Algemeen

osDe Os is evenwichtig, geduldig, behoudend en standvastig. Een harde en toegewijde werker met een ordelijke en vastberaden manier van handelen. De Os neemt verantwoordelijkheden ernstig, is oprecht en heeft vertrouwen in de medemens. Toch is de Os een beetje een eenling, rustig en teruggetrokken hecht hij aan ouderwetse waarden en principes.

De Os kan tobben over de toekomst en over de toekomst van zijn of haar kinderen, houdt van rituelen, orde en tradities en een ouderwetse rolverdeling. Daarentegen kan een Os in vriendschappen juist de excentriekeling opzoeken, alsof de andere mensen alle gevaarlijke en risico-volle dingen moeten doen die de Os zelf niet aandurft.

De Os is de meest betrouwbare vriend van de Chinese dierenriem, maar is in staat zijn vrienden te verjagen door met een botte eerlijkheid kritiek te leveren en zich overal mee te willen bemoeien.

Als kind houden Ossen van leren, lezen en tijd in hun eentje doorbrengen. Ze kunnen al op jonge leeftijd erg volwassen lijken, maar bij tijd en wijle een fikse driftbui krijgen. Als ouder is een Os koesterend, liefhebbend, beshermend en erg geduldig.De vijf typen

  • Water: charmant en gezellig, een gelukkige Os die ervan houdt tijd in de natuur door te brengen. Dit type is het meest los en ruimdenkend van alle Ossen.
  • Hout: deze Os heeft creatieve gaven, een intuïtief type wat zich in anderen kan inleven.
  • Vuur: geliefd om zijn of haar warmte en geduld en altijd in staat tijd vrij te maken voor een ander.
  • Aarde: dit is de meest evenwichtige Os, hij/zij kan nogal succesvol zijn en heeft een aangeboren charisma.
  • Metaal: de meest principiële en vastberaden Os van alle vijf de Ossen, maar wordt tegelijkertijd toch graag aardig gevonden.

Werk

De Os heeft vertrouwen en verantwoordelijkheid nodig en kan er niet tegen als iemand over zijn of haar schouder mee wil kijken. Eenmaal aan iets gewend wil een Os het niet graag anders en zal hij zich in principe verzetten tegen elke vorm van bijscholing. Banen bijv: timmerman, tuinier, ingenieur, makelaar, schilder, monteur.Liefde

Wat seks betreft heeft de Os een eindeloze energie, maar niet zoveel fantasie. Een loyale, standvastige minnaar. De Os is geneigd een ongeschikte partner te kiezen en er vervolgens een leven lang aan te werken de ander te 'verbeteren'.

Smaak

Traditioneel, conservatief.

Kleuren

Bleekroze en violet.

Sport

Afstanden lopen, joggen en zwemmen.

Vrije tijd

Rommelen in huis en tuin, lezen.

Hobby's

Genealogie, ontwerpen.

Vakantie

Tuinen bezoeken, wandel- en zeilvakanties.

Vriendschap

Kan goed opschieten met de Slang, de Rat en de Haan.

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...