De Hond van Ram tot Vissen

hondHet combineren van je Chinese jaarteken met je Westerse zonneteken, je sterrenbeeld, geeft een verfijnder beeld van de persoonlijkheid.

De eigenschappen van de Hond

Verantwoordelijk, loyaal, gevoelig, fantasierijk, moreel, betrouwbaar.

Klik op het teken waar je meer van wilt weten

 • Ram
 • Stier
 • Tweelingen
 • Kreeft
 • Leeuw
 • Maagd
 • Weegsch.
 • Schorpioen
 • Boogsch.
 • Steenbok
 • Waterman
 • Vissen

 
Ram-Hond

ramDit mengtype is een ambitieuze harde werker die ook veel aandacht besteedt aan details. Ram-Honden zijn heel kritisch en zelfs het miniemste schoonheidsfoutje moet zo snel mogelijk verholpen worden.

Wanneer Ram-Honden met iets bezig zijn vergeten zij de wereld om zich heen zonder dat ze dat zelf in de gaten hebben. Het zijn echte doorzetters. Waar Ram-Honden nogal eens moeite mee kunnen hebben is het toegeven van hun ongelijk, dat gaat hen niet makkelijk af, daarentegen is klagen een geliefd tijdverdrijf.

Een Ram-Hond vindt iemand sympathiek òf niet sympathiek, een tussenweg is er niet. Als dit type je niet mag dan is de kans klein dat het ooit nog wat zal worden, ze blijven meestal stug vasthouden aan hun (voor)oordeel. Daarentegen kun je je, wanneer je als sympathiek te boek staat, bij een Ram-Hond veel veroorloven.

Als partner hebben Ram-Honden veel behoefte aan nestwarmte, ze zijn ook tamelijk bezitterig en kunnen niet overweg met ontrouw.

Een Konijn, Tijger of Paard van het teken Tweelingen of Leeuw zou een goede partner kunnen zijn. Een Waterman-Tijger kan aantrekkelijk zijn maar is meestal geen blijvertje. Bij Hanen, Draken en Geiten van het teken Kreeft kunnen Ram-Honden beter uit de buurt blijven en ook aan een Weegschaal-Geit kleven de nodige ergernissen.

 
Stier-Hond

stierEen van de goede karaktereigenschappen van een Stier-Hond is dat deze bijna niets liever doet dan het een ander naar de zin te maken. Een van de vervelende trekjes is de chronische neiging tot klagen. Ze kunnen maar niet begrijpen waarom uitgerekend zij zoveel pech lijken te hebben en anderen zoveel geluk.

Stier-Honden zijn geboren tobbers die naar perfectie streven, en door hun gesloten aard worden zij vaak verkeerd begrepen. Het werktempo van een Stier-Hond ligt niet zo hoog, maar daarentegen is er een grote doelbewustheid en veel uithoudingsvermogen.

Dit type hecht waarde aan vriendschap maar voelt zich meestal niet zo thuis in een grote groep. Stier-Honden houden van lekker eten waardoor er, vooral op wat latere leeftijd, problemen met het gewicht kunnen ontstaan.

Een Stier-Hond kan buitengewoon jaloers zijn, en daar fikse scenes over maken, maar is in het dagelijkse leven niet bijzonder hartstochtelijk. Ook in intieme relaties kan een Stier-Hond snel het idee hebben degene te zijn die het meeste investeert, dit mengtype heeft grote behoefte aan veel bewijzen van liefde: "Als je echt van me zou houden dan..."

Met een Konijn, Tijger of Paard van het teken Kreeft, Maagd, Steenbok of Vissen kan er wel wat moois ontstaan, maar die kans is erg klein bij de Tijgers, Draken en Geiten van het teken Leeuw, Schorpioen of Waterman.

 
Tweelingen-Hond

tweelingenTweelingen-Honden zijn vaten vol tegenstrijdigheden. Hun stemming kan omslaan als een blad aan de boom, het ene moment vrolijk en gezellig, het andere moment zorgelijk en mopperend. Hierdoor is het met de besluitvaardigheid van dit mengtype ook niet zo best gesteld, het twijfelen en het van mening veranderen voeren de boventoon.

