De Geit als maandier

Het maandier verschaft je inzicht in de meer verborgen kant van jezelf en anderen. Het maandier laat zien hoe je je gedraagt in relaties.

geit

Als je niet weet wat je maandier is, kun je dat hier laten berekenen.

De Geit in de liefde

De Geit heeft last van stemmingswisselingen, en dat is ook te merken in de liefde. Geiten hebben moeite met het woord trouw en zullen in veel gevallen niet monogaam kunnen zijn. Een Geit is meestal een goede en toegewijde minnaar of minnares, het verleiden en verliefd worden is een spel wat met overgave wordt gespeeld.

Geiten houden van flirten en verleiden en de daarbij horende spanning en opwinding. Ze weten je als geen ander te verwennen en worden zelf ook heel graag begeerd.

Klik op het maandier van de partner

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Geit en Rat

ratDe gevoelige Geit zal het in het algemeen niet zo goed kunnen vinden met de dominante en kritische Rat. De Geit is een beetje wispelturig en houdt er wel van om verwend te worden, en de Rat kan en wil daar niet altijd aan voldoen. Ook zal de Rat zich bij de Geit nogal jaloers en bezitterig gedragen.

 
Geit en Os

osDe Os kan de wispelturigheid van de Geit slecht verdragen en zal dan ook proberen de Geit te domineren. De Geit kan moeilijk beslissingen nemen, iets waar de Os juist heel goed in is. Als beiden instemmen met de Os als degene die de belangrijke beslissingen neemt, zou deze relatie op den duur wel goed kunnen uitwerken.

 
Geit en Tijger

tijgerTussen de Tijger en de Geit kan een grote lichamelijke aantrekkingskracht zijn, ruzies zullen vermoedelijk dan ook tussen de lakens worden bijgelegd. Omdat zowel de Geit als de Tijger niet zo goed met geld om kan gaan -beiden laten het graag rollen- is de kans op conflicten door financiƫle problemen groot. En dit kan een zware wissel trekken op de relatie.

 
Geit en Konijn

konijnDe Geit en het Konijn kunnen een prima koppel vormen, ze zijn allebei gesteld op hun rust. De Geit is zorgzaam en het Konijn vindt het heerlijk om vertroeteld te worden. Het enige waar het Konijn wel kriegel van zou kunnen worden is de besluiteloosheid en de wisselende stemmingen van de Geit. Omdat het Konijn zelf ook niet zo besluitvaardig is zou dat een knelpunt kunnen worden in deze relatie.

 
Geit en Draak

draakDe charismatische Draak kan de van nature toch al weifelende Geit nog onzekerder maken dan-ie al is. Ook de rusteloosheid van de Draak kan de Geit, die juist zo gesteld is op z`n rust, behoorlijk nerveus maken. Daarbij is de Geit supergevoelig en de Draak soms ronduit bot. Maar in bed passen ze heel goed bij elkaar en menig meningsverschil zal hier worden weggezoend.

 
Geit en Slang

slangHet Zowel de Geit als de Slang heeft behoefte aan rust en tijd en ruimte voor zichzelf. De Slang is sowieso al heel jaloers en bezitterig van aard, maar hoewel de Geit moeite heeft met het trouw zijn aan één partner zal jaloezie ook daar de kop opsteken als hij ontdekt dat ook de ander niet altijd even trouw is. Ruzies worden vaak in bed weer bijgelegd.

 
Geit en Paard

paardDe liefdevolle Geit schept een warme thuishaven voor het actieve en uithuizige Paard. Het Paard zal dan ook graag thuiskomen bij de Geit die hem zoveel genegenheid schenkt. De Geit heeft een grotere behoefte aan seks dan het Paard. Een probleem wat in deze relatie de kop op zou kunnen steken is dat de Geit tijdens de afwezigheid van het Paard een slippertje maakt, en dat is iets wat het Paard niet kan verkroppen.

 
Geit en Geit

geitTwee Geiten kunnen het samen heel erg fijn hebben. Op seksueel vlak passen ze goed bij elkaar, ze zijn lief voor elkaar en ze zorgen voor elkaar. Meestal zullen ze min of meer een "open" relatie hebben, of een relatie waarin ze allebei vreemd gaan, daarover ruzie maken en het dan weer bijleggen. Het grootste obstakel in deze relatie is beider besluiteloosheid en de neiging (te) veel geld uit te geven.

 
Geit en Aap

aapDe rusteloze Aap heeft een broertje dood aan sleur en past wat dat betreft dan ook goed bij de artistieke en soms wat exentrieke Geit. De Geit kan het gevoel voor humor van de Aap waarderen en de Aap laat zich graag verwennen door de zorgzame Geit. Ze zijn allebei niet 100% trouw aan de ander waardoor er weleens wat jaloerse uitbarstingen plaats kunnen vinden.

 
Geit en Haan

haanDe Haan is een rationeel type terwijl de Geit drijft op gevoel. De Haan wil alles plannen en houdt van zekerheid terwijl de Geit wispelturig is en wars is van orde en regelmaat. De Haan kan de gevoelige Geit erg diep raken met z`n ongezouten en krtische opmerkingen. In principe is dit een buitengewoon lastige combinatie die meestal geen lang leven is beschoren.

 
Geit en Hond

hondDe Hond draagt het hart op de tong, en daarmee kan hij de gevoelige Geit onbedoeld diep kwetsen. De Geit leeft graag bij de dag terwijl de Hond van nature behoefte heeft aan regelmaat en zekerheid. De Hond kan nogal eens verzanden in gepieker, maar dat kan de Geit ook, dus samen zouden ze in een donker gat kunnen vallen. De zorgzaamheid van de Geit maakt voor de Hond veel goed, maar als de Geit niet trouw is houdt het voor de Hond zeker op.

 
Geit en Varken

varkenDe Geit en het Varken houden allebei van een rustig bestaan, alhoewel de Geit door haar stemmingswisselingen nog wel enige onrust in kan brengen. Maar het Varken, dat veel besluitvaardiger is dan de Geit, kan hier goed mee omgaan. Ook houden ze er allebei van om elkaar te verwennen met kleine attenties en cadeautjes. Omdat ze allebei gevoelig zijn en in staat hun gevoelens aan elkaar te tonen, en warmte en genegenheid kunnen schenken, klikt het tussen deze twee heel goed.

Tekst © Nathalie Kriek

 


 

 


Misschien vind je dit ook interessant: