Auteur Topic: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--  (gelezen 138530 keer)

DNA

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #90 Gepost op: december 23, 2004, 11:06:41 am »
Lieve allemaal,

Dat mijn persoonskaart en de jaarkaart voor 2005 de Geliefden is, is voor mij de bevestiging dat ik op relatie/liefdesgebied een groentje ben en nog veel te leren heb. Sommigen van jullie hebben in eerdere Topics al gelezen dat ik behoorlijk struggle met het fenomeen relaties. Het is duidelijk een les op deze aardeschool. Na een aantal korte avontuurtjes met mannen die geen toekomstperspectief bieden heb ik nu iemand ontmoet waarmee dat absoluut wel het geval is. (zie ook bindingsangst of niet?).

Deze persoon heeft alles wat ik zoek in een man. Sommige dingen heeft hij zelfs teveel. Hij is vreselijk lief en zou de bergen voor me verschuiven als het nodig was. Theoretisch gezien is hij de prins op het witte paard.

Hij is vreselijk verliefd en ik zit absoluut niet op hetzelfde niveau. De laatste dagen heb ik veel tijd met hem doorgebracht (Rome) en daar ben ik erg onrustig en onzeker van geworden. Ik wil zó graag dat het een succes wordt maar wordt bekropen door het gevoel dat het niet zal gaan werken...

Al met al ben ik weer terug bij af; een warhoofd!
ik vroeg me af of iemand van jullie een kaartlegging voor mij wil doen om op die manier inzage te krijgen in mijn gevoel voor hem, of wat ik kan doen om me meer open te stellen voor hem. Hij met persoonskaart 4 en ik met 6 maken samen de relatiekaart De Magier. (Ricca, volgens mij is dit jouw favoriete kaart? Misschien kun jij er iets over vertellen?)

Ik hoop dat de legging me een beetje op weg kan helpen. Alvast mijn grootste dank!!

Dikke knuffel :-*

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #91 Gepost op: december 23, 2004, 11:34:04 am »
Ik pik hier even de sig van Rammetje, aangezien ik nu zelf aan den lijve ben gaan ervaren wat een waarheid hier in zit... Ik hoop dat dit ook voor Soda kan gelden:

Citaat
Geluk is als een vlinder, als je hem achterna loopt vang je hem nooit en als je even niet oplet landt hij op je schouder...

Liefs van Dolf

palomino

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #92 Gepost op: december 23, 2004, 11:41:46 am »
hi Soda,
Wat ik me afvraag is waarom je al tien jaar maar liefst 2x per jaar naar een paragnost gaat om je te laten vertellen wat de toekomst voor jou in petto zou hebben,om steeds opnieuw weer tot de ontdekking te komen dat er eigenlijk maar weinig van klopt... ???
Ik ben heel benieuwd wat men jou zoal voorspeld heeft...misschien zou je dat hier ook nog willen vertellen.
Mensen die kaarten leggen zouden er m.i. beter aan doen om je inzicht te geven in je leven en je vervolgens bruikbaar gereedschap aan te bieden om daar zélf verandering in te brengen.
Je moet toch echt zélf het initiatief nemen om dingen te laten gebeuren en niet wachten op Godot want die komt pas al jij hem persoonlijk uitnodigt... ;)
Kijk eens bij je zelf naar binnen en vraag je af wat je graag anders zou zien in je leven...neem vervolgens het besluit om daar daadwérkelijk iets aan te DOEN...dus niet passief blijven afwachten maar aan de slag gaan... :P Heel belangrijk is hier dat je ook het vertrouwen in je zelf hebt en er echt in gelóóft dat het gaat lukken.
Vervolgens zul je zien dat je weer houvast krijgt...en deze keer houvast aan jezelf en niet door je vast te klampen aan de voorspellingen en vertelsels van andere mensen.
Misschien zou je je ook moeten realiseren dat je beter in het nú kunt leven dan je zo op de toekomst te fixeren...alleen het nu kun je vasthouden,morgen is ongrijpbaar...Als jij zorgt voor je eigen prettige heden dan zal daar vanzelf een fijne toekomst uit voortvloeien... :D

Veel succes  ;) Liefs Palomino
« Laatst bewerkt op: december 23, 2004, 11:49:31 am door palomino »

soda

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #93 Gepost op: december 24, 2004, 00:25:19 am »
Bedankt iedereen die gereageerd heeft...  Ik begrijp jullie reacties volkomen.  Uiteraard moet je niet (proberen) leven naar een voorspelling toe.  Maar ik denk wel dat iedereen -hoezeer ie ook zn best doet- toch beïnvloed zal zijn door wat hem/haar verteld is, en dat ie daardoor (onbewust) bepaalde (andere) keuzes zal maken.  Nu geloof me vrij, ik blijf niet bij de pakken neerzitten in de hoop dat er iets uit de lucht komt vallen, noch hol ik alle kanten uit om een uitkomst te forceren en de voorspelling alsnog te laten uitkomen.  Denk ik toch ;)
Vroeger ging ik naar een paragnost om -zoals iedereen denk ik- een antwoord op een welbepaalde vraag te kennen.  Nadien wou ik gewoon es weten wat het nieuwe jaar me bracht, en ging ik traditioneel in jan/feb. Toen de paragnost waarnaar ik meestal ging, altijd hetzelfde bleef herhalen, verdacht ik hem ervan notities bij te houden >:( Of dat ie me intussen te goed kende.  Daarom ook dat ik naar iemand anders ging. Het is pas omdat die hetzelfde zei, dat ik geïntrigeerd was.  Nadien werd het even (!) een obsessie - dat moet ik toegeven- en zocht ik bij anderen bevestiging.  Temeer omdat er intussen dingen gebeurden die erop leken te wijzen dat het voorspelde eindelijk ging uitkomen.  Maar op t laatste moment gebeurde er dan altijd wel iets onverwachts (buiten mij om, iets waarop ik geen invloed had) dat het dan weer totaal deed omslaan...
Intussen ga ik  niet meer naar paragnosten.  Begrijp me niet verkeerd, hoor.  Ik ben niet ongelukkig of gefrustreerd -nou ja, misschien een klein beetje? ;) Wie niet? En ik doe gewoon mn ding.  Maar ik vraag me toch af wat er aan de hand was, en wie of wat me tegen werkt(e).  Slecht karma?  Of misschien straalde ik onbewust een bepaald verlangen uit dat de paragnosten opvingen?
Het maffe is dat ik zelf ook voor anderen kaarten las met zeer goed resultaat.  Uiteraard kon ik dat niet voor mezelf, of althans niet zo uitgebreid.   Nu had ik onlangs een discussie met een wetenschapper die me quantum fysica ed probeerde uit te leggen.  En hij vertelde me over de Anthropic Principle en het feit dat vele gerenommeerde wetenschappers (waaronder Stephen Hawking) ervan overtuigd zijn dat er wel degelijk een hogere macht bestaat die het universum bestuurt.  In ieder geval, hij legde een verband tussen quantumfysica en toekomstvoorspellen.  En hij beweerde dat de mens zijn toekomst niet mag weten omdat die toekomst dan geen toekomst meer kan zijn en bijgevolg "ongeldig" is.  Iets anders zal dan op je pad (moeten) komen.  Ik ben zijn bewijsvoering vergeten, maar het klonk zeer logisch en plausibel.  Het gevolg is dat ik mn kaarten intussen heb weggegooid.  Hoewel mijn 'klanten' enthousiast waren, ben ik er nu van overtuigd dat het zoveel leuker is verrast te worden door het leven.  Al blijf ik wel met vragen zitten...

Edit: Ik wens iedereen een leuke Kerst toe, en het beste voor 2005!
« Laatst bewerkt op: december 24, 2004, 00:28:56 am door soda »

Calenzia

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #94 Gepost op: december 24, 2004, 09:47:37 am »
Ik denk dat het niet voor niets is dat toekomstvoorspellen heel moeilijk is. De theorie dat wij onze eigen toekomst niet mogen weten, is misschien inderdaad de reden van de lastigheid er van.

Je blijft altijd nog je eigen paden inslaan, je eigen keuzes maken. Zolang je niet van tevoren weet waar ze naar toe leiden blijft het spannend. Wat zou de wereld saai zijn als iedereen alles van tevoren zou weten. Dan zouden we niet meer zelf leven, dan worden we geleefd.