Toch hebben Tweelingen-Honden, ondanks de vele twijfels, vaak succes in het maatschappelijk leven, en dit komt omdat zij tevens in het bezit zijn van een goed stel hersens en de meest ingewikkelde materie weten te doorgronden.

Rijk zullen Tweelingen-Honden vermoedelijk zelden worden, daarvoor hechten zij te weinig waarde aan het bezit van geld. Geld moet rollen, en hun grootmoedigheid wint het met ruime voorsprong van hun spaarzaamheid.

De meeste Tweelingen-Honden hebben weinig echte vrienden, ze komen op anderen vaak wat afstandelijk over en kunnen er in hun intieme relaties grote moeite mee hebben zich werkelijk bloot te geven.

De beste kans op een goede relatie vindt een Tweelingen-Hond bij een Ram-, Leeuw- of Waterman-Paard. Ook met een Leeuw- of Weegschaal-Konijn is er kans op slagen, evenals met een Draak of Geit van het teken Maagd, Boogschutter, Steenbok of Vissen.

 
Kreeft-Hond

kreeftDit mengtype is het meest kwetsbare van alle Honden. Bij hen heeft het gevoel de overhand boven het verstand. Een Kreeft-Hond is supergevoelig en kan niemand kwaad of pijn doen, en er wordt dan ook vaak misbruik van zijn of haar goedheid gemaakt.

Wanneer Kreeft-Honden doorkrijgen dat zij worden uitgebuit, trekken ze zich het liefste terug om mokkend in hun schulp te kruipen, maar wanneer je een baan hebt gaat dat natuurlijk niet. En dat vreet een Kreeft-Hond van binnen op, de zenuwen zijn bij dit type toch al niet zo sterk.

In feite is een Kreeft-Hond in de wieg gelegd voor een kunstzinnig bestaan, en ze zouden eigenlijk tegen die grote boze buitenwereld moeten worden beschermd. Een Kreeft-Hond blijft rustig tot diep in de nacht -meestal kettingrokend- over een of ander idee gebogen zitten, net zo lang tot de oplossing ontdekt is.

Ook in hun relaties zijn Kreeft-Honden erg gevoelig, en wanneer de liefde wordt beantwoord kun je je geen betere partner wensen. Als partner moet je, behalve veel liefde geven, ook in staat zijn de Kreeft-Hond in een sombere bui moed in te spreken.

Een prima kans op een goede partner is te vinden bij de Konijnen van het teken Stier, Maagd en Vissen, en bij de Stier-Ratten. Draken en Geiten van het teken Ram, Weegschaal of Steenbok maken weinig kans.

 
Leeuw-Hond

leeuwDit mengtype is snel geneigd teveel op de schouders te nemen, en gaat dan ook vaak gebukt onder een flinke portie stress. Neem daarbij het feit dat Leeuw-Honden graag maatschappelijk vooruit willen komen, en een burn-out ligt binnen handbereik. Toch is de kans groot dat zij ondanks de stress wel een paar treetjes op de maatschappelijke ladder zullen klimmen.

Het zijn eerlijke, ernstige en trouwe mensen die het leven zien als een verblijf met vele vormen van onrecht waartegen gestreden moet worden. In feite dus een pessimist, maar dan eentje met een heldhaftige inslag en een redelijk incasseringsvermogen. Dit type Hond "blaft" meer dan de andere Honden, tegenstanders, rivalen en concurrenten worden bedolven onder een stortvloed van woorden.

In de liefde is een Leeuw-Hond trouw aan de partner en uiterst consequent, dol op seks maar nog meer op hartstocht, en de meesten sluiten meerdere huwelijken. Verliefd op de liefde. Ook is een Leeuw-Hond tamelijk gevoelig voor mooie woorden. Ze willen graag verwend worden en houden ervan met hun partner te kunnen pronken.

Een prettige relatie is op te bouwen met Konijnen of Tijgers van het teken Ram, Tweelingen, Weegschaal, Boogschutter en Steenbok, ook een Tweelingen-Paard zou aardig kunnen passen. Blijf liever uit de buurt van de Draken of Geiten van het teken Stier, Schorpioen of Waterman.

 
Maagd-Hond

maagdDit Hondentype is een Pietje Precies, alles heeft zijn eigen plaats en zo moet het blijven ook. Wie het waagt die orde te verstoren krijgt het met de Maagd-Hond aan de stok. Dit mengtype berekent zijn kansen en is in staat door hard werken en een plichtsgetrouwe inzet een fortuin te vergaren. Degelijke grondigheid vermengd met een snufje dwangmatigheid.

Een Maagd-Hond is geen eenling en bevindt zich graag in een klein clubje goede vrienden. Hij of zij gaat ver om trouw te bewijzen en die van anderen op de proef te stellen. De mannelijke Maagd-Hond kan heel charmant zijn en vertoont een zekere gereserveerdheid. Vergis je niet, hij mag dan misschien overkomen als schuchter, maar is dat in wezen beslist niet.

Beide seksen benaderen de liefde met de grootste omzichtigheid en zijn niet zo hartstochtelijk ingesteld. De vrouwen van dit type zijn verzorgend en zelfs geneigd nog steeds te moederen wanneer hun kinderen al eigen gezinnen hebben gesticht.

De Maagd-Hond voelt zich meestal goed thuis bij een Tijger of Konijn van het teken Stier, Kreeft, Schorpioen of Steenbok, maar kan beter uit de buurt blijven van een Tweelingen-, Boogschutter- of Vissen-Geit en zeker bij de Boogschutter- en Vissen-Draken.

 
Weegschaal-Hond

weegschaalWanneer je op zoek bent naar een huiselijke partner, kijk dan eens uit naar een Weegschaal-Hond. Dit type is erg gesteld op geborgenheid en kan met volle teugen genieten van een vredig thuis en aardige vrienden.

Het nadeel van Weegschaal-Honden is dat zij geen nee kunnen zeggen. En zo worden er soms beloftes gedaan die niet na worden gekomen. Ook is het voor dit type bijna onmogelijk een impopulair standpunt in te nemen, überhaupt om een standpunt in te nemen, want zij zien altijd meerdere kanten. Conflicten worden bij voorkeur gemeden, tenzij er echt niet aan te ontkomen is.

Mopperen kan een Weegschaal-Hond als de beste, over hoe beroerd het leven is en dat je voordat je het in de gaten hebt al bent bestolen. Ze blaffen veel, maar bijten weinig, neemt niet weg dat het leven met zo`n mopperaar aardig vermoeiend kan zijn.

Een Weegschaal-Hond kan hard werken en is een doorzetter, hij of zij floreert het best in een beroep waarin de aangeboren diplomatie gebruikt kan worden. Wanneer er problemen zijn in het privé-leven van een Weegschaal-Hond, dan heeft het werk daar ook onder te lijden. Het liefst laat de Weegschaal-Hond zich door de partner schromelijk verwennen, en zoals al gezegd, er moet niet teveel onenigheid zijn.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Tijgers van het teken Tweelingen, Boogschutter of Waterman, of bij de Konijnen van het teken Tweelingen, Leeuw of Waterman, maar beslist niet bij een Ram-, Kreeft- of Steenbok-Draak of bij een Kreeft-Aap.

 
Schorpioen-Hond

schorpioenNiemand zo volhardend als het erop aankomt iets tot een einde te brengen, desnoods een bitter einde, dan de Schorpioen-Hond. Onder de bescherming van dit mengtype kan iedereen zich veilig wanen.

De Schorpioen-Hond is geen makkelijk mens om mee om te gaan, de waarheid gaat boven alles en van vlijerij moeten ze niets hebben. Een Schorpioen-Hond "knokt" zich met gevatte intelligentie door het leven. Een oordeel is snel gevormd en het is bijzonder moeilijk water bij de wijn te doen.

Dit mengtype voelt zich snel gekrenkt en is vaak een leven lang ontevreden. In de liefde zoeken Schorpioen-Honden een maatje, iemand die hen steunt door dik en dun en waarvoor zij respect kunnen hebben. Wanneer ze denken de ware te hebben gevonden stevenen ze rechtstreeks op hun doel af, en hun liefdesverklaringen willen hierdoor nog weleens de mist ingaan.

Veel Schorpioen-Honden besluiten op een gegeven moment dan ook dat ze maar beter geen pogingen meer kunnen wagen. Een Schorpioen-Hond is trouw, hartstochtelijk en houdt van een beetje huiselijkheid.

De meeste kans op een harmonieuze relatie vindt dit type bij de Tijger, met name die van het teken Kreeft, Maagd, Steenbok of Vissen of bij een Vissen-Konijn. Tweelingen- en Waterman-Draken werken de Schorpioen-Hond op de zenuwen en met een Waterman-Geit is er ook weinig kans op een harmonieuze relatie.

 
Boogschutter-Hond

boogschutterDit mengtype houdt niet van treuzelen, waarom morgen doen wat vandaag nog zou kunnen? En wanneer het noodzakelijk is kan een Boogschutter-Hond het tempo zo opschroeven dat hij anderen ver achter zich laat. Dit betekent helaas ook dat Boogschutter-Honden geneigd zijn teveel hooi op hun vork te nemen met alle kwalijke gevolgen van dien.

Dit type is allergisch voor dwang, wil je iets van hen gedaan krijgen, gebruik dan lovende woorden, daarmee bereik je gegarandeerd meer dan wanneer je op je rechten gaat staan.

Een Boogschutter-Hond is kameraadschappelijk en collegiaal en stelt iedereen op de hoogte van zijn of haar mening, ook al wordt daar helemaal niet om gevraagd. En als je dit type een vraag stelt heb je grote kans dat dit met een wedervraag beantwoordt wordt.

Privé wordt de Boogschutter-Hond graag aardig gevonden en kan zich intens aan iemand hechten en lange tijd trouw blijven. Als partner wenst de Boogschutter-Hond zich iemand die graag meegaat naar feesten en evenementen, want van veel thuiszitten houden ze niet. En in de liefde zijn ze bijzonder discreet, de vuile was zal niet buiten worden gehangen.

Een passende partner zou de Boogschutter-Hond kunnen vinden onder de Tijgers of Paarden van het teken Leeuw, Weegschaal of Waterman. Ook een Leeuw-Konijn maakt een goeie kans. Tweelingen-, Maagd en Vissen-Geiten brengen teveel onrust met zich mee en met een Tweelingen-Aap wordt het gegarandeerd hommeles.

 
Steenbok-Hond

steenbokDit mengtype is erg gesloten en in zichzelf gekeerd. Ben je op zoek naar een aards pessimist, kijk dan eens uit naar een Steenbok-Hond. Een Steenbok-Hond is behoedzaam, conservatief en behoudzuchtig. Het leven wordt buitengewoon ernstig en concreet opgevat, maar daar staat tegenover dat Steenbok-Honden ook buitengewoon trouw zijn, je kunt altijd op hen rekenen.

In hun werk zijn ze heel precies en nemen vaak te veel op zich. Ze laten zich met bergen werk opzadelen en krijgen pas veel te laat in de gaten dat ze het hoogstwaarschijnlijk niet zullen redden. Maar omdat een Steenbok-Hond moeilijk iets uit handen kan geven worden er uit eigen beweging vele overuren gemaakt. De aan hen toevertrouwde werkzaamheden worden tot aan het eind volbracht, en door het daaruit volgend chronisch tijdgebrek komt het privé-leven van een Steenbok-Hond er vaak bekaaid af.

Dit type vindt daarom ook niet zo makkelijk een partner, of het moet iemand op het werk zijn of via een huwelijksbureau. Emotionele complicaties zijn voor een Steenbok-Hond beslist niet aantrekkelijk, en een levenslang celibaat is een stuk minder afschrikwekkend.

De meeste kans op en partner vindt de Steenbok-Hond onder de Konijnen of Paarden, met name die van het teken Stier, Leeuw, Maagd of Vissen. Met de grillige Kreeft zal het zelden wat worden en ook met een Weegschaal-Geit of -Draak is er weinig kans op slagen.

 
Waterman-Hond

watermanIn dit mengtype wordt het kunstzinnige gecombineerd met praktisch vernuft. Waterman-honden zijn vaak erg intelligent en anderen vragen hen dan ook dikwijls om raad.

De Waterman-Hond helpt, troost en zorgt voor de minder fortuinlijken, en zorgt tussen de bedrijven door ook prima voor zichzelf. Tegenover anderen zal een Waterman-Hond niet zo snel het achterste van zijn tong laten zien en ook privé problemen lossen zij het liefst zelf en in afzondering op.

Het leven wordt door mensen van dit mengtype aan alle kanten onderzocht, het zijn rasechte onderzoekers. De Waterman-Hond is verzot op complexe emtotionele situaties. Ook in de liefde wordt bij voorkeur deze houding aangenomen, alle goede eigenschappen van de ander worden weggestreept tegen de slechte (of andersom).

Uiteraard zijn niet alle eventuele partners daar van gediend, en hebben sommige mannelijke Waterman-Honden de neiging zich cynisch over het vrouwelijk geslacht uit te laten. Veel Waterman-Honden verzeilen meerdere malen in vreemde amoureuze situaties met complexe gevolgen.

Zij kunnen het goed vinden met de Tijgers van het teken Ram, Tweelingen en Boogschutter of Paarden van het teken Tweelingen, Weegschaal en Boogschutter. Met een Leeuw-Geit of -Haan kan er ruzie ontstaan.

 
Vissen-Hond

vissenDit mengtype kan slecht tegen ruzie en zal er veel voor over hebben onenigheid te voorkomen. Vissen-Honden zijn dromers, maar met een goed ontwikkeld plichtsgevoel waardoor ze toch hun verantwoordelijkheden op zich zullen nemen. Ook zijn ze koppig, volhardend en op zoek naar zekerheid, en zullen ze nog geen vlieg kwaad willen doen.

Dit type is kritisch en geneigd tot tobben, erg lichtgeraakt en snel in de verdediging, niet iemand die makkelijk vrienden maakt. Zekerheid en gemoedsrust komen bij dit mengtype op de allereerste plaats en het aangeboren plichtsbesef kan soms als een molensteen om de hals van de Vissen-Hond hangen. De plicht roept altijd waardoor dit type vaak onder een te grote druk leeft en een depressie soms ook tot de mogelijkheden behoort.

De mannen van dit type kunnen erg galant zijn en snel bekoord door een uitnodigende vrouw. Maar wanneer ze zich eenmaal gebonden hebben zijn ze trouw, al blijft er in hun dromen veel plaats voor allerlei avontuurtjes. Vis-Honden kunnen niet al te best tegen stress en hebben een zorgzame, ondersteunende partner nodig.

Wanneer het hen tegenzit zouden ze sneller geneigd kunnen zijn hun problemen te verdrinken dan de rest van de Honden familie.

Schorpioen- en Steenbok-Konijnen voelen zich aangesproken door de tederheid en kwetsbaarheid van de Vissen-Hond en bij een Schorpioen-Paard worden verzorgdende eigenschappen gewekt. Ook met een Tijger van het teken Stier, Weegschaal of Steenbok zou het wel wat kunnen worden. Met Geiten of Hanen van het teken Tweelingen, Maagd en Boogschutter is er weinig kans op een stabiele relatie.

 
muziekmuziek

 

 


Misschien vind je dit ook interessant: