De Draak van Ram tot Vissen

draakHet combineren van je Chinese jaarteken met je Westerse zonneteken, je sterrenbeeld, geeft een verfijnder beeld van de persoonlijkheid.

De eigenschappen van de Draak

Moedig, enthousiast, succesvol, inspirerend, materialistisch, onafhankelijk.

Klik op het teken waar je meer van wilt weten

 • Ram
 • Stier
 • Tweelingen
 • Kreeft
 • Leeuw
 • Maagd
 • Weegsch.
 • Schorpioen
 • Boogsch.
 • Steenbok
 • Waterman
 • Vissen

 
Ram-Draak

ramRam-Draken nemen elke vijand op hun horens en dit steeds weer erop los stormen maakt hen vaak blind voor gevaar of consequenties. Vooral in hun werk kunnen zij het zichzelf nodeloos moeilijk maken, en het is maar goed dat echte Ram-Draken bijna nooit de moed laten zakken, zodat zij na de nodige valpartijen uiteindelijk toch het beoogde doel wel bereiken.

Dit mengtype heeft veel temperament en maakt zich slechts schijnbaar ondergeschikt aan een ander, want in werkelijkheid doen ze toch voornamelijk wat zij zelf willen.

Ram-Draken zullen zichzelf helemaal geven aan degene van wie zij houden, maar zullen ook de partner volledig willen bezitten. Zij laten zich graag verwennen, maar kunnen ook afgeschrikt worden door teveel liefde. Het vuur kan snel oplaaien maar even snel weer doven. In wezen is een Ram-Draak verliefd op de liefde en de intieme momenten die je met hem of haar doorbrengt zijn erg intens, maar trouw is dit mengtype van nature niet.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Tweelingen-Ratten en Tweelingen-Apen, bij de Waterman-Apen en de Ratten en Apen van het teken Leeuw of Boogschutter. Slecht af is een Ram-Draak met een Os of Hond van het teken Kreeft, Weegschaal of Steenbok.

 
Stier-Draak

stierVan alle Draken is dit mengtype het makkelijkst te temmen, wat trouwens nog niet wil zeggen dat dit dan ook makkelijk zal gaan. Stier-Draken zijn zeer handvaardig, ze knutselen graag en zouden allen uitvinders kunnen zijn als ze niet zoveel tijd kwijt zouden zijn aan hun werk. Ze zijn geneigd het verkeerde beroep te kiezen, werk waarin hun talenten niet aan bod kunnen komen.

Wanneer er liefde in het spel is staat het verstand op nul, dan wordt er enkel naar het hart geluisterd. Stier-Draken zijn vurige minnaars en minnaressen. Vooral de mannen kunnen tamelijk onstuimig afstappen op degene op wie zij verliefd zijn geworden, ze maken het hof en vleien met zacht geweld.

Ze trouwen vaak op jonge leeftijd en wanneer ze vader worden zijn ze stapel op hun kind(eren). De vrouwen van dit type pakken het meestal wat subtieler aan en kunnen zich mysterieus gedragen. Minnaars moeten naar hen opzien, al komt dit niet voort uit hooghartigheid maar eerder uit voorzichtigheid. Ze willen er eerst zeker van zijn dat dit de ware is, en wanneer zij zich daar zeker van voelen willen ze hun partner verder met niemand meer delen.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder bijna alle soorten van de dierenriem, al loopt de Stier-Draak met een Waterman-Os of Waterman-Hond een grotere kans liefde en vriendschap door elkaar te halen. Een minder geslaagde combinatie is ook die met een Os of Hond van het teken Leeuw of Schorpioen.

 
Tweelingen-Draak

tweelingenTweelingen-Draken hebben veel gevoel voor humor en bezitten de nodige zelfspot. Ze zijn charmant maar niet altijd even betrouwbaar, op belangrijke afspraken kunnen ze met een grote grijns op hun gezicht gemakkelijk een half uur te laat aan komen waaien, àls het al slechts een half uur is..

Al jong zijn Tweelingen-Draken buitengewoon zelfstandig, ze willen alles weten en alles onderzoeken. Wat werk betreft worden er vaak meerdere beroepen uitgeoefend en door hun grote intelligentie presteren ze daar meestal meer in dan gemiddeld. Maar ja, het nieuwe blijft lonken, en zo opeens zijn ze weer verdwenen, laten zich herscholen en storten zich enthousiast in een nieuwe baan. Totdat ook die hen weer begint te vervelen.

Een Tweelingen-Draak is dus buitengewoon veelzijdig en zal gedurende zijn of haar leven veel ervaring opdoen, op allerlei terrein. Ook van mening kunnen ze veranderen en van tijd tot tijd verandert ook hun vriendenkring.

Een Tweelingen-Draak is ongelooflijk flexibel en bezit de gave om snel volledig op iets nieuws over te kunnen schakelen. Vrouwen van dit mengtype zoeken vooral een partner met gevoel voor humor (en dan uiteraard liefst hun gevoel voor humor), ze houden niet zo van de ernstiger kanten van het leven. De mannen vlinderen bij voorkeur de wereld rond en hebben onderweg vele avontuurtjes.

Een Ram uit een Rat-, Aap- of Varken-jaar is wel aan de Tweelingen-Draak gewaagd, en een aardige Rat of Aap van het teken Weegschaal of Waterman zou ook geen gekke keus zijn. Een Rat, Tijger of Aap van het teken Leeuw kan aantrekkelijk zijn, maar is ongeschikt om een langere relatie mee aan te gaan. een Maagd-Os is te zwaar op de hand en ook een Os en Hond van het teken Boogschutter, Schorpioen of Vissen zou een Tweelingen-Draak beter uit de weg kunnen gaan.

 
Kreeft-Draak

kreeftEen Kreeft-Draak gaat niet rechtstreeks op het doel af, er wordt eerst eindeloos lang gewikt en gewogen, en allerlei plannen gemaakt hoe je iets het beste aan zou kunnen pakken. Kreeft-Draken hebben een diep innerlijk leven waar de buitenwereld zelden in wordt gekend en als het even kan verblijven zij het liefst in hun eigen droomwereld.

Hun talent om door de buitenkant heen te kijken behoedt hen meestal voor stommiteiten. Een aanzienlijk deel van het Drakenvuur wordt door het Kreeftwater geblust, een Kreeft-Draak is minder drammerig en op zichzelf gericht dan de andere Draken. Dit type houdt van zekerheid en geborgenheid en is ook bereidt daar moeite voor te doen.

In de liefde zoeken Kreeft-Draken naar een partner die aan hun droombeeld kan voldoen, maar om hun ideaal te realiseren zouden ze eigenlijk een harem moeten beginnen. Uiteindelijk binden zij zich vaak pas op latere leeftijd wanneer zij een partner hebben gevonden die hen de nodige privacy kan geven.Vrouwen van dit type hebben meestal hun leven lang een zweem van mysterie om zich heen hangen.

Stier, Schorpioen en Vissen-Apen zijn voor een Kreeft-Draak erg aantrekkelijk en ook onder de Schorpioen- of Vissen-Ratten zou een geschikte partner gevonden kunnen worden, evenals bij de Stier- of Vissen-Slangen, de Stier-Hanen of Stier-Varkens. Met een Os of Hond van het teken Ram, Weegschaal of Steenbok, of met een Ram-Konijn is er weinig kans op een bestendige relatie.

 
Leeuw-Draak

leeuwZowel Leeuw als Draak zijn vurige tekens, en het resultaat is dan ook zoiets als een vulkaan die eeuwig op uitbarsten staat. In hun werk zijn Leeuw-Draken zeer eigenzinnig en zouden het liefst willen dat iedereen naar hun pijpen danst. Aan strakke regels hebben ze een broertje dood.

Leeuw-Draken kunnen goed plannen maken en ze zorgen er ook voor dat ze uitgevoerd worden. Helaas kunnen ze daarbij soms als een stoomwals te werk gaan, alles wat hen in de weg staat wordt gewoon platgewalst. Leeuw-Draken dulden geen tegenspraak, maar kunnen andermans ideeën soms wel verkondigen als die van zichzelf.

