De Haan als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

haan

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

De Haan in de liefde

De Haan is zeker niet één van de makkelijkste mensen om mee samen te leven. Hij kan zich vaak erg kritisch opstellen en zijn mening ongezouten en tactloos kenbaar maken. Ze zijn ook niet romantisch ingesteld, want dat strookt niet met hun planmatige instelling. Het kan dan ook lang duren voordat een Haan écht verliefd wordt, alhoewel ze wel plezier kunnen scheppen in een beetje flirten en flaneren.

De Haan laat zich dus niet zo makkelijk "vangen", maar de Haan die uiteindelijk toch in een serieuze relatie is gestapt zal er alles aan willen doen om die relatie goed te laten verlopen. Een Haan voelt zich verantwoordelijk voor de partner en is dan ook buitengewoon loyaal.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Haan en Rat

ratHet gedrag van de Haan versterkt de eigenschappen van de Rat. De Haan en de Rat zijn allebei nogal tactloos en direct waardoor deze twee enorm kunnen botsen. Ook kan de Haan "haantjesgedrag" vertonen wat de Rat niet kan verdragen. Ze zullen vaak ruzie maken en elkaar niet uit kunnen staan.

 
Haan en Os

osDe stipte Haan past goed bij de standvastige Os. Allebei zijn ze gesteld op orde en regelmaat. De Haan werkt de meeste andere tekens van de Chinese dierenriem al snel op de zenuwen met zijn gedrag, maar de Os heeft erg veel geduld en kan de muggenzifterij en kritische uitspraken van de Haan wel verdragen.

 
Haan en Tijger

tijgerTwee dominante tekens bij elkaar.. dit is absoluut een heftige combinatie. Aantrekkingskracht zal zeker een rol spelen, veel spanning en uitdagingen, maar de Tijger is veel te impulsief voor de zo naar zekerheid zoekende Haan. Allebei nemen ze geen blad voor de mond en zij zullen elkaar dan ook regelmatig ongezouten "de waarheid" vertellen.

 
Haan en Konijn

konijnHet zachtaardige Konijn wordt meestal zenuwachtig in de nabijheid van de perfectionistische en kritische Haan. De Haan is goed van de tongleer gesneden en daar voelt het Konijn zich niet prettig bij. De Haan is té dominant voor het Konijn, hij zal voortdurend kritiek uiten op alles wat het Konijn doet tot de maat vol is en het meestal zo rustige Konijn fel uit z`n slof schiet.

 
Haan en Draak

draakOmdat de Haan erg kritisch en tactloos kan zijn is de Draak, ondanks zijn koppigheid, binnen een relatie geneigd zich wat meer aan de Haan aan te passen dan andersom. Zowel de Haan als de Draak zijn dominant van karakter, maar de Haan zal het hier winnen van de Draak, en de Draak respecteert dat. Deze twee zijn aan elkaar gewaagd en kunnen samen een fijne tijd beleven.

 
Haan en Slang

slangHoewel de Slang zelf niet altijd even eerlijk en open is kan hij deze eigenschappen bij de Haan wel waarderen. Daarentegen kan de Haan zich laten bekoren door de kalme en bedachtzame aard van de Slang. De Slang is in staat de Haan wat meer innerlijke rust te geven, waardoor de Haan ook wat minder kritiek te spuien heeft. En het idee dat de trouwe Haan alleen oog voor hem heeft geeft de Slang in deze relatie weinig reden tot jaloezie.

 
Haan en Paard

paardDe Haan en het Paard zijn allebei eerlijk en direct, en allebei vinden ze een goede communicatie heel belangrijk. Maar de Haan heeft weinig tact en het Paard kan vreselijk koppig zijn, en in zulke gevallen kunnen er dan ook explosieve ruzies ontstaan. De Haan neemt bijna nooit iets aan, hij weet het zelf altijd beter, maar het Paard is een van de weinige mensen die de Haan er soms toe kunnen bewegen eerst wat meer na te denken voordat er een -meestal ongevraagde- mening wordt gegeven.

 
Haan en Geit

geitDe Haan is een rationeel type terwijl de Geit drijft op gevoel. De Haan wil alles plannen en houdt van zekerheid terwijl de Geit wispelturig is en wars is van orde en regelmaat. De Haan kan de gevoelige Geit erg diep raken met z`n ongezouten en krtische opmerkingen. In principe is dit een buitengewoon lastige combinatie die meestal geen lang leven is beschoren.

 
Haan en Aap

aapDe Haan is een dominerende Pietje Precies en dit zal niet best samengaan met de spontane en onafhankelijke Aap. Die laat zich absoluut niet commanderen, en de Haan wordt helemaal kriegel van de rusteloze Aap met het impulsieve gedrag. De Haan zal misschien nog wel energie en moeite in deze relatie willen steken, maar de Aap houdt het zeer waarschijnlijk al snel voor gezien.

 
Haan en Haan

haanIn een relatie met twee Hanen is de kans op een machtsstrijd erg groot. De ene Haan zal de baas willen spelen over de andere Haan, maar die zal dat uiteraard niet pikken. Ook zijn ze allebei erg kritisch en zullen ze elkaar ongezouten hun mening zeggen. Daarbij zijn allebei ook erg koppig en trots.. geen makkelijke combinatie voor de langere termijn.

 
Haan en Hond

hondOmdat de Haan van nature niet zoveel geduld heeft zal het hem lastig vallen om naar de verhalen van de Hond te luisteren. De Hond zal zich in deze relatie dan ook vaak eenzaam en onbegrepen voelen. Ook stoort het hem dat de Haan altijd de baas wil spelen en zijn geld uit wil geven aan de nieuwste moderne snufjes en luxe zaken terwijl de Hond gewoon van gezelligheid houdt. Het enige wat deze twee gemeen hebben is hun eerlijkheid en koppigheid.

 
Haan en Varken

varkenHet Varken is zo gevoelig dat het zich vaak erg gekwetst zal voelen door de kritische opmerkingen die de Haan kan maken. En ondanks dat de Haan het Varken steunt door dik en dun en hem ook veel aandacht geeft, is het voor hem niet mogelijk al die kritiek wat in te slikken of tenminste wat tactvoller te uiten. De Haan is erg eigenwijs en zal geen goede raad van het Varken aan willen nemen.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: 

 Volg ons op FacebookSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...