Het Varken als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

varken

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

Het Varken in de liefde

Voor het Varken is het belangrijk dat je oprecht bent en hem eerlijk behandelt. Varkens worden gemakkelijk verliefd, maar ze worden ook gemakkelijk gekwetst. Wanneer je een relatie met een Varken hebt zal het thuis gezellig zijn. Het Varken zal ook blij zijn als je thuis bent want het houdt erg van gezelligheid en gezelschap.

Het Varken is een tedere minnaar en in wezen heel erg trouw behalve wanneer ze te weinig aandacht krijgen. In zo'n geval zou een Varken op zoek kunnen gaan naar 'bevestiging'. Genegenheid tonen, even lekker knuffelen, dàt is heel belangrijk voor een Varken.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Varken en Rat

ratHet gevoelige Varken kan niet altijd overweg met de directe botheid van de Rat. Ze kunnen wel goed met elkaar opschieten, maar de Rat kan het Varken soms heel erg kwetsen met impulsieve en vaak ook wat sarcastische uitspraken. Toch zal het Varken die voor een Rat gekozen heeft, deze onvoorwaardelijk liefhebben.

 
Varken en Os

osHet varken is vriendelijk en sociaal en dat kan de Os wel waarderen. Ook heeft de Os geen enkel bezwaar tegen het verzorgen en verwennen van het Varken. Maar ook de Os zal er alles aan doen om te zorgen dat het Varken niets tekortkomt. Alletwee zijn ze eerlijk en trouw en houden ze van huiselijke gezelligheid, een goede combinatie.

 
Varken en Tijger

tijgerHet Varken heeft altijd een luisterend oor voor de Tijger, en de Tijger neemt niet zelden de goede raad aan die het Varken te bieden heeft. Het Varken is soms wel teveel geneigd om zich aan te passen om op die manier "de lieve vrede" te bewaren, want in deze relatie zal de Tijger domineren. Maar uiteindelijk zal het Varken toch niet met zich laten sollen.

 
Varken en Konijn

konijnHet Konijn en het Varken houden allebei niet van onenigheid, het zijn twee gevoelige tekens. Het Konijn laat zich graag verwennen en het Varken is zorgzaam en beiden hechten aan een gezellig en knus thuis. Dankzij het begrip van het Varken is de gesloten aard van het Konijn niet snel een probleem. Wanneer deze relatie de tijd heeft groeien de partners steeds meer naar elkaar toe.

 
Varken en Draak

draakHet Varken bewondert de Draak, en de Draak koestert zich in alle aandacht die het Varken hem geeft. De Draak kan zichtbaar genieten van alles wat het Varken doet om het hem naar de zin te maken. Door alle goede zorgen van het Varken komt vooral de vriendelijke en hartelijke natuur van de Draak naar boven en zal deze op zijn beurt het Varken op alle mogelijke manieren belonen met aandacht en cadeautjes.

 
Varken en Slang

slangDe Slang houdt emoties meestal verborgen terwijl het Varken echt een gevoelsmens is. De geslotenheid van de Slang kan het Varken dan soms ook mateloos irriteren. Het Varken zal er alles aan doen om de Slang uit z`n tent te lokken. Als de Slang het Varken vertrouwt zal hij langzaam maar zeker steeds meer van zichzelf laten zien. In deze relatie kan wel sprake zijn van misverstanden omdat het Varken zich de dingen persoonlijk aantrekt terwijl de Slang soms alleen maar even op zichzelf wil zijn.

 
Varken en Paard

paardHet koppige Paard wil graag de baas spelen binnen een relatie, maar het goedmoedige Varken weet hier prima mee om te gaan. Ondanks het begrip en de zorgzame aard van het Varken laat hij zeker niet over zich lopen, en het Paard respecteert het Varken hierom. Ze kunnen ook goed met elkaar communiceren, ze zijn allebei open en eerlijk naar elkaar toe en hebben er geen problemen mee om hun gevoelens te tonen.

 
Varken en Geit

geitDe Geit en het Varken houden allebei van een rustig bestaan, alhoewel de Geit door haar stemmingswisselingen nog wel enige onrust in kan brengen. Maar het Varken, dat veel besluitvaardiger is dan de Geit, kan hier goed mee omgaan. Ook houden ze er allebei van om elkaar te verwennen met kleine attenties en cadeautjes. Omdat ze allebei gevoelig zijn en in staat hun gevoelens aan elkaar te tonen, en warmte en genegenheid kunnen schenken, klikt het tussen deze twee heel goed.

 
Varken en Aap

aapHet Varken houdt erg van gezelligheid en de Aap met zijn vrolijke en vriendelijke aard weet deze eigenschap van het Varken nog te versterken. De Aap vindt rust in het gezellige onderkomen van het behulpzame en sociale Varken. Deze twee hebben altijd een gespreksonderwerp, en de Aap vertrouwt het Varken zodanig dat deze hem ook van advies mag dienen.

 
Varken en Haan

haanHet Varken is zo gevoelig dat het zich vaak erg gekwetst zal voelen door de kritische opmerkingen die de Haan kan maken. En ondanks dat de Haan het Varken steunt door dik en dun en hem ook veel aandacht geeft, is het voor hem niet mogelijk al die kritiek wat in te slikken of tenminste wat tactvoller te uiten. De Haan is erg eigenwijs en zal geen goede raad van het Varken aan willen nemen.

 
Varken en Hond

hondHet sociale en begripvolle Varken kan de Hond de liefde en aandacht geven die de Hond zo nodig heeft. Het Varken vindt het heerlijk om de Hond te vertroetelen. Ze kunnen goed met elkaar communiceren en geven allebei de voorkeur aan een rustig en ontspannen leven. Zowel de Hond als het Varken is erg trouw, en er zal niet vaak sprake zijn van onenigheid, al zal de Hond nooit een blad voor de mond nemen, maar het Varken kan dat prima hebben.

 
Varken en Varken

varkenTwee Varkens hebben het al snel reuze gezellig samen. Ze houden van een goed gesprek en hebben er geen problemen mee om hun gevoelens voor elkaar te uiten. Ze kunnen samen lol hebben en er zal niet vaak ruzie zijn, want begrip voor elkaar hebben ze ook. Ze hebben allebei niet zoveel behoefte aan spanning buiten de relatie en zullen het liefst gezamenlijk dingen ondernemen. Of gewoon lekker samen thuis blijven.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Chinese Tarot

Dit prach­tige tarot deck heeft tradi­tionele Chinese afbeel­dingen in vibre­rende kleu­ren, gemaakt door Jui Guoliang.

Lees meer...