Over medicijnbuidels

medicijnbuidels In een medicijnbuidel worden van oudsher geneeskrachtige kruiden bewaard. Maar vaak worden er ook kleine voorwerpen met een speciale betekenis in gestopt, steentjes of veren die onderweg worden gevonden.

Je persoonlijke medicijnbuidel

In je eigen medicijnbuidel stop je krachtvoorwerpen die voor jou belangrijk zijn. Dat kan van alles zijn, van kruiden tot een geluksmuntje, of iets moois dat je in het bos hebt gevonden.De inhoud van je medicijnbuidel

adelaarsverenEen medicijnbuidel draag je bij je voor een bepaald doel, het vinden van innerlijk evenwicht, het leren omgaan met stress, beter voor jezelf opkomen.. Daarom is het belangrijk om de inhoud van je buidel met aandacht samen te stellen zodat de voorwerpen hun krachtige betekenis houden.


buidelWerkwijze voor het maken van een platte buidel

Neem een soepele leren lap of een stevige soepele stof. Maak gaatjes zoals aangegeven met een perforator. Rijg er een leren veter door.


De medicijnbuidel versieren

Je kunt de buidel versieren met kralen en veertjes, maar je kunt er ook een symbool op schilderen, of versieren met borduursels, schelpjes, stukjes hout, uit leer geknipte franjes, bandjes of kleine kraaltjes. De mogelijkheden gaan zover als jouw fantasie je toelaat.

versieringenZelf een medicijnbuidel maken

Benodigdheden

  • Een lapje soepel (zeem)leer, of een stevige soepele stof
  • Een (leren) veter van +/- 1 meter
  • Twee kralen die net om een dubbele veter passen
  • Een perforator


Werkwijze

Neem een soepele leren lap, bijv herteleer, maar ook zeemleer is heel geschikt, of een stevige soepele stof, en knip hier een ronde vorm uit. Als je de medicijnbuidel als een ketting wilt dragen geef je de cirkel een doorsnede van 15 cm, maar groter (+/- 35 cm) om 'm aan je broekriem te dragen kan natuurlijk ook.

gaatjestangMaak met een perforator om de 2 cm een gaatje langs de rand. Als je geen perforator hebt kun je ook gaatjes maken met een dikke spijker die je met een hamer door het leer slaat (leg er wel een plank of zo onder!). Rijg de leren veter door de gaatjes en trek het geheel tot een buidel aan.

buidel maken

Rijg de twee kralen over de twee uiteinden van de veter. Maak een knoop bij de uiteinden van de veter zodat de kralen er niet af kunnen glijden. Je maakt de buidel dicht door de kralen helemaal tot aan de buidel te schuiven.Variaties

Er zijn natuurlijk ontelbare variaties mogelijk bij het maken van een buidel. Kijk rond op internet en verbaas je over de vele vormen en maten die er zijn.

medicijnbuidels

 

Lees meer over materialen

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Maak je sjamanendrum

sjamaan.nl

Bezoek de shop


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...