Auteur Topic: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--  (gelezen 138534 keer)

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #255 Gepost op: februari 25, 2008, 11:41:30 am »
Hoi Mikal,

Ik heb net even vluchtig gelezen wat je geschreven hebt en ik moet zeggen dat het in grote lijnen klopt wat je schrijft.
Petje af daarvoor!!!

Na de laatste legging heb ik besloten om echt mijn leven in handen te nemen en vooral veel tijd in mezelf te steken.
Dat houdt in dat ik bezig ben met mezelf te ontwikkelen op verschillende niveaus en zet een aantal doelen voor mezelf neer waar
ik naar toe wil werken. Zoals je beschreef had ik met mijn ex een redelijk goede relatie tot op het moment dat zijn
moeder het wiel overnam en ik in opstand ben gekomen.

De breuk heeft me werkelijk gebroken, veel meer dan dat ik zelf verwacht had. Ik ben inderdaad diegene die er een punt achter heeft
gezet. Ik kon niet meer tegen de situatie en ben voor mezelf opgekomen. Dat wordt door hun als egoistisch gezien, ik deed altijd alles fout en ga zo maar door! Nu we uitelkaar zijn en toch beseffen dat we veel om elkaar geven, proberen we een gulden middenweg te vinden.

En ja we beleven weer leuke zaken samen maar ik ben nog altijd op mijn hoede. En daarnaast komen ook weer de vervelende zaken naar voren. Ik kies nu ook echt veel meer voor mezelf en ik merk op dat hij (mijn ex) jaloers wordt. Ergens vind ik dat niet erg maar hij gaat er net weer verkeerd mee om. Hij probeert mij op zijn manier naar beneden te halen. Zo van dit is niet goed, dat kan beter en ik zeg dan dus ook tegen hem van: Als je het allemaal beter kan en weet, dan doe je dat toch! Laat mij in mijn waarde en rot gewoon op als het je niet bevalt.
Dat klinkt heel rot maar hij is gewoon zo nu en dan vervelend bezig en dat pik ik niet meer! Ik kom dus echt meer voor mezelf op.

Hij probeert zo nu en dan zijn tedere kant te laten zien, maar na alles twijfel ik natuurlijk heel erg aan hem. Ik weet niet of het oprecht is en waarom hij bepaalde zaken uithaalt die gewoon niet erg netjes zijn. Misschien ben ik te kritisch maar ik kan op dit moment niet anders.

Voor nu zijn we boos op elkaar, en ik laat dat voor wat het is. Mijn gevoel zegt dat hij vanzelf wel weer komt en dat ik me echt op mezelf moet richten na alle ellende. En als dat betekent dat we uitelkaar groeien, dan is dat het. Aan de andere kant hoop ik dat hij een beetje volwassener wordt en gaat inzien dat hij zich anders moet instellen. Of hij dat gaat doen, dat is eerlijk gezegd aan hem.

Hij zou voor zichzelf en nog meer voor ons zichzelf positiever moeten instellen en minder egoistisch. Hoe het allemaal gaat lopen weet ik niet! Ik hoop op een happy end! En hoe onrealistisch ook, ik blijf in ons geloven!! Ik zal het krijgen zoals ik dat wil en dat zal zeker niet zonder slag of stoot gaan. Hoe dan ook zal ik de overwinnaar zijn in deze strijd (dat had je toch geschreven en daar ben ik van overtuigd).

Lieve Mikal heel erg bedankt dat je gekeken hebt naar mijn legging!! Mooi dat je zoveel kloppende zaken eruit hebt kunnen halen!!
Ik verwacht ook niet dat zijn moeder een andere plaats gaat krijgen maar toch zal ik haar krijgen waar ik haar wil hebben. Wat dat betreft ben ik ook een trut! Nee ik laat echt niet meer over me heen lopen en voorlopig heb ik echt niets met haar te maken!! Wil ik ook niet. Het is al voldoende dat ik weet dat ze nog op deze aardbol rondloopt.

Ik zal weer een keer een online legging doen en je op de hoogte houden wat er zoal gebeurt en wat we terug kunnen vinden in de kaarten!

Tot snel weer!!

Groetjes
Mira

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #256 Gepost op: februari 25, 2008, 16:59:33 pm »
Zoals eerder geschreven een online legging wederom  ;D

1= de zon
2= negen van staven
3= koning van staven
4= drie van pentagrammen
5= de gehangene
6= zeven van pentagrammen
7= zeven van staven
8= tien van staven
9= drie van zwaarden
10= schildknaap van pentagrammen

Laat ik voorop stellen dat ik me niet laat leiden door de leggingen!!! Ik doe wel alles zoals mijn gevoel dat ingeeft en de kaarten
zetten me aan het denken wat betreft de situaties. Uiteraard wil ik niet blijven hangen in de situatie, maar ik verlies ook niet het vetrouwen in het feit dat alles mogelijk is. Misschien ben ik te romantisch ingesteld en blijf ik in de liefde geloven en dat alles hoe dan ook wel op z'n pootjes terecht zal komen op welke manier dan ook!!

Ik hou je op de hoogte!! (op dit moment hebben wij weer bonje)

Groetjes Mira

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #257 Gepost op: maart 02, 2008, 19:18:58 pm »
Hoi hoi,

Na de laatste legging die ik online heb gezet, is er natuurlijk weer vanalles gebeurd.

Dus ik dacht laat ik het zelf even nalezen en weer een legging doen.
Voor diegenen die geinteresseerd zijn hierbij mijn laatste legging:

1-De Duivel
2-De Dwaas
3-De Toren
4-De Maan
5-Zes van Kelken
6-Negen van Kelken
7-De Kluizenaar
8-Aas van Staven
9-Twee van Staven
10-Koningin van Staven

Ik vind het nogal verschillen met de eerdere legging van vorige week. Uiteraard kan dit komen door allerlei
factoren die zo spelen.
Fascinerend vind ik mijn eerste drie kaarten. Ze tonen echt aan hoe ik me voel (angstig, boos, onbegrip en niet willen of moeilijk kunnen loslaten, en toch proberen verder te gaan)

Kan iemand mij uitleggen hoe ik mijn kroonkaart moet zien in combinatie met mijn uitkomstkaart; in dit geval
zes van kelken met staven koningin. Beiden niet verkeerd. Komt nu mijn wens dichterbij in vervulling of ga ik juist een hele andere richting op.

Ook hebben we kaarten gelegd voor mijn ex-schoonmoeder met de vraag hoe zij er zo voor staat en we trokken voor haar de volgende kaarten:

1-De Kluizenaar
2-Vijf van pentagrammen
3-De Keizerin
4-Koningin van Pentagrammen
5-De Duivel
6-Zeven van Kelken
7-De Hogepriesteres
8-Zeven van Staven
9-Schildknaap van Staven
10-Negen van Zwaarden

Bij deze legging heb ik het idee dat er veel verdriet speelt. In de zin van als mijn diepste wens uitkomt, dat ik en mijn ex op een gezonde manier weer bijelkaar komen. Op de één of andere manier heb ik het gevoel dat die uitkomst haar erg veel pijn en verdriet zal doen omdat haar zoon zich dan op een bepaalde manier tegen haar verzet.

Misschien is het een idee om iemand anders een legging te doen omdat een ander er altijd objectiever naar kijkt. De leggingen beginnen in ieder geval een hobby van me te worden, alleen het uitleggen is nog erg moeilijk voor me. Ach oefening baart kunst. Ik ben benieuwd wie er een blik op wil werpen en of we dezelfde gedachtengang hebben (en ik me ook op dit gebied op de juiste weg begin te ontwikkelen).

Tot binnenkort!!

