Het Konijn als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

konijn

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

Het Konijn in de liefde

Het Konijn is erg gevoelig en goedmoedig en blijft vaak in de intiemste relaties nog steeds een mysterie voor de partner. Konijnen houden hun zieleroerselen voor zichzelf en ook emoties worden niet snel getoond. Daarentegen zijn ze heel tactvol en worden niet snel boos. Het Konijn heeft een hekel aan ruzies en zal die dan ook trachten te voorkomen, maar terg een Konijn niet tot het uiterste, want dan krijg je te maken met bijtend sarcasme.

In bed is het Konijn lief en teder, maar niet zo opwindend, er zit simpelweg niet zoveel passie in. Het Konijn houdt meer van knuffelen en liefkozen dan van een spannende vrijpartij.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Konijn en Rat

ratZe zijn wel erg verschillend, de Rat en het Konijn, maar als ze allebei rekening met de ander willen houden kan dit een fijne relatie zijn. Samen uitgaan en het thuis gezellig maken zal geen enkel punt zijn, maar het geklets van de Rat kan de zwijgzaamheid van het Konijn wel versterken. En de Rat zal zich bij tijd en wijle mateloos ergeren aan de geslotenheid van het Konijn.

 
Konijn en Os

osDe Os versterkt het karakter en de aanleg van het Konijn. Zowel het Konijn als de Os heeft behoefte aan rust, orde en regelmaat. Ook hebben ze allebei behoefte aan zekerheid en beiden zijn niet zulke praters. Het Konijn is meestal wel lief en volgzaam en dat kan de Os wel erg waarderen. De zorgzaamheid van het Konijn wordt door de Os beloond met onvoorwaardelijke trouw.

 
Konijn en Tijger

tijgerTwee tegenpolen kunnen elkaar aantrekken, en dat is ook het geval met het Konijn en de Tijger. De Tijger zal rust kunnen vinden bij het Konijn, maar het Konijn zal de benodigde rust niet kunnen vinden bij de Tijger. Maar dankzij de zelverzekerde Tijger zal het Konijn ook meer zelfvertrouwen op kunnen bouwen. Als het Konijn de Tijger voldoende vrijheid kan geven is dit wel een aardige combinatie.

 
Konijn en Konijn

konijnTwee Konijnen kunnen het samen goed vinden. Ze hebben dezelfde interesses en dezelfde behoeften. Beiden wensen ze zich een stabiel en rustig bestaan, en houden ze van een gezellig gezinsleven. En allebei zullen ze gesteld zijn op de nodige privacy, waarbij ze elkaar zullen begrijpen en steunen. Dit is een aardige en onspannen relatie.

 
Konijn en Draak

draakHet Konijn bewondert de charismatisch Draak en als het Konijn de Draak als partner heeft bevordert dat z`n zelfvertrouwen. Wanneer het Konijn de Draak vrij kan laten in z`n behoefte aan sociale contacten zal er weinig reden tot onenigheid zijn. Door de zwijgzame aard zal de Draak het Konijn altijd als een mysterieus persoon blijven zien, en dat kan net die spanning geven die de Draak nodig heeft.

 
Konijn en Slang

slangHet Konijn en de Slang zoeken beide naar zekerheid, rust en regelmaat. Omdat ze allebei een goed ontwikkelde intuïtie bezitten hebben ze meestal aan een half woord al genoeg om te begrijpen wat de ander wil zeggen. De geslotenheid van het Konijn maakt de intuïtie van de Slang alleen maar sterker. Het enige wat het Konijn minder kan waarderen in de Slang is het geflirt met anderen.

 
Konijn en Paard

paardHet Paard zal het fijn vinden als het Konijn thuis op hem wacht, maar het Konijn zal zich dood ergeren aan het gedrag van het rusteloze Paard. Het Paard kan soms erg driftig zijn en daarbij het Konijn nodeloos kwetsen. Het Konijn zal zich in deze relatie dan ook niet zo lang gelukkig voelen.

 
Konijn en Geit

geitDe Geit en het Konijn kunnen een prima koppel vormen, ze zijn allebei gesteld op hun rust. De Geit is zorgzaam en het Konijn vindt het heerlijk om vertroeteld te worden. Het enige waar het Konijn wel kriegel van zou kunnen worden is de besluiteloosheid en de wisselende stemmingen van de Geit. Omdat het Konijn zelf ook niet zo besluitvaardig is zou dat een knelpunt kunnen worden in deze relatie.

 
Konijn en Aap

aapDe Aap en het Konijn zijn elkaars tegenpolen, maar ze zouden elkaar goed kunnen aanvullen. De vrolijke Aap kan het Konijn altijd weer in een goed humeur brengen, en het rustige Konijn weet de Aap tot bedaren te krijgen. Uiteraard zullen er ook wel irritaties ontstaan, maar over het algemeen zal het Konijn het wel aardig met de Aap kunnen vinden.

 
Konijn en Haan

haanHet zachtaardige Konijn wordt meestal zenuwachtig in de nabijheid van de perfectionistische en kritische Haan. De Haan is goed van de tongleer gesneden en daar voelt het Konijn zich niet prettig bij. De Haan is té dominant voor het Konijn, hij zal voortdurend kritiek uiten op alles wat het Konijn doet tot de maat vol is en het meestal zo rustige Konijn fel uit z`n slof schiet.

 
Konijn en Hond

hondZowel het Konijn als de Hond is gesteld op rust en zekerheid. Ze houden allebei van hun privacy, alhoewel de zwijgzaamheid van het Konijn de Hond soms op de zenuwen kan werken. De Hond wil graag horen dat hij de liefste is terwijl het Konijn deze emoties niet snel zal uiten. Maar ook het Konijn heeft behoefte aan tekenen van genegenheid, dus over het algemeen is dit wel een goede combinatie.

 
Konijn en Varken

varkenHet Konijn en het Varken houden allebei niet van onenigheid, het zijn twee gevoelige tekens. Het Konijn laat zich graag verwennen en het Varken is zorgzaam en beiden hechten aan een gezellig en knus thuis. Dankzij het begrip van het Varken is de gesloten aard van het Konijn niet snel een probleem. Wanneer deze relatie de tijd heeft groeien de partners steeds meer naar elkaar toe.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...