In feite is dit mengtype een ego-tripper van jewelste, maar diep van binnen wel met een hart van goud. Een mannelijke Leeuw-Draak heeft vaak vele vrouwen om zich heen en zou zijn gunsten aan meerdere fans kunnen schenken. Als echtgenoot of vaste partner is hij erg attent.

De vrouwen van dit mengtype moeten niet zoveel hebben van lichtzinnige avontuurtjes, ze flirten meestal op een hoger, geestelijk niveau. Toch is seks voor hen ook een van de meest vanzelfsprekende zaken en meestal houden zij van een lang voorspel.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Ratten en Slangen van het teken Ram of Steenbok, ook bij de Ram, Weegschaal en Boogschutter-Apen of bij de Boogschutter-Hanen. Stier, Een Os of Hond van het teken Schorpioen of Waterman is te streng en brengt te weinig bewondering op.

 
Maagd-Draak

maagdBij een Maagd-Draak blijft het bij een beetje hete adem, echt vuurspuwen zal het nooit worden, al is een Maagd-Draak wel erg eigenzinnig en pietluttig en in het bezit van een scherpe tong.

Dit zijn de Draken die ten alle tijde hun hoofd koel kunnen houden en het hoe dan ook willen "maken". Met zoveel wilskracht zijn de meeste Maagd-Draken dan ook bijzonder succesvol in alles wat zij ondernemen. Dit mengtype heeft bovendien een zesde zintuig voor financieel voordeel, gierig zijn ze niet, maar ze kunnen wel erg spaarzaam zijn.

In het privé-leven is een Maagd-Draak niet zo fortuinlijk, want gezien het grote zakelijke talent schiet de liefde er nog wel eens bij in, mede doordat ook hier de zakelijke kant niet uit het oog wordt verloren. Als partners zijn Maagd-Draken betrouwbaar en verantwoordelijk, maar verwacht geen tederheid of bijzondere attenties, dat ligt simpelweg niet in hun aard.

Een Maagd-Draak heeft een voorkeur voor Ratten en met een Stier- of Steenbok-Rat is er een aardige kans op een stabiele relatie, evenals met een Aap van het teken Stier, Kreeft of Steenbok, of met de aantrekkelijke Schorpioen-Slang. Honden roepen meestal al snel irritaties op en met een Boogschutter- of Vissen-Os wordt het geheid ruzie.

 
Weegschaal-Draak

weegschaalWeegschaal-Draken zijn erg geliefd maar ook vaak onzeker. Ze zijn intelligent, maar kunnen snel bang zijn dat anderen hen niet serieus nemen. Ze zouden graag stralend in het middelpunt willen staan, maar door hun onzekerheid kunnen ze midden in een sprankelend betoog opeens de draad van hun verhaal kwijtraken.

Omdat Weegschaal-Draken bovendien erg perfectionistisch zijn stellen zij hun doelen erg hoog en falen daardoor vaker, wat hun minderwaardigheidsgevoelens natuurlijk alleen maar versterkt.

De mannen van dit mengtype bezitten een aangeboren, natuurlijke aantrekkingskracht en worden dan ook meestal verleid, zelf zijn ze op dit vlak niet zulke helden. Wanneer je een Weegschaal-Draak als partner hebt, kun je bij een slippertje gegarandeerd te horen krijgen dat hij of zij er zelf niets aan kon doen, dat de vrouw of man in kwestie tot ontrouw heeft verleid.

De Weegschaal-Draak neemt zonder veel scrupules wat zich aandient en keert de rest de rug toe, en met name het liefdeleven van dit mengtype is dan ook een aaneenschakeling van ups en downs.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Apen van het teken Tweelingen, Leeuw of Waterman, en bij de Leeuw-Hanen en Boogschutter-Hanen of de Leeuw-Slang. De relaties die worden aangeknoopt met een Konijn of Hond van het teken Ram, Kreeft of Steenbok zijn meestal geen lang leven beschoren en met een Kreeft-Os kan een Weegschaal-Draak zeker hommeles verwachten.

 
Schorpioen-Draak

schorpioenKom Schorpioen-Draken niet te dicht op hun huid, want dan beginnen zij vuur te spuwen. Maatschappelijk gezien is dit type een succesnummer, want wanneer zij eenmaal hun tanden in iets hebben gezet laten ze niet meer los voordat het doel is bereikt.

Wat Schorpioen-Draken absoluut niet kunnen, is de waarheid geweld aan doen, ze hechten bijzonder veel aan eerlijkheid. Wanneer zij met iets bezig zijn is het net of ze oogkleppen op hebben waardoor andere dingen -die toch ook belangrijk zouden kunnen zijn- niet meer tot hen door lijken te dringen.

In de liefde deinzen Schorpioen-Draken vaak terug voor definitieve besluiten, maar wanneer het uiteindelijk toch zover komt kunnen zij -mits de illusie van seksuele vrijheid behouden kan worden- trouwe partners zijn. De mannen zijn bezitterig en zullen hun vrouw willen beschermen en de vrouwen zijn hartstochtelijk en eveneens snel jaloers.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Ossen of Apen, met name die van het teken Maagd, Steenbok of Vissen. Kreeft-Konijnen en Vissen-Ratten zijn seksueel erg aantrekkelijk voor de Schorpioen-Draak, evenals een Kreeft of Maagd-Haan. Een relatie met een Kreeft-Slang is meestal heel bestendig en voor een relatie op latere leeftijd moet het ook kunnen lukken met een Tijger van het teken Kreeft, Steenbok of Vissen. Bij Leeuw en Waterman-Ossen, Stier en Leeuw-Konijnen en Waterman-Honden kan een Schorpioen-Draak beter links laten liggen.

 
Boogschutter-Draak

boogschutterDit mengtype houdt van een prettig leven en krijgt dat ook meestal wel voor elkaar. Boogschutter-Draken zijn goedgemanierd en kunnen zelfverzekerd optreden waardoor zij vaak bewondering oogsten. Ze zijn niet bang en durven risico`s te nemen. Ze dansen bij voorkeur rond de vlam van het avontuur, maar schroeien zich er zelden aan.

Wanneer Boogschutter-Draken met anderen samenleven zijn zij erg verdraagzaam en aangenaam in de omgang, maar meestal zijn ze niet zo dol op vaste verbintenissen. De mannen praktiseren de vrije liefde tot het uiterste of tot zij een kind hebben verwekt, en zullen altijd iets van een vrijgezel houden. Hun sport of hun hobby of hun avondje stappen met vrienden wordt zelden opgegeven. En sommige laten zelfs hun vriendinnen niet vallen, al gebeurt dit alleen wanneer zij denken met de verkeerde te zijn getrouwd.

Ook voor de vrouwen is vrijheid een groot goed en zij houden eveneens van avontuur. Beide seksen zijn optimistisch en levenslustig.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Rammen, Leeuwen, Weegschalen en Watermannen, met name bij de Ram-Ossen, Ram-Tijgers, Ram-Apen of Ram-Varkens, de Leeuw-Ratten, Leeuw-Apen of Leeuw-Hanen en de Weegschaal-Tijgers of Weegschaal-Apen. Ook een relatie met een Waterman-Rat of Waterman-Aap heeft goede kans van slagen. Met een Hond van het teken Maagd of Vissen is er weinig kans op harmonie en bestendigheid.

 
Steenbok-Draak

steenbokGeen enkele Draak heeft meer behoefte aan liefde dan de Steenbok-Draken, toch weten ze er vaak niet goed mee om te gaan. Ze zijn het meest in hun element wanneer ze nuttig werk kunnen verrichten en nooit te beroerd om over te werken. Dat laatste moet dan trouwens wel beloond worden, financieel of met erkenning.

Collega`s waarderen hen om hun hulpvaardigheid en chefs voor hun ijver. Maar wat gezien wordt als trouw en loyaliteit aan het bedrijf, is meestal niet meer dan een hele grote angst om hun zekerheid te verliezen. Ze hechten ook veel waarde aan de mening van anderen.