Groetjes
Mira

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #258 Gepost op: maart 02, 2008, 19:50:36 pm »
Als toevoeging op mijn eerdere 2 leggingen die ik op het forum gezet heb, heb ik heel brutaal een
legging gedaan voor mijn ex met de vraag "hoe hij er voor staat en of de wil er is om weer samen te zijn
op een gezonde manier".

Dit trok ik voor hem:

1-Vijf van Pentagrammen
2-De Dwaas
3-Zes van Staven
4-Schildknaap van Staven
5-Zeven van Staven
6-Acht van Zwaarden
7-De Hierofant
8-Acht van Kelken
9-Koning van Kelken
10-Ridder van Staven

Wat mij opvalt is dat in zijn legging als kaart vier de schildknaap van staven getrokken wordt. Dit komt overeen met de trekking voor zijn moeder maar als negende kaart. Mijn eerdere gedachte is geweest dat haar zoon voor zichzelf op gaat komen en nu eindelijk zijn eigen keuzes gaat maken. Zij zal op een bepaalde manier haar zeggenschap kwijtraken en dat zal tot verdriet bij haar leiden.

Tevens zie ik de overeenkomst dat we beiden als kruiskaart de Dwaas hebben. Daarbij heb ik het gevoel dat we beiden in een periode terechtkomen dat we voor ons zelf kiezen en elkaar de rust geven om te bezinnen en ondertussen proberen van het leven te genieten. We kunnen op dit moment niet op 1 lijn komen en doen elkaar pijn. We moeten het loslaten zegt mijn intuitie, zodat we op een gegeven moment weer bijelkaar kunnen komen op een gezonde manier. Dit is tevens wel wat mij angstig maakt en ik eigenlijk niet wil (dat zal wel de duivel zijn in mijn kaarten die op mijn angsten wijst).

Als kroonkaart heeft hij de zeven van staven, ik zes van kelken en zijn moeder de duivel:
Kan dit betekenen dat mijn wens in vervulling komt, dat hij nu harder gaat werken voor ons samenzijn en dat zijn moeder hiervoor eigenlijk bang is en dit inderdaad uitkomt???

Als laatste kaarten heb ik getrokken voor hem de ridder van staven, voor mij de koningin van staven en voor zijn moeder de negen van zwaarden: Verbazendwekkend vind ik dat ik voor hem en mij wederom een stavenkaart getrokken heb, kortom gaan we op een bepaalde lijn zitten waarin ik zgn. als koningin de wijze zal zijn en hij als ridder gelukkig zal zijn en mij accepteert en zichzelf terug kan vinden in ons als stel. En dat dit alles zijn moeder veel verdriet zal doen omdat zij de zeggenschap over hem verliest???

Ik vind het wel interessant om het zo met elkaar te vergelijken en zo enigzins mijn antwoorden te vinden. Echter kan ik het heel verkeerd interpreteren en vandaar dat ik andermans mening erg waardeer. En mocht ik op 1 lijn zitten met mijn interpretaties als onervarene, dan is dat alleen maar een compliment voor me zelf!

Het zal me benieuwen wat jullie er van vinden!!

Groetjes
Mira

Mikal

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 225
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #259 Gepost op: maart 02, 2008, 20:25:41 pm »
Hoi Mira,
Je kunt geen leggingen doen over andere mensen zonder daar hun eigen toestemming voor te hebben. De uitkomsten van de kaarten zijn dan in elk geval niet zuiver, en waarschijnlijk niet de uitkomst zoals die zou zijn met toestemming van de ander. De leggingen/antwoorden zoals die er nu uit zijn gekomen zijn dus jou antwoorden en hoe jij hun situatie ziet....

Verder heb ik nog een suggestie als je moeite hebt om de kaarten te interpreteren en dat is niet zulke grote leggingen doen. Dat is namelijk erg ingewikkeld! Jou vraag is eigenlijk best specifiek, je wilt weten of het goed komt tussen je ex en jou. Ik weet niet of de kaarten daar echt een duidelijk antwoord over kunnen geven, maar wat je zou kunnen doen is die vraag stellen en één kaart daarover trekken. Hier kun je al veel informatie uit halen en is een stuk makkelijker te interpreteren dan gelijk met 10 kaarten te werken. Of om het al wat moeilijker te maken, 3 kaarten trekken, waarin je de vraag stelt en je dan als antwoord het verleden, heden en toekomst over je vraag krijgt. Daar heb je echt niet van die grote leggingen voor nodig, maakt het juist onnodig ingewikkeld om te interpreteren in dit geval.

Ik vind het best leuk om af en toe eens een legging te interpreteren. Maar ik denk dat ik makkelijker zal kijken naar jou legging(en) als je wat kleinere doet dan die grote. Om dat goed te interpreteren ben ik wel even bezig namelijk! Misschien maakt het voor anderen mensen hier op het forum, die het ook leuk vinden om te interpreteren, het ook makkelijker eens naar jou kaarten te kijken als ze wat kleiner zijn. Maar goed dat is jou eigen keus natuurlijk.
Liefs.

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #260 Gepost op: maart 11, 2008, 21:05:37 pm »
Beste Mikal,

Bedankt voor je reactie. De kaarten liggen misschien wel inderdaad zoals ik dat zou willen.

Wat ik overigens in mijn allerlaatste legging niet begrijp is hoe ik kaart 5-drie van kelken en
kaart 10- de duivel moet zien.

Laatste legging was:
-schildknaap van kelken
-aas van staven
-zes van staven
-vijf van zwaarden
-drie van kelken
-vier van kelken
-de kluizenaar
-twee van staven
-de kracht
-de duivel

De duivel staat voor een dieptepunt! maar ook voor elkaar niet los kunnen laten (moet ik denken aan wederom een definitieve breuk en veel pijn en leed) terwijl drie van kelken voor vreugde staat.
De kaarten beschrijven in grote lijnen wel hoe het er nu ongeveer voor staat. Hoe dan ook, ik ga eens kijken wat ik bij een drie kaartlegging trek. Dat is waarschijnlijk wel een heel stuk makkelijker te interpreteren.  Ik verneem graag hoe ik drie van kelken als centrumkaart moet interpreteren met als uitkomstkaart de duivel.

Liefs
Mira

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #261 Gepost op: maart 11, 2008, 21:23:33 pm »
Op advies met de dezelfde vraag een driekaart legging gedaan!!

Nou werkelijk waar dat ik er helemaal niets van begrijp  ::) ::) ::)

1-zeven van pentagrammen
2-vier van pentagrammen
3-schildknaap van pentagrammen

pentagrammen staan voornamelijk voor financiën! dacht ik in ieder geval, en nu trek ik deze op
een vraag die over de liefde gaat.

Het is me allemaal een raadsel en de toekomst zal het allemaal wel uitwijzen. Ik weet wat ik wil
en ik hou jullie op de hoogte.

ps: financieel gaat het niet super...wie weet duidt het nu daarop ondanks de vraag  :P

groetjes
mira

Mikal

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 225
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #262 Gepost op: maart 11, 2008, 21:45:23 pm »
Hoi Mira!

Mmmm, dat is wel typisch omdat er in die grote legging helemaal geen pentakels liggen.
Als antwoord op je eerste vraag wil ik wel even reageren. Dit is wat Ricca ongeveer schreef in haar topic over het keltisch kruis legging. Nou ja, voor zover ik het me herinner dan, misschien kun je het zelf eens lezen om wat meer duidelijkheid te krijgen.
De kroonkaart geeft aan wat er in jou hoofd speelt, hoe je het graag voor je ziet, of denkt hoe de toekomst zal verlopen. Het heet de mogelijke uitkomst omdat als je het je voorstelt, maak je het ergens al mogelijk dat het uitkomt, omdat je door die gedachten automatisch al die kant uitgaat zeg maar. De laatste kaart als uitkomst komt zowiezo uit. Klopt de kroonkaart niet met de uitkomst, dan is de kroonkaart dus hoe jij het voor je ziet. Maar de uitkomst moet je vanuit gaan. Goede hoop houden en plezier maken, bekers drie, is altijd goed om jezelf voor te houden. De Duivel kan ook staan voor je angsten onder ogen komen (verder moeten zonder je ex?)
De vier van kelken die op de plaats van toekomstige invloeden staat kan dit al enigszins aangeven. Dat jij ergens geen oog voor hebt of niet onder ogen wil komen. Misschien dat je de Duivel dan juist als hulp kunt zien. Het lukt jou maar niet om los te komen van de situatie met je ex en z'n moeder, de duivel helpt om je toch los te maken van de situatie. Of juist niet, dat je dus niet los kunt komen en de banden met hem niet kunt verbreken.
Nou ik brainstorm maar wat, ik hoop dat je er wat mee kunt.
Liefs

Mikal

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 225
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #263 Gepost op: maart 11, 2008, 22:15:52 pm »
Hoi Mira,

Kijk ik nog even snel naar je drie kaart legging, wel een stuk overzichtelijker hoor!
Dan denk ik dat de 7 van pentakels staat voor dat je een tijd achter de rug hebt waarin er veel is gebeurd, je het gevoel hebt dat je veel energie in de situatie hebt gestoken, dus veel werk verzet. En dat het toen even tijd was om afstand van de situatie te nemen, even uit te blazen van wat jij allemaal hebt moeten doen. En de situatie zo van een afstandje te kunnen bekijken, hoe het er nu uitzag.

Drie kaarten kun je volgens mij altijd in het licht van verleden - heden - toekomst zien, maar dat weet ik niet hoor.
De tweede kaart is dan vooral wat er op dit moment speelt en dat is dat jij je vastklampt aan de relatie met je ex. Je bent hoe dan ook niet van plan om hem los te laten.
De laatste kaart is dan meer de toekomst kaart en laat zien dat jij je meer op andere praktische dingen zou moeten richten, dus niet op de liefde. Pentakels staat dus ook voor praktische dingen, werk, materieële dingen, het meer aardse. Maar dus ook financieën. Misschien een nieuwe baan, deze kaart kan ook staan voor een nieuwe studie of iets dergelijks. Het gaat om het verwerven van een nieuwe vaardigheid, iets wat je wil leren wat je nog niet (zo goed) kunt.

Ik neem aan dat de vraag luidt komt het goed tussen mijn ex en mij? Misschien zou je eens kunnen vragen wat je zou kunnen doen om op een zo goed mogelijke manier met je ex om te kunnen blijven gaan? Dan ligt het meer bij jezelf, wat jij aan de situatie zou kunnen doen om het toch zo goed mogelijk te houden en laat je het niet aan 'het lot' over om het maar even zo te zeggen.
Liefs

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #264 Gepost op: maart 12, 2008, 09:48:48 am »
Hoi hoi,

Erg lief dat je gekeken hebt!!

Ik zal je even vertellen wat er zoal speelt. Op dit moment heb ik geen contact met mijn ex. Ik probeer het los te laten
en echt verder te gaan. Teveel zaken spelen een belangrijke rol en zijn gedrag staat me helemaal niet aan.
Dit is niet de persoon waar ik mee verder wil. Ondertussen hou ik wel hoop dat er iets gaat veranderen en dat hij zijn ogen gaat openen.
Alleen die hoop begint ook te vergaan.

Inmiddels ben ik op zoek naar een andere baan en probeer ik financieel alles op een rijtje te krijgen.
Constant heb ik allerlei tegenslagen, maar wat zou het leven zonder die fantastische tegenslagen zijn. Ik werk me er goed uit
en heb ook al uitzicht op zeer leuke gesprekken voor hele leuke functies.

