Samengaan van verschillende tekens

In de Chinese dierenriem kun je 4 driehoeken maken, de zogenaamde affiniteitsdriehoeken:

  • De driehoek van de doeners
  • De driehoek van de denkers
  • De driehoek van de beschermers
  • De driehoek van de katalysators

De dieren op de hoeken van elk van deze driehoeken hebben overeenstemmende eigenschappen en een vergelijkbare kijk op het leven. Ze vormen gemakkelijk samen een band en kunnen goed samenwerken.

affiniteitsdriehoeken

 

Klik op de driehoek waar je meer over wilt weten

  • Doeners
  • Denkers
  • Beschermers
  • Katalysators

 
De affiniteitsdriehoek van de doeners

rat
rat
draak
draak
aap
aap

Kenmerken van de doeners:
Initiatiefrijk en ondernemend, doeners hebben geen motivatie van buitenaf nodig om tot resultaten te komen. Ze zijn innovatief en leergierig, enthousiast en eigenwijs. Ook twijfelen ze niet zo snel aan zichzelf. Ze bezitten leidinggevende kwaliteiten, zijn open en eerlijk, en een zekere geldingsdrang is hun niet vreemd. Het zijn harde werkers met een flinke portie doorzettingsvermogen.

 
De affiniteitsdriehoek van de denkers

os
os
slang
slang
haan
haan

Kenmerken van de denkers:
De denkers zijn pragmatisch en intellectueel ingesteld. Ze houden ervan om zelf oplossingen voor problemen te vinden en om plannen te maken voor anderen. Ze zijn precies en geduldig en ze houden niet van mislukkingen. Denkers zijn doelgericht en niet snel van hun mening af te brengen. Ze zijn loyaal naar anderen en kunnen een voorbeeldfunctie vervullen.

 
De affiniteitsdriehoek van de beschermers

tijger
tijger
paard
paard
hond
hond

Kenmerken van de beschermers:
De beschermers zijn strijdvaardig en hartstochtelijk. Ze kunnen slecht tegen onrechtvaardigheid en zijn sociaalvoelend. Ze leven mee en hebben een subjectieve mening. Ze kunnen democratisch zijn, maar ook heel opvliegend en rebels.

 
De affiniteitsdriehoek van de katalysators

konijn
konijn
geit
geit
varken
varken

Kenmerken van de katalysators:
De katalysators brengen veranderen bij anderen teweeg. Ze zijn eerlijk en oprecht maar niet altijd even trouw, ook niet aan hun eigen denkbeelden. Dat komt doordat ze ook onzeker zijn en van gedachten kunnen veranderen. Ze zijn artistiek en ontvankelijk, gul en bemoedigend. Ze hebben een groot inlevend vermogen.

 


Misschien vind je dit ook interessant: