Over krachtvoorwerpen

krachtschildIn het traditionele sjamanisme wordt intensief gebruik gemaakt van rituele voorwerpen, ook wel krachtvoorwerpen genoemd. Door zo’n voorwerp haalt een sjamaan de van nature onstoffelijke spirituele krachten naar onze wereld om er in de materie mee samen te werken.

Het voorwerp is getransformeerd tot een stoffelijk omhulsel voor krachten die van nature niet stoffelijk zijn. Een ritueel kostuum, een ratel, een sjamanentrommel, het zijn allemaal materiële vormen van krachtvelden.

Een krachtvoorwerp kan als het ware een huis zijn voor een gids uit een andere dimensie. Het voorwerp kan ook een focuspunt zijn gedurende een bepaald ritueel. Door de fysieke vorm krijgt het ongrijpbare, het hogere, een voor ons herkenbare en tastbare vorm.Je eigen unieke krachtvoorwerp

Alle bomen, planten, stenen, alle (totem)dieren enzovoort beschikken allen over hun eigen specifieke energie (kracht). Door materialen te combineren of er een totemdier of ander symbool op te schilderen maak je je eigen unieke krachtvoorwerp.

krachtstok

Voorbeelden van krachtvoorwerpen zijn ratels, een beschilderde en/of bewerkte tak uit het bos (praatstok of talkingstick), een medicijnbuideltje voor om je nek, smudge veren, krachtstenen, amuletten.. Ook een dromenvanger is een oud Indiaans krachtvoorwerp dat helpt dromen en visioenen uit te kristalliseren. Het vormt een schakel tussen de droomwereld en de dagelijkse wereld.


Een amulet maken

Een amulet kun je maken met alles wat voor jou waarde heeft. Je kunt ook een klein medicijnbuideltje maken waarin je allemaal kruiden stopt die te maken hebben met een bepaald thema, zoals bijv concentratie, liefde enzovoort. Om de kruiden te versterken kun je er passende mineralen en edelstenen bij stoppen. Bedenk waar jij je amulet voor wilt gebruiken.

Een steen als amulet

edelsteenJe kunt een edelsteen, of een steen die je hebt gevonden, opladen met je eigen energie. Neem een steen die je erg mooi vindt in je handen en bedenk dat al je positieve energie in de steen straalt. Zeg tegen de steen waar hij voor is en draag de steen daarna bij je. De steen is nu jouw persoonlijke amulet. Iedere keer dat je hem nodig hebt pak je de steen even vast en je zult de positieve energie er weer van voelen.Smudge veren

Het energetisch reinigen mbv rook komt in veel tradities voor. Denk ook maar aan het verbranden van wierrook binnen het katholieke geloof. Bij de Native Indians noemen ze dit heilige ritueel Smudgen. Bij het smudgen worden kruiden verbrand en met een vleugel of veer wordt de rook verspreid om zo de omgeving, jezelf of een bepaald voorwerp schoon te vegen.

Smudge veren maken

Niet alle soorten veren zijn te koop omdat veel vogelsoorten beschermd zijn. Maar het meest krachtig is toch om met de veren die op je pad komen te werken. Als je een dode vogel vindt zou je -als dat goed voelt- de vleugels kunnen gebruiken om zelf smudge veren te maken. Je verwijdert voorzichtig de vleugel, en vaak zit er dan nog wat weefsel aan. Je moet dit laten drogen, maar smeer het eerst in met zout, dit doodt de bacteriën. Na het drogen kun je er een handvat aan maken. Traditioneel worden smudge veren in leer genaaid. Maar je kunt ook een bot gebruiken, een tak of een schelp..


De krachtstok

De indianen gebruiken de krachtstok vaak als praatstok of 'talkstick' tijdens een groepsgesprek. Degene die deze stok in de handen heeft is de spreker waar met respect naar geluisterd wordt en deze wordt weer doorgegeven aan de volgende spreker die dan de aandacht heeft.Een krachtstok maken

krachtstokEen krachtstok maak je met een bepaalde intentie, bijvoorbeeld het versterken van een eigenschap in jezelf, zelfvertrouwen, openheid, verbinding. Alles wat verwerkt wordt in en aan de stok is van natuurlijke materialen. Ieder materiaal en elk symbool kan gebruikt worden, als het maar betekenis voor je heeft. Je stopt jouw energie in de stok met de intentie deze te gaan gebruiken voor de kracht die je nodig hebt.


De ratel

ratelsEén van de belangrijkste rituele krachtvoorwerpen is de ratel. Het handvat van de ratel symboliseert de wereldboom, de holle kalebas of de notendop (de 'container') staat voor het universum. De zaadjes, steentjes of stukjes boomwortel zijn de geesten van de voorouders. Door met de ratel te schudden worden deze geesten geactiveerd en kunnen ze je bijstaan tijdens een trancereis.

Op de ratel staat vaak een afbeelding van het persoonlijke kracht- of totemdier, hetzij geschilderd, hetzij uitgesneden. Ook kan de ratel versierd zijn met veren.

ratel

Een ratel maken

Een ratel bestaat uit een container, vaak gemaakt van een stukje gelooid leer en een stok. De container kan ook een uitgeholde kalebas zijn, of gemaakt van notendoppen. De container wordt gevuld met zaden, steentjes, mais, schelpen e.d. Daarnaast zijn er symbolen of krachtdieren op geschilderd en worden ze vaak versierd met halfedelstenen, veertjes, paardenhaar etc.


Lees meer over..

Een dromenvanger maken

Een medicijnbuidel maken

Een krachtschild maken

Een sjamanentrommel maken

Allerlei materialenLiever kant en klaar kopen?

Ratels, amuletten, smudge veren, prachtige sieraden en nog veel meer bijzondere handgemaakte sjamanistische voorwerpen zijn ook te koop, kijk bijvoorbeeld eens bij

Krachtvoorwerpen van Immia

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Maak je sjamanendrum

sjamaan.nl

Bezoek de shop


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...

Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...