Innerlijk dier of ascendant

chinese-ascendantHet innerlijk dier wordt voor het gemak ook wel de Chinese ascendant genoemd, al is dat misschien niet helemaal correct. Het innerlijk dier heeft in ieder geval -net als in de Westerse astrologie de ascendant- een grote invloed op je persoonlijkheid, en samen met de informatie die je al over het teken van je jaar- en maandier hebt, helpt het je aan meer inzicht over je karakter volgens de Chinese astrologie.

Het innerlijk dier laat zien hoe je van binnen bent. We gedragen ons naar buiten toe (het jaardier) niet altijd zoals we ons van binnen voelen (het innerlijk dier), het bepaalt voor een groot deel ons het gevoelsleven.

De uren van de dag zijn naar de twaalf dierenriemtekens genoemd en het teken dat over het tijdstip van je geboorte heerst is je innerlijk dier.

Wat is jouw Chinese ascendant of innerlijk dier?

Om je innerlijk dier te vinden kun je, wanneer je in Nederland of België bent geboren, je geboortegegevens hieronder invullen. Bij de gratis berekening wordt rekening gehouden met eventuele zomertijden.

Kies je geboortedag, -maaand en -jaar:

 

Vul je geboortetijd in (uu:mm) en in kies je geboorteland:

 
 
 
In een ander land geboren?

Lees meer

Combineren van je jaardier met je innerlijk dier

Stel dat je jaardier een Tijger is (gek op actie en avonturen), maar je maandier is een Konijn. Op het eerste oog zul je dan een stoere indruk maken (de Tijger), maar het Maan-Konijn geeft je een intuïtieve gevoelige kant die niet iedereen zomaar te zien krijgt.

Klik op het innerlijk dier waar je meer over wilt weten

 • Rat
 • Os
 • Tijger
 • Konijn
 • Draak
 • Slang
 • Paard
 • Geit
 • Aap
 • Haan
 • Hond
 • Varken

 
Rat als innerlijk dier

rat"Ja maar, als.." 

Personen met de Rat als ascendant zijn vooral grote denkers, ze staan overal bij stil en kunnen zich ook snel zorgen maken en gaan piekeren. Soms kun je chagrijnig of depressief worden van je eigen hersenspinsels.

De invloed van de Rat als innerlijk dier maakt je meestal ook iets extraverter, wat makkelijker in de omgang en ook een beetje zuiniger.

Deze ascendant is vooral gunstig voor diegenen die zijn geboren onder het teken van het Konijn, het Paard, de Aap en het Varken.

 
Os als innerlijk dier

os"Je weet wat je hebt, niet wat je krijgt"

De Os heeft als innerlijk dier een voorzichtige en kalmerende invloed, waar veel tekens voordeel van kunnen hebben. Je weet graag waar je aan toe bent en houdt daarom ook het liefst vast aan het oude vertrouwde.

Deze asendant bevordert ook het zelfvertrouwen en de wilskracht en is met name gunstig voor de mensen die zijn geboren onder het teken van de Tijger, het Konijn en de Geit.

 
Tijger als innerlijk dier

tijger"Bemoei je er nou maar niet mee"

Dit innerlijk dier geeft een rusteloze en dynamische invloed, die het teken extraverter en meer op actie gericht en vaak ook enigszins impulsiever maakt. Je barst van de plannen en ziet altijd groener gras bij de buren.

Een gunstige ascendant voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Os, de Tijger, de Slang en het Paard.

 
Konijn als innerlijk dier

konijn"Ik ben zo wel tevreden"

Het konijn heeft als innerlijk dier een matigende invloed die het teken wat bedachtzamer, rustiger en discreter maakt. Je loopt niet snel met je gevoelens te koop, ook als je je gekwetst voelt zul je dat niet zo snel laten merken.

Vooral een goede invloed voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Rat, de Draak, de Aap en de Haan.

