Krachtstenen of medicijnstenen

Krachtstenen zijn stenen die een spirituele en ondersteunende werking hebben. Je kunt ze bij je dragen of in je persoonlijke leefruimte leggen zodat zij hun kracht kunnen overdragen.

Al eeuwenlang werken mensen met de krachten van stenen. Elke steen bezit een unieke trilling doordat hij in een bepaalde laag van de aarde is ontstaan. Met behulp van deze trilling is het mogelijk klachten te verlichten of zelfs te laten verdwijnen.

Wanneer je meer wilt weten over de geneeskrachtige werking van stenen, kijk dan bij de boeken elders op deze pagina.
 

Agaat

Algemeen:
De agaat is een steen die bescherming geeft en zorgt voor spirituele en geestelijke groei. De agaat bevordert innerlijke rust en een kalme en nuchtere houding, ook bevordert zij zelfreflectie en concentratie, en brengt lichaam en geest in balans.

Helende krachten:
Een agaat werkt beschermend voor je aura en heeft een positieve invloed op je ogen, huid, darmen, maag, blaas en bloedvaten. Agaat werkt ook beschermend tijdens zwangerschap voor moeder en kind.

Totemdier:
Edelhert.

Lees meer over het Edelhert

Amethist

Algemeen:
De amethist is een beschermende en krachtige steen met een spirituele vibratie. Liefde en inzicht voor het goddelijke wordt door de amethist op spiritueel gebied sterk bevorderd. Spirituele wijsheid en onzelfzuchtigheid worden door deze steen vergroot en de amethist versterkt je intuïtie en kan je geestelijke gaven vergroten.

Helende krachten:
Een amethist kan heel goed worden gebruikt voor waarzeggen met kristallen en meditatie. Deze steen is met name stimulerend voor je derde oog. Slapen met een amethist bevordert het rustige en intuïtieve dromen.

Totemdier:
Slang.

Lees meer over de Slang

Azuriet

Algemeen:
De azuriet is een geneeskrachtige steen en geeft sterke inzichten. Ook stimuleert de azuriet het derde oog van je voorhoofdchakra. Psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten worden vergroot.

Helende krachten:
Een azuriet helpt tegen angsten en fobieën, stress en verdriet. Een azuriet heeft een sterke geneeskrachtige werking, met name voor de keel, tanden, gewrichten, nieren, galblaas, lever, milt, schildklier en botten heeft deze steen een gunstige uitwerking. Ook heeft de azuriet een reinigende werking op je lichaam en chakra's.

Totemdier:
Kraai.

Lees meer over de Kraai

Carneool

Algemeen:
De carneool geeft positieve gevoelens, zelfvertrouwen en ondernemingslust. De steen werkt opbeurend en motiverend, geeft zelfvertrouwen en geestelijke rust en bevordert het concentratievermogen.

Helende krachten:
Een carneool gaat nachtmerries tegen, en werkt in het algemeen vitaliserend. Carneool beschermt ook tegen negatieve emoties van andere mensen. Ook is een carneool goed bij een te lage bloeddruk, reuma, suikerziekte, koorts en infecties, en bloedvergiftiging.

Totemdier:
Zalm.

Lees meer over de Zalm

Chrysoliet

Algemeen:
De chrysoliet is een beschermende en reinigende steen en stimuleert een goed gezichtsvermogen. De steen helpt je om je los te maken van de negatieve invloeden van anderen. De chrysoliet bevordert zelfstandigheid en assertiviteit en helpt je je eigen weg te volgen.

Helende krachten:
Chrysoliet stimuleert het afweersysteem en werkt ook helend bij psoriasis. De chrysoliet is sowieso aan te raden bij huidproblemen en is ook goed voor je gezichtsvermogen, longen, galblaas, darmen, milt en hart.

Totemdier:
De Sneeuwgans.

Lees meer over de Sneeuwgans

Heliotroop

Algemeen:
De heliotroop is een beschermende steen en brengt balans. De steen werkt ook activerend, aardend en geeft moed als je je uitgeput voelt. Heliotroop helpt je grenzen te stellen en negatieve invloeden buiten te houden. De heliotroop vergroot tevens het aanpassingsvermogen, het bevordert idealisme en stimuleert de intuïtie, creativiteit en je dromen.

Helende krachten:
Door de heliotroop onder je kussen te leggen worden dromen helderder en kunnen ze beter worden onthouden. De heliotroop werkt ook kalmerend bij irritatie en ongeduld, en stimuleert de zelfbeheersing.

Totemdier:
De Bever.

Lees meer over de Bever

Jade

Algemeen:
Jade brengt evenwicht en rust en is een reinigende en beschermende steen. Jade stimuleert het bedenken en uitvoeren van allerlei ideeën. Jade zorgt voor innerlijke rust, is zuiverend en heeft vooral een harmoniërend effect.

Helende krachten:
Jade is goed voor de nieren, blaas en de ogen, maagklachten en ontstekingen en is goed tegen reuma. De steen bevordert zelfverwezelijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritaties los te kunnen laten. Het werkt in op het hartchakra en bevordert hiermee gevoelens van liefde en tolerantie.

Totemdier:
De Wolf.

Lees meer over de Wolf

Obsidiaan

Algemeen:
Obsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht. Het brengt de kern of oorzaak van dingen (of een ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven. Obsidiaan is niet geschikt voor kinderen en onstabiele personen.

Helende krachten:
Obsidiaan beschermt tegen een hoge bloeddruk, ontkalking, verkoudheid, griep en geestelijke vermoeidheid. De steen maakt je bewust van blokkades, trauma’s en beperkende gedrags- en denkpatronen.

Totemdier:
De Uil.

Lees meer over de Uil

Opaal

Algemeen:
Opaal is een beschermende en activerende steen. Deze steen maakt levenslustig en optimistisch, origineel en creatief en bevordert interesse in kunst en mooie dingen. De opaal heeft ook een sterke verbinding met loyaliteit, liefde en passie en (genieten van) seksualiteit.

Helende krachten:
De opaal stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en werkt zuiverend. Deze steen bevordert de stofwisseling en reguleert de bloeddruk, werkt ook positief in op maag en hart.

Totemdier:
De Valk.

Lees meer over de Valk

Rozenkwarts

Algemeen:
Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. Ze brengt inspiratie en creativiteit. De steen werkt sterk in op het hartchakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. Rozenkwarts bevordert harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties en bevordert de zelfacceptatie.

Helende krachten:
Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en is daarom ook geschikt voor baby’s en kinderen. De rozenkwarts werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert medeleven en behulpzaamheid. Ook stimuleert rozenkwarts de doorbloeding, sterkt het hart en is een steen die de vruchtbaarheid stimuleert.

Totemdier:
De Specht

Lees meer over de Specht

Topaas

Algemeen:
De topaas kan je helpen om je weg te vinden en leren vertrouwen op je eigen innerlijke bron van kennis en wijsheid. De topaas helpt om doelen te stellen en om die doelen te bereiken. Deze steen bevordert medeleven, openheid, vreugde en voorspoed. Het brengt de energiebanen (meridianen) in balans en stimuleert de creativiteit.

Helende krachten:
De topaas helpt om spanningen te verdrijven, en om die reden helpt de topaas ook goed bij depressiviteit en slapeloosheid. Topaas is ook heel geschikt om de aura te reinigen.

Totemdier:
De Bruine Beer

Lees meer over de Bruine Beer

Turkoois

Algemeen:
Turkoois is een gelukssteen, het is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Turkoois bevordert zelfinzicht en helpt je te zien hoe je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen geluk, en gaat hierdoor een slachtoffergevoel en zelfdestructief gedrag tegen.

Helende krachten:
Turkoois werkt kalmerend en zorgt voor innerlijke rust. Zij versterkt de intuitie en brengt evenwicht. Turkoois heeft een positieve werking op paniekaanvallen, depressies en stemmingswisselingen.

Totemdier:
De Otter

Lees meer over de Otter

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Werken met stenen