Maak je eigen runen

De meeste mensen die met runen werken, maken gebruik van het oude futhark. Runenstenen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Door het begrip en het gebruik van de runen kunnen we ons ontplooien en komen we tot een spirituelere benadering van het universum waarin we leven. Door de verruiming van ons bewustzijn kunnen we onszelf verbeteren en meer van het leven maken.
 

Materialen

Runen kunnen gemaakt worden van steen of hout, en zelfs van stukjes karton. Het is belangrijk dat je zelf je materiaal bijeenzoekt zodat je een speciale band met de runen hebt. Je kunt de runen ook van zelfhardende klei maken.  

Steentjes
Als je steentjes gebruikt heb je 25 platte steentjes nodig die zoveel mogelijk overeenkomen in gewicht en grootte. De stenen moeten schoon zijn. Breng op elke steen een laklaagje aan. Laat ze drogen en schilder het teken uit het runenalfabet. Kopieer de tekens nauwkeurig, de 25ste runesteen - Odin- blijft leeg.Klei
Je kunt de runen ook van zelfhardende klei maken, wat een van de gemakkelijkste methodes is. Je kerft elke rune op kleine platte schijfjes klei, en laat die drogen. Daarna kun je de runen eventueel nog schilderen en lakken.  

Hout
Als je hout gebruikt, kun je het beste het traditionele berken- of taxushout nemen. Gebruik stukjes hout van ongeveer gelijke lengte en grootte. Probeer verf op basis van natuurlijk pigment te gebruiken. Volgens de legende waren de tekens met bloed besmeurd. Je kunt rode verf gebruiken omdat rood in verband staat met Thor. 
 

 

Lees meer over de betekenis van Runen

 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookCursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken?

Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenMediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...