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #95 Gepost op: december 25, 2004, 16:17:13 pm »
Consultant / voor: Isis
Interpretatie / door: Opti-Mystique
Datum legging: 23 december 2004

Een woord vooraf:
Graag wil ik kort mijn eigen visie op Tarot toelichten: Tarot-leggen is geen middel om een vaststaande toekomst te voorspellen, maar een manier om je bewust te worden van emoties en factoren, die betrekking hebben op een vraagstuk. Op basis van de samenhang van de kaarten, geeft de uitkomst van een legging het meest waarschijnlijke gevolg bij ongewijzigde omstandigheden aan. Iedereen heeft dus de vrije keuze om zelf iets met deze bewustwording te doen of het te laten voor wat het is. Een legging is een momentopname en vanaf dat moment kan men, door zelf te handelen of diens denkwijze aan te passen, het verdere verloop beïnvloeden. Hang jezelf nooit op aan een uitkomst van een legging, maar gebruik het om bij te sturen onderweg naar jouw doelstelling!

De gebruikte legging en betekenis van de posities:


DE GLAZEN BOL LEGGING
[/i][/u]

Kaart 4 – [/b]Het advies

Kaart 2 – De omgeving zoals jij het ziet Kaart 5 – Het antwoord op je vraag Kaart 3 – De omgeving zoals het is

Kaart 1 – Dit ben jij als vraagstellerKwintessens (totaaltelling van de kaartnummers): 47 = 4 + 7 = 11 (Gerechtigheid), maar ook 1 + 1 = 2 (De Hogepriesteres)
* Hofkaarten tellen als 0 en Azen als 1
1e kaart uit het gesloten deck*: Staven 8
Laatste kaart uit het gesloten deck*: Bekers 3
* Deze 2 kaarten zijn factoren die op de achtergrond meespelen en de legging verduidelijken


INTERPRETATIE VAN DEZE LEGGING:
[/i][/u]

Lieve Isis,

Ik heb de kaarten voor je gelegd naar aanleiding van je vraag, die verband houdt met je gezondheid. Allereerst wil ik benadrukken dat ik geen dokter ben en dat Tarot-kaarten de medische kennis cq. kunde niet kunnen vervangen of overtreffen. Mocht je gezondheid voor jou de aanleiding zijn om je onprettig te voelen, dan raad ik je te allen tijde aan om dit voor te leggen aan een medisch specialist!
Daarnaast kan ik me voorstellen dat je zou kunnen schrikken van een kaart als De Dood, in een legging betreffende je gezondheid. Voordat ik over ga tot de interpretatie van jouw legging, wil ik vooraf aangeven dat de omliggende kaarten in deze legging, geen reden zijn voor ongerustheid. Ik vind deze legging zelf een uitdaging, omdat ik geen idee heb wat ik moet of kan verwachten van een legging naar aanleiding van een vraag over gezondheid. Ik ben zelf ook erg benieuwd of het eruit gaat komen of dat er wellicht iets anders is dan belangrijker geacht wordt, voor jou om te weten. Here goes...

In deze legging staat de kaart Het Oordeel voor jouw persoon. Deze kaart staat onder andere voor het wakker worden, het gaan weten en het gaan begrijpen waarom. Het Oordeel in verband met gezondheid geeft aan dat de fysieke problemen die je hebt, mogelijk hun oorsprong vinden in stress of slechte eetgewoonten. In je vraagstelling geef je aan in het verleden al eerder vergelijkbare problemen gehad te hebben en zowel de kaarten Het Oordeel als Staven 9 verwijzen dan ook sterk naar het verleden. De laatste kaart geeft, in het geval er iemand bij jou thuis niet lekker in zijn vel zit, de behoefte aan medisch advies aan. Wellicht is het sowieso raadzaam om opnieuw naar dit probleem te laten kijken. Deze kaart geeft namelijk ook aan dat je daadwerkelijk medisch advies inwint, maar ook dat het eerder geen diagnose hebben kunnen stellen of een eventuele onjuiste diagnose, nu bij een andere arts rechtgezet kan worden. Staven 9 spoort je ook aan, om het nogmaals te proberen in het geval dat het de eerste keer niet gelukt is. Verder geeft Staven 9 aan dat je wat geduld moet hebben, dus dat het mogelijk even kan duren om bewust te kunnen worden van de werkelijke oorzaak. Ik denk dat het raadzaam is, om er bovenop te zitten totdat je zekerheden voor jezelf hebt, indien je besluit om medisch advies in te winnen. Dat kan zijn in een diagnose die je duidelijkheid verschaft, of juist het uitsluiten van zoveel mogelijk mogelijke oorzaken. Tot slot geeft Staven 9 aan dat je mogelijk niet bereid bent om de oorzaak van het probleem te erkennen, ondanks dat je weet dat het er is. Je wordt er namelijk door achtervolgd. Het is een kaart die tevens staat voor koppigheid en verzet in deze. Het niet willen horen dus…

