Algemeen

hondDe Hond is trouw, loyaal, verdraagzaam en de kampioen van het goede doel. De Hond heeft een afkeer van ongerechtigheid en oneerlijkheid. Honden zijn eerlijk en open, ze kunnen niet goed ergens omheen draaien. Soms zijn ze ook erg koppig, vaak behulpzaam. De Hond is het meest zorgzame teken van de Chinese dierenriem, en kan zich de problemen van anderen erg aantrekken. Integer en betrouwbaar, met een scherpe intuïtie en een goed aanvoelend vermogen.

Honden houden niet van grote gezelschappen en hebben een bloedhekel aan confrontaties, ook al kan een Hond daar op zich heel goed mee omgaan. Hij is een prima gesprekspartner met gevoel voor humor. Honden zien de dingen soms te zwart/wit en kunnen ook te veel in het verleden leven.

Een Hond is ook gevoelig voor depressies, maar komt er meestal wel snel weer uit. Over het algemeen is de Hond het betrouwbaarste teken van de dierenriem, en geneigd iedereen alles te vergeven. Een Hond steunt je wanneer je dat nodig hebt, motiveert je als je het niet meer ziet zitten, troost je als je verdrietig bent en staat (bijna) altijd voor je klaar.

Als kind is de Hond meestal erg gehoorzaam en soms wat angstig. Dit kind heeft veel aanmoediging nodig. Honden voelen zich doelloos en verloren wanneer ze alleen wonen, maar wanneer ze omringd zijn door mensen die van hen houden is het leven vol geluk. Als ouder vaart een Hond op instinct, en dat gaat uitstekend. Ze zijn geduldig, warm, en hebben veel liefde, tijd en zorg. Nadeel kan zijn dat ze soms tè veel zorg hebben.De vijf typen

  • Water: behoefte aan avonturen, maar er komt een moment dat de thuishaven veilig is en de Hond niet meer van z'n plaats te krijgen.
  • Hout: dit is de minst dynamische van de Honden, een hout-Hond kan ook erg twijfelen en zich veel te veel zorgen maken.
  • Vuur: dit type Hond heeft veel gevoel voor zaken, maar is soms te roekeloos.
  • Aarde: een aarde-Hond is een beetje een ploeteraar. Voorzichtig en tobberig.
  • Metaal: de meest koppige van de Honden, maar ook behulpzaam en een doorzetter met ambities.

Werk

Als er maar geen baas moet worden gespeeld, dan kan er weinig mis gaan. Een Hond kan beter voor een ander werken, of desnoods voor zichzelf, dan leiding geven. Honden zijn geen ondernemers of zakenlui. Banen bijv: therapeut, chirurg, maatschappelijk werker, politicus, verpleegkundige.

Liefde

Een Hond is buitengewoon idealistisch in de liefde en verwacht in feite het onmogelijke. In ieder geval zoekt een Hond naar een zielsverwant, en als de ideale partner eenmaal gevonden is -wat soms erg lang kan duren- deelt de Hond in principe alles. Dit teken heeft voortdurend bevestiging nodig en kan er slecht tegen lang alleen gelaten te worden, want dan gaat hij/zij piekeren, komt tot niets meer en voelt zich waardeloos en verwaarloosd. Honden zijn niet bijzonder sexy en niet buitengewoon romantisch, maar ze accepteren je zoals je bent en het zijn hele goede maatjes. En ze zijn trouw.

Smaak

Druk, niet bij elkaar passend.

Kleuren

Aardetinten, bruin en donkergroen.

Sport

Fietsen en zwemmen.Vrije tijd

Iets gezelligs ondernemen, praten en dansen.

Hobby's

Lezen, wandelen.

Vakantie

Wandelen in een mooie omgeving, water.

Vriendschap

Kan goed overweg met de Tijger, het Paard en het Varken, meedstal niet zo goed met de Draak.

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulentenSpirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...
Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...