Algemeen

tijgerDe Tijger is moedig, hartstochtelijk, onderhoudend en charismatisch. Hij heeft vaste overtuigingen, is wilskrachtig en vastberaden, alert en intelligent.

Ook heeft de Tijger een actieve geest, en zit hij vaak boordevol idee├źn. Hij houdt van uitdagingen en kan moeilijk stilzitten. Onafhankelijk en bereid risico's te nemen.

Hij is rusteloos en soms vrij impulsief, maar van binnen vaak gevoeliger dan anderen in de gaten hebben. De Tijger is vaak succesvol, maar het leven is vol ups en downs. De Tijger kan zich diep van binnen eenzaam en onbemind voelen, vooral als anderen hem of haar proberen te provoceren.

Een Tijgerkind kan nogal wild zijn en veel ongelukjes hebben, en vaak in een ruzie verwikkeld zijn. Het zijn tamelijk luidruchtige kinderen die problemen hebben op school.

Als volwassene heeft de Tijger meestal niet zo'n behoefte aan kinderen, maar als ze er eenmaal zijn vindt een Tijgerouder ze fantastisch, al blijft dat altijd een beetje op een afstandelijke manier. Een Tijger heeft een praktische benadering van het ouderschap.

De vijf typen

  • Water: dit type is een idealist en kan tevens erg egocentrisch zijn.
  • Hout: een trendsetter. Gereserveerd en geraffineerd stijlvol.
  • Vuur: ondernemend en amusant, vriendelijk en gevat, maar wel met temperament.
  • Aarde: dit is de enige Tijger die in staat is goed in een team te werken, beetje conservatief en traditioneel en met meer zelfkennis dan de andere Tijgers.
  • Metaal: luidruchtig, opvallend, stralend en graag in het middelpunt willen staan. Eigenwijs, maar ook onderhoudend.


Werk

De Tijger heeft behoefte aan afwisseling, hij doet liever geen bureauwerk. Banen bijv: coureur, manager, officier, missionaris, schrijver.

Liefde

De Tijger is bijna altijd verliefd, een echte romanticus. Aanhankelijk en lief, seks is intimiteit. Tijgers zijn trouw voor zolang het duurt. In principe kan een Tijger elk dier van de Chinese dierenriem verleiden, maar de Os, de Draak en de Aap hebben de meeste kans op een blijvende relatie.

Smaak

Gedurfd, beetje wild en extreem.Kleuren

Oranje en rood.

Sport

Auto- of speedbootracen, vechtsporten.

Vrije tijd

Varen, eten en drinken.

Hobby's

Feesten en amateurtoneel.

Vakantie

New York, de Griekse eilanden.

Vriendschap

Kan goed overweg met de Geit, het Paard en de Hond.

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op Facebook
Reizen algemeen

Juni 2024

Wat zijn de voor­spellingen voor deze maand?

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...