Over krachtschilden

krachtschild Een krachtschild, of ook wel medicijnschild, bestaat uit een houten frame met daarin of daarop gespannen een versierde en/of beschilderde leren lap.  

Symboliek

De ronde vorm symboliseert de eeuwige kringloop van het leven. Krachtschilden werden door indianen als bescherming, maar ook als reflectie van hun gaven en het doel dat ze voor ogen hadden gebruikt.

Vroeger stond voor elke tipi een drievoet waarin het krachtschild hing. Zo kon elke bezoeker gelijk al iets te weten komen over de bewoner of bewoonster.Je krachtschild versieren

Er zijn zoveel mogelijkheden om je schild te versieren, je kunt het beschilderen, beplakken, er een medicijnzakje of een edelsteen op vastnaaien..

Gebruik steentjes, schelpjes, kralen, veertjes, stukjes vacht, stof, takjes, belletjes, schapenwol, lintjes..

Lees meer over materialen

krachtschilden

Variaties 

Natuurlijk kun je ook een krachtschild maken van een groot al bestaand houten frame, of bijv van bamboe. En ipv leer kun je stof gebruiken, je zou er zelfs wel papier in kunnen spannen.Zelf een krachtschild maken

Benodigdheden

  • Een (zeem)leren lap
  • Een grote wilgentak voor het frame
  • Leren veters of touw voor het spannen
  • Verf, (edel)steentjes, veren, botjes, schelpen, kralen..


Het frame

krachtschildHet frame wordt gevormd van een tak, vooral wilgenhout is hiervoor erg geschikt. Schuur oneffenheden weg en week de wilgentak een nachtje in water, zodat ze makkelijk kan buigen. Buig de tak rond en bind hem goed vast met een leren veter of een touwtje.

Het leer opspannen

krachtschildAls het frame droog is wordt het bespannen met een stuk (zeem)leer wat je ook van tevoren hebt laten weken in water. Wring het leer goed uit en span het over je frame. Dat kun je op verschillende manieren doen.

krachtschildSla het leer om de rand naar binnen en gebruik de leren veter of het touw om het vast te zetten.

Je kunt het ook spannen tussen het frame, of een mix van beide maken.

 

Lees meer over materialen

 

 Volg ons op Facebook
Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...

Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...