwijkend. Het helpt ook als je op de hoogte bent van de vele mythen die in dit deck zijn verbeeld.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

De Baroque Bohemian Cat's Tarot is uniek. Echte katten in alle kleuren en soorten met Barokke kostuums tegen een Europese achtergrond zijn digitaal samengevoegd op zo'n manier dat dit deck kattenliefhebbers wel erg moet aanspreken.

Je vraagt je af of het wel mogelijk is dat katten zulke kleding dragen, want katten hebben geen ellebogen, om maar eens wat te noemen. Toch is het Karen Mahony en Alex Ukolov gelukt om ze op zo'n manier aan te kleden dat het er allemaal geloofwaardig uitziet.

De kaarten volgen de indeling van de Rider-Waite en de traditionele archetypes van de Rider-Waite zijn bewaard gebleven. Het deck werd gepubliceerd door Magic Realist Press in 2004.

Klik voor een afbeelding

De Baseball Tarot, gemaakt door Beverley Ransom & Robert Kasher, is een afscheid van het traditionele tarot spel, het omvat allerlei aspecten van baseball, zoals de naam waarschijnlijk ook al deed vermoeden. Bij alle grote Arcana kaarten is de traditionele naam bovenaan te lezen en zie je onderaan een nieuwe titel die naar de persoon op de kaart verwijst. Bij 'The Star' zie je bijvoorbeeld 'The Star Player', omgeven door journalisten.

De kleine Arcana bevat Bats, Balls, Gloves en Caps. Op zich is het waarschijnlijk wel een bruikbaar deck voor iedereen die van tarot èn van baseball houdt, maar dan zou ik persoonlijk toch het Baseball Tarot deck van Mark Lerner & Dan Gardiner aan willen raden.

Klik voor een afbeelding

Deze Baseball Tarot heeft 78 borderloze kaarten gemaakt door Mark Lerner & Dan Gardiner. Het deck is uitgebracht door Workman Publishing New York in 1999.

De grote Arcana kaarten hebben titels gekregen die bij het baseball thema passen en de kleine Arcana is verdeeld in Mitts (Cups/Kelken), Balls (Swords/Zwaarden), Bats (Wands/Staven), and Bases (Coins/Pentakels), elk met 12 kaarten en 2 hofkaarten, Coach and MVP. Dit is naar mijn mening een veel mooier deck dan de andere Baseball Tarot van Beverley Ransom & Robert Kasher.

Klik voor een afbeelding

De Beginners Tarot (of Tarot voor beginners) is een mooi deck bedoeld voor mensen die nog niet zo ervaren zijn met tarot. Je vindt er de Tarot van Marseille en de Rider Waite in terug. Het deck heeft ook 78 kaarten en is gemaakt door Kathleen McCormack. Het werd gepubliceerd door Barrons Educational.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

Na de succesvolle introductie van hun bestseller Engelen Tarot wisten Doreen Virtue en Radleigh Valentine dat er nog steeds mensen waren die tarot niet goed durfden te gebruiken. Voor hen creëerden ze Beschermengelen Tarotkaarten (Guardian Angel Tarot Cards), een deck van 78 kaarten met bijbehorende handleiding, voor hooggevoelige mensen die verlangen naar de zuivere en gedetailleerde antwoorden van tarot, met bijpassende milde woorden en lieflijke afbeeldingen. Het Beschermengelen Tarot geeft je op een geruststellende en veilige manier heldere antwoorden, voor jezelf en anderen. Het deck is in 2015 uitgegeven door uitgeverij Koppenhol en is Nederlandstalig.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

  Koop dit deck

De Black Tarot is een donker, gothic fantasy deck gemaakt door comic book illlustrator Luis Royo. Het is bedoeld om de donkere kant van de psyche te onderzoeken. De kleine Arcana bezit geen echte illustraties, alleen de symboliek, en is daardoor niet geschikt voor beginners. Uitgebracht door Fournier in 1998.

Klik voor een afbeelding

De Bohemian Gothic Tarot is de donkere zuster van de Victorian Romantic Tarot. Een Gothic deck over de schaduwzijde van het leven, donker, mysterieus en een beetje melancholisch. Het is gemaakt door Karen Mahony & Alex Ukolov en gepubliceerd in 2007 door Magic Realist Press. Niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

De Book of Thoth Etteilla Tarot is een reproductie van uitgever Lo Scarabeo van een 19e eeuws deck gebaseerd op de Grand Etteilla Tarot. Etteilla was de eerste die een deck produceerde enkel bedoeld om de kaart mee te leggen.

De 78 kaarten zijn allen genummerd van 1 t/m 78, en alhoewel er al een grote en een kleine Arcana is, zijn de titels compleet anders dan wij die vandaag de dag kennen.

De grote Arcana (door mij vertaald uit het Frans):

1 Chaos
2 Licht
3 Planten
4 Hemels
5 Persoon
6 Sterren
7 Vogels & Vissen
8 Rust
9 Gerechtigheid
10 Gematigdheid
11 Kracht
12 Voorzichtigheid
13 Hoge Priester
14 Duivel
15 Magiër
16 Oordeel
17 Dood
18 Kluizenaar
19 Tempel
20 Rad van Fortuin
21 "De Afrikaanse Despoot" (ja, echt waar!)

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Bosch Tarot is een fascinerend deck, het is gebaseerd en bevat met potlood nagetekende delen van de schilderijen van onze eigen schilder uit de 15e eeuw: Hieronymous Bosch. Het deck bevat 78 kaarten en werd gepubliceerd in 2000 door Lo Scarabeo, en is gemaakt door de Bulgaar A. Atanassov die ook de Golden Tarot of the Tsar, de Da Vinci Tarot (de kleine Arcana), de Golden Tarot of Klimt en de Golden Botticelli Tarot (gedeeltelijk) op zijn naam heeft staan.

De afbeeldingen zijn een surrealitische mix van realisme met monsters, hoe langer je de kaarten bekijkt, hoe enger ze worden! Hieronymous Bosch (ook wel Jeroen Bosch genoemd) was in zijn tijd al beroemd voor zijn 'donkere kijk' op de wereld en zijn vermogen om de donkere kant nòg donkerder uit te laten komen door het in het dagelijks leven te plaatsen. Al met al een prachtig deck, maar niet geschikt voor een traditionele legging.

Klik voor een afbeelding

De Brotherhood of Light Tarot (voorheen Egyptian Tarot) is gemaakt door CC Zain en uitgegeven door US Games in 2010. Dit deck is een combinatie van tarot tradities en het oude Egypte. Oorspronkelijk waren het zwart/wit afbeeldingen, maar tegenwoordig ook in kleur te krijgen. De afbeeldingen zijn een beetje geheimzinnig en -voor mij- moeilijk te plaatsen.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Brotherhood Tarot is een mannelijk fantasy deck gemaakt door Patric Stillman, aka Pipa Phalange, met digitale fotobewerking. Het toont gay historie digitaal vermengd met mythologie, "Radical Faeries" *) en de natuurlijke rijkdommen van Californië. In grote lijnen volgt het de Rider-Waite. Dit deck is in 2004 in eigen beheer uitgegeven.

*) De Radical Faeries, of kortweg Faeries, is een internationale gemeenschap van (voornamelijk) homoseksuele mannen, die zich richt op de (spirituele) consequenties van de eigen seksuele geaardheid en genderidenteit.

Klik voor een afbeelding

De afbeeldingen van de Bruegel Tarot nemen ons mee naar de middeleeuwse wereld van folklore. Spreekwoorden, gezegden en anekdotes zijn verbeeld in prachtig gedetailleerde afbeeldingen van Guido Zibordi, geïnspireerd op het werk van de beroemde kunstenaar Breughel. Uitgegeven door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De Buckland Romani Tarot is een zeer aantrekkelijk deck gebaseerd op het Engelse zigeunerleven (de British Roma cultuur). Het deck is gemaakt door Lissanne Lake & Raymond Buckland, gepubliceerd in 2001 door Llewellyn, en de kaarten hebben geen randen. Het is geen standaard Rider Waite deck, de Magiër is een vrouw en de 4 sets van de kleine Arcana hebben andere namen gekregen:

Staven heten Koshes
Kelken heten Koros
Pentakels Bolers (wielen)
en Zwaarden worden Chivs (messen) genoemd.

De afbeeldingen zijn echt prachtig en de kaarten spreken (bijna) voor zich. Een mooi èn bruikbaar deck.

Klik voor een afbeelding

De Buddha Tarot vertelt het verhaal van Siddhartha en zijn weg naar verlichting. Het is gemaakt door Robert M. Place, die ook de Vampire Tarot, Tarot of the Saints en de Alchemical Tarot heeft gemaakt. Dit deck telt 79 kaarten en is uitgebracht door Llewellyn in 2004.

De kleine Arcana is onderverdeeld in Vajras, Jewels, Double Vajras and Lotuses. Je kunt aan de kleur van de borders van de kaarten zien waarmee je te maken hebt.

Klik voor een afbeelding

De Cachet Tarot heeft 78 kaarten en de illustraties hebben diepe kleuren. Het deck is gemaakt door Bridget Reed & Colin Howard en is gepubliceerd in 2003 door Top That!. De grote Arcana kaarten hebben prachtige afbeeldingen, maar de kleine Arcana zeggen niet zoveel, zij tonen helaas alleen de symbolen in een landschap.

Klik voor een afbeelding

Het Cagliostro Tarot deck werd voor het eerst gepubliceerd in 1912 door Modiano, een kaartenmaker uit Italië. Het heette toen "Il Destino dal Tarocco". In 1981 heeft Modiano deze Engelstalige versie gecreëerd en noemde het naar Count Allessandro Cagliostro, een 18e eeuwse Europeaanse genezer en helderziende. De originele artiest was Bruno Sigon, een werknemer van Modiano, die veel van zijn ontwerpen heeft gebaseerd op de illustraties van Gabriel Boulinat in het boek 'Le Tarot Divinatoire'.

De kaarten in dit spel zijn van 1 tot 78 genummerd, een korte toelichting vind je op de kaarten zelf. Elke grote Aracana kaart toont een esoterisch symbool. De hofkaarten zijn gespiegeld, zoals ook vaak bij gewone speelkaarten het geval is. De kleine Arcana bevat Clubs, Hearts, Spades en Diamonds.

US Games heeft dit deck gepubliceerd in 1981.

Klik voor een afbeelding

De Celestial Tarot heeft 78 kaarten. De prachtige fantasy-achtige afbeeldingen worden gelinkt aan astrologische thema's. De 22 grote Arcana kaarten tonen de 12 dierenriemtekens en de 10 planeten.

De kaarten volgen in grote lijnen de traditionle indeling, maar wat de afbeeldingen betreft zijn er wel wat afwijkingen. De Kluizenaar is hier bijvoorbeeld een vrouw en wordt gelinkt aan het teken Maagd. Geen deck voor beginners, maar gevorderden kunnen na enige oefening hiermee wel leggingen doen.

Het deck is gemaakt door Kay Steventon (de maker van de Spiral Tarot) & Brian Clark en werd gepubliceerd door US Games in 2004.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Celtic Dragon Tarot heeft tenminste 1 draak op elke kaart. Er zijn 78 kaarten en het is gemaakt door DJ Conway & Lisa Hunt en gepubliceerd in 2003 door Llewellyn.

De afbeeldingen volgen heel redelijk de traditionele RW symboliek. Bij de kleine Arcana heten de Zwaarden Fire (Vuur) en de Staven Air (Lucht). Een must-have voor dragon fans.

Klik voor een afbeelding

De Celtic Tarot toont traditionele Keltische art op elke van de 78 kaarten. Het is gemaakt door Courtney Davis & Helena Paterson en werd uitgebracht door Thorsons in 1990. Helaas tonen de kleine Arcana kaarten slechts de symboliek van de set waartoe ze behoren waardoor dit deck niet geschikt is voor beginners.

Klik voor een afbeelding

Deze Celtic Tarot is geïllustreerd door 2 kunstenaars: Giacinto Gaudenzi & Saverio Tenuta, en werd gepubliceerd in 2000 door Lo Scarabeo. Giacinto Gaudenzi heeft de grote Arcana kaarten gemaakt en de kleine Arcana is van de hand van Saverio Tenuta. Elke set is gelinkt aan de 'people of Ireland': Fomori, Fianna, Ulaid en Tuatha de Danann.

Oud Europese geschiedenis wordt afgewisseld door Keltische symboliek en mythologie op dit Celtic Tarot deck. De goden der Kelten slaan een brug tussen de spirituele en de materiële wereld. Dit schitterende Tarotspel is de gids op onze reis door het woud der symbolen en sagen van de oude Kelten op weg naar de spirituele wereld. De afbeeldingen zijn van een sprookjesachtige schoonheid. Niet geschikt voor beginners.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

Nog een Celtic Tarot, deze is gemaakt door Justin De Burgh. De 78 kaarten tonen taferelen uit de Ierse mythologie in een bijna mistige, mooie waterverf techniek. Uitgebracht door St Martins Press.

Klik voor een afbeelding

De Celtic Wisdom Tarot is gemaakt door de artieste Caitlin Matthews. Zij onderwijst praktische kennis over de Keltische en sjamanistische tradities in Europa en de VS. Zij is tevens de auteur van 'The Celtic Book of Days', 'The Arthurian Tarot' en 'The Celtic Book of the Dead'. Matthews woont in Ierland. Dit deck verbeeldt de legenden en visualisaties van de oude Keltische druïden, en is uitgevoerd in een mix van primitieve, moderne en fantasierijke stijlen door elkaar. De kaarten hebben alleen een rand aan de onderkant waar je ook de titel en het eventuele nummer vindt.

Zowel de grote als de kleine Arcana kaarten laten zien dat de druïden geloofden in de onsterfelijkheid van de ziel en de invloed daarvan op het dagelijkse leven. Waarzeggen nam een belangrijke plaats in, aangezien de Kelten geloofden in 'the spirit of all things' en de samenhang van alles wat de schepping betreft. De 22 kaarten van de grote Arcana volgen de heilige weg van de ziel door vele levens en zijn als het ware een opstapje naar de Keltische 'andere wereld', die wereld waar uiteindelijk alles wordt getransformeerd.

De grote Arcana kaarten hebben de volgende namen gekregen:

0 - The Soul
I - The Decider
II - The Guardian
III - The Shaper
IV - The Keeper
V - The Rememberer
VI - The Lover
VII - The Mover
VIII - The Empowere
IX - The Counselor
X - The Spinner
XI - The Balancer
XII - The Dedicator
XIII - The Liberator
XIV - The Mingler
XV - The Challenger
XVI - The Changer
XVII - The Dreamer
XVIII - The Imaginer
XIX - The Protector
XX - The Renewer
XXI - The Perfecter

De kleine Arcana toont het dagelijks leven van de oude Kelten met zijn vele spirituele tradities, en zijn hernoemd tot Battle (Swords), Skill (Wands), Art (Cups) en Knowledge (Pentacles). De hofkaarten bestaan uit Woman (Page), Warrior (Knight), Queen en King, en zij zijn de helden en heldinnen, de goden en godinnen van de Kelten. De Queens bijvoorbeeld worden gerepresenteerd door Morrigan, Rhiannon, Brigid en Dana.

Het nummer van elke kleine Arcana kaart correspondeert met een Keltische overlevering, dit zijn:
1 - Augeries, 2 - Dialogues, 3 - Courtships, 4 - Judgments, 5 - Combats, 6 - Foundations, 7 - Adventures, 8 - Elopements, 9 - Revelations en 10 - Quests.

Het boekje wat je bij dit deck ontvangt heeft kleuren-illustraties en een volledige pagina beschrijving van elke kaart. Interpretaties zijn eveneens aanwezig voor op de kop gelegde kaarten. Ook al is de naamgeving totaal anders, de beschrijvingen komen toch erg in de buurt van de Rider-Waite tarot, en dit zou enige verwarring kunnen opleveren, aangezien de afbeeldingen toch een volkomen eigen vormgeving hebben gekregen. Het grootste deel van de beschrijving van een kaart is gewijd aan achtergrondinformatie over het bij de afbeelding behorende verhaal, gevolgd door een stukje wat 'Soul Wisdom' wordt genoemd en wat enige adviezen verstrekt over hoe je kaart zou kunnen interpreteren.

