Wat zijn totemdieren?

totemdierenTotemdieren of krachtdieren stammen uit de traditie van de Native Americans (Indianen), ze worden ook wel medicijndieren genoemd. De dieren hebben eigenschappen waar je bepaalde boodschappen in kunt ontdekken, ook kun je er bepaalde krachten aan ontlenen. Totemdieren kunnen een gids voor je zijn en je beschermen, maar ze kunnen je ook helpen om je levenslessen te leren.

Totemdieren en astrologie

Onze Westerse astrologie en de Moeder Aarde astrologie hebben als overeenkomst dat ze dezelfde maandindeling hebben.

Kenneth Meadows heeft in zijn boek Moeder Aarde astrologie de 12 Westerse astrologische dierenriemtekens gekoppeld aan 12 verschillende Indiaanse totemdieren. Deze worden je geboorte totemdieren genoemd.Sterrenbeeld & bijbehorend totemdier

Verschillende soorten totemdieren

totemdierenBehalve het totemdier wat je bij je geboorte meekrijgt kun je in je leven met meerdere totemdieren te maken krijgen. Bij het ontdekken van jouw persoonlijke totems kun je bekijken of het om een Levens Totem, een Reis Totem, een Boodschap Totem of een Schaduw Totem gaat.

Hoe ontdek je jouw totemdieren?

totemdierenSommige mensen denken dat ze zelf een dier uit kunnen kiezen, en kiezen dan een dier waarop ze trots kunnen zijn en niet zozeer een dier dat echt bij hen past. Maar dat leidt meestal nergens toe, want geen enkel dier staat hoger op de ladder dan een ander, elk dier heeft een uniek Medicijn te bieden. Het is altijd beter om het Medicijn van het stinkdier goed te begrijpen dan niets aan te kunnen vangen met het Medicijn van de arend. Kijk welke dieren er naar je toekomen.Ga eerst eens rustig na voor welke dieren je altijd al veel belangstelling hebt gehad en in wat voor perioden van je leven je interesse het sterkst was. De volgende vragen kunnen je daarbij helpen:

1. Welk dier heeft je altijd al gefascineerd? (Levens Totem)

2. Welk dier zie je momenteel het meest wanneer je in de natuur bent? (Reis Totem)

3. Tot welk dier voel je je momenteel het sterkst aangetrokken? (Reis Totem)

4. Droom je weleens over dieren? (Levens- of Reis Totem)

5. Voor welk dier ben je het bangst? (Schaduw Totem)

6. Ben je ooit gebeten of aangevallen door een dier? (Schaduw Totem)
 

 Bekijk de eigenschappen van totemdierenBereken je Geboorte Totem

Vul je geboortedatum in:

 


Levens Totem

Je Levens Totem werkt je hele leven lang met je samen. Het dier is aanwezig, in je omgeving of in je gedachten, wanneer je zijn krachten en specifieke eigenschappen nodig hebt. Meestal heb je je hele leven één Levens Totem, maar verschillende Levens Totems in de verschillende periodes van je leven zijn soms ook mogelijk.

Reis Totem

totemdierenEen Reis Totem blijft een bepaalde periode bij je. Een wat langere periode, het kunnen weken, maanden of zelfs jaren zijn, de tijd die jij nodig hebt om bepaalde levenslessen te leren.

Als je er op gaat letten zul je steeds beter zien dat er speciale dieren opduiken in je leven. Het verschil tussen een Reis Totem en een Boodschap Totem is de periode. Een Boodschap Totem zal zich snel tonen en maar heel even bij je blijven.Boodschap Totem

totemdierenEen Boodschap Totem brengt je een spirituele boodschap of een waarschuwing. Meestal is het een ongewone ervaring die op dat ogenblik erg indrukwekkend is.

Een Boodschap Totem is er maar een korte tijd, een dag of hooguit een week, maar meestal slechts een paar uur. Soms brengt de Boodschap Totem geen boodschap, maar veroorzaakt op de een of andere manier een af- of omleiding in je leven. Achteraf kun je zien dat je geluk hebt gehad, bijvoorbeeld omdat je niet in de bus zat die je wilde nemen en die een ongeluk heeft gekregen.

Schaduw Totem

totemdierenDe Schaduw Totem is een totem wat ons angst aanjaagt. We ervaren een Schaduw Totem als erg krachtig maar we hebben er liever niet mee te maken. Je Schaduw Totem weerspiegelt je eigen innerlijke angsten. Door je te verdiepen in je Schaduw Totem en je angst voor dit dier te overwinnen kun je een spirituele groei doormaken.

 Betekenis van totemdieren

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Kaarten van Petra Stam