De omgeving zoals het is, de Dood, geeft wel aan dat er een mogelijkheid is om een streep te trekken onder je probleem en deze achter je te laten...  en mogelijk zelfs om je levensstijl aan te passen ten gunste van je gezondheid. Daarnaast staat deze kaart in verband met gezondheid voor de mogelijkheid om de kwaliteit van je leven te transformeren (lees: verbeteren), door je huidige houding en/of denkwijze te veranderen. Je zult dit als bevrijdend ervaren. De kaarten Het Oordeel, Pentakels 3 en Bekers 3, noemen expliciet de eetgewoonten en met name overmaat aan eten. Uit eigen ervaring weet ik dat je al erg moe kunt wakker worden, door bijvoorbeeld ’s avonds laat nog te eten… en dan moet je dag nog gaan beginnen. Of dit ook van toepassing is, zul jij zelf het beste kunnen beantwoorden. Pentakels 3 voegt daaraan toe, dat de aanleiding het feit kan zijn, dat je emotioneel ontevreden over iets bent of een emotionele kwestie met je meesleept en dat je daarnaast tot over je oren in het werk zit, waardoor je niet tot jezelf kunt komen. Kaarten met een getal deelbaar door 3 staan voor persoonlijke groei door bewustwording en 3 staat daarnaast voor een mogelijke vertraging van zaken. Wellicht is hier bedoeld, dat er eerder geen resultaat uit je bloedonderzoeken is gekomen of dat je het verwerken van een emotionele kwestie (on)bewust tegenwerkt. Ook Pentakels 3 geeft aan dat je huidige leefwijze aan een bijsturing toe is. In een legging met het hele deck hebben Grote Arcana’s veruit het meeste gewicht en Het Oordeel en De Dood dringen dan ook aan op de noodzaak om je bewust te worden van de oorzaak van het probleem en in het verlengde daarvan een aantal zaken bij te gaan sturen.

De oplossing op je vraag ligt in Zwaarden 2. Over het algemeen staat deze kaart voor een vervelende situatie waarin je terecht bent gekomen omdat je niet voldoende naar je intuitie hebt geluisterd. Deze kaart staat voor het resultaat van denkwerk zonder dat je hier gevoelsmatig achter staat. Enorme twijfels zijn dan ook het resultaat. Herken je deze situatie terug in je leven? En zo ja, kan dit de oorzaak zijn van mogelijke emotionele onrust in je leven, welke op hun beurt weer leiden tot een ongezond leefpatroon? Ook spoort deze kaart je aan om niet teveel te twijfelen of angst te hebben, maar actief op zoek te gaan naar je zekerheden betreffende je gezondheid. Wees niet bang voor hele zwaarwegende diagnoses; waarschijnlijk is jouw moeheid eerder een fysieke uiting van een emotionele kwestie, dan dat er een fysieke aanleiding is. Deze kaart geeft verder aan, dat je angsten en onzekerheden wat dat betreft ongegrond zijn. Verder adviseert deze kaart in verband met gezondheid je, om je energie beter te gaan doseren omdat je in tijden dat je moe bent eerder vatbaar bent om ziek te worden. Zwaarden in het algemeen staan voor de laatste inspanning voordat er tastbaar resultaat geboekt wordt. Een inspanning die je zelf zult moeten leveren.

In de totaaltelling van deze legging, benadrukt Gerechtigheid in verband met gezondheid nogmaals de toegevoegde waarde van een andere of 2e arts en De Hogepriesteres geeft aan, dat je mogelijk even op duidelijkheid moet wachten, maar dat je problemen daarna redelijk snel opgelost kunnen zijn.