 
Draak als innerlijk dier

draak"Ik wil het graag anders"

Deze ascendant of innerlijk dier geeft het teken waaronder je bent geboren meer kracht, vastberadenheid en meestal ook meer ambitie. Toch kun je je van binnen soms heel onzeker voelen en ook over van alles en nog wat twijfelen.

Een gunstige invloed voor de mensen die onder het teken van het Konijn, de Geit, de Aap of de Hond zijn geboren.

 
Slang als innerlijk dier

slang"Dat gaat een ander niet aan"

De Slang als ascendant of innerlijk dier maakt het teken bedachtzamer en intuïtiever, en geeft meer vertrouwen in de eigen capaciteiten. Je weet zelf het beste wat je moet doen, mits je je laat leiden door je grote intuïtie.

Een goede invloed samen met het teken van de Tijger, de Geit en het Varken.

 
Paard als innerlijk dier

paard"Ik verveel me een beetje"

De invloed van het Paard als innerlijk dier maakt het teken avontuurlijker en moediger, en soms een beetje wispelturiger. Vrijheid is erg belangrijk voor je, je moet niet het gevoel hebben beknot te worden.

Over het algemeen een gunstige invloed voor diegenen die zijn geboren onder het teken van het Konijn, de Slang, de Hond en het Varken.

 
Geit als innerlijk dier

geit"Ik vraag me af of.."

Dit innerlijk dier maakt het teken toleranter, gemoedelijker en ontvankelijker. Maar ook perfectionistischer, daardoor kun je soms ook erg weifelen.

De Geit kan ook voor creatieve en artistieke talenten zorgen.

Een bijzonder goede invloed voor mensen geboren onder het teken van de Os, de Draak, de Slang en de Haan.

 
Aap als innerlijk dier

aap"Ha ha ha, ik maak er weer een potje van!"

De Aap zal als innerlijk dier waarschijnlijk voor een groter gevoel voor humor en plezier zorgen. Het geeft je ook de mogelijkheid tot zelfrelativering.

Deze ascendant maakt het teken ondernemender en extraverter, met name wanneer je bent geboren onder het teken van de Rat, de Os, de Slang of de Geit.

 
Haan als innerlijk dier

haan"Het is zoals ik het zeg!"

De Haan geeft als innerlijk dier het teken een levendige, extraverte en methodische manier van handelen.

De invloed van deze ascendant vergroot de efficiëntie en een uitgesproken mening, en heeft met name een gunstig effect op het teken van de Os, de Tijger, het Konijn en het Paard.

 
Hond als innerlijk dier

hond"Ja maar, ik vind toch dat.."

Dit innerlijk dier maakt het teken redelijker, zorgt voor minder vooroordelen en geeft een groter gevoel voor trouw. Maar de Hond is ook kritisch en soms erg pietluttig.

Een heel goede ascendant voor diegenen die zijn geboren onder het teken van de Tijger, de Draak en de Geit.

 
Varken als innerlijk dier

varken"Vertel het maar"

De invloed van het Varken als innerlijk dier zorgt ervoor dat je meer op gezelligheid bent gericht, en geeft ook een groter gevoel van tevredenheid. Je kunt goed luisteren.

Tevens heeft het Varken een zorgzame invloed waardoor je behulpzamer bent.

Een goede ascendant voor de mensen geboren onder het teken van de Draak en de Aap.

 

Kijk voor een meer uitgebreide beschrijving ook bij de Chinese tekens
Misschien vind je dit ook interessant:

 

 Volg ons op FacebookParanormaal ontwaken

paranormaal ontwaken Een e-book om je para­normale gaven te ont­wikkelen van Maddy Kersten. Niet goed geld terug.

Lees meer...


Spirituele Community

spirituele community Toegang tot diverse spirituele cursussen en ervaringen uitwisselen in een besloten en veilige omgeving.

Lees meer...


Mediumschap

mediumschap Thuis­studie waar­in je leert de stem van je gids of gidsen te ho­ren. Chan­nelen wordt een onder­deel van je le­ven.

Lees meer...