De Celtic Wisdom Tarot is uitgebracht door Destiny Books.

Klik voor een afbeelding

De afbeeldingen van dit 'kinderlijke' tarotspel, de Children Tarot, in de vorm van zgn. 'kindertekeningen' gemaakt door Lele Luzzati, zijn gebaseerd op de fantasierijke verhalen en sprookjes uit de kinderwereld. Dit tarotspel leert ons de wereld om ons heen te bekijken met de onschuldige en verbaasde ogen van een kind, waardoor wij - van groot tot klein - veel over onszelf en anderen kunnen leren.

Geschikt voor gevorderden om met kinderen te spelen. Het deck heeft 78 kaarten en is uitgebracht door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

De magie, betovering en poëzie van het oude China vind je terug in de China Tarot die is gemaakt door Der Jen en werd gepubliceerd in 2006 door Lo Scarabeo. De prachtige en verfijnde afbeeldingen geven ons een idee van een wereld waarin liefde en melancholie, plezier en illusie een grote rol spelen. De kleine Arcana kaarten tonen alleen de symbolen waardoor het deck niet geschikt is voor beginners. Ook hebben de kaarten titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Chinese Tarot is gemaakt door Jui Guoliang en gebaseerd op de Chinese kunst en folkore. Het deck is gepubliceerd door US Games in 1989 en werd opnieuw gepubliceerd in 2013.

De grote Arcana is tamelijk traditioneel uitgevoerd met twee uitzonderingen: The Hanged Man is hier The Hanged Ghost genoemd en Judgment heet Confucius. De kleine Arcana bestaat uit Swords, Staves, Cups en Coins, en de hofkaarten zijn King, Queen, Knight en Page. De artiest heeft getracht de traditionele tarot betekenissen weer te geven, maar de kaarten zijn toch vaak moeilijk te interpreteren wanneer je enkel naar de afbeeldingen kijkt. Coins 5 laat bijvoorbeeld een vrolijk dansende man zien, maar wordt beschreven als 'a corrupt official'.

Het kleine boekje wat bij dit deck zit is zuinig met het verstrekken van informatie. Er is een éénregelige beschrijving van de afbeelding, gevolgd door een interpretatie. Dat is jammer, want er is vermoedelijk wel wat meer over de gebruikte symboliek te vertellen dan in het boekje wordt gedaan.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Chrysalis Tarot is een prachtig deck van 78 kaarten van Toney Brooks met afbeeldingen van Holly Sierra. De afbeeldingen hebben heldere kleuren en gedetailleerde afbeeldingen met een heidense uitstraling en een rijke symboliek. Een mooi en uniek stand-alone deck, het vereist een nieuwe en niet-traditionele benadering van tarot, waardoor het niet geschikt is voor beginners.

Deze complete set van boek en kaarten is in 2016 uitgegeven door U.S. Games.

Klik voor een afbeelding

Koop dit deck

De Circle of Life Tarot is een rond deck. Deze vorm is gekozen om de cirkelvormigheid en cyclussen in het leven te benadrukken. De 78 unieke illustraties zijn ontstaan uit de gebruikelijke symboliek en zijn prachtig en verbeeldingsvol uitgewerkt door Maria Distefan. Het deck werd in 2008 gepubliceerd door Lo Scarabeo. De kaarten hebben titels in meerdere talen waaronder ook Nederlands.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Classic Tarot is een werkelijk klassiek deck, het is rond 1751 gemaakt door de kaartenmaker Claude Burdel met behulp van houtgravures. De afbeeldingen zijn eenvoudig, maar de originele betekenis van deze kaarten is nog steeds van kracht. Zoals je van zulke oude kaarten kunt verwachten, zijn er maar weinig verschillende kleuren gebruikt, maar maakt het wel een kleurige indruk. Het geheel is ontworpen in de stijl van de Tarot van Marseille en oorspronkelijk werden de kaarten met de hand en een mal ingekleurd.

