Je huisnummer

huisnummersMisschien heb je er nog nooit bij stilgestaan, maar heb je enig idee hoe jouw huisnummer mede je lot bepaalt? Elk cijfer heeft een specifieke trilling of vibratie, en ook een huisnummer heeft een bepaalde energie.

Pythagoras, een Griekse geleerde die leefde in de 6de eeuw voor Christus, was de eerste die zich uitgebreid in de betekenis van getallen heeft verdiept. Volgens Pythagoras vindt je het getal terug in alle processen en omstandigheden van het leven. Naast de Grieken vindt men de getallenleer ook terug in de Joodse Kabbalah en in de oude Chinese Feng-Shui. Deze eeuwenlange studies uit verschillende culturen maken ons één ding duidelijk: getallen bezitten een betekenis.

Je huisnummer herleiden naar 1 cijfer

Wanneer je huisnummer uit meer dan 1 cijfer bestaat tel je ze bij elkaar op totdat je uiteindelijk 1 cijfer overhoudt, bijvoorbeeld:

Je woont op nummer 3751

 • Dat is 3 + 7 + 5 + 1 =16
 • Dat is 1 + 6 = 7
 • Je woont in een 7-huis

Meestergetallen

huisnummersKwam je ook uit op 11:
Dit huisnummer geeft als extra toevoeging bij een 2-huis een goede ontwikkeling van je intuïtie en spirituele groei. Dit is een goed huis voor iemand die deze eigenschappen in zichzelf wil ontwikkelen.

Kwam je ook uit op 22:
Dit huisnummer geeft als extra toevoeging bij een 4-huis een groot potentieel voor meesterschap op alle gebied, niet alleen spiritueel maar ook fysiek, emotioneel en mentaal.

Kwam je ook uit op 33:
Dit huisnummer geeft als extra toevoeging bij een 6-huis dat alles mogelijk is.Klik op de tab van jouw huis

 • 1-huis
 • 2-huis
 • 3-huis
 • 4-huis
 • 5-huis
 • 6-huis
 • 7-huis
 • 8-huis
 • 9-huis

 
Wanneer je in een 1-huis woont

In een 1-huis wonen individualisten, men is erg op zichzelf gericht en gaat z'n eigen weg, daarom kunnen soms sterke emoties tot uiting komen, zeker als er verschillende mensen met een sterke persoonlijkheid wonen.

De mannelijke Yang-energie is hier heel sterk aanwezig. Sterke persoonlijkheden ontmoeten elkaar en het risico dat ze elkaar gaan beconcurreren en zelfs domineren is in een 1-huis groot.

De verschillende bewoners zijn wel erg creatief, maar door hun sterk doorgedreven assertiviteit is de kans op fel oplaaiende ruzies ook erg groot. Maar het is een perfect huis voor mensen die op de een of andere manier zelf willen bepalen hoe hun leven verloopt en voor diegenen die voorruit willen komen.

 
Wanneer je in een 2-huis woont

In een 2-huis komen de tegenpolen bijeen, mannelijke en vrouwelijke energieën ontmoeten elkaar op een harmonieuze wijze.

De bewoners houden rekening met elkaar, er heerst samenhorigheid en toegeeflijkheid, en er is een sterke uitwisseling van emoties. Het is hier heel prettig en aangenaam wonen.

Vaak is er in dit huis een werkruimte (bijv een keuken) waar zich het grootst deel van het huiselijke leven afspeelt.

In een 2-huis bestaat soms ook de neiging om een barricade op te werpen tegen de buitenwereld, het is zo prettig wonen binnen deze huiselijke cocon, dat men weinig behoefte heeft aan de buitenwereld.

 
Wanneer je in een 3-huis woont

In dit huis verlopen de contacten soepel en eventuele tegengestelde karakters kunnen toch in harmonie met elkaar omgaan.

De bewoners hebben een positieve instelling, en zien de dingen soms mooier dan ze zijn, ze zijn succesvol en hebben een druk sociaal leven. Ook seksueel komt men in dit huis goed aan zijn trekken, maar vooral op geestelijk vlak zullen de bewoners elkaar kunnen vinden.

Het 3-huis staat open voor anderen, en er vinden dan ook vaak gezellige bijeenkomsten plaats, waar zowel wereldse als spirituele onderwerpen aan bod kunnen komen.

De bewoners staan in de buitenwereld meestal bekend om hun hulpvaardigheid of maatschappelijke betrokkenheid. Het risico is daardoor groot dat men teveel hooi op zijn vork neemt.

Ook wordt in een 3-huis vaak verkwistend omgesprongen met energie en met geld.

 
Wanneer je in een 4-huis woont

Het 4-huis verschaft de bewoners in grote mate zekerheid en stabiliteit. Hier vindt men bescherming. Het leven wordt ernstig genomen en vaak is men er erg zuinig.

