De Tijger van Ram tot Vissen

tijgerHet combineren van je Chinese jaarteken met je Westerse zonneteken, je sterrenbeeld, geeft een verfijnder beeld van de persoonlijkheid.

De eigenschappen van de Tijger

Hartstochtelijk, actief, moedig, onbezonnen, onderhoudend, gevaarlijk.

Klik op het teken waar je meer van wilt weten

 • Ram
 • Stier
 • Tweelingen
 • Kreeft
 • Leeuw
 • Maagd
 • Weegsch.
 • Schorpioen
 • Boogsch.
 • Steenbok
 • Waterman
 • Vissen

 
Ram-Tijger

ramRam-Tijgers zijn charmant en vlot en vaak ook een beetje onuitstaanbaar. Dat komt omdat ze veel kabaal kunnen maken, een Ram-Tijger stormt als het ware door het leven en neemt het ene risico na het andere. Ze hebben een hekel aan sleur en kennen meestal ook maar één richting en dat is vooruit.

Ram-Tijgers kijken zelden achterom en daardoor zijn ze nog kwetsbaarder voor een aanval in de rug dan de andere Tijgers. In hun werk hebben ze meestal wel een aantal tegenstanders, maar daar liggen ze niet echt wakker van.

Ram-Tijgers zijn allesbehalve gevoelig en tegenslagen weten ze goed te incasseren. Daar worden ze hard van en dat brengt hen ook vaak weer een paar treedjes hoger op de carrière-ladder.

Hoe strijdlustig in de buitenwereld ook, in intieme relaties zijn de mannen van dit type tedere, zorgzame partners. Ram-Tijgerinnen zijn meestal heel solidair en zullen altijd bijspringen als ze kunnen en het nodig is.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Draken, Paarden, Honden of Varkens van het teken Waterman, bij de Boogschutter-Draken en de Boogschutter-Paarden, of onder de Leeuw-Honden. Kreeft-Slangen zijn te humeurig en ook Weegschaal-Ossen, Steenbok-Apen of Steenbok-Slangen kunnen beter gemeden worden.

 
Stier-Tijger

stierDit mengtype is een goede kameraad, begripvol, medelevend en geneigd iedereen die in moeilijkheden zit te helpen. Hier verlangen Stier-Tijgers niets voor terug, anderen bijstaan is voor hen even vanzelfsprekend als adem halen.

Een Stier-Tijger is serieus en bekwaam, heeft graag de leiding maar is zelden arrogant. De Meeste Stier-Tijgers bezitten een bijzonder talent om met geld om te kunnen gaan, hoe je het het beste kunt beleggen etc. Ze hebben op dit terrein vaak winstgevende adviezen, en dat verzekert ze van dank en vriendschap van velen.

Ook is een Stier-Tijger erg vrijgevig, hij of zij deelt graag met anderen en vindt het leuk om cadeautjes te geven. Stier-Tijgers "vallen" niet zomaar voor iemand, ze "storten neer" en hebben op een onstuimige en onzelfzuchtige wijze lief.

Mannen van dit type houden van intelligente vrouwen en hebben de neiging hun partner op handen te dragen, al kunnen ze wel erg bezitterig zijn. Ook Stier-Tijgerinnen kunnen flink jaloers zijn, maar kunnen dit over het algemeen beter verborgen houden, alhoewel ze zich snel op hun tenen voelen getrapt.

Een Stier-Tijger heeft de meeste kans op een passende partner bij de Draken, Paarden of Honden van het teken Kreeft, Maagd en Steenbok, of bij Draken en Honden van het teken Schorpioen en Vissen. Met een Schorpioen-Aap, of een Os, Slang of Aap van het teken Leeuw en Waterman, is er onenigheid te verwachten.

 
Tweelingen-Tijger

tweelingenEen Tweelingen-Tijger leeft heel intens en is vaak buitengewoon intelligent waardoor een schitterende carrière niet ondenkbaar is. In elk beroep wordt meer gepresteerd dan gemiddeld, maar hoewel Tweelingen-Tijgers kunnen werken als geen ander, laten ze het toch liever door een ander doen. Ze kunnen dus goed delegeren.

Ook in de liefde heeft dit mengtype vaak niets te klagen. De Mannelijke Tweelingen-Tijger is vaak een hartenbreker en heeft in de loop van zijn leven vele relaties. De vrouwen van dit type hebben meestal ook meerdere minnaars gehad en kiezen uiteindelijk voor degene met wie zij goed voor de dag kunnen komen.

De partner van een Tweelingen-Tijger moet voor hem of haar de verveling buiten de deur zien te houden, en als dat niet lukt zal een Tweelingen-Tijger het zeker niet nalaten een scheiding te overwegen.