Ik probeer me inderdaad meer te aarden en het verleden achter me te laten. Daar heb ik het wel erg moeilijk mee maar accepteer het zoals het nu eenmaal is en ga verder met mijn leven.
Heel graag zie ik het goedkomen maar dat moet dit keer van zijde komen. Te lang heeft hij niets gedaan om mij een goed gevoel te geven en ik ben echt helemaal niet veeleisend. Iedere keer weer probeert hij over mij heen te lopen en daar heb ik nu een einde aan gemaakt.

Ik verwacht helemaal niets meer! Ga nu verder met mijn leven en probeer het echt weer op rails te krijgen (voornamelijk emotioneel).

De vraag had inderdaad betrekking op mij en mijn ex. Daarom vond ik het vreemd dat ik pentakels had getrokken. De verwachting die ik had was eigenlijk bekers-kaarten of zwaarden. Ach misschien was het niet een juiste trekking.

De duivel in de eerdere trekking trekt al een tijdje door. Op dit moment val ik iedere keer in een dal en ik werk me er uit en val er weer in.
Word er een beetje moe van. Moe van het stilstaan bij alles, moe van zoveel energie geven en alleen maar negatief ontvangen en ga zo maar door.

Ach hoe dan ook, ik kom ook weer uit dit diepe dal en zal weer helemaal stralen!! Daar begin ik vandaag mee!!

Groetjes
Mira

Mira

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #265 Gepost op: maart 12, 2008, 09:58:32 am »

Laat ik echt net na mijn mail twee vragen gesteld te hebben en kaarten getrokken hebben.
Dit is te leuk om niet te melden.

1e legging en vraag: komt het goed in de toekomst met mijn ex (met het oog op een nieuw begin)

1-rad van fortuin
2-de wereld (dit vind ik een hele mooie kaart)
3-aan van pentagrammen (duidt inderdaad op een nieuw begin)

2e legging en vraag: doe ik het goed dat ik een nieuwe baan zoek en ga ik me daar thuis voelen

1-twee van kelken
2-aas van zwaarden (geweldig want hier ben ik inderdaad mee bezig)
3-koning van pentagrammen (yes, ik ben op de goede koers en ga inderdaad iets vinden waar ik heerlijk mezelf kan zijn en kan groeien)

Laat het nou zo zijn dat ik vrijdag en dinsdag leuke gesprekken ga voeren!!

Vond het al super en ga het steeds fantastischer vinden  :D

Ik zei al, de goede tijden beginnen nu!!!

Groetjes
Mira

desiresi

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #266 Gepost op: juli 03, 2008, 19:22:22 pm »
Hallo allemaal
ik ben desiree en ben 31 jaar, getrouwd.
We hebben twee katten en dat zijn mijn beste vrienden.
Ik houd me sinds kort met de tarot bezig, ik vindt het zeer boeiende kaarten. Vroeger probeerde ik lenormand onder de knie te krijgen maar dat is me niet echt gelukt en de klik lijk ook meer met de tarot te hebben.

Ik heb uiterraad ook een vraag, ik ben helaas sinds enkele jaren ziek. dat brengt in mijn dagelijkse leven een hoop beperkingen met zich mee. Baal
Maar graag zou ik iets willen doen wat me voldoening geeft.Ik blijf maar daaien en pieken, vindt het zo moeielijk.
Ik heb me van de sorag akademie en de civas studiefolders laten stuuren om in eerste instantie een cursus tarot te doen.
Maar ik zag ook andere studies die me ook wel iets leken zoals energetisch dierentherapeut. 
Toen kwam ik ergens iets tegen over communiceren met dieren. Dit leek me helemaal geweldig. Ik voel me het meest verbonden met dieren. Tot het enge toe moet ik toe geven.

Maar ja om op het punt te komen, Ik vraag me af wat ik nu zou moeten doen, een studie en welke ???
Of staat me iets heel anders te doen......het stichten van een gezin ???

Zelf hoop ik erop dat ik een of ander talent bezit dat ik kan ontwikkelen en waarmee ik mezelf kan onderhouden, en voldoenig en plezier wil ik eruit halen.


Zou iemand van jullie mij willen helpen ?
Weet iemand de geschikte legging voor mijn vraag ???

alvast bedankt voor het interresse  ;)  Désirée

desiresi

 • Gast
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #267 Gepost op: juli 07, 2008, 13:10:32 pm »
Hallo

Heeft dan iemand een voorstel welke leggingen hier geschicht voor zijn ???

hoop dat me iemand verder wil helpen, groetjes desi

Mikal

 • Volledig lid
 • ***
 • Berichten: 225
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #268 Gepost op: juli 07, 2008, 20:41:54 pm »
Hoi Desi,
Tja ik heb er al eens mijn gedachten over laten gaan welke legging je het beste zou kunnen doen en dat is denk ik toch de keuzelegging. Het lastige is alleen dat je zoveel keuzes hebt en eigenlijk helemaal niet goed weet wat je moet doen als ik het goed begrijp.
Ik wil als ik er tijd voor heb wel een legging voor je doen om te kijken waar je heen zou moeten om het maar even zo te formuleren. Geen idee wat eruit komt en ik denk ook niet dat ik daar een concreet advies uit zou kunnen halen voor een bepaalde opleiding ofzo. Ik hoop dat je daar nog even geduld voor hebt.

Zelf kun je dan een keuzelegging doen. Vaak wordt dat gedaan als je 2 verschillende keuzes overweegt en om dan te kijken wat de gevolgen van beiden keuzes zijn. Maar dan leg jij de keuzelegging gewoon wat vaker, net zovaak als het aantal keuzes die je overweegt.
De legging gaat zo:

                                   Beginkaart

                    1                                         1
                    2                                         2
                    3                                         3
                eerste                                  tweede
                 keus                                      keus

Je trekt dus 7 kaarten in totaal en maakt daarna een rijtje aan de ene kant met de gevolgen van de eerste keus. Dan een rijtje aan de rechter kant die de gevolgen van de tweede keus laten zien.
Als ik jou was zou ik deze bij deze legging dan steeds 2 andere keuzes nemen in plaats van dat je gelijk al je keuzes op tafel legt. Zo blijft het overzichtelijk en heb je ook kans dat je dezelfde kaart kunt trekken voor een bepaalde keus. Succes!
Liefs Mikal.

lilith

 • Senior lid
 • ****
 • Berichten: 377
Re: Openbare **KAARTLEGGINGEN**/interpretaties--
« Reactie #269 Gepost op: juli 07, 2008, 23:07:02 pm »
Wat een leuke legging Mikal.

Ik kwam in het boekje de tarot uitgelegd de talentenlegging tegen.
Om te ontdekken waar je goed in bent en welke kwaliteiten of eigenschappen de moeite waard zijn om verder te ontwikkelen.
Geldigheid ongeveer 3 maanden.

1e kaart links leggen
2e t/m 5e kaart of enige afstand rechts ernaast leggen.
6e kaart erboven.
7e kaart eronder.

1- kaart laat zien waar je nu staat, hoe de situatie er op dit moment voor je uitziet.
2- beschrijft wat sluimert, welke behoeften je hebt die net onder de oppervlakte lijken te liggen.
3- laat zien werke kwaliteiten of eigenschappen je zou kunnen ontwikkelen, welke krachten je tot nu toe te weinig hebt aangeboord.
4- beschrijft waar je goed in bent, waar je duidelijke talenten liggen. Wat je kunt, op welke kwaliteiten je altijd terug kunt vallen.
5- laat zien wat je kunt bereiken, welke mogelijkheden er voor je in het verschiet liggen binnen 3 maanden.
6- laat zien wat het is dat je stimuleert, waardoor jij je voelt uitgedaagd en aangespoort.
7- laat zien wat juist tegendraads werkt, wat je blokkeert, wat je tegenhoud en belemmert om je verder te ontwikkelen.

Ik heb hem nog nooit gedaan.

succes Lilith
wees jezelf, er zijn al genoeg anderen