Algemeen

geitDe Geit is creatief en artistiek begaafd, rustig maar hartstochtelijk, en een beetje ongewoon. Geiten zijn oprecht, en ze hebben een grote verbeeldingskracht. Ze kunnen niet goed tegen druk. Een Geit waardeert de goede dingen van het leven. Hij is nostalgisch en romantisch. Geiten houden niet van roosters en routines. Ze zijn perfectionistisch en willen niet opgejaagd worden.

Hun inzet is groot wanneer ze emotionele betrokkenheid hebben. De Geit bezit veel overtuigingskracht en charme om de dingen naar zijn hand te zetten. Een Geit heeft de neiging om op een onconventionele manier tegen de huidige trends in te gaan. Betrouwbaarheid is een lastig woord voor de Geit. Het is niet dat ze onbetrouwbaar zijn, maar juist een beetje onvoorspelbaar en ze houden graag een slag om de arm. Een Geit kan compleet onverwacht op je stoep staan.

Geitenkindertjes zijn een beetje ongewoon, soms in hun gedrag en soms in hun uiterlijk. Hierdoor worden ze nogal eens gepest door andere kinderen. Als kind heeft een Geit veel ruimte nodig en houdt zich bij voorkeur bezig met dingen die andere kinderen niet interesseren.

Als volwassene heeft de Geit geen notie van heersende regels voor wat betreft een gezinsleven, ze verzinnen die ter plekke en zoals het hen het beste uitkomt. Een Geit is een goede, maar vaak nogal afwezige ouder waardoor ze hun kinderen soms teveel ruimte geven.De vijf typen

  • Water: een water-Geit kan zich de problemen van anderen te veel aantrekken en daar onder lijden. Soms zijn er ook irrationele angsten.
  • Hout: erg artistiek begaafd en het avontuurlijkst van alle Geiten. Dit type moet creëren om emoties kwijt te kunnen.
  • Vuur: wanneer er geen emotionele betrokkenheid is, komt deze Geit tot niets. Maar als er wel emotionele betrokkenheid is wordt er lang en onvermoeibaar doorgewerkt. Sterke sociale gevoelens.
  • Aarde: serieus en hardwerkend en veel principes. Een praktische Geit die reële doelstellingen heeft.
  • Metaal: ambitieus, moedig en een doorzetter. Dit type Geit is van alle Geiten de minst emotionele.

Werk

In principe kan een Geit alles doen zolang het maar niet op echt werk lijkt. Het liefst zouden Geiten een weldoener hebben, een soort sponsor die hen een inkomen en een dak boven hun hoofd verschaft zodat zij zich helemaal bezig kunnen houden met hun creatieve gaven. Banen bijv: kunstschilder, acteur, ontwerper, redacteur, binnenhuisarchitect, kruidendeskundige.

Liefde

Liefde en seks zijn de Geit op het lijf geschreven. Geiten houden ervan om verliefd te zijn, te worden verleid, bemind te worden en te beminnen, te verleiden en romantisch te zijn. In de liefde zijn ze raadselachtig, nieuwsgierig en sexy, maar houden er niet van afhankelijk te zijn. Gevoelens zijn voor een Geit buitengewoon belangrijk en ze houden van alle voorbereidingen zoals een open haardvuur, kaarslicht etc. Geiten vinden hun vrijheid erg belangrijk en zullen zich niet snel definitief binden, een huwelijk is in wezen niets voor een Geit.

Smaak

Bizar en erotisch.Kleuren

Rose, geel en mauve.

Sport

Een Geit is niet zo sportief. T'ai chi, dansen en zwemmen voor de aardigheid.

Vrije tijd

Creatief en scheppend bezig zijn, film.

Hobby's

Zeilen, tuinieren.

Vakantie

Historische panden bezoeken, rondreizen.

Vriendschap

Een Geit kan goed opschieten met het Konijn, de Slang en het Paard, maar niet met de Rat, die is te materialistisch en ook niet met de Haan omdat ze bijna nooit overeenstemming kunnen bereiken.

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookPersoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten


Paranormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...