De meeste kans op het vinden van een passende partner heeft een Tweelingen-Tijger bij de Paarden en Honden, met name die van het teken Ram, Leeuw of Weegschaal, of bij de Waterman-Draken of Waterman-Honden. Een Vissen-Slang is te glibberig, en een relatie met een Tijger, Slang of Aap van het teken Maagd of Schorpioen of een Boogschutter-Konijn, -Geit of -Paard loopt ook op een teleurstelling uit.

 
Kreeft-Tijger

kreeftKreeft-Tijgers hebben vele geheimen, en zelfs hun partners weten vaak niet waar zij aan toe zijn. Vervolgens barst de Kreeft-Tijger uit in zelfbeklag en vindt dat niemand hem of haar begrijpt. De partners hebben het dus niet altijd even gemakkelijk.

De goede kant van deze eigenschap is dat dit mengtype geknipt is voor het omgaan met vertrouwelijkheden, en dat kan ook prima van pas komen in bepaalde functies. Als leidinggevende weten ze als geen ander het juiste personeel aan te trekken.

De mannelijke Kreeft-Tijger houdt van een verzorgd en prettig thuis waarin hij zich geborgen kan voelen. De Kreeft-Tijgerin is opgewekt en intelligent, maar denkt bij elke verliefdheid steevast haar Grote Liefde te hebben ontmoet, en voordat ze het zelf in de gaten heeft zit ze vast aan een relatie die niet anders kan dan haar (opnieuw) teleurstellen. Beide seksen houden van bewonderende aandacht en zoeken erkenning voor hun bijzondere persoonlijkheid.

Een Kreeft-Tijger zou een passende partner kunnen vinden onder de Honden van het teken Stier, Maagd of Schorpioen, bij de Draken en Paarden van het teken Schorpioen en Vissen of bij sommige Vissen-Varkens. Ossen, Slangen en Apen kunnen beter gemeden worden, vooral die van het teken Ram, Weegschaal of Steenbok en ook met een Weegschaal-Geit is er niet veel kans op harmonieuze relatie.

 
Leeuw-Tijger

leeuwLeeuw-Tijgers zijn zich -hoe kan het ook anders- erg bewust van hun waardigheid, zelfs zo erg dat zij ook van zelfkritiek niet veel moeten hebben. Wie hen wil raken zal hun trots moeten krenken, maar wanneer een Leeuw-Tijger toe moet geven de mindere van iemand te zijn, dan heeft die laatste wel een vijand voor het leven.. 

Zolang men gepaste eerbied betoont zijn Leeuw-Tijgers aardige collega`s, al willen ze wel graag de prestaties van anderen overtreffen. Leeuw-Tijgers lachen zich door een ziekte of een persoonlijk verlies en houden hun trots door dik en dun in stand.

In de liefde wenst een man van dit mengtype zich het liefst een partner die hem glimlachend ter wille is en die hij als zijn koningin kan presenteren. Een Leeuw-Tijgerin zwicht meestal voor iemand die haar graag en veel luxe geschenken heeft te bieden en haar koninklijke houding naar waarde weet te schatten.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Draken, Paarden en Honden van het teken Ram, Tweeling, Boogschutter en Steenbok. Stier-, Schorpioen- en Waterman-Apen hebben een totaal andere wijze van leven, en een Stier-Os of Waterman-Os, een Stier-Slang of Schorpioen-Slang of een Stier-Konijn zou ook geen goede keuze zijn.

 
Maagd-Tijger

maagdDit type maakt boven alles gebruik van het verstand en kan het daardoor ver schoppen in de wereld. De Maagd-Tijgers zijn geweldige bondgenoten, maar ook vijanden van formaat, vergeven doen zij niet, nooit.

Dit type is niet echt autoritair maar kan wel drammerig pietluttig zijn. De meeste Maagd-Tijgers bereiken dankzij hun vele capaciteiten een vooraanstaande positie en hebben het niet nodig om met de ellebogen te werken.

Ze zijn intelligent genoeg om zichzelf in bijna alle gevallen in een zo gunstig mogelijk daglicht te stellen. Behalve dan in de liefde, op dit vlak is een Maagd-Tijger nogal geremd. Ze houden wel van vrijen, maar intussen liggen ze de was te sorteren of nemen in gedachten hun agenda door.

Maar wanneer dit mengtype eenmaal een partner heeft gevonden is niets hem of haar teveel, scheidingen komen dan ook zelden voor. Een mannelijke Maagd-Tijger is bijzonder vrijgevig voor zijn geliefde en een Maagd-Tijgerin zal alles doen om het haar partner naar de zin te maken.

Voor Maagd-Tijgers is een Steenbok heel aantrekkelijk, vooral het Steenbok-Paard of de Steenbok-Hond, hun droge wat trage manier van doen lijkt op die van henzelf. Ook met Paarden of Honden van het teken Stier, Kreeft en Schorpioen kan een goede relatie worden opgebouwd. De Ram-Os is te flegmatiek en de Tweelingen-Geit te doortrapt. Slangen en Apen van het teken Tweelingen, Boogschutter en Vissen zijn als partner ook niet geschikt.

 
Weegschaal-Tijger

weegschaalDit mengtype houdt van feestjes en is daar ook een graag geziene gast. De Weegschaal-Tijger is over het algemeen vriendelijk, charmant en prettig in de omgang, en in het bezit van een magnetische uitstraling.

Helaas vervalt een Weegschaal-Tijger soms qua stemmingen van het ene uiterste in het andere, iets wat hem of haar met name op het werk niet altijd in dank wordt afgenomen en wat afbreuk kan doen aan de prestaties.

Weegschaal-Tijgers hebben een goede smaak en gevoel voor kunst, maar zij kunnen slecht tegen kritiek, vooral als dat van hun partner afkomstig is. Ze houden er naast hun werk ook meestal meerdere liefhebberijen op na. In de liefde zijn ze tamelijk hartstochtelijk.

Een passende partner zou een Weegschaal-Tijger kunnen vinden onder de Paarden of Honden van het teken Tweelingen, Leeuw, Boosgchutter en Waterman, of bij de Boogschutter- en Waterman-Draken. Tussen een Weegschaal-Tijger en een Konijn van het teken Ram, Kreeft of Steenbok botert het van nature niet zo best, en ook de omgang met Ram-Slangen, of Ossen en Geiten van het teken Kreeft en Steenbok verloopt niet soepel.

 
Schorpioen-Tijger

schorpioenDit mengtype wil graag dat de dingen gaan zoals hij of zij het zich had voorgesteld. En wanneer iets hen niet naar de zin gaat bereiken ze meestal langs een omweg toch nog wel het gestelde doel.

Schorpioen-Tijgers gaan vaak nogal omslachtig te werk, ze kunnen hun "niet-willen" of "niet-weten" of "niet-kunnen" prima verbergen achter allerlei grappige, afleidende opmerkingen.

Op hun werk volgen ze eveneens minder rechtlijnige wegen en zijn ze er ook niet altijd vies van om met andermans veren te pronken. De combinatie van het duistere magnetisme van de Schorpioen met het zwierige van de Tijger zorgt voor een fascinerende persoonlijkheid.

In de liefde laten Schorpioen-Tijgers zich moeilijk binden, hun liefde is veeleisend en totaal en daar komt nog bij dat Schorpioen-Tijgers gesteld zijn op afwisseling en avontuur.

De man van dit type is overheersend en houdt niet van discussies, en al helemaal niet als dat over gelijke rechten en plichten gaat. De Schorpioen-Tijgerin zal haar partner goed verzorgen en wil hem het liefst totaal bezitten.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Paarden of Honden van het teken Kreeft, Maagd, Steenbok en Vissen, of bij de vurige Vissen-Draken. Met de Geiten, met name van het teken Ram, Stier of Waterman, is er al snel onenigheid en Stier-Slangen, -Apen en -Varkens hebben een ontwrichtende invloed op de Schorpioen-Tijger. Met een Waterman-Os kan er ruzie om geld ontstaan.

 
Boogschutter-Tijger

boogschutterBoogschutter-Tijgers zijn allergisch voor alles wat maar een zweem van dwang in zich draagt, en wanneer zij zich beknot voelen gaan ze het liefst op de loop.

Zij hebben meestal een rustige, maar wel doordringende stem waarmee ze zich goed kunnen laten gelden en anderen gemakkelijk weten te overtuigen. Een Boogschutter-Tijger raakt snel verveeld, maar er is een groot concentratievermogen wanneer hij of zij het gevoel heeft dat er iets belangrijks op het spel staat.

Mannen van dit type vinden het huwelijk meestal maar niets, ze houden van de Vrije Liefde. Een Boogschutter-Tijgerin zoekt een opwindende partner die het liefst voor alles in is. Boogschutter-Tijgers zijn vrolijk en kordaat en hebben in hun leven vaak meerdere relaties. In wezen zijn Boogschutter-Tijgers op dit vlak een beetje wantrouwend, ze zijn altijd op zoek naar de gebreken en vangen het minste of geringste negatieve signaal dan ook gelijk op. En een teleurstelling kan cynisch maken..

Tussen een Boogschutter-Tijger en een Paard van het teken Ram, Leeuw, Weegschaal of Waterman kan het eigenlijk nauwelijks mis gaan, en ook de relatie met een toegewijde Hond van het teken Leeuw, Weegschaal of Waterman kan hartverwarmend zijn. Een Tweelingen-Geit is te frivool voor een Boogschutter-Tijger, een Vissen-Aap maakt teveel bonje en ook met de Ossen, Konijnen en Slangen van het teken Tweelingen, Maagd of Vissen botert het niet zo.

 
Steenbok-Tijger

steenbokDit is een vechterstype, iemand die niet snel op zal geven. Wanneer een Steenbok-Tijger zich eenmaal ergens in vastgebeten heeft, zal dat hoe dan ook tot een einde worden gebracht.

De argumenten van een Steenbok-Tijger zijn goed doordacht, je moet wel heel verstandig en logisch kunnen redeneren om hem of haar op andere gedachten te kunnen brengen. Dit type is gericht op resultaat en niet zozeer op erkenning.

Een Steenbok-Tijger is ook erg grondig wat het werktempo weleens nadelig kan beïnvloeden. Ze zijn ook eigenwijs: wil je me niet zoals ik ben? Nou, dan maar niet! Maar degene die het vertrouwen van een Steenbok-Tijger eenmaal gewonnen heeft kan ook in moeilijke tijden op hem of haar rekenen.

De man van dit mengtype trouwt niet noodzakelijkerwijs met zijn grote liefde, want ook op dit vlak bezit hij een bepaalde nuchtere zakelijkheid. De Steenbok-Tijgerin wil door degene van wie zij houdt vooral gerespecteerd worden.

Een bevredigende relatie kan opgebouwd worden met een Paard of Hond, met name van het teken Stier, Leeuw, Maagd, Schorpioen en Vissen. Een Schorpioen-Draak kan heel aantrekkelijk zijn, maar meestal niet voor langere tijd. Ossen en Slangen van het teken Ram, Kreeft en Weegschaal harmoniëren niet met de Steenbok-Tijger.

 
Waterman-Tijger

watermanWaterman-Tijgers zijn behulpzaam en in staat hun laatste geld weg te geven aan iemand die het harder nodig zou kunnen hebben dan zij. Dit type droomt van een maatschappij waarin alle mensen gelijk zijn.

Ook kennen zij flink wat ambities en over het algemeen kunnen Waterman-Tijgers het dan ook ver schoppen. Wat carrière betreft hoeft een Waterman-Tijger zich absoluut geen zorgen te maken, maar in de liefde ligt het moeilijker.

Mannen van dit mengtype trouwen vaak pas op latere leeftijd en wanneer zij dit wel eerder doen is er een grote kans op buitenechtelijke relaties. De Waterman-Tijgerin heeft een bloedhekel aan saaie mannen en is wat haar partner(s) betreft nogal eens geneigd tot een heropvoeding.

Tussen een Waterman-Tijger en een Hond heerst geestverwantschap en sympathie, met name met een Ram, Tweelingen, Weegschaal of Boogschutter-Hond. Ook onder de Paarden, vooral bij de Tweelingen, Weegschalen en Boogschutters, zou een partner te vinden moeten zijn. Tussen een Waterman-Tijger en een Stier-Slang wordt het geheid ruzie, en ook met een Stier of Leeuw-Konijn, een Maagd of Schorpioen-Os en een Stier of Schorpioen-Geit komt er onenigheid.

 
Vissen-Tijger

vissenVissen-Tijgers houden van de vrolijke kant van het leven, van sombere zienswijzen krijgen ze het op hun zenuwen. Terwijl anderen zich afmatten om hun werk klaar te krijgen beschouwt een Vissen-Tijger het leven toch liever als een soort speelplaats, maar aangezien ze het geluk naar zich toe lijken te trekken komen ze er met die zienswijze ook wel.

Door hun opgewekte aard maken Vissen-Tijgers makkelijk vrienden, ze zijn geliefd en lusten daarbij meestal wel een borreltje. De mannen van dit mengtype houden van de liefde en binden zich meestal al jong. Ook op dit vlak is er vaak geluk en wanneer dit niet zo is, is de kans op alcoholmisbruik niet ondenkbeeldig.

Een Vissen-Tijgerin is een kameraad die lief en leed met je wil delen. Op zich een mooie eigenschap maar op sommige mensen kan dit een verstikkende invloed hebben. De man van dit type is meestal iets minder bezitterig dan de vrouw. Vissen-Tijgers zijn in de liefde erg gevoelig, en elke wond laat een onherstelbaar litteken achter.

Een Vissen-Tijger kan het goed vinden met het praktische Paard, met name die van het teken Stier, Kreeft, Schorpioen of Steenbok. Ook de Honden van dit teken harmoniëren met het karakter van de Vissen-Tijger, evenals de Schorpioen-Draak. Problemen kan een Vissen-Tijger verwachten in een relatie met een Maagd-Aap, of met Ossen, Slangen en Geiten van het teken Tweelingen, Maagd en Boogschutter.

 
ModeMode

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op Facebook


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Persoonlijk consult

Je kunt hier ook terecht voor een betrouw­bare spiri­tuele adviseur.

Ga naar de consulenten