CatharinaWeb aangemerkt als nationaal digitaal erfgoed

Wat een leuk nieuws kreeg ik vandaag! De Koninklijke Bibliotheek van Nederland gaat m.i.v. volgende maand onze website duurzaam archiveren als digitaal erfgoed.


 

Sinds 2007 archiveert de KB de belangrijkste websites van Nederland
Om wetenschappers in de toekomst toegang te kunnen bieden tot informatie over onze digitale tijd, is de KB in 2007 gestart met het selectief archiveren van websites over de Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis. Dat betekent dat de websites niet alleen worden binnengehaald (crawlen of harvesten genoemd), maar dat er ook een strategie wordt ontwikkeld om de informatie voor de lange termijn bruikbaar te houden. Momenteel (maart 2018) bevat de selectie ongeveer 13.400 Nederlandse websites.


Vandaag volle maan

Bij elke nieuwe en elke volle maan schrijft Petra Stam een nieuwe maancolumn.

Petra StamDe volle Bloemmaan heeft het thema 'groeikracht en verbinding'. Dit geeft al aan dat alle gewassen hard groeien en er veel bloemen uitkomen. Doordat het langer licht en warmer is, kan het groen nu maximaal voedingsstoffen uit zonlicht, water en aarde halen om verder te groeien. Omdat echt alles omhoog schiet, is het belangrijk te...

» Lees verder...

De AVG

AVGIk schreef er in de vorige nieuwsbrief al over, en afgelopen week was het zover, de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is van kracht. Nu moeten alle bedrijven hun documentatie en websites in orde hebben, want vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele Europese Unie.

Ook CatharinaWeb heeft e.e.a. aangepast. Als bezoeker van onze website wordt je geacht hier kennis van te hebben genomen.

» Naar de Privacy en cookie verklaring


Maandhoroscopen juni

maandhoroscoopDe nieuwe horoscopen voor de maand juni staan alweer online.

Ben je ook nieuwsgierig wat deze maand jou zal brengen? Lees dan de actuele astrologische maandprognoses op CatharinaWeb en bekijk nu je maandhoroscoop, geschreven door Willem Kunst, erkend astroloog.

» Naar de maandhoroscoop


Opslaan of uitprinten

printen of opslaan.Wist je dat je niet alleen de betaalde horoscopen en kaartleggingen kunt printen of opslaan als PDF, maar nu bijna ook alle gratis leggingen en duidingen? Zodra je onder je duiding dit ikoontje ziet staan kun je er op klikken en bij je instellingen kiezen voor printen of opslaan als PDF.


Tot ziens op CatharinaWeb!

Hartelijke groet van Klaas en Carla

Nieuwsbrief #55 - 29 mei 2018 © CatharinaWeb, 01091066 KvK Groningen


archief en aanmelden nieuwsbrief ||  hoofdmenu ]