Het boek der veranderingen

Eén van de oudste orakels is de I Ching (of de I Tjing), ook wel bekend als 'Het boek der veranderingen'. De I Ching is afkomstig uit China en waarschijnlijk ook één van China's oudste teksten.

Niets is toeval

De I Ching is in feite een verzameling van wijze spreuken, die allemaal betrekking hebben op iedere mogelijke situatie. Het principe van de I Ching is dat alles wat gebeurt, gebeurt met een reden, en dat niets toevallig is.

Verschillende situaties

Er zijn 64 verschillende situaties, elke situatie wordt getoond met een hexagram. Een hexagram is opgebouwd uit zes hele of onderbroken lijnen. De hele lijnen representeren yang (actief, bewegend, scheppend, mannelijk) en de onderbroken lijnen representeren yin (het passieve, zachte, ontvangende vrouwelijke).

Elk hexagram bestaat uit 2 trigrammen. Een trigram is een combinatie van 3 tekens in een zekere volgorde. Bij de hexagrammen behoren teksten die vrij symbolisch zijn, en aangeven of het hexagram gunstig of ongunstig is.

De I Ching begrijpen

De oorspronkelijke teksten van de I Ching begrijpen vergt wel enige studie, de teksten die je hier te lezen krijgt zijn niet zo cryptisch. Het zijn aan ons leven aangepaste teksten.

Voorbereiding

  • Stel geen ja / nee vragen.
  • Stel geen onzinnige vragen.
  • Stel je vraag zo concreet mogelijk.

Een goede vraag is bijvoorbeeld een vraag die begint met:

  • Wat moet ik doen om..
  • Wat gebeurt er als ik..
 
 


 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...