De persoonskaart

persoonskaartenIn het spel van Lenormand staat bij de grotere leggingen de persoonskaart centraal. Deze kaart wordt meestal aangeduid met PK. In het spel zijn 2 kaarten die een persoon kunnen voorstellen: de Heer, kaart nr. 28 en de Dame, kaart nr. 29.

De persoonskaart de Heer vertelt over het leven en de toekomst van de man. Als je van het vrouwelijk geslacht bent is jouw persoonskaart de Dame. Leg je voor jezelf dan stelt de persoonskaart dus ook altijd jouzelf voor, en van hieruit begin je te interpreteren.

De persoonskaart staat dus voor de eigen persoon van degene voor wie de legging is. Hij of zij moet kijken naar de kaarten die de persoonskaart omringen.

Sleutelwoorden bij de Heer
De vrager zelf, de partner, een vriend.

Sleutelwoorden bij de Dame
De vraagster zelf, de partner, een vriendin.

Voor de vraagster betekent de Heer in de legging haar echtgenoot, geliefde of een belangrijke vriend in haar leven. Voor de vrager staat de Dame voor zijn echtgenote, geliefde of een belangrijke vriendin in zijn leven.Positie van de eigen persoonskaart

De positie van de PK in de legging speelt een grote rol. Ligt de PK aan de rand van het spel dan wordt een verhuizing of een complete verandering van de levensomstandigheden voorspeld.

Liggen de Heer en de Dame op dezelfde lijn, dan zal er een diepgaand contact bestaan tussen deze twee en gaat het meestal over liefdespartners.

Ligt de PK uiterst rechts in het spel, dan kom je enkel over het verleden te weten en niets over wat je nog te wachten staat. In dat geval is het soms beter om de kaarten opnieuw uit te leggen met dezelfde vraagstelling.

Wanneer bij een man de Dame in de toekomst ligt (rechts van zijn PK) dan voorspelt de legging dat hij een vrouw tegen zal komen die een grote rol in zijn leven zal gaan spelen. En voor de vrouw is dat natuurlijk hetzelfde verhaal met de Heer.

De andere persoonskaarten

Naast de eigen persoons- of partnerkaart (de Heer en de Dame) zitten er in een Lenormandspel nog 12 andere persoonskaarten. Deze persoonskaarten kunnen wijzen op personen die een rol binnen de vraagstelling (de legging) spelen.

 

Er zijn 4 vrouwen, de Slang, de Ruiker, de Ooievaar en de Weg:

 

Ook 4 mannen, het Huis, de Wolken, de Lelie en de Vissen:


MobileMobile

 

En 4 kinderen, de Zeis, de Roede, het Kind en het Hart:

 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookCursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Fairy Lenormand

Koop dit deck

'Dit boek ontstond als gevolg van een visioen dat ik jaren geleden kreeg...' schrijft de Chippewa medicijn­man, ziener en Indiaanse leider Sun Bear. En in Het Medijnwiel zetten hij en zijn helpster Wabun dit visioen uiteen in een geheel nieuw stelsel van aarde-astrologie.
Cover van dit boek is © CatharinaWeb vof.

Koop Het Medicijnwiel


Leer gitaar spelen in 22 lessen

Soul RetrevalHoe zou je het vinden als jij nu eens echt gitaar kunt spelen? Volg de lessen op je smartphone, tablet, computer of laptop. Het kan allemaal!

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...