Zoals ik deze korte, maar krachtige legging interpreteer, wordt er aangegeven dat je probleem mogelijk zijn oorsprong heeft in je leef- en/of eetgewoonten, welke eerder een fysieke uiting van een emotionele kwestie, dan een fysieke oorzaak heeft. Mocht je ook maar enigszins twijfelen, dan kun je maar beter een keer te veel naar je huisarts gaan, dan een keer te weinig. Een second opinion van een arts zou mogelijk tot nieuwe inzichten kunnen leiden, al is het bijvoorbeeld de bevestiging dat je klachten geen fysieke oorsprong hebben. Daarnaast zou een verandering van je huidige leefwijze een gunstig effect op je energieniveau kunnen hebben. Mocht een emotioneel vraagstuk werkelijk ten grondslag liggen aan deze leefwijze, dan zou je de oorzaak moeten proberen weg te nemen of op een andere wijze hiermee omgaan. Deze positieve verandering van je denken speelt op de achtergrond mee, weergegeven door de kaart Staven 8. Deze kaart spoort jou overigens ook weer aan, om zelf hiervoor het iniatief te nemen.

Isis, ik hoop dat je iets met dit verhaal kunt. Ik kan van hieruit niet in jouw persoonlijke leven kijken en zou dan ook graag van jou horen of er zaken zijn, die je hebt kunnen plaatsen. Mocht je verder nog vragen hebben, dan hoor ik dat graag van je. Fijne feestdagen en

Liefs van Dolf

palomino

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #96 Gepost op: december 25, 2004, 21:16:46 pm »
Hoi DNA,

Ik wil wil graag een legging voor je doen...ga nog even kijken welke het gaat worden.Heb je inmiddels al een deck aangeschaft... :)want ik vind 't altijd prettig als mensen de kaarten zelf trekken en vervolgens aan mij doormailen.
Maar als je geen kaarten hebt dan doe ik het voor je...
Misschien wordt het pas volgend jaar hoor ... ;) i.v.m. de feestdagen, mijn vriend die die dertig december jarig is,en de kinderen die twee weken vakantie hebben... :P
Hoop dat het goed met je gaat en ik hoor wel van je...

Liefs Palomino

« Laatst bewerkt op: december 25, 2004, 21:20:51 pm door palomino »

DNA

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #97 Gepost op: december 26, 2004, 12:31:13 pm »
Lieve Palo,

Lief van je dat je een legging wil doen. Heb inmiddels een deck, maar nog geen boek (is besteld). Ik weet dus niet wat voor ligging ik zou kunnen of willen doen. Wat dat betreft is mijn kennis echt niet voldoende. Als jij mij kan vertellen hoe ik moet leggen, dan kan ik ze zelf wel leggen. En anders mag jij het ook wel voor me doen.

Geniet van de komende dagen en ik zie je legging wel tegemoet.

Dikke knuffel

palomino

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #98 Gepost op: december 26, 2004, 13:43:36 pm »
Hoi DNA,

Ik bedoelde dat ík even zou kijken welke legging het zou gaan worden...En dat heb ik inmiddels gedaan  :D het wordt een 'ladderlegging' of een McCarhylegging...voor beide leggingen zijn zeven kaarten nodig.Dus als je zin hebt kun je ze gaan trekken en door mailen.Vertel me ook nog even of je de interpretatie in je mailbox wilt hebben of dat ie hier op het forum mag.
Liefs Palomino

Julia

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #99 Gepost op: december 26, 2004, 13:58:31 pm »
Als jij mij kan vertellen hoe ik moet leggen, dan kan ik ze zelf wel leggen.

Hoi DNA, Misschien kun je ook eens op deze site bij "tarot -> leggingen" kijken. Groet van Julia  :)

Hoi Palo, De leggingen die jij noemt ken ik niet, waar vind ik die? Groet, Juul

palomino

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #100 Gepost op: december 26, 2004, 14:35:06 pm »
Hoi juul,
Deze leggingen staan in 'Tarot een open boek'van Renée Maas  :)
Liefs Palo

Calenzia

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #101 Gepost op: december 26, 2004, 23:56:58 pm »
Hoi Dolf,

Bij deze mij reacte op je legging. Ik had eerder vanwege de kerstdagen hier nog geen tijd voor gehad.Daarnaast kan ik me voorstellen dat je zou kunnen schrikken van een kaart als De Dood, in een legging betreffende je gezondheid.

