De Os als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

os

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

De Os in de liefde

De Os is terughoudend, bedachtzaam en passief, en wordt dan ook niet zo snel verliefd. Maar als hij eenmaal zo ver is, is het ook vaak voor het leven. En misschien vreemd, want alhoewel de Os één van de meest conservatieve tekens is, is het boterbriefje voor de Os niet zo belangrijk. Zo'n trouwerij is maar een gedoe en zonder dat officiële kun je elkaar ook heel goed trouw zijn.

Als de Os eenmaal in een relatie is gestapt zal hij of zij in principe ook niet meer willen scheiden. Een Os maakt immers alles af waar aan begonnen is! In bed is de Os -net als in het dagelijks leven- een beetje fantasieloos, maar heeft een enorm uithoudingsvermogen waardoor het liefdesspel wel heel lang kan voortduren.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Os en Rat

ratDe Os wordt erg gecharmeerd door de scherpzinnige Rat. En de Rat kan rust vinden bij Os. De Os is in staat het impulsieve van de Rat wat te temperen en de Rat stimuleert de trage Os. Met een beetje geven en nemen is dit een goede combinatie.

 
Os en Os

osTwee Ossen samen, dat kan niet anders dan tot een gezapig leventje leiden. Geen van beiden zal veel initiatief tonen en veel hartstocht zal er ook niet zijn te vinden bij dit koppel. Zolang het thuis maar gezellig is, zijn ze allebei wel tevreden. Het is een beetje saai, maar zolang ze er allebei tevreden mee zijn is er natuurlijk niets mis mee.

 
Os en Tijger

tijgerDe Os versterkt het karakter en de aanleg van de Tijger. Allebei bezitten ze een zeer grote wilskracht, en wat de Tijger wil wil de Os niet en andersom. De Os gaat veel te langzaam voor de Tijger, en het losbandige leven van de Tijger kan de goedkeuring van de Os niet wegdragen. Geen goede combinatie voor een langdurige relatie.

 
Os en Konijn

konijnDe Os versterkt het karakter en de aanleg van het Konijn. Zowel het Konijn als de Os heeft behoefte aan rust, orde en regelmaat. Ook hebben ze allebei behoefte aan zekerheid en beiden zijn niet zulke praters. Het Konijn is meestal wel lief en volgzaam en dat kan de Os wel erg waarderen. De zorgzaamheid van het Konijn wordt door de Os beloond met onvoorwaardelijke trouw.

 
Os en Draak

draakDe Os versterkt het karakter en de eigenschappen van de Draak. En beiden zijn ze zo koppig als een blok eikenhout, en hebben ze moeite om zich aan te passen. Ze zullen in een meningsverschil allebei geen duimbreed toegeven. Hoewel ze zich best tot elkaar aangetrokken kunnen voelen zal de Draak de Os uiteindelijk erg saai gaan vinden en de Os de Draak veel te uitsloverig.

 
Os en Slang

slangDe Os zal proberen de Slang te domineren, en houdt meestal de Slang wel een beetje in toom. Zowel de Os als de Slang zijn niet uit op een druk en snel leven, ze houden van rust en zijn gesteld op hun privacy, dus in dat opzicht passen ze goed bij elkaar. Het enige wat voor problemen kan zorgen is de 100% trouw die de Os van de Slang eist.

 
Os en Paard

paardDe Os is zeer gesteld op orde en regelmaat, en kan nogal verstoord raken door het impulsieve gedrag van het Paard. De Os zal dan ook trachten het gedrag van het vrijheidslievende Paard in goede banen te leiden. Maar allebei zijn ze koppig en allebei willen ze graag de baas spelen. Tenzij het Paard zich uiteindelijk bij de wensen van de Os neerlegt, is een relatie tussen deze twee niet zo`n lang leven beschoren.

 
Os en Geit

geitDe Os kan de wispelturigheid van de Geit slecht verdragen en zal dan ook proberen de Geit te domineren. De Geit kan moeilijk beslissingen nemen, iets waar de Os juist heel goed in is. Als beiden instemmen met de Os als degene die de belangrijke beslissingen neemt, zou deze relatie op den duur wel goed kunnen uitwerken.

 
Os en Aap

aapDe Aap houdt van afwisseling en is wars van regels en regelmaat, dus je zou denken dat het niet anders kan dan botsen met de Os. Toch is het mogelijk dat deze twee een goede relatie hebben, want als de Os geduld kan opbrengen voor de behoeften van de vrolijke Aap, zal hij uiteindelijk merken dat de Aap zijn leven verrijkt. Maar in de meeste gevallen zal het gedrag van de Aap de Os juist nog koppiger maken dan hij van nature al is.

 
Os en Haan

haanDe stipte Haan past goed bij de standvastige Os. Allebei zijn ze gesteld op orde en regelmaat. De Haan werkt de meeste andere tekens van de Chinese dierenriem al snel op de zenuwen met zijn gedrag, maar de Os heeft erg veel geduld en kan de muggenzifterij en kritische uitspraken van de Haan wel verdragen.

 
Os en Hond

hondDe Os is koppig, maar dat is de Hond ook! De nuchtere Os heeft niet zoveel geduld voor het eindeloze gepieker van de Hond, en kan daardoor soms nogal bot uit de hoek komen. De Hond voelt zich dan alleen en onbegrepen. Maar allebei zijn ze erg trouw en hechten ze veel waarde aan een goed gezinsleven.

 
Os en Varken

varkenHet varken is vriendelijk en sociaal en dat kan de Os wel waarderen. Ook heeft de Os geen enkel bezwaar tegen het verzorgen en verwennen van het Varken. Maar ook de Os zal er alles aan doen om te zorgen dat het Varken niets tekortkomt. Alletwee zijn ze eerlijk en trouw en houden ze van huiselijke gezelligheid, een goede combinatie.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...