De Hond als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

hond

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

De Hond in de liefde

De Hond is erg loyaal en trouw in de liefde, één van de eerlijkste en betrouwbaarste partners van de Chinese dierenriem. Honden zijn nogal conservatief en zouden een relatie graag willen laten duren tot "de dood ons scheidt", hij zal dan ook alles willen doen om de relatie tot een succes te maken.

Honden geven niet zo heel veel om seks, genegenheid en trouw hebben een grotere prioriteit. De Hond zal dan ook meer energie in het gezinsleven steken dan in het seksleven en voor ontrouw hoef je al helemaal niet erg bang te zijn. Een hond is in principe een maatje voor het leven.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Hond en Rat

ratHet gedrag van de Hond laat de eigenschappen van de Rat beter tot z`n recht komen. Ze bewonderen elkaar en allebei zijn het echte gezinsmensen, en met name het loyale en trouwe karakter van de hond spreekt de Rat heel erg aan. Maar de Rat heeft zelf wel wat vrijheid nodig, en dat is iets wat de Hond hem meestal niet kan geven.

 
Hond en Os

osDe Os is koppig, maar dat is de Hond ook! De nuchtere Os heeft niet zoveel geduld voor het eindeloze gepieker van de Hond, en kan daardoor soms nogal bot uit de hoek komen. De Hond voelt zich dan alleen en onbegrepen. Maar allebei zijn ze erg trouw en hechten ze veel waarde aan een goed gezinsleven.

 
Hond en Tijger

tijgerDe Hond zal thuis rustig op de Tijger blijven wachten, en ook al is-ie soms wel jaloers (en niet onterecht), toch heeft de Hond erg veel begrip voor de onrust van de Tijger. Alleen daarom al is dit geen gekke combinatie. De Tijger heeft veel respect voor de loyaliteit en de trouw van de Hond, en zolang de Hond z`n best doet om zelf een beetje "spannend" voor de Tijger te blijven is dit zeker een levensvatbare relatie.

 
Hond en Konijn

konijnZowel het Konijn als de Hond is gesteld op rust en zekerheid. Ze houden allebei van hun privacy, alhoewel de zwijgzaamheid van het Konijn de Hond soms op de zenuwen kan werken. De Hond wil graag horen dat hij de liefste is terwijl het Konijn deze emoties niet snel zal uiten. Maar ook het Konijn heeft behoefte aan tekenen van genegenheid, dus over het algemeen is dit wel een goede combinatie.

 
Hond en Draak

draakDe Draak waardeert het loyale en trouwe karakter van de Hond, maar kan niet altijd evenveel begrip opbrengen voor het gepieker en de zorgen van de Hond. De Hond zal zich dan ook vaak niet begrepen voelen binnen deze relatie. Deze twee zijn zo verschillend van aard, en tegelijkertijd allebei even koppig, waardoor een relatie niet altijd even soepel zal verlopen.

 
Hond en Slang

slangOmdat de Hond al snel kan piekeren en zich druk kan maken om niets, heeft het kalme karakter van de Slang een positieve invloed op deze relatie. De Slang weet de Hond al snel gerust te stellen. Allebei houden ze van rust en zekerheid, alleen heeft de Hond wel wat meer behoefte aan warmte en getoonde genegenheid dan de Slang. Wanneer ze botsen zal de Slang meestal z`n zin krijgen.

 
Hond en Paard

paardDe Hond is een grote piekeraar en maakt zich vaak druk om allerlei futiliteiten. Het Paard kan de Hond in zulke situaties opvrolijken waardoor de Hond het leven weer wat rooskleuriger kan zien. Het Paard voelt zich prettig bij de loyale, trouwe en zorgzame Hond. Dit is geen buitengewoon hartstochtelijke relatie, maar wel een stabiele waarin beide partners tot hun recht kunnen komen.

 
Hond en Geit

geitDe Hond draagt het hart op de tong, en daarmee kan hij de gevoelige Geit onbedoeld diep kwetsen. De Geit leeft graag bij de dag terwijl de Hond van nature behoefte heeft aan regelmaat en zekerheid. De Hond kan nogal eens verzanden in gepieker, maar dat kan de Geit ook, dus samen zouden ze in een donker gat kunnen vallen. De zorgzaamheid van de Geit maakt voor de Hond veel goed, maar als de Geit niet trouw is houdt het voor de Hond zeker op.

 
Hond en Aap

aapDe zorgzame Hond heeft de Aap veel gezelligheid te bieden, en de Aap voelt zich dan ook heel prettig bij de Hond. Ook de loyaliteit en de trouw van de Hond zijn zaken die de Aap erg waardeert. De Aap is goed in staat de wat sombere Hond op te vrolijken en samen kunnen ze veel plezier scheppen en aangename momenten beleven. De Hond is meer op rust gesteld dan de Aap maar kan de Aap de benodigde vrijheid wel geven.

 
Hond en Haan

haanOmdat de Haan van nature niet zoveel geduld heeft zal het hem lastig vallen om naar de verhalen van de Hond te luisteren. De Hond zal zich in deze relatie dan ook vaak eenzaam en onbegrepen voelen. Ook stoort het hem dat de Haan altijd de baas wil spelen en zijn geld uit wil geven aan de nieuwste moderne snufjes en luxe zaken terwijl de Hond gewoon van gezelligheid houdt. Het enige wat deze twee gemeen hebben is hun eerlijkheid en koppigheid.

 
Hond en Hond

hondTwee honden, twee maatjes. Ze vertrouwen elkaar en weten dat de ander er altijd voor hem of haar zal zijn. Ze hechten allebei veel waarde aan een gezellig thuis. Wat lastig is in deze relatie is de tobberige aanleg van de Hond, hierin kunnen ze elkaar versterken in plaats van elkaar opbeuren. Maar diep van binnen zijn honden toch positief ingesteld en zullen ze hun sombere buien wel weer te boven komen.

 
Hond en Varken

varkenHet sociale en begripvolle Varken kan de Hond de liefde en aandacht geven die de Hond zo nodig heeft. Het Varken vindt het heerlijk om de Hond te vertroetelen. Ze kunnen goed met elkaar communiceren en geven allebei de voorkeur aan een rustig en ontspannen leven. Zowel de Hond als het Varken is erg trouw, en er zal niet vaak sprake zijn van onenigheid, al zal de Hond nooit een blad voor de mond nemen, maar het Varken kan dat prima hebben.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...