Van deze kaart was ik niet geschrokken, omdat ik weet dat hij meestal voor een afsluiting staat

In deze legging staat de kaart Het Oordeel voor jouw persoon. Deze kaart staat onder andere voor het wakker worden, het gaan weten en het gaan begrijpen waarom. Het Oordeel in verband met gezondheid geeft aan dat de fysieke problemen die je hebt, mogelijk hun oorsprong vinden in stress of slechte eetgewoonten.

Stress, spanningen zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Deze heb ik in mijn omgeving en ik zelf veel gehad het afgelopen jaar. Mijn eetgewoonten zijn niet veranderd. Ik denk niet dat de oorzaak daar ligt, maar sluit het ook niet uit.

In je vraagstelling geef je aan in het verleden al eerder vergelijkbare problemen gehad te hebben en zowel de kaarten Het Oordeel als Staven 9 verwijzen dan ook sterk naar het verleden. De laatste kaart geeft, in het geval er iemand bij jou thuis niet lekker in zijn vel zit, de behoefte aan medisch advies aan.

Mijn moeder zit op het moment niet lekker in haar vel

Wellicht is het sowieso raadzaam om opnieuw naar dit probleem te laten kijken. Deze kaart geeft namelijk ook aan dat je daadwerkelijk medisch advies inwint, maar ook dat het eerder geen diagnose hebben kunnen stellen of een eventuele onjuiste diagnose, nu bij een andere arts rechtgezet kan worden.

In het verleden zijn er verschillende bloedonderzoeken gedaan, hier is toen niks uitgekomen. Ik heb nu een andere huisarts, omdat ik een half jaartje geleden verhuist ben. Ik heb hem tijdens het kennismakingsgesprek vertelt over de vermoeidheid. Hij had het toen over te weinig beweging. En bewegen doe ik eigenlijk nog steeds te weinig. Ik denk dat ik dit advies toch eens moet navolgen. Als het na een a twee maanden geen effect heeft. Toch eens terug gaan.
 


Tot slot geeft Staven 9 aan dat je mogelijk niet bereid bent om de oorzaak van het probleem te erkennen, ondanks dat je weet dat het er is. Je wordt er namelijk door achtervolgd. Het is een kaart die tevens staat voor koppigheid en verzet in deze. Het niet willen horen dus…

Ik ben inderdaad heel eigenwijs, maar het is niet zo dat ik de oorzaak niet erken. Ik heb zelf mijn vermoedens, spanningen te weinig beweging. Maar weet de uiteindelijke oorzaak nog steeds niet.

De kaarten Het Oordeel, Pentakels 3 en Bekers 3, noemen expliciet de eetgewoonten en met name overmaat aan eten. Uit eigen ervaring weet ik dat je al erg moe kunt wakker worden, door bijvoorbeeld ’s avonds laat nog te eten… en dan moet je dag nog gaan beginnen. Of dit ook van toepassing is, zul jij zelf het beste kunnen beantwoorden.

Na het avondeten (rond half 7) eet ik s'avonds niks meer.  

Pentakels 3 voegt daaraan toe, dat de aanleiding het feit kan zijn, dat je emotioneel ontevreden over iets bent of een emotionele kwestie met je meesleept en dat je daarnaast tot over je oren in het werk zit, waardoor je niet tot jezelf kunt komen.

Het emotioneel ontevreden zij over iets of een emotionele kwestie met me meeslepen, zou ik zo gauw niet kunnen benoemen. Ik houd ze wel als mogelijke optie. Ik zit niet tot over mijn oren in het werk. Ik ga 2 dagen naar school en 2 dagen werk ik. De rest van de week kan ik naar eigen inzicht indelen en is vrij rustig.

Kaarten met een getal deelbaar door 3 staan voor persoonlijke groei door bewustwording en 3 staat daarnaast voor een mogelijke vertraging van zaken. Wellicht is hier bedoeld, dat er eerder geen resultaat uit je bloedonderzoeken is gekomen of dat je het verwerken van een emotionele kwestie (on)bewust tegenwerkt.

De bloedonderzoeken zouden inderdaad kunnen. En als het om het verwerken gaat is dit in ieder geval onbewust.