In een 4-huis wonen meestal mensen die een sterk ontwikkeld verantwoordelijkheidsgevoel hebben en een zeer geordend leven leiden. Normen en waarden zijn belangrijk, en men bouwt aan de toekomst. Voel je onzekerheid en heb je het evenwicht verloren in je leven, verhuis dan naar een 4-huis. Dit huis geeft een hele goede verbinding met moeder aarde en zorgt daardoor dat je goed gegrond bent. In dit huis vind je zekerheid, evenwicht en kracht en je zult vruchten plukken van het werk dat je verricht.

In een 4-huis kom je er emotioneel wel wat bekaaid af, en ook de seksualiteit kent geen duidelijke hoogtepunten. Eigenlijk gaat alles wat moeizaam. Wanneer je heel lang in een 4-huis woont neemt de kans op een depressie toe.

 
Wanneer je in een 5-huis woont

Het leven in een 5-huis verloopt vaak hectisch. De bewoners zijn er altijd druk in de weer en iedereen heeft een overvolle agenda.

Dit huis is heel geschikt om je sociale leven uit te bouwen. De bewoners van een 5-huis zijn mensen die altijd voor een praatje of een spelletje te vinden zijn. Als je voor een 5-huis kiest zul je je niet snel vervelen. Als je het gevoel hebt niet vooruit te komen en vast te zitten in je leven is een 5-huis een prima huis voor jou.

De keerzijde van dit huis is dat je er vaak slaapproblemen ondervindt, en dat het geld er wel heel makkelijk uitgegeven wordt.

 
Wanneer je in een 6-huis woont

Het is prettig wonen in een 6-huis, aangenaam en vredig. Dit is een buitengewoon geschikte woning voor een gezin om in te leven.

De bewoners zijn toegeeflijk en voelen genegenheid voor elkaar. Men houdt van mooie en goede dingen, en de inrichting is hier doorgaans heel smaakvol. Als je in een 6 huis woont, ben je betrokken bij de samenleving en wil je ook graag mensen helpen die het minder hebben dan jij.

Vooral mensen die een regelmatig leven willen leiden, zullen baat bij dit nummer hebben. Het getal 6 is ook het getal van de stem, en dus uitermate gunstig voor iedereen die van zingen houdt. Als je je artistieke gaven wilt ontwikkelen is een 6-huis ook heel geschikt.

Maar in een 6-huis loop je wel de kans dat de behoefte aan mooi en luxe een te grote rol gaat spelen. De bewoners kunnen te gemakzuchtig worden en de drank te rijkelijk schenken.

 
Wanneer je in een 7-huis woont

Het 7-huis is uitermate geschikt voor eenlingen. Om in gezinsverband in een 7-huis te wonen is niet zo'n goed idee, je loopt grote kans op veel meningsverschillen en mogelijk een onverwachte breuk, behalve wanneer de anderen jouw levensvisie delen.

Een 7-huis is heel geschikt huis voor een student of onderzoeker, want de energie van dit huis leent zich uitstekend voor onderzoek. Het bevordert je intuïtie en je dromen. De bewoner van een 7-huis heeft vaak een afwijkende, alternatieve kijk op het leven en wordt door de buitenwereld meestal gezien als excentriek of bizar. In een 7-huis ben je ofwel een dwaze zonderling, ofwel een briljant genie.

In dit huis kun je je heel goed verdiepen in spirituele zaken, maar je leeft dan wel een beetje aan het randje van de samenleving.

 
Wanneer je in een 8-huis woont

Als je in een 8-huis woont, ben je volgens de Feng-Shui uiterst bevoorrecht. De bewoners van dit huis vergaren overvloed en rijkdom.

Financieel vergaat het de bewoners niet slecht en ook maatschappelijk gezien gaat het goed. Gestelde doelen worden hier verwezenlijkt. Als je jouw leven materieel gezien op orde wilt krijgen is een 8-huis ideaal. Er heerst een stimulerende sfeer in dit huis, verantwoordelijkheidsgevoel en leidinggevende capaciteiten kunnen zich hier ontplooien.

In een 8-huis voel je een sterke drang om in het leven vooruit te komen. Bovendien neem je er ook je relatie heel serieus, want op emotioneel vlak streef je eveneens zekerheid en veiligheid na.

 
Wanneer je in een 9-huis woont

In een 9-huis kun je de vruchten plukken van hard werken. Na elke grote inspanning worden er ook goede resultaten bereikt.

Bewoners van een 9-huis hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In dit huis groeit medeleven en compassie voor de mensheid. Je bent bereid veel te geven aan anderen, omdat je je realiseert hoeveel je zelf gekregen hebt in het leven. Oude vriendschappen kunnen weer opleven als je in een 9-huis woont. Dit is een geschikt huis om bepaalde projecten af te maken. Leef naar je eigen waarheid dan merk je dat je een voorbeeld bent voor anderen.

Maar omdat je zelf alles zo ernstig en gedegen aanpakt, kun je ook problemen krijgen met anderen. Je stoort je dan vooral aan hun nonchalance en onnauwkeurige manier van werken. Conflicten en verzoeningen kunnen elkaar daarom afwisselen in een 9-huis.

 

Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...