Aanvulling van Moni de B.: "Je ziet geen tekst in de kleine Arcana; alleen bij de King, Queen, Knight en Page. Toch is heel makkelijk te zien of je met Wands, Pentacles, Swords of Cups te maken hebt. Het is een makkelijk te lezen deck. Je ziet ook dat de huidige speelkaarten veel lijken op de afbeeldingen in de kleine Arcana, zoals de Queen en de King. De Page lijkt bijvoorbeeld duidelijk op de boer in onze speelkaarten (de boer is volgens de handleiding een mengeling van de Page an de Knight). Uit de handleiding valt ook op te maken dat dit deck de eerste basis was voor de speelkaarten en is ook, net als The Lord of The Rings, te gebruiken als speelkaartenset."

Klik voor een afbeelding

De Classic Tarot is er ook in meerdere uitvoeringen. Deze is gemaakt door Carlo DellaRocca en werd gepubliceerd in 2000 door Lo Scarabeo. Het is de reproductie van een Milanees deck uit 1835 en bevat 78 kaarten. Het zijn gekleurde inkttekeningen. Mooie illustraties maar bij de kleine Arcana kaarten hebben alleen de hofkaarten een verhalende afbeelding.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Color your own tarot heeft 78 kaarten waarvan het de bedoeling is dat je ze zelf inkleurt. Het deck is gemaakt door Diora Columbia & Echo Chernik en gepubliceerd in 2006 door Chamberlain Bros. De afbeeldingen zijn gebaseerd op de Rider Waite Tarot maar met een wat moderner uitstraling. Behalve een boekje van 64 pagina's krijg je bij dit deck ook 6 kleurpotloden.

Klik voor een afbeelding

Op de kaarten van de Comparative Tarot zijn vier verschillende tarotspelen afgebeeld: Universal Tarot, Tarot of the Sphinx, Tarot of the Origins en Tarot of Marseilles. Zo kunnen de afgebeelde symbolen met elkaar vergeleken worden, wat een extra dimensie aan het tarotspel geeft.

Dit deck van 78 kaarten is gemaakt door Valerie Sim en uitgebracht door Lo Scarabeo. Niet aan te raden voor beginners.

Klik voor een afbeelding

Het Connolly Tarot deck is gebaseerd op de Rider-Waite versie, maar is in meer vibrerende kleuren uitgevoerd. Het deck is ontworpen door Eileen Connolly, de illustrator is haar zoon Peter. Eileen Connolly is een bekende autoriteit op het gebied van tarot, numerology en andere esoterische wetenschappen, en samen met haar zoon heeeft zij ook de Feng Shui Tarot gemaakt.

De kaarten lijken bijna uitgevoerd te zijn in gebrandschilderd glas, en de personen op de afbeeldingen dragen Middeleeuwse kleding. In dit spel wordt De Dood 'Transition' genoemd, en de Duivel heet hier 'Materialism'. Het deck wordt in twee formaten uitgegeven door US Games die dit deck in 1990 op de markt bracht.

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De Contemplative Tarot is een diepgaand tarot deck dat door de werken van filosoof P.D Ouspensky wordt beïnvloed. Het heeft Pagan-geïnspireerde, levensechte grote arcana kaarten, terwijl de kleine arcana kaarten hun basis vinden in de El Oma Tarot Esoterico. Deze zijn in een vlakkere, minder gedetailleerde artistieke stijl weergegeven. Gemaakt door Adriano Buldrini en uitgegeven in 2008 door Lo Scarabeo.

Klik voor een afbeelding

Corto Maltese was een bekende zeeheld. Als kind kerft hij zelf de ontbrekende ‘lotslijn’ in zijn handpalm, waarmee hij het lot in eigen hand neemt. Corto Maltese beleeft vele spannende avonturen, waarbij hij niet alleen smokkelaars en piraten, maar ook allerlei uiteenlopende, mysterieuze personages ontmoet. En deze verhalen vinden we terug in het Corto Maltese Tarot deck.

Het deck is gemaakt door Hugo Pratt en is uitgegeven door Lo Scarabeo in 2008. In de hoeken van de kaarten zie je de corresponderende Marseille Tarot afbeelding.

Klik voor een afbeelding

Het Cosmic Tarot deck heeft dezelfde afmetingen als het Rider-Waite deck, maar daarmee is de overeenkomst wel bekeken. De figuren op dit deck zien er bijna bovennatuurlijk uit door het ongewone kleurgebruik, de huid van sommige figuren heeft bijvoorbeeld een bleek gele kleur. Alle kleuren zijn in zekere zin wel enigszins getemperd, waardoor misschien het irriëele benadrukt wordt. Op sommige afbeeldingen dragen de figuren moderne kleding, wat verrassend kan zijn.

Voor beginners -die de traditionele tarot symboliek nog niet kennen- zou dit deck een beetje angstaanjagend kunnen zijn. Zwaarden Negen bijvoorbeeld laat een persoon zien die door vliegende zwaarden wordt doorboord. Het deck is gemaakt door Norbert Losche en werd in 1986 gepubliceerd door US Games.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

  Koop dit deck

Met afbeeldingen die de verbeelding sterk prikkelen is de Cosmic Tribe Tarot een krachtig spel, sensueel en met gevoel voor humor gemaakt, maar ook vol magie. Het is een tamelijk uniek spel, de uitvoering is mooi, eigenaardig en ongewoon. Het is een digitaal bewerkt foto-collage deck. Realiteit en fantasie zijn hier moeiteloos verweven door Stevee Postman. De auteur van het bijbehorende boek is Eric Ganther. Het deck is uitgebracht in 1998 door Destiny Books.

Meer informatie op de website van artiest: www.stevee.com

Klik voor een afbeelding

 Koop dit deck

De afbeeldingen van het Crow's Magick Tarot deck, gemaakt door Londa Marks, lijken door een computer gegenereerd te zijn en bestaan hoofdzakelijk uit dieren en fantasie wezens, bijna alles heeft vleugels. De kaarten hebben een zwarte achtergrond. De kaarten van de grote Arcana hebben traditionele namen, en behalve de titel zijn er een kaartnummer en twee sleutelwoorden aanwezig.

Dit deck is interessant voor mensen die zich bezighouden met sjamanisme, dieren en natuur, en natuurlijk voor verzamelaars. Het deck heeft 78 kaarten en is uitgegeven door US Games in 1998.

Klik voor een afbeelding

De Crual Thing Tarot is een donker maar elegant gothic tarot deck. Het geheel is uitgevoerd in 3 kleuren: zwart, wit en rood. Het is gemaakt door Luciano Vecchio en in 2009 door Fournier op de markt gebracht. De kaarten zijn ietsje kleiner dan meestal het geval is. Het deck is geïnspireerd door een Spaans stripverhaal met dezelfde naam. De kleine Arcana kaarten hebben -uitgezonderd de hofkaarten- geen verhalende afbeeldingen.

Klik voor een afbeelding

De schoonheid en kracht van kristallen vind je terug in dit rijk geïllustreerde Tarotspel met de naam Crystal Tarots. Het deck van 78 kaarten is gemaakt door Elisabetta Trevisan en is uitgebracht door Lo Scarabeo. De kaarten bevatten verborgen boodschappen en goede raad uit vroeger tijden en de onbekende wereld. Deze vaak wijze raad komt tot uiting in de subtiele lijnen van de illustraties die een grote gelijkenis vertonen met glas-in-lood vensters.

Klik voor een afbeelding

De Crystal Visions Tarot, gemaakt door Jennifer Galasso, is gepubliceerd in 2011 door US Games. Het deck heeft 78 kaarten en volgt de traditionele RW symboliek. Meer informatie vind je op de Crystal Visons Tarot website: www.jennifergalasso.com/CVT/.

Klik voor een afbeelding

  Koop dit deck

 A-A B-C D-E F-G H-K L-M N-R S-S T(1) T(2) U-Z  

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...


Reizen algemeen