Chinees Nieuwjaar

Het is al een paar dagen geleden, maar op 25 januari is voor de Chinezen het nieuwe jaar begonnen, het jaar van de Rat.

Volgens de legende was de Rat de eerste die verscheen toen Boeddha alle dieren bij zich riep. De Rat is altijd enthousiast en nieuwsgierig en enorm opportunistisch. Het jaar van de Rat is niet alleen het eerste jaar van een nieuwe cyclus, het is ook de start van vernieuwing en vooruitgang.

Ratjaren zijn pioniersjaren, op allerlei vlak kunnen we vernieuwing verwachten die allerlei aspecten van ons leven zullen beïnvloeden. Het jaar van de Rat heeft ook vaak een grote invloed op onze wijze van communiceren. In 2008, het vorige Ratjaar, werd er hard gewerkt aan WhatsApp wat in 2009 werd uitgebracht voor iedereen met een iPhone. En moet je nu kijken.. Ik vermoed dat 2020 -of we dat willen of niet- het jaar van het uitrollen van het 5G netwerk zal worden.

Ook dat zal gigantische wijzigingen in ons leven teweeg brengen. Denk bijvoorbeeld aan auto's die -door de lage reactiesnelheid van 5G- communiceren met stoplichten en ook zelf de route aanpassen als er ergens oponthoud is.

Het jaar 2020 is een drempel tussen oud en nieuw. Bepaalde niet al te frisse zaken zullen aan het licht komen en in elkaar storten als kaartenhuisjes. Aandelen kunnen torenhoog stijgen, maar met hetzelfde gemak kun je je geld zomaar verliezen. Doe geen ondoordachte investeringen.

Er ligt dit jaar ook veel aandacht bij onze gezondheidszorg, er zal meer aandacht komen voor preventie en het stimuleren van een gezonde levenswijze. Internationaal onderzoek kan voor belangrijke doorbraken op dit vlak zorgen. Ook het milieu en de opwarming van de aarde blijven flink in de picture. In de loop van het jaar kunnen politici en milieudeskundigen tot ingrijpende maatregelen komen.

Vriendschap, liefde en samenzijn zullen een belangrijke rol spelen in ons privéleven en over het algemeen zal het jaar van de Rat positief en vrolijk zijn. Ook moedigt dit jaar mensen aan om hun dromen te verwezenlijken. Belangrijk is het wel om verstandige beslissingen te nemen en niet ondoordacht ergens in te springen.

» Bekijk je persoonlijke Chinese horoscoopMeer jaarhoroscopen

» Naar de jaarhoroscoop voor 2020

» Naar de liefdeshoroscoop voor 2020

» Naar de tarothoroscoop voor 2020


 

Tot ziens op CatharinaWeb!

Hartelijke groet van Klaas en Carla

 

Nieuwsbrief #64 - 2 februari 2020 © CatharinaWeb, 01091066 KvK Groningen


archief en aanmelden nieuwsbrief ||  hoofdmenu ]