De oplossing op je vraag ligt in Zwaarden 2. Over het algemeen staat deze kaart voor een vervelende situatie waarin je terecht bent gekomen omdat je niet voldoende naar je intuitie hebt geluisterd. Deze kaart staat voor het resultaat van denkwerk zonder dat je hier gevoelsmatig achter staat. Enorme twijfels zijn dan ook het resultaat. Herken je deze situatie terug in je leven?

Ik herken deze situatie niet terug. Ik neem mijn beslissingen altijd vanuit mijn intuitie, meestal probeer ik ze wel in harmonie te krijgen met mijn gedachten. Ik heb in mei/juni wel in een situatie gezeten dat ik het even niet meer wist, en me niet meer op mijn gevoel kon afstemmen. Dit is uiteindelijk toch nog goed gekomen en ik doe nu een studie waar ik met heel mijn gevoel achter sta.

In de totaaltelling van deze legging, benadrukt Gerechtigheid in verband met gezondheid nogmaals de toegevoegde waarde van een andere of 2e arts en De Hogepriesteres geeft aan, dat je mogelijk even op duidelijkheid moet wachten, maar dat je problemen daarna redelijk snel opgelost kunnen zijn.

Ik zal eerst het meer bewegen advies gaan opvolgen en afwachten wat dat oplevert. Een second opinion kan dan eventueel alsnog.


In ieder geval bedankt voor je legging.
« Laatst bewerkt op: december 26, 2004, 23:57:21 pm door Isis »

DNA

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #102 Gepost op: december 27, 2004, 20:14:20 pm »
Hoi DNA,

Ik bedoelde dat ík even zou kijken welke legging het zou gaan worden...En dat heb ik inmiddels gedaan  :D het wordt een 'ladderlegging' of een McCarhylegging...voor beide leggingen zijn zeven kaarten nodig.Dus als je zin hebt kun je ze gaan trekken en door mailen.Vertel me ook nog even of je de interpretatie in je mailbox wilt hebben of dat ie hier op het forum mag.
Liefs Palomino

Lieve Palo,

Aangezien ik nu zelf een deck heb, is het misschien een idee dat ik zelf 7 kaarten trek. Ik neem aan dat ik de kaarten moet schudden, me op de situatie (inzage in mijn gevoel ten opzichte van mijn huidige relatie) concentreer en dan de 7 kaarten trek? Maar ehh...moet ik dan de bovenste 7 pakken of willekeurige kaarten??  :-[

Ik zal dan voor mezelf ook een interpretatie doen, wie weet zijn er overeenkomsten (?). Je mag de interpretatie gewoon op het forum plaatsen. En je hoeft niet te nuanceren  ;)

DNA

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #103 Gepost op: december 27, 2004, 20:32:00 pm »
Hallo Palomino,

Ik heb net de kaarten geschud en er 7 willekeurig uitgehaald. Ik heb mijn focus gelegd op de gedachte dat ik middels de kaarten inzage in mijn gevoel en de relatie die ik nu heb zou willen verkrijgen.

Ik ga nu de kaarten onthullen want ik heb ze nog niet bekeken!!

Ik benoem ze in volgorde van trekken:
1. De Dood;omgekeerd
2. Pentakels 7; omgekeerd
3. De Keizerin; omgekeerd
4. Gematigheid; omgekeerd
5. Bekers 9
6. Bekers 4
7. Pentakels 4; omgekeerd

Hmmm, weet niet zo goed of het wel oke is als 5 van de 7 kaarten omgekeerd/op z'n kop liggen??? Moet ik opnieuw trekken??

Knuffel DNA

Opti-Mystique

 • Gast
Re:Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties-- !!!!STEL HIER JE VRAAG!!!!
« Reactie #104 Gepost op: december 27, 2004, 21:04:07 pm »
Ik zit zelf tussen twee lovers wie kan mij helpen wat meer duidelijk heid te geven?

Hi Pat,

Ik ben inmiddels toegekomen aan de legging voor jou en ik heb lang zitten twijfelen of ik een poging waag, op basis van deze summiere informatie die je geeft. Ik wil je echter toch vragen om iets meer achtergrondinformatie te geven, zodat ik je een best mogelijke interpretatie kan geven... Ik kijk uit naar je reactie!

Ga ik ondertussen verder met een legging voor Ceridwen.

Liefs van Dolf