Marie Anne Adelaïde Lenormand

Mlle Lenomand
Mlle Lenormand

De reputatie van Marie Anne Adelaïde Lenormand is de hele wereld over gegaan en dat vooral door het kaartspel dat naar haar vernoemd is. Men neemt aan dat de richtlijnen voor het ontwerp van deze kaarten door haar zijn aangegeven.

Mademoiselle Lenormand komt op 27 mei 1772 in het Franse Alençon ter wereld, als dochter van de welgestelde lakenhandelaar Jean Louis Lenormand en diens echtgenote Marie Anne Gilbert. Als kind komen haar paranormale vermogens reeds te voorschijn en het is bekend dat zij frappante voorspellingen heeft gedaan aan de kloosterzusters van de kostschool waar zij verbleef, die ook uitgekomen zijn.

Mlle Lenormand en Napoleon

Na het overlijden van vader Lenormand, verhuist het gezin naar Parijs. Mlle Lenormand wordt ingewijd in de geheimen van het kaartleggen uit de oude Franse traditie en begint, samen met een andere helderziende, Madame Gilbert, een Salon waar mensen hun toekomst kunnen laten voorspellen door middel van kaarten en andere technieken als astrologie.Mlle Lenormand wordt vooral beroemd nadat zij in de betere kringen waarin zij verkeert wordt voorgesteld aan Joséphine de Beauharnais, die op dat moment gehuwd is met een jonge officier, Napoleon Bonaparte.

Voorspellingen komen uit


Mlle Lenormand en Napoleon

Wanneer Mlle Lenormand aan Joséphine de Beauharnais voorspelt dat zij en Napoleon Bonaparte ééns de troon zullen bestijgen, schatert Napoleon het uit. Maar wanneer ook deze voorspelling uitkomt, is de naam van Mlle Lenormand gemaakt. Haar Salon De Sybille van de Faubourg Saint Germain aan de Rue de Tournon in Parijs is vanaf dan druk bezocht door ieder die zijn of haar toekomst en lot wil kennen. Mlle Lenormand wordt regelmatig door het Hof geraadpleegd, wanneer er belangrijke beslissingen te nemen zijn.

In de gevangenis

Doordat de Keizerin geen kinderen kon baren had Napoleon in het geheim plannen om zich van haar te laten scheiden. Toen Mlle Lenormand de val van Napoleon en ook de scheidingsplannen voorspelde aan Joséphine, werd ze door de Keizer wegens verraad opgesloten in de gevangenis. Men blijkt echter niet zonder haar te kunnen en na enkele dagen word Mlle Lenormand weer op vrije voeten gesteld.

Kaartleggen verboden

Nadat Napoleon verbannen wordt, volgt een periode waarin het geven van consulten door kaartlegsters verboden wordt. Mlle Lenormand laat zich daarom inschrijven als boekhandelaarster en geeft boeken uit over haar verschillende werkmethoden en haar ervaringen met de keizerin Joséphine.Ze reist naar België om de toekomst te voorspellen aan de Prins van Oranje. Na haar verblijf in Brussel keert ze terug naar Parijs, waar zij op 71-jarige leeftijd op 25 juni 1843 overlijdt.

Mlle Lenormand heeft een nieuwe glans verleend aan het kaartleggen. Tegenwoordig is ze niet zozeer beroemd om haar voorspellingen, maar om de naam die ze de kaartspellen heeft gegeven.

 Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Cursus Lenormand

lenormandWil je de gehei­men van de kaar­ten van Mlle Lenor­mand ont­dekken? Start met de Lenor­mand cursus en ont­vang het e-boek direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meerTweelingzielen orakel

Laat je bege­leiden in je persoon­lijk tweeling­zielen­proces door ervarings­deskun­dige Fabio Vinago. Bewan­del het pad naar onvoor­waarde­lijke liefde.

Lees meer...