Een Steenbok-Draak maakt bijna altijd een bescheiden indruk en zal zich bij voorkeur in onopvallende kleding tooien. Omdat de behoefte aan zekerheid zo groot is loopt het in de liefde niet altijd van een leien dakje, partners weten vaak niet waar ze aan toe zijn met hun terughoudende Steenbok-Draak, maar dat kan natuurlijk voor sommige mensen juist heel aantrekkelijk zijn. De jaloezie van een Steenbok-Draak is trouwens niet mis.

Een passende partner zou gevonden kunnen worden onder de Ratten, Apen of Hanen van het teken Leeuw, Maagd, Schorpioen of Vissen, en ook met een Stier-Tijger of een Leeuw-Tijger zou er iets moois kunnen groeien. Blijf uit de buurt van Tweelingen- en Kreeft-Ossen en Honden van het teken Tweelingen, Kreeft en Weegschaal.

 
Waterman-Draak

watermanWaterman-Draken denken buitengewoon logisch, daar is dan ook zelden een speld tussen te krijgen. Graag stellen zij zich beschermend op tegenover minderen en gaan met plezier de strijd aan met meerderen.

Waterman verleent helderheid aan de dynamische Draak. Ze worden vaak om raad gevraagd en bijna iedereen beseft wel dat je zoveel kennis niet onbenut zou moeten laten, maar ondanks hun vele gaven zijn mensen van dit mengtype vaak toch tobbers die eeuwig in kunnen zitten over allerlei eventualiteiten, een zeker pessimisme is hen helaas aangeboren.

Waterman-Draken zijn dol op avontuur, ze reizen veel en graag en sommige blijven voor altijd in het buitenland hangen. In intieme relaties is dit mengtype niet bepaald de meest ideale partner, ze houden van veel gezelschap en zijn dan ook vaak de hort op. De Waterman-Draak is van nature altijd tot hulp bereid maar weet niet zo goed raad met emoties.

Een Waterman-Draak beleeft plezier in een relatie met een Ram-Tijger of Tweelingen-Tijger, of met een Weegschaal-Rat of Boogschutter-Rat. Een Aap van het teken Tweelingen, Weegschaal of Boogschutter kan ook een fascinerende partner zijn evenals de Ram-Haan. Met een Hond van het teken Stier, Leeuw of Schorpioen of met een Stier-Aap klikt het meestal niet zo.

 
Vissen-Draak

vissenVissen-Draken zijn meestal mazzelkonten, wanneer iets niet lijkt te lukken duurt het zelden lang voordat zij de situatie weer meester zijn. Ze floreren het beste in beroepen waarin hun artistieke en ambachtelijke talenten aan bod kunnen komen, en zijn slim genoeg om hun positie veilig te kunnen stellen.

Ook in de liefde gaat alles meestal van een leien dakje. De mannen van dit mengtype hebben een groot hart en een innemende aard en zij houden van vrolijke, opgeruimde vrouwen. De vrouwelijke Vissen-Draken zijn erg hartstochtelijk mits de romantiek niet wordt vergeten. Ze hebben een gezond gevoel van eigenwaarde en schenken hun gunsten slechts aan degenen die deze ook weten te waarderen.

Onder de Apen van het teken Stier, Kreeft, Schorpioen of Steenbok zou een Vissen-Draak een passende partner moeten kunnen vinden en ook met een Tijger van het teken Stier, Kreeft, Weegschaal en Schorpioen, of met een Stier-Slang of Schorpioen-Slang zou een prima relatie kunnen onstaan. Tweelingen-Konijnen of Maagd-Konijnen zijn niet bijzonder gecharmeerd van de ontstuimigheid van de Vissen-Draak, en ook de Maagd- en Boogschutter-Honden, de Maagd-Varkens en de Boogschutter-Ossen kan een Vissen-Draak beter links laten liggen.

 
designdesign

 

 


Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op Facebook


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Cursus tarot

cursus tarot Een e-cursus tarot van Maddy Kersten. Start met de cursus en ontvang het direct in je mail­box! Niet goed geld terug.

Lees meer...