Het Paard als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

paard

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

Het Paard in de liefde

Het Paard is impulsief en is dat dan ook in de liefde. Voor Paarden is "liefde op het eerste gezicht" dan ook iets wat ze meermalen meemaken. Probeer een Paard niet te claimen, want dat is waar ze niet tegen kunnen, maar als je een Paard vrij kunt laten is de kans wel aanwezig dat-ie terugkomt.

Wees trouw en maak het gezellig, daar houden Paarden van. Omdat Paarden heel eerlijk zijn zijn ze zelf ook heel trouw en betrouwbaar. Hoewel Paarden charmante, attente versierders zijn, staan ze als minnaar niet op nummer 1, want daar zijn ze dan net weer te ongeduldig voor.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Paard en Rat

ratDe Rat en het Paard zijn allebei niet op hun mondje gevallen, en alhoewel dit in het begin voor de nodige opwinding en aantrekkingskracht kan zorgen gaat het hen allebei op den duur wel irriteren. De Rat wil het Paard domineren, maar krijgt daar bij deze vrijheidslievende partner geen kans toe.

 
Paard en Os

osDe Os is zeer gesteld op orde en regelmaat, en kan nogal verstoord raken door het impulsieve gedrag van het Paard. De Os zal dan ook trachten het gedrag van het vrijheidslievende Paard in goede banen te leiden. Maar allebei zijn ze koppig en allebei willen ze graag de baas spelen. Tenzij het Paard zich uiteindelijk bij de wensen van de Os neerlegt, is een relatie tussen deze twee niet zo`n lang leven beschoren.

 
Paard en Tijger

tijgerZowel het Paard als de Tijger heeft veel behoefte aan vrijheid, en die gunnen ze elkaar ook. Ze zijn allebei eerlijk en direct, maar ook allebei erg koppig. En door dit laatste kunnen er zo af en toe fikse botsingen ontstaan. Beiden houden er wel van om alleen op avontuur te gaan, maar allebei vinden ze het dan wel prettig om bij thuiskomst een aandachtige partner te vinden, maar dat zit niet in deze relatie.

 
Paard en Konijn

konijnHet Paard zal het fijn vinden als het Konijn thuis op hem wacht, maar het Konijn zal zich dood ergeren aan het gedrag van het rusteloze Paard. Het Paard kan soms erg driftig zijn en daarbij het Konijn nodeloos kwetsen. Het Konijn zal zich in deze relatie dan ook niet zo lang gelukkig voelen.

 
Paard en Draak

draakHet Paard heeft sowieso al een enthousiaste en actieve aard, maar onder invloed van de Draak worden deze eigenschappen nog versterkt. Het Paard kijkt waarschijnlijk stiekem een beetje op tegen de Draak en de Draak voelt zich erg op z`n gemak bij het vriendelijke, vrolijke Paard. Een hartelijke relatie waarin veel ruimte gegeven wordt, maar waarin de twee koppige karakters soms ook flink kunnen botsen.

 
Paard en Slang

slangHet Paard en de Slang hebben allebei gevoel voor humor, maar het Paard is van nature heel eerlijk en de Slang is dat van nature niet. Zo openhartig als het Paard is, zo gesloten is de Slang, en daardoor is de vertrouwensbasis binnen deze relatie niet zo groot. De Slang vindt het Paard ook al snel te rusteloos en zal zich daardoor nog meer gaan afzonderen.

 
Paard en Paard

paardTwee Paarden vermaken zich prima met elkaar. Ze zullen een actief sociaal leven hebben en er vaak samen op uittrekken. Maar buiten al die drukte vinden ze het ook fijn om weer thuis te komen. Wanneer er meningsverschillen zijn kan koppigheid ontstaan, en zullen ze elkaar proberen te domineren, maar ze blijven eerlijk en zullen elkaar nooit voorliegen.

 
Paard en Geit

geitDe liefdevolle Geit schept een warme thuishaven voor het actieve en uithuizige Paard. Het Paard zal dan ook graag thuiskomen bij de Geit die hem zoveel genegenheid schenkt. De Geit heeft een grotere behoefte aan seks dan het Paard. Een probleem wat in deze relatie de kop op zou kunnen steken is dat de Geit tijdens de afwezigheid van het Paard een slippertje maakt, en dat is iets wat het Paard niet kan verkroppen.

 
Paard en Aap

aapZowel de Aap als het Paard zijn zeer gesteld op vrijheid, dus wat dat betreft voelen ze elkaar goed aan. Ze zullen elkaar die ruimte ook gunnen, maar de Aap is waarschijnlijk een beetje te oneerlijk voor het directe Paard. Het Paard zegt ronduit waar iets op staat, maar de Aap is geneigd confrontaties uit de weg te gaan, en kan daar ook slinkse tactiekjes bij gebruiken.

 
Paard en Haan

haanDe Haan en het Paard zijn allebei eerlijk en direct, en allebei vinden ze een goede communicatie heel belangrijk. Maar de Haan heeft weinig tact en het Paard kan vreselijk koppig zijn, en in zulke gevallen kunnen er dan ook explosieve ruzies ontstaan. De Haan neemt bijna nooit iets aan, hij weet het zelf altijd beter, maar het Paard is een van de weinige mensen die de Haan er soms toe kunnen bewegen eerst wat meer na te denken voordat er een -meestal ongevraagde- mening wordt gegeven.

 
Paard en Hond

hondDe Hond is een grote piekeraar en maakt zich vaak druk om allerlei futiliteiten. Het Paard kan de Hond in zulke situaties opvrolijken waardoor de Hond het leven weer wat rooskleuriger kan zien. Het Paard voelt zich prettig bij de loyale, trouwe en zorgzame Hond. Dit is geen buitengewoon hartstochtelijke relatie, maar wel een stabiele waarin beide partners tot hun recht kunnen komen.

 
Paard en Varken

varkenHet koppige Paard wil graag de baas spelen binnen een relatie, maar het goedmoedige Varken weet hier prima mee om te gaan. Ondanks het begrip en de zorgzame aard van het Varken laat hij zeker niet over zich lopen, en het Paard respecteert het Varken hierom. Ze kunnen ook goed met elkaar communiceren, ze zijn allebei open en eerlijk naar elkaar toe en hebben er geen problemen mee om hun gevoelens te